Kαι φυσικα στο ebay θα ελεγα εγω,οπου μπορεις να βρεις και μοντελλα με FM που δυσκολα βρισκεις στην Ελλαδα..Γενικα στην Ελλαδα-οπως με τα περισσοτερα ρετρο πραγματα-οι τιμες "πετανε"pro_crossaro είπε:Σίγουρα στο μοναστηράκι, στο Σχιστό τις Κυριακές και στη Χρυσή Ευκαιρεία. Βέβαια δε ξέρω το κατά πόσο θα είναι λειτουργικά. Πάντως υπάρχουν μάστορες που ασχολούνται με αυτά.
Στα παλια ραδιοφωνα αυτο που "πεθαινει" πιο ευκολα ειναι οι πυκνωτες που οι περισσοτεροι ειναι πυκνωτες χάρτου..λυχνιες βρισκεις απο ebay..panp είπε:Αν διαλέξεις ένα τέτοιο ραδιόφωνο, να ξέρεις ότι οι λυχνίες του θα έιναι 99% καμμένες. Φρόντισε λοιπόν να είναι σε κατάσταση που να φαίνεται ο τύπος τους (π.χ. λέω ένα τύπο ECLL900), που είναι γραμμένος επάνω στο γυαλί τους. Επειδή οι λυχνίες είναι λάμπες στην ουσία, που ζεσταίνονται ενόσω η συσκευή παίζει, η αναγραφή αυτή με τα χρόνια χάνεται, όπως στις λάμπες πυρακτώσεως. Αν ξέρεις τύπους λυχνιών, το πράγμα γίνεται ευκολότερο και μέσω ίντερνετ μπορείς ίσως να τις βρείς ακόμα (όπως άλλωστε κι εγώ για το Grundig που βλέπεις παραπάνω). Από κει και πέρα, υπάρχει και ο κύριος Δημήτρης Νταλίπης στην Πετρούπολη, που θα σου ξαναζωντανέψει οποιοδήποτε παλιό ραδιόφωνο. Θα τον βρεις ψάχνοντας με το όνομά του στο Ίντερνετ και με τις λέξεις "Μουσείο παλιού ραδιοφώνου", το οποίο και διατηρεί στο χώρο του.
Ωραιο παντως project για restoration!!nektarios1451 είπε:Προβολή συνημμένου 73848Προβολή συνημμένου 73849
αυτο το ραδιο απο τα 60΄ δεν δουλευει εχει διακοσμητικο ρολο στο σπιτι στο χωριο
...και φυσικα εκτος απο αυτον μπορουμε να τα επαναφερουμε και μονοι μας!panp είπε:Ξαναγράφω ότι όα τα παλιά ραδιόφωνα αναλαμβάνει να σας τα επαναφέρει ένας καταπληκτικός τεχνικός στην Αθήνα, που έχει και μουσείο με πολλά από δαύτα. Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να στείλει προσωπικό μήνυμα, για λόγους αποφυγής διαφήμισης.
Μπραβο ο παππους! Αψογο!nektarios1451 είπε:Ζει ακομα και σημερα ο ηχος που βγαζει ειναι πολυ καλος
αυτο το ραδιο απο τα 60΄ δεν δουλευει εχει διακοσμητικο ρολο στο σπιτι στο χωριο
Ωραιος Δημητρη!!DimitrisK είπε:Να και το δικό μου ραδιόφωνο. EKCO A52, Made In England, 1947. Δουλεύει κανονικά, και οταν του είχαμε την μεγάλη κεραία, μέχρι πέρσι δηλαδή, έπιανε Κάιρο.(Οι φωτογραφίες ειναι απο μια προωθητική φωτογράφηση που εκανα για μια δουλειά, αλλα νομίζω φαίνεται καλα το ραδιο)
Προβολή συνημμένου 92476Προβολή συνημμένου 92477