Παλιές Διαφημίσεις - Μέρος 5

Χε χε χε .... ας αναρτήσω κι εγώ μία από τις 80s διαφημίσεις που μάς προσφέρει η Akis Tv !!! Διαφήμιση της σαμπάνιας Cair, την οποία, προσωπικά, δεν θυμόμουν ... Όπως μάς πληροφορεί ο Akis Papadopoulos, το σποτάκι προβλήθηκε μεταξύ 1985 - 1986 !!! Πάντως, η διαφήμιση είναι πολύ καλή και πλημμυρισμένη με "80ς αισθητική" ....



Αυτό το υπέροχο ποτό μάς ήρθε από τη Ρόδο !!! Η ελληνική σαμπάνια Cair στην κυριολεξία "φόρεσε τα γυαλιά"στους Γάλλους [παραδοσιακοί παραγωγοί της σαμπάνιας] !!! Εκεί στα 80ς είχε πολύ "πέραση", αν σε ρωτούσαν "πες μου μια μάρκα σαμπάνιας", αυτομάτως απαντούσες : Cair !!! Δεν γνωρίζω αν η Cair υπάρχει ακόμη !!! Πάντως, πριν μερικά χρόνια, που έγραφα σε ένα άλλο φόρουμ, μια συμφορουμίτισσα από εκείνο το φόρουμ, που είναι Ροδίτισσα, δημοσίευσε σε κάποιο ποστ της φωτογραφίες από το, σχεδόν ερειπωμένο πλέον, εργοστάσιο της Cair στη Ρόδο !!! Και βλέποντάς τες ... στην κυριολεξία πλάνταξε η ψυχή μου ....
 
H Cair κυκλοφορεί ακόμα. Πριν δύο μήνες στα γενέθλιά μου μια φίλη μου μου έκανε δώρο ένα μπουκάλι Cair το οποίο έχω στο ψυγείο μου αυτή τη στιγμή!!! Εντύπωση όμως μου κάνει ότι το εργοστάσιο στη Ρόδο είναι πια ερειπωμένο. Μήπως αυτό σημαίνει ότι κυκλοφορεί υπό άλλη διεύθυνση και απλά έχουν κρατήσει το όνομα της φίρμας?
 
διαφημιση γαντιων "super gloves" (1985) : [video=youtube;V-dpr1SOJsg]

σχολιο του uploader Akis Papadopoulos: "Διαφήμιση των γαντιών "super gloves" που έχει μήνει στη μνήμη για το "i want to hold your hands" των "Beatles" αλλα και για το τεστ αντοχής με το...πιρούνι! Προβλήθηκε την διετία 1985-87"
 
katerinak είπε:
διαφημιση γαντιων "super gloves" (1985) :
σχολιο του uploader Akis Papadopoulos: "Διαφήμιση των γαντιών "super gloves" που έχει μήνει στη μνήμη για το "i want to hold your hands" των "Beatles" αλλα και για το τεστ αντοχής με το...πιρούνι! Προβλήθηκε την διετία 1985-87"

:biglaugh: :biglaugh:

Τι με θυμήσατε! :D

Δε μπορώ να σας περιγράψω πόσες φορές με κυνηγούσε η μητέρα μου να με δείρει, χάρη σε αυτή τη διαφήμιση! :D

Βλέπετε, η γυναίκα είχε ένα ζευγάρι γάντια για όταν χρησιμοποιούσε χλωρίνη και κεζάπι (είχε και κανα δυο ζευγάρια καινούρια)! Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε.... Εννοείται ότι αυτό το σποτάκι μου άνοιξε νέους ορίζοντες: φούσκωνα και τρυπούσα τα γάντια με ό,τι έβρισκα στο διάβα μου. Πηρούνι (ναι, τρυπάνε με πηρούνι, να σας ενημερώσω), μαχαίρι, ψαλίδι.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα μεσημέρι που με είχε πάρει ο πατέρας μου από το σχολείο. Ο άνθρωπος, αφού φάγαμε, πήγε να κοιμηθεί! Εγώ βαριόμουν να διαβάσω, οπότε έβγαλα 4 ζευγάρια γάντια, τα είχα ψευτο-φουσκώσει (τα γέμιζα με νερό!), τα έβγαλα στο μπαλκόνι, τα κρέμασα κι έπαιζα darts (είχα βρει πού έκρυβε τα βελάκια η μαμά μου! :D ).

Έσκασα 3 γάντια και πέτυχα το κανίς της διπλανής μας!

Δε μπορώ να περιγράψω για πόσο καιρό ήμουν τιμωρία! :biglaugh:
 
διαφημιση σαπουνι "rexona" με τον Νικο Αναστοπουλο (1987) :



σχολιο του uploader MrRetromemories : "ο Νικος Αναστοπουλος , ενας απο τους μεγαλυτερους Ελληνες "στραικερ" ολων των εποχων , διαφημιζει το σαπουνι " Rexona " βαδιζοντας στα χναρια και αλλων αθλητων ( Γκαλης , Κανελλοπουλου , Βλαχος , Μητση , Χριστοδουλου , Γιαννακης ) που με την παρουσια τους σε διαφημιστικα σποτ εδωσαν ωθηση στο εκαστοτε προιον . τα πλανα της διαφημισης ειναι απο το ματς Ελλαδα - Πολωνια 1-0 τον Απριλιο του 1987"

αν δεν κανω λαθος τη συγκεκριμενη διαφημιση την εχουμε ξαναδει ασπρομαυρη εδω στο ρετρομανιαξ
 
καλα δεν προσεξατε στο ποστ με το βιντεο Διαφημισεις 1989 ποιοι εμφανιζονται; στην 1η διαφημιση Εμπορικη Τραπεζα ο Γιάννης Φύριος (ο γνωστος υπερηλικος του κινηματογραφου) και ο Δημος Μυλωνας, στις Τριντεντ Μιντς η Μενεγακη και στην τελευταια διαφημιση με τον δισκο ο Φωκας Ευαγγελινος!!!!!!!!!
 
διαφημιση "martini bianco" (1990) :

σχολιο του uploader MrRetromemories : "Παραδοσιακη μελωδια και χαρουμενη ατμοσφαιρα στο βαγονι ενος τραινου με την συντροφια του κοκκινου κρασιου " Δεμεστιχα " της εταιρειας " Achaia Claus" .η φωνη της διαφημισης ανηκει στον Γιωργο Παπαστεφανου "
 
katerinak είπε:
διαφημιση γαντιων "super gloves" (1985) : [video=youtube;V-dpr1SOJsg]

Θυμάμαι τη διαφήμιση με τα γάντια κουζίνας και το τεστ αντοχής με το πιρούνι (πίστευα ότι θα τρυπήσουν και θα χαλάσουν, δεν καταλάβαινα το νόημα της διαφήμισης!)
 
Για να χαλαρώσω .... ας γράψω για μερικές ακόμη διαφημίσεις που θυμάμαι από τα 80ς !!! [τελικά ... η θεματική ενότητα για τις ρετρό τηλεοπτικές διαφημίσεις είναι η πλεον αγαπημένη μου ... μου προσφέρει πολύ ωραίες στιγμές χαλάρωσης και πνευματικής ξεκούρασης, τόσο ως "συντάκτη" όσο και ως "αναγνώστη" .... ] ....

- Διαφήμηση για το vix, αυτό το μικρό "ματσούκι" με το φαρμακευτικό άρωμα που το βάζεις στη μύτη σου τις κρύες μέρες του χειμώνα !!! Στην αρχή βλέπουμε διάφορους συναχωμένους και ακούγαμε μια ανδρική φωνή, με ιδιότυπη χροιά, να τραγουδά: Μύτη βουλωμένη /μύτη βουλωμένη .... Μετά εμφανιζόταν ένας τύπος και έδινε σε όλους τους εμφανιζόμενους στο σποτ από ένα Vix και η ίδια φωνή τραγουδούσε : "έρχεται ένας κύριος / με τη Vix Ινχέηλερ [μάλλον Inhaler γραφόταν] / και μοιράζει σ' όλους / από ένα Vix !!!! Η διαφήμιση αυτή χρονολογείται στις πολύ αρχές των 80ς [ίσως και τέλη των 70ς] ....

- Σε κάποια άλλη διαφήμιση βλέπαμε μια αίθουσα συμβουλίου κάποιας εταιρίας !!! Πήγαινε ο πρόεδρος του συμβουλίου να αρθρώσει μια κουβέντα αλλά.... τρζζζζιιιιιτ .... το απαίσιο τρίξιμο της πόρτας που άνοιγε δεν τον άφηνε να συγκεντρωθεί !!! Πάει ξανά να αρθρώσει κουβέντα αλλά και πάλι ....τρζιζζζζζιιιτ .... πάλι το απαίσιο τρίξιμο της πόρτας που άνοιγε κι έκλεινε !!! Κι αφού αυτό επαναλήφθηκε μερικές φορές λέει τσαντισμένος ο πρόεδρος :Να βάλουμε ΣΥΡΤΕΞ !!!! Τώρα, τι είδους "μαραφέτι" ήτο το "Συρτέξ" για να "εξαλείφει" το τρίξιμο της πόρτας ... θα σας γελάσω !!! Πάντως, το σποτάκι το θυμάμαι επειδή είχα έναν συμμαθητή που λεγόταν "Σύρτης" και ... τού είχαμε "κολλήσει" το παρατσούκλι "Συρτέξ" :p :p:p:sealed: :cool: :sealed: ......

- Η επόμενη διαφήμιση αφορά το Του - Μπο - Φλο [κι αυτή από τις πολύ - πολύ αρχές των 80ς] !!! Σε αυτήν βλέπαμε καρτούνς με το εξής : Τα ... είδη υγιεινής της τουαλέτας, δηλαδή η μπανιέρα, ο νεροχύτης, ΄το καζανάκι, ο μπιντές κλπ - όλα καρτόύνς [!!!] με στόματα, μάτια, χεράκια κλπ, είχανε φτιάξει χορωδία και ... το είχανε ρίξει στο τραγούδι !!! Μαέστρος της χορωδίας ήταν ένα ... καζανάκι, το οποίο διεύθυνε τη χορωδία !!! Τα ... καρτούνς - είδη υγιεινής τραγουδούσαν ένα τραγουδάκι, του οποίου θυμάμαι τη μελωδία αλλά δεν θυμάμαι τα λόγια [ελπίζω κάποιος συμφορουμίτης να τα θυμηθεί] !!! Ο τελευταίος στίχος του τραγουδιού ήταν ο εξής : " .... πάρτε το νέο του - μπο - φλο" και ... έπρεπε να τον τραγουδήσει η "καρτούν μπανιέρα" [την ντουμπλάριζε ανδρική φωνή] βγάζοντας μια "ψηλή κορώνα" στη συλλαβή "φλό" !!! Όμως, η καημένη η μπανιέρα τραγουδάει : "του - μπο .... " , αλλά ... το "ψηλό" φλο δεν του έβγαινε με τίποτα !!! Και λέει με βραχνιασμένη φωνή μετά δυσκολίας : "δεν μπορώ, βούλωσα" !!! Μετά, είδαμε ένα ανθρώπινο χέρι να ρίχνει στη μπανιέρα Του - Μπο - Φλο [σκόνη διαλυμένη σε καυτό νερό] και ... τα καρτούνς - είδη υγιεινής πιάσανε το τραγούδι απ' την αρχή !!! Και στο τέλος του σποτ, η μπανιέρα την έβγαλε μια χαρά την κορώνα : "Του μπο φλοοοοοοοοοοοοοο .... " :D :D;)

- Το επόμενο διαφημιστικό σποτ αφορά το "Ούζο Τσάνταλη" και το θυμάμαι στα τέλη 70ς / αρχές 80ς !!! Ένας κύριος γυρίζει από τη δουλειά του κρατώντας μια τσάντα κι ένα ούζο Τσάνταλη που μόλις είχε αγοράσει !!! Αλλά ... ξέχασε την τσαντα και το Τσάνταλη μέσα σε ένα ταξί !!! Και την επόμενη μέρα έβαλε αγγελία στην εφημερίδα : "παρακαλείται, όποιος βρει την τσάντα και το Τσάνταλη να τα επιστρέψει .... " .... Και στο καπάκι βλέπαμε τον ταξιτζή, στο τραπέζι με την οικογένειά του την ώρα του φαγητού, να διαβάζει την αγγελία στην εφημερίδα !!! Στο δε οικογενειακό του τραπέζι βρίσκεται σε περίοπτη θέση το μπουκάλι Τσάνταλη !!! Ο ταξιτζής μπήκε στον πειρασμό και δοκιμασε το ουζάκι και ... ενθουσιάστηκε !!! Στο τέλος του σποτ, είδαμε τον ταξιτζή να επιστρέφει στον πελάτη την τσάντα και το Τσάνταλη !!! "Ω, σάς ευχαριστώ που μου επιστρέψατε την τσάντα και το Τσάνταλη", είπε ο πελάτης !!! "Να κρατήσω το Τσάνταλη" ???, ήταν η ατάκα του ταξιτζή και η τελευταία του σποτ !!! Όπως θα καταλάβατε, η διαφήμιση "έπαιξε" με τις λέξεις "τσάντα" και "Τσάνταλη" !!! Επίσης, αν δεν απατώμαι, τον ταξιτζή τον υποδυόταν ο συμπαθής μουστακαλής που εμφανίσθηκε στο σποτ της διαφήμισης Kolynos ως μανάβης λαϊκής αγοράς, στο σποτ Μπισκοφρέτες Αλλατίνη ως οδηγός λεωφορείου, στο σποτ με το απεριτίφ Cynar από αγκινάρα κλπ κλπ ....

- Η διαφήμιση για το Λαϊκό λαχείο, πάλι από τις αρχές των 80ς !!! Σε αυτήν βλέπαμε τα δύο "ανθρωπάκια - καρτούνς", με το απλοϊκό τους σχέδιο, τα οποία αποτελούν το σήμα - κατατεθέν του λαϊκού λαχείου, να τραγουδούν, πάνω στη γνωστή μελωδία που ακούγαμε στις παλιές κωμωδίες "Χοντρός - Λιγνός", τα εξής λόγια : "Δυο άνθρωπάκια είμαστε / ο κόσμος μας γνωρίζει / επήραμε τα λαχεία μας / ένας στους δυο κερδίζει" !!!

- Το αλεύρι "Φλάφυ" το θυμάται κανείς [μάλλον γραφόταν Flaffy] ??? Μας έρχεται κι αυτή από τις αρχές των 80ς [τη θυμάμαι ασπρόμαυρη] .... Σε αυτή τη διαφήμιση βλέπαμε ένα καρτούν που θύμιζε πολύ τις φιγούρες που βλέπαμε εμείς οι τόοοοτε μικρούληδες στην "Οικογένεια Μπαρμπαμπαμπά" !!! Όμως, εκτός από το "Φλάφυ", το υπόλοιπο σκηνικό δεν ήταν καρτούν !!! Το εν λόγω καρτούν μάς συστηνόταν : "Είμαι το αλεύρι Φλάφυ που ... φουσκώνει μόνο του !!! Με βάζουν στο φούρνο και ... φουσκώνω από περηφάνεια" !!! Και πράγματι ... βλέπαμε τον Φλάφυ [που έμοιαζε με τον Μπαρμπαμπαμπά] να μπαίνει στο φούρνο και .... να φουσκώνει !!!

- Τέλος ... για να "νοστιμίσει" το ποστ μου θα του ρίξω λίγο ... πιπεράκι !!! Θυμάμαι δύο διαφημιστικά σποτ για πιπέρι, κάπου στα μισά των 80ς !!! α/ Για το πιπέρι Μάρκο Πόλο θυμάμαι το τραγούδι, που τραγουδούσε μια κάπως μπάσα ανδρική φωνή : "Το πιπέρι Μάρκο Πόλο / όλα τα νοστιμίζει / πλούσια η γεύση που χαρίζει" !!! Και στο τέλος : "Πι - πέροχο πιπέρι" !!! β/ Η επόμενη διαφήμιση αφορά το πιπέρι Captains !!! Σε αυτήν βλέπαμε έναν μουσάτο γέρο - ναυτικό να είναι στο αμπάρι ενός καραβιού και να τρώει από ενα πιάτο το φαγάκι του !!! Στα πόδια του είναι η καραβόγατα και νιαουρίζει !!! Και της λέει ο γερο - ναυτικός : "Τιιι ??? Δεν ήξερες το Captains"??? Και η γάτα : "νιαοοουυυυ" !!! Αυτή η διαφήμιση πρέπει να μάς ερχόταν μεταγλωττισμένη !!! Πάντως, η φωνή του γερο-ναυτικού πολυ μού άρεσε σε εκείνη την ηλικία όποτε την άκουγα ....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rinus Cesar είπε:
Αυτά που είναι γραμμένα με μπλε
- Διαφήμηση για το vix, ...Η διαφήμιση αυτή χρονολογείται στις πολύ αρχές των 80ς [ίσως και τέλη των 70ς] ....

Γραφόταν Vicks αν θυμάμαι καλά και περιέργως έτσι είναι και στα αμερικάνικα, δεν έχει σχέση με το βήχα ("Απορία ψάλτου βηξ"). Η διαφήμιση πρέπει να είναι από τα '70 γιατί μου φάνηκε γνωστή, και δεν θυμάμαι διαφημίσεις μετά το 1980 που έφυγα από Ελλάδα

... λέει τσαντισμένος ο πρόεδρος :Να βάλουμε ΣΥΡΤΕΞ !!!! Τώρα, τι είδους "μαραφέτι" ήτο το "Συρτέξ" για να "εξαλείφει" το τρίξιμο της πόρτας ... θα σας γελάσω !!!

Αν θυμάμαι καλά, ΣΥΡΤΕΞ ήταν μάρκα συρόμενων θυρών. Οπότε ο πρόεδρος δεν συνιστούσε "Βάλε λάδι (να μην τρίζει η πόρτα) κι έλα βράδυ", αλλά ήθελε να κάνει ανακαίνιση στο γραφείο με καινούριες πόρτες.

- Η διαφήμιση για το Λαϊκό λαχείο, πάλι από τις αρχές των 80ς !!! Σε αυτήν βλέπαμε τα δύο "ανθρωπάκια - καρτούνς", με το απλοϊκό τους σχέδιο, τα οποία αποτελούν το σήμα - κατατεθέν του λαϊκού λαχείου, να τραγουδούν, πάνω στη γνωστή μελωδία που ακούγαμε στις παλιές κωμωδίες "Χοντρός - Λιγνός", τα εξής λόγια : "Δυο άνθρωπάκια είμαστε / ο κόσμος μας γνωρίζει / επήραμε τα λαχεία μας / ένας στους δυο κερδίζει" !!!




Κι αυτή είναι παλιότερη (φυσικά μπορεί να ξαναγυρίστηκε στα '80ς)


- Το αλεύρι "Φλάφυ" το θυμάται κανείς [μάλλον γραφόταν Flaffy] ???


Λογικά θα έπρεπε να γράφεται Fluffy, αλλά αυτό υποθέτει ότι οι αγγλικές λέξεις σε ελληνικά προϊόντα γράφονταν σωστά. Δεν το θυμάμαι αυτό το αλεύρι.
 
elephadas είπε:
-
Αν θυμάμαι καλά, ΣΥΡΤΕΞ ήταν μάρκα συρόμενων θυρών. Οπότε ο πρόεδρος δεν συνιστούσε "Βάλε λάδι (να μην τρίζει η πόρτα) κι έλα βράδυ", αλλά ήθελε να κάνει ανακαίνιση στο γραφείο με καινούριες πόρτες.

Κι αυτή είναι παλιότερη (φυσικά μπορεί να ξαναγυρίστηκε στα '80ς)


.
Σε ευχαριστώ για την πληροφορία για το ΣΥΡΤΕΞ !!! Δεν θυμόμουν ότι ήταν συρόμενες πόρτες !!! Η διαφήμιση με το λαϊκό λαχείο και τα ανθρωπάκια του, την οποία αναφέρεις, είναι η ίδια στην οποία αναφέρομαι και εγώ. Τη βλέπαμε μέχρι το 1979/1980. Αν δεν απατώμαι, το ένα ανθρωπάκι έλεγε στο άλλο "αδυνάτισες τώρα τελευταία" και το άλλο του απαντούσε "και πώς να μην αδυνατίσω ...." .... Αν θυμάσαι καλύτερα, μπορείς να με συμπληρώσεις .....

!!! Επίσης, και οι υπόλοιπες διαφημίσεις - εκτός από τις "πιπεράτες" - προβλήθηκαν για πρώτη φορά πριν φύγεις από Ελλάδα !! Νομίζω ότι η παλαιότερη απ' όλες είναι αυτή με την τσάντα και το Τσάνταλη !!! Δυστυχώς, αυτές τις διαφημίσεις, μεταξύ 1979 / 1980, δεν πρόκειται να τις ξαναδούμε, μάλλον δεν έχουν διασωθεί .....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ρε παιδιά, ξαναυποβάλλω το αίτημα : ποιός θεός θα μου βρεί την περίφημη διαφήμιση "φοράει πάντα Coppertone" (αντηλιακό), με τη σιλουέττα που πέταγε το πάνω μέρος του μαγιώ κι έμπαινε στη θάλασσα;
 
διαφημιση metaxa (1990) :

σχολιο του uploader Akis Papadopoulos: "Διαφήμιση της επιθεώρησης "Ρωτήστε να μάθετε τον τίτλο" στο που γινόταν στο "Δελφινάριο" την περίοδο 1981-82 με πρωταγωνιστές τους Θανάση Βέγγο,Γιώργο Κωνσταντίνου,Κώστα Χατζηχρήστο,Ηλία Λογοθέτη,Πέτρο Φυσσούν,Νέλλη Γκίνη,Δημήτρη Μόσιο,και χορογραφίες απο τον Φώτη Μεταξόπουλο"
 
μια διαφημιση απο το 1994http://www.youtube.com/watch?v=klrE4MEFSvI&feature=plcp

διαφημισεις του 1994http://www.youtube.com/watch?v=Oq6fcCx44Og&feature=plcp
 
τα παρακατω πακετακια διαφημισεων προερχονται απο VHS (διαρκειας 3 ωρων) ημερομηνιας 21/4/1992 που βρηκα στο καναλι http://www.youtube.com/user/PloutarchosOfficial


το 3ο πακετακι περιλαμβανει τις :

gemellini el greco

δισκος των Simon and Garfunkel

παγωτο cookie bite της ΕΒΓΑ
 
Σε κάποιο ποστ μου έγραψα για κάποια διαφημιστικά σποτ για ... πιπέρι, τα οποία θυμόμουν !!! Ήρθε η στιγμή να βάλω και λίγο ... αλατάκι στο παρόν τόπικ, να το νοστιμίσω περισσότερο !!!

- Η πρώτη διαφήμιση που θυμάμαι είναι για το αλάτι ΡΕΑ !!! Σε αυτήν βλέπαμε μια νοικοκυρά,κάπου 50 ετών, να μαγειρεύει στην κουζίνα της και να τραγουδά με βραχνή φωνή : "Πάντοτε αλάτι Ρέα / για νοστιμιά ... ειν' αλάτι το καλό" κλπ [τη μελωδία τη θυμάμαι, αλλά από τους στίχους μόνο αυτά τα ολίγα] !!! Η κυρία είχε αρκετή τσαχπινιά, μπρίο και, φυσικά, την απαραίτητη "κατινιά" !!! Τη διαφημιση τη χρονολογώ περί το 1983 / 1984 !!!

- Σε κάποια άλλη διαφήμιση αλατιού, το σκηνικό εκτυλισσόταν ... στην κορυφή του Ολύμπου, με πρωταγωνιστές τους 12 θεούς [είχαν ντυσει τους πρωταγωνιστές του σποτ σαν ... θεούς του Ολύμπου] !!! Η θεά ΄Ηρα μαγείρευε με ΄- ναι, καλά το καταλάβατε - το αλάτι ΗΡΑ !!! Και γι' αυτό ο Δίας της τραγουδούσε : "Ήρα μου καλοσυνάτη / είσαι της ζωής τ' αλάτι " :eek: o_O !!! Η διαφήμιση αυτή χρονολογείται στα μισά των 80ς ....

- Ένα άλλο διαφημιστικό σποτ για αλάτι τέλειωνε ως εξής : Με ένα κοριτσάκι με φακίδες να βάζει αλάτι σε μια ντομάτα κομμένη στη μέση [δηλαδή στο εσωτερικό της μισής ντομάτας] και ... να την χλαπακιάζει !!! Πολύ χαριτωμένη εικόνα ... Δυστυχώς, δεν θυμάμαι για ποιο αλάτι ηταν αυτή η διαφήμιση, την οποία χρονολογώ περί το 1985 / 1986 [νομίζω την βλέπαμε πριν τα ματς του Μουντιάλ '86] ....

- Από ένα άλλο σποτ, της ίδιας εποχής, θυμάμαι το σλόγκαν : "αλάτι, αλλά ... τι αλάτι" ??? Κι εδώ δεν θυμάμαι ποιο αλάτι αφορούσε η διαφήμιση ....

Ας αλλάξουμε τώρα θεματολογία .... Θυμάστε τη φίρμα "Βέτλανς Νάουσα" για κουβέρτες και ΄'αλλα συναφή ??? Πολύ χαρακτηριστικό ήταν ένα σποτάκι που έδειχνε μια γιαγιά, που πήγε σε ένα μαγαζί να αγοράσει κουβέρτες, και την ώρα που ο πωλητής της έδειχνε διάφορα είδη έψαχνε την τσάντα της μονολογώντας : "τα γυαλιά μου βρε παιδί μου, πού είναι τα γυαλιά μου" ??? Κι ο λόγος που έψαχνε τα γυαλιά της ήταν για να διαβάσει την ούγια, που έπρεπε να γράφει "Βέτλανς Νάουσα" !!! Κι όντως, η μεγάλης ηλικίας κυρία βρήκε τα γυαλιά της, τα φόρεσε, διάβασε στην ούγια αυτό που ήθελε και ... τελος καλό, όλα καλά :flower: :flower: :flower: .... Η διαφήμιση αυτή χρονολογείται πολύ παλιά, μεταξύ 1980 / 1982 .....
 
διαφημιση pepsi cola (1985) :

σχολιο του uploader Akis Papadopoulos: "Διαφήμιση της δίλιτρης συσκευασίας της "Pepsi cola" με highlight το...χαριτομενιάρικο "γκελάρισμα" του μπουκαλιού στα σκαλιά σε συγχρονισμό με τη μουσική επένδυση του σποτ το οποίο προβαλλόταν (τουλάχιστον) απο τις αρχές του '84 έως τα τέλη του '85"
 
prosunic μαρινοπουλοςhttp://www.youtube.com/watch?v=tLh7Gsx_9sg&feature=plcp
 
Ωωωω ... πολύ ευχαριστη έκπληξη η ανάρτηση του παραπάνω σποτ !!! Θυμάμαι ότι τη μητέρα μου αυτό το μελωδικό "πιο φτηνά / πιο φτηνά" την εκνεύριζε, εγώ, όμως, τη διαφήμιση την έβλεπα ευχάριστα .....

Και μιας και άρχισα να γράφω ποστ σε αυτό το τόπικ .... ας συνεχίσω με άλλες "φλασιές" μου από εκείνα τα χρόνια ....

- Διαφήμιση για τις σούπες Knorr .... τη θυμόσαστε ??? Σε αυτήν βλέπαμε μια οικογένεια το βράδυ να είναι στημένη μπροστά στην τηλεόραση και να βλέπει μια ξένη ταινία [βλέπαμε το πίσω μέρος της τηλεόρασης και ακούγαμε τους διαλόγους] !!! Και την ώρα που βλέπουν, σχεδόν αποχαυνωμένοι, την ταινία [ιδίως ένας μικρός, κάπου 13-14 ετών, με γυαλιά], έχουν το κάθε μέλος από ένα μπολάκι με σούπα μπροστά του και, χλαπ χλουπ, με τα κουτάλια τους τρώνε τη σούπα !!! Και το λόγο πάίρνει η μαμά της οικογένειας και απευθύνεται σε εμάς τους τηλεθεατές : "Από τότε που τα βράδυα αποφασίσαμε να τρώμε ελαφρά, ΄μία είναι η λύση !!! Σούπες Κνορρ" !!! Και βλέπουμε την κυρία να μας ξεναγεί από το σαλόνι στα ντουλάπια της κουζίνας και να βγάζει από εκεί τα φακελάκια με τις σουπες Κνορρ και .... να αδειάζει ένα φακελλάκι στην κατσαρόλα !!! [Αλήθεια, αυτές τις "σούπες Κνορρ σε φακελλάκια" τις έχετε δοκιμάσει ??? Πώς ήτανε ???] ... Η διαφήμιση χρονολογείται στα μισά και στα τέλη των 80ς ....

- Το επόμενο διαφημιστικό σποτ το χρονολογώ στις αρχές των 80ς [περί το 1982] !!! Βλέπαμε μια καλοβαλμένη κυρία [και μάλιστα μακιγιαρισμένη !!!] να κρατάει στο χέρι της μία στρογγυλή κονσέρβα και να αναρωτιέται : "Σάλτσα Μπολονέζ Στέλλα από φρέσκο κιμά" ??? Όπως καταλάβατε, το σποτάκι παρουσίαζε την "καινοτομία" των ζυμαρικών Στέλλα : Ο κιμάς, που βάζουμε στα μακαρόνια, σε κονσέρβα :eek: o_O !!! Θυμάμαι ότι, επηρεασμένοι από το σποτ, αγοράσαμε μια κονσέρβα για να τη δοκιμάσουμε !!! Απ' ό,τι θυμάμαι το περιεχόμενό της ήτανε μια χαρά [δηλαδή ... ο κιμάς για τα μακαρόνια σε κονσέρβα, αυτό το "μπολονέζ" ΄μάλλον ήταν "εκ περισσού"]. Όμως .... τον κιμά τον είχαμε συνηθίσει να τον μαγειρεύουμε εμείς κι όχι να τον βγάζουμε από κονσέρβα !!! Έτσι ... το εν λόγω προϊόν μάλλον δεν "έπιασε" ιδιαίτερα, για τη "σάλτσα μπολονέζ Στέλλα από φρέσκο κιμά" έχω να ακούσω από τότε .....

Έγραψα για διαφημιστικά πιπεριών ... αλατιών ... σουπών σε φακελλάκι .... κιμά σε κονσέρβα .... θα τελειώσω με το προϊόν - Θείο Δώρο της Ελλάδας αλλά και της μεσογειακής λεκάνης εν γένει .... Δηλαδή - ναι, καλά το καταλάβατε - το ελαιόλαδο !!!

- Θυμάμαι ένα σποτ [μισά των 80ς], όπου κάποιος κύριος, που έρχεται απ΄ το χωριό, χτυπάει την πόρτα ενός σπιτιού [παλιά αθηναϊκή μονοκατοικία], κρατώντας έναν ντενεκέ λάδι !!! Του ανοίγει μια κυρία μεγάλης ηλικίας και της λέει : "χε, χε, έφερα το λάδι απ' το χωριό" !!! Και η κυρία του απαντά : "Μα εγώ βρήκα το Χωριό", και προτάσσει έναν ντενεκέ λάδι, που γράφει τη μάρκα "Χωριό" !!!

- Σε κάποιο άλλο σποτ θυμάμαι έναν κύριο να λέει την ατάκα : "Θα πέσει η ελιά να μας πλακώσει" !!! Δεν θυμάμαι, όμως, για ποιο λάδι ήταν η διαφήμιση, νομίζω για το "Φλωρίνα" [αν κάποιος θυμάται καλύτερα με διορθώνει] ....

- Τέλος, σε κάποια διαφήμιση βλέπαμε έναν δοκιμαστή λαδιών να γυρνάει στα λιοτρίβια και να δοκιμάζει λάδια !!! Τον βλέπουμε σε ένα λιοτρίβι να έχει βάλει λάδι σε ένα ποτηράκι και να το πίνει και να λέει [ο τύπος είχε ωραία άρθρωση] : "Καλό λάδι !!! Αλλά για το Ελάνθη θέλω το καλύτερο" !!! Βέβαια, σε εκείνη την ηλικία με είχε ξενερώσει : "μα ... είναι δυνατόν, βάζει το λάδι στο ποτήρι και το πίνει λες κι είναι κρασί" ??? Και θυμάμαι τη μητέρα μου από δίπλ να μού εξηγεί : "ω, έτσι κάνουν οι δοκιμαστές λαδιού" !!! :eek: o_O
 
Πίσω
Μπλουζα