Παλιά Γιαπωνέζικα παραμύθια (Manga Nippon Mukashi Banashi)

Υπάρχουν επεισόδια διαθέσιμα;
 
youtube :D Εκεί θα βρεις μερικά
 
Από τις αγαπημένες μου σειρές! Με φόβιζαν πάντα οι τίτλοι τέλους!!!
 
Tίτλος παιδικής σειράς [ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Manga Nippon Mukashibanashi]

Καλησπέρα..

κι εγώ με τη σειρά μου ψάχνω για ένα τίτλο παιδικού που είχε να κάνει με ένα παιδί που μαγείρευε για ζώα ( ;) και όταν το ρώταγαν τι έφτιαχνε, έλεγε πάντα "μαλλιά αγγέλου".

Κάπου πέτυχα έναν χρήστη να το αναφέρει ως τίτλο παιδικού, αλλά δεν μπορώ να βρώ καμία άλλη πληροφορία.

Αν γνωρίζετε κάτι, βοηθήστε.. έχω φαγωθεί!!
 
αυτο μου θυμιζει ενα επεισοδιο απο εκεινα τα γιαπωνεζικα παραμυθια που εδειχνε στο juniors καποτε με ενα παιδακι που το ελεγαν σικου σικου και δεν ειχε φιλους μεχρι που ηρθε ενας αγγελος και το εμαθε να φτιαχνει φιδε στα ζωα της ζουγκλας
 
Αυτη την σειρα την ψαχνω κ εγω γιατι δεν μπορω να θυμηθω το ονομα της!!! Καποιο thread θα υπαρχει αλλα δεν ετυχε να το βρω!! Φοβερη σειρα θυμαμαι αλλο απεισοδιο που βαζαν διαφορετικα λουλουδια σε καθε σταθμο τρενου ή ενα αλλο που πηγαιναν σε μια γιορτη με εντομα καλικατζαροι κ μια καμπια αιστανοταν ασχημα αλλα μετα εγινε πεταλουδα!Κ ενα αλλο που χτυπαγε ενας ενα τυμπανο κ αγριευε η θαλασσα!! Τελεια σειρα πραγματικα!!! :thumbup:

Μην ανησυχεις kaizer θα μας απαντησει καποιος γνωστης κ θα μας παραπεμψει στο αναλογο thread (αλλα πως κ δεν το εχω δει 8) 8) τοσο περιεργο ονομα εχει?)
 
ειναι αυτο που σας ελεγα ειναι απο εκεινη την σειρα που εδειχνε το juniors tv θυμαμαι αυτο με την καμπια που της εδωσε ενας καλοκαρδος νανος μια φεγγαροπιτα να φαει και μετα αυτη τον πηγε σε ενα καστρο και παντρευτηκε την πριγκιπισσα και αυτο με το τυμπανο που μαζευοντνουσαν τα ψαρια νομιζω της ιδιας σειρας ειναι και τα επεισοδια με το κοριτσακι με τα σπιρτα ακι τον βορειο ανεμο και τον ηλιο που υπηρχαν
 
Πιστεύω ότι ίσως ήταν τo Manga Nihon Mukashibanashi. Θυμάμαι τη λέξη φιδε σε ένα επεισόδιο που ήταν πιθανώς από αυτήν την σειρά (πρώτη φορά που άκουσα αυτή τη λέξη όταν ήμουν παιδί) αλλά τίποτα άλλο για την πλοκή της ιστορίας. Tο έβλεπα στην ERT.

http://www.youtube.com/watch?v=nO1xfRCyw8Q
 
απο εκεινη την σειρα αυτο ειναι το επεισοδιο που καταφερα να βρω

 
Δυστυχως Getta Robo δεν ειναι το maple town !!!!!!!!!

Επισης ΝorthStar ουτε το Manga Nihon Mukashibanashi ειναι!!!!!!!!!!!

Θανο αυτο που λες με τον ανεμο κ τον ηλιο καθως κ το κοριτσακι με τα σπιρτα ειναι η σειρα the world's greatest fairy tales του 1977

εδω ειναι κ το σχετικο thread

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=13927

Ομως να πω πως το βιντεο που εβαλες με τον ψωμανθρωπο ειναι πραγματι απο τη σειρα που ψαχνουμε,ομως κανεις στο youtube δεν εχει γραψει την ονομασια της σειρας κ ετσι εχει γινει μια συνχιση γιατι ολοι ζητανε αυτο με τον φιδε αλλα κανεις δεν ξερει πως λεγεται!!!!!!!

Επισης ενα ακομα επεισοδιο ειναι με την νυφιτσα κλεφτη που ξεγελουσε την αλεπου ντεντεκτιβ αλλα την εποιασε στα πρασσα οταν ξεβαψε η ουρα της!!!!

Δεν φανταζομουν οτι θα ηταν τοσο δυσκολο παντως μπραβο παιδια που προσπαθειτε!!

Μακαρι να βρεθει γιατι την λατρευω & εγω & πολλοι την ψαχνουν!!!!!!

Οποιος ξερει ας λυσει την σιωπη του!!!! ;)
 
Τώρα είμαι μπερδεμένη επειδή πάντα πίστευα ότι το επεισόδιο με τον ψωμανθρωπο είναι πράγματι από τη σειρά με τον τίτλο Manga Nihon Mukashi banashi (=Cartoon Tales of Old Japan/γιαπωνεζικα παραμυθια) που είχε αυτήν την εισαγωγή με το αγόρι στο δράκο.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=2175

[edit] Τα videos δεν είναι πλέον διαθέσιμα από το YouTube λόγω παραβίασης πνευματικων δικαιωμάτων [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Argy δέν καταλαβαίνεις τί πληγές ξύνεις τώρα... :p πάνω που είχα βρεί τα πιό πολλά απο τα παλιά παιδικά που έβλεπα, τώρα μου έβαλες και άλλα στο μυαλό! Άντε τώρα να τα βρούμε αυτά. :)
 
Πρεπει να εχεις δικιο NorthStar οτι ο ψωμανθροπος ειναι απο το Manga Nihon Mukashi banashi γιατι εχει ακριβως ιδια μουσικη οταν τελειωνει!!!!Επισης υπαρχει κ αλλη σειρα (βγηκε μετα) που ειναι "πανω" στο ψωμανθροπο & ειχε βγει κ σε παιχνιδι!!

Ακομα, αυτο που ψαχνουμε με το παραπανω πρεπει να τα εχουν κανει οι ιδιοι συντελεστες γιατι μοιαζουν,βεβαια αυτο που ψαχνουμε εχει διαφορετικα γραφικα!!!

Κ απο την αλλη οταν κοιταω τα επεισοδια του Manga Nihon Mukashi banashi πουθενα δεν βγαζει κανενα απο ολα αυτα που θυμομαστε κ αναζηταμε!!!




Πραγματικο μυστηριο..........Που θα παει θα βγει η ακρη..... Ισως μας βοηθησει καποιος που να τα ειχε γραψει τοτε σε vhs!!!

:please:

Δεν μπορει καποιος θα εχει γραψει σε κασετα τα μαλλια αγγελου/φιδε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Δοκιμασε αυτό τo channel. Υπάρχουν πολλά επεισόδια στα ιαπωνικά.

[edit]Ο λογαριασμός του χρήστη potapota026 έχει τερματιστεί επειδή λάβαμε επαναλαμβανόμενες αξιώσεις από τρίτα μέρη για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων οι οποίες αφορούσαν το υλικό που δημοσίευσε ο χρήστης.[edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
NorthStar είπε:
Δοκιμασε αυτό τo channel. Υπάρχουν πολλά επεισόδια στα ιαπωνικά.http://www.youtube.com/user/potapota026#p/u/248/wyPBxueTm9g
Πολλυ ωραιο ειναι που τα εχει ολα μαζεμενα!!! Τους εκανα ενα περασμα κ δεν βρηκα κανενα!!!!!!!!!!!!!!!!!

Παρεπιπτοντως δεν ειχε πουθενα τον ψωμανθροπο...............!Οποτε μαλλον ειναι σε αυτα που ψαχνουμε!!!

Γενικα αν παρατηρησεις αυτα διαδραματιζονται ολα στην παλια Ιαπωνια ενω ας πουμε αυτο με τα λουλουδια στους σταθμους του τρενου διαδραματιζεται στο σημερα (δηλ τοτε που βγηκε!) Αυτο βεβαια με την θαλασσα που αγριευει απο το τυμπανο ειναι στην παλια εποχη!!

Κ γενικα εχουν πολυ διαφορετικα γραφικα!!!!

Μα τοσο μυστηριο πια!!!!

Επισης σιγουρα θα θυμαστε αυτο το επεισοδιο οπου μικροι καλικατζαροι-νανοι επρεπε να βρουν ενα εντομο για αρμα κ το πιο εντυπωσιακο θα κερδιζε!Ετσι μια καμπια δεν ειχε καθολου αυτοπεποιθηση ομως ενας νανος την επελεξε (της εδωσε κ ενα ασπρο κεικακι) κ στην συνεχεια αυτη μεταμορφωθηκε στην πιο ομορφη μπλε πεταλουδα κ κερδισε!!!! :D

Ελπιζω να αρχιζει να ξεκαθαριζει καπως το τοπιο......!
 
Αρκετές από τις ιστορίες ήταν γραμμένες από τον μισό Ελληνα Λευκάδιο Χερν που έγινε ο εθνικός παραμυθάς της Ιαπωνίας! Η σειρά ήταν υπέροχη και ισως να σας αρέσει και η αριστουργηματική ταινια Κwaidan του Masaki Kobayashi (1964) βασισμένη σε τέσσερα παραμύθια του Χερν που εμφανιστηκαν και στην σειρά. (οπως αυτό με την γυναικα στο χιονι που παντρευεται το χωρικό αλλά...). Η σειρά την θυμιζει αρκετά. Οι ιστορίες δεν ειναι χαρούμενες διότι ο Χερν έγραφε για ενήλικους προσπαθώντας να αναβιώσει στοιχεία από το παρελθον της Ιαπωνίας. Εγιναν ομως τοσο δημοφιλής που κατέληξαν να θεωρουνται ᾽᾽παραμύθια᾽᾽ και γνωστές σε όλους.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
παιδια επιτελους καποιος βρηκε τα συγκεκριμενα επεισοδια οριστε λοιπον


[edit] Τα videos δεν είναι πλέον διαθέσιμα από το YouTube λόγω παραβίασης πνευματικων δικαιωμάτων [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θανο δεν εχω λογια......!!! Αυτα ειναι!!! :award:

Οποτε η North Star ειχε δικιο για την σειρα και η απορια λυθηκε!!!!

Ειχα να τα δω τοσα χρονια............,μπραβο μου φτιαξατε τη μερα!!!! :biglaugh:
 
Μου φαινεται απιθανο να μου δωσετε απαντηση αλλα αξιζει να προσπαθησω.

Κατα πασα πιθανοτητα προκειται για καποιο γιαπωνεζικο παραμυθι. Η ιστορια εχει ως εξης : Σ ενα σπιτι ειναι ενας αντρας ο οποιος κοιμαται με διαφορα ζωα και εχει μπει κρυφα καποιο ζωο (αλεπου νομιζω) να κλεψει. Ειχε χιονι εξω και σε καποια φαση σταζει κατι απ το ταβανι. Ξυπνανε ολοι και αρχιζουν να φωναζουν κατι για την τρυπα του παλιου ή του κακου δε θυμαμαι ακριβως. Βγαινουν ολοι εξω και αρχιζουν να τρεχουν λες και κατι τους κυνηγουσε.

Οποιος μπορεσει και μου το βρει θα με κανει 20 χρονακια νεοτερο
 
Πίσω
Μπλουζα