Παλιές Διαφημίσεις - Μέρος 5

Ετοιμάζω μεγάλο video με διαφημίσεις παιχνιδιών!Θα ανέβει στο vimeo,λογικά το Σάββατο!!!!
 
διαφημιση "Ε.Β.Η.Ε." (1985) :


σχολιο του uploader Akis Papadopoulos:"Διαφήμιση "Ένωσης Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας" με χαρακτηριστικό στην αρχή της διαφήμισης το χαρτί λογαριασμού που φουσκώνει..! Παίχτηκε την διετία 1985-87 και ήταν μια εκ των πολλών της σειράς "ο επιμένων ελληΝΙΚΑ" "
 
thebest20 είπε:
Ετοιμάζω μεγάλο video με διαφημίσεις παιχνιδιών!Θα ανέβει στο vimeo,λογικά το Σάββατο!!!!
Καλοδεχούμενο!!! Τι εποχής υλικό;;;
 
katerinak είπε:
σχολιο του uploader Akis Papadopoulos: "Μια απο τις πάρα πολλές εκδοχές διαφήμισης της μπύρας "Αmstel" με το γνωστό στόρι της συνάντησης παιδικών φίλων ύστερα απο χρόνια. "
Όπως έχω γράψει στο μπλογκ μου, το εν λόγω "κόνσεπτ" της Amstel, με τον φίλο που μετά από χρόνια συναντάει τον παλιό του φίλο, την τόοοτε κοπέλα του κλπ, είναι πολύ καλογυρισμένο [τα flash back είναι στα "πολύ συν" της διαφήμισης] !!! Όμως ... σε εκείνη την ηλικία με "χαλούσε" αρκετά το γεγονός ότι, και μετά από τόοοσα χρόνια, αυτοί που συναντιούνται παραμένουν αγέραστοι, αρυτίδιαστοι κλπ κλπ ... λες και δεν τους άγγιξε ο χρόνος !!!

Πάντως, στα πολύ θετικά της περί ου ο λόγος διαφήμισης καταλογίζω το γεγονός ότι, με αφορμή αυτήν, εμείς "των 80ς οι εκδρομείς" μάθαμε το Sergent Pepper's Lonely Hearts, το αριστουργηματικό άλμπουμ των Beatles το οποίο ... δεν ήταν "της γενιάς μας" [στο σποτ ακούγεται το ομώνυμο τραγούδι του άλμπουμ] !!! Βλέπετε, τότε δεν υπήρχε ίντερνετ, YouTube κλπ για να ανακαλύψουμε πιο εύκολα αυτά τα σπουδαία και ανεκτίμητα πράγματα απ' το παρελθόν που μάς άφησαν "κληρονομιά" οι "εκδρομείς" άλλων δεκαετιών .......
 
Lowenbraue στη διαφημιση τα πρωτα δευτερολεπτα αυτος δεξια με την κιτρινη μπλουζα ειναι ο Σουγκλακος η παλι κανουν τα ματια μου πουλακια; :)
 
mhmerotategiatipino είπε:
Lowenbraue στη διαφημιση τα πρωτα δευτερολεπτα αυτος δεξια με την κιτρινη μπλουζα ειναι ο Σουγκλακος η παλι κανουν τα ματια μου πουλακια; :)
Και να μην είναι ο Σουγκλάκος, είναι, πάντως,κάποιος που τού μοιάζει πολύ !!! Μπράβο για την παρατηρητικότητά σου ....
 
διαφημιση "mini vapona" (1987) :http://www.youtube.com/watch?v=HeVR1VrD2QQ

σχολιο του uploader Akis Papadopoulos: "Μια απο τις διαφημίσεις που είχαν προκαλέσει αίσθηση τη δεκαετία του '80 ήταν εκείνη της "mini vapona" με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Κολοβό και την Μήτση Κωνσταντάρα...Ο πρώτος απειλούσε διαρκώς πως θα την κρεμάσει ενω η δεύτερη προσπαθούσε να τον αποτρέψει λέγοντας "μη Θανάσηηηηη...τι πας να κάνεις?"Μέχρι που αποκαλυπτόταν οτι απλώς θα κρέμαγε την "mini vapona". Αυτή ήταν η πρώτη και πλήρης version που πρωτοπαίχτηκε στα τέλη του 1983. Στη συνέχεια η διαφήμιση υπέστη πολλά "κουτσουρέματα" και συνεχίστηκε και χωρίς την Μήτση Κωνσταντάρα (που είχε φύγει απ'τη ζωή το 1985) Η φτωχή και ελλειπής εκδοχή που βλέπουμε είναι και η τελευταία της διαφήμισης το 1987"

εμεις ομως ειμαστε τυχεροι γιατι μπορουμε να δουμε και τη διαφημιση που περιγραφει ο Ακης Παπαδοπουλος με τους: Βασίλη Κολοβό και Μήτση Κωνσταντάρα στα 00:40 - 00:51 του


σχολιο του uploader Akis Papadopoulos: "Διαφήμιση γκαζόζας "Sprite". Ίσως η πρώτη που αναφέρεται και στην νεόφερτη τότε συσκευασία κουτιού. Το σποτ είναι του 1980,ενω παίχτηκε και έγχρωμο το 1981"
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ "EXPRESS SERVICE" (1986)

 
(εδω εχουμε τον αγνωριστο ερρικο πετιλον, ακομη μελαχρινο, η κυρια ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ;) .
 
η πρωτη διαφημιση της coca cola σε κουτι (1980) :

 
διαφημιση "zita hellas" (1982) :


σχολιο του uploader Akis Papadopoulos: "Το σαμπουάν "Ultrex" θεωρείται ένα απ'τα κατεξοχήν '80s προιόντα. Το ίδιο και τα διαφημιστικά του σποτ,με το υπερκλασικό πλέον "λούσου με ultrex και θα δείς..."

Το ακούγαμε τόσο συχνά σε σημείο που όσοι είχαν προβλήματα όρασης άρχισαν να πιστεύουν οτι όντως αν λουστούν με ultrex θα δούν!!! Το συγκεκριμένο σποτ είναι του 1982 και παίχτηκε για περίπου 2 χρόνια"
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πώ πωωω ... οι διαφημίσεις ΖΙΤΑ HELLAS παιζόντουσαν στην ελληνική τηλεόραση από τα τέλη των 70ς, αν δεν απατώμαι .... Θυμάμαι σε μία απο τις πρώτες διαφημίσεις μια βραχνή φωνή να τραγουδάει ένα τραγούδι, όπου κάποιοι στίχοι έλεγαν : "Μες στις ντίσκο γυρνάς / μηχανές καβαλάς / με τα Ζήτα πάντα Ζήτα" !!! Η ατάκα "Ζήτα πάντα Ζήτα" εγινε για ένα διάστημα σλόγκαν των διαφημίσεων της Ζήτα ....

Για το σαμπουάν Ultrex γυρίστηκαν κάμποσες διαφημίσεις με το ίδιο "κόνσεπτ" [ο ... "πιτυριδιάρης" άνδρας και ο καλός του φίλος που τον συμβουλεύει να δοκιμάσει Ultrex] και με τους ίδιους διαλόγους ["άσε, έχω δοκιμάσει τα πάντα, δεν γίνεται τίποτα/ λούσου με Ultrex και θα δεις κλπ] !!! Όμως, η διαφήμιση που θυμάμαι πιο έντονα είναι εκείνη με έναν εμφανίσιμο άνδρα να στέκεται στο δρόμο, ο φίλος του - αν δεν απατώμαι - τον κοιτάζει με τα κυάλια απο το παράθυρο του διαμερίσματος και συνομιλούν μεταξύ τους με γουόκι τόκι [οπότε, η διαφήμιση έχει ενδιαφέρον λόγω του ότι βλέπουμε σε αυτήν ένα cult / μουσειακό / 80ς μαραφέτι, το οποίο χρησιμοποιούσαμε αρκετά εμείς τα τόοοτε μικρούλια] !!! Κι από τα γουόκι τόκι οι δύο άνδρες λένε τις ατάκες του σποτ : "έχεις πιτυρίδα, το ξέρεις ???/ "άσε, έχω δοκιμάσει τα πάντα δε γίνεται τίποτα / λούσου με Ούλτρεξ και θα δεις" κλπ κλπ .....

trivia : Η διαφήμιση Ultrex σατιρίστικε από την cult ταινία Τηλεκανίβαλοι του 1986 !!! Εκεί ο Γιοκαρίνης τινάζει τα μακριά μαλλιά του και ... σηκώνεται γύρω του ένα σύννεφο "πιτυρίθρας" .....
 
διαφημιση ουισκι "white horse" (1981) : [video=youtube;-85Z2i0fRQM]


σχολιο του uploader Akis Papadopoulos: " Χρυσές αμμουδιές...η όμορφη Δανέζα...Οκ,το πιάσαμε το υπονοούμενο σε εποχές που ο τουρισμός στην Ελλάδα ήταν στα φόρτε του.αλλα και οι τουρίστριες μας φαίνονταν διαστημικές.Η δανέζικη μπύρα Carlsberg διαφημιζόταν κατά κόρον στις αρχές της δεκαετίας του '80 όπως άλλωστε όλες οι μπύρες που τότε άρχισαν να γίνονται...πολλές.

Το σποτ είναι γραμμένο καλοκαίρι του '82 ενώ προυπήρχαν κι'αλλα σποτ το 1980-81 με το τραγουδάκι που ακούμε συν μερικά στιχάκια"
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
katerinak είπε:
σχολιο του uploader Akis Papadopoulos: " Διαφήμιση του ουίσκι "white horse". Βλακώδης μεν, ρετρό δε...

Προβλήθηκε απ'το 1981 έως το 1984"

"
Όχι βρε Akis Papadopoulos ... η διαφήμιση του White Horse είναι υπέροχη ..... Όταν ήμουν μικρούλης πολύ μού άρεσε το άσπρο άλογο που δείχνει !!! Αντιθέτως .... η διαφήμιση της μπύρας Carlsberg με "ξενέρωσε" μόλις την είδα πριν λίγο [δεν τη θυμόμουν καθόλου] ....
 
διαφημιση "tulip" (1985) :


σχολιο του uploader Akis Papadopoulos: "Διαφήμιση του 1981 των αδιάβροχων παπουτσιών "viva". Αν προσέξει κάποιος η κοπέλα είναι αυτή που κανα χρόνο αργότερα σε μια λαϊκή...προκαλεί προκαλεί με άσπρα δόντια κάτασπρα (για τις ανάγκες της διαφήμισης της Κολυνός) "
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
διαφημιση παπουτσιων "tempo libero" (1981) :


σχολιο του uploader Akis Papadopoulos: "Διαφήμιση των παπουτσιών "tempo libero" του 1981...που ενώ έχει ένα μουσικό χαλάκι με στάνταρ ρυθμό,στο τέλος πετάγεται αυτό το τελείως διαφορετικού μουσικού στιλ "...στο βάδισμα έχουν το προβάδισμάααα"! Χαλάλι πάντως..σαν ατάκα για διαφήμιση παπουτσιών κόλλαγε και με το παραπάνω" !
 
διαφημιση "nescafe φραπε" (1982) :


σχολιο του uploader Akis Papadopoulos: "Η πρώτη διαφήμιση του "nescafe φραπέ" που ακούμε (ορχηστρικά μόνο) το περίφημο και πασίγνωστο "κάνε μια στάση...πιές κι'εσύ Nescafe φραπέ..."Οι συγκεκριμένοι στίχοι ήρθαν να εμπλουτίσουν τη μουσική που ακούμε σε αυτό το σποτ γύρω στο 1984 κι'ετσι φτιάχτηκε ένα από τα πιο πετυχημένα και αγαπημένα τραγουδάκια σε ελληνικές διαφημίσεις,που παιζόταν μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '80 (ίσως και τα πρώτα ένα-δύο χρόνια της δεκαετίας του '90) "
 
katerinak είπε:
διαφημιση "nescafe φραπε" (1982) : σχολιο του uploader Akis Papadopoulos: "Η πρώτη διαφήμιση του "nescafe φραπέ" που ακούμε (ορχηστρικά μόνο) το περίφημο και πασίγνωστο "κάνε μια στάση...πιές κι'εσύ Nescafe φραπέ..."Οι συγκεκριμένοι στίχοι ήρθαν να εμπλουτίσουν τη μουσική που ακούμε σε αυτό το σποτ γύρω στο 1984 κι'ετσι φτιάχτηκε ένα από τα πιο πετυχημένα και αγαπημένα τραγουδάκια σε ελληνικές διαφημίσεις,"
Να συμπληρώσω ότι όταν προστέθηκαν στίχοι στο τραγούδι της διαφημισης "φτιάχτηκε", εκτός από το τραγουδάκι, και ένας διαγωνισμός NESCAFE FRAPE, για τον οποίο συμπλήρωνες τους στίχους του εν λόγω τραγουδιού που έλειπαν σε φυλλάδια που διανέμονταν με κάθε συσκευασία Νεσκαφέ !!! Για περισσότερα, σάς παραπέμπω στο τόπικ "Παλιά Διαφήμιση (ΝESCAFE FRAPPE)", όπου αναφέρομαι σε αυτόν τον διαγωνισμό ....

Την παραπάνω διαφήμιση του ΝΕΣΚΑΦΕ δεν την θυμόμουν καθόλου !!! Πολύ ωραία διαφήμιση, με πολύ ωραίες εικόνες [αν και ... μού φάνηκε λίγο "άκυρο" το εξής : στο 0:16-0:18 περίπου βλέπουμε τον σερβιτόρο, με την κυριλέ στολή του, να σερβίρει δίπλα στην πισίνα τον νεσκαφέ και μέσα στο δοχείο με τον πάγο να έχει .... το πλαστικό σέηκερ του νεσκαφέ :eek: o_O!!!] !!! Πάντως, το πλαστικό σέηκερ του νεσκαφέ που βλεπουμε στη διαφήμιση [με το σέηκερ χρώματος ανοιχτό καφέ και το καπάκι χρώματος κλειστό καφέ] εκείνα τα χρόνια υπήρχε σχεδόν σε όλα τα σπίτια, το έβρισκες συνεχώς μπροστά σου !!! Νομίζω ότι στο σπίτι μας το έχουμε ακόμη !!!

Αααχ ... καλοκάιρι έφτασε ... μια κρύα φραπεδιά με μπόλικα παγάκια σε καμιά παραλιακή καφετέρια σε τραπεζάκι δίπλα στη θάλασσα, ιδίως αφού έχεις επιστρέψει από το θαλάσσιο μπάνιο ... ό,τι πρέπει .... αναμφισβήτητα, απ' τις χαρές του καλοκαιριού ....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
διαφημιση Rexona (1987) :

σχολιο του uploader Akis Papadopoulos: "Μια ακόμη απο τις πολλές εκδοχές της διαφήμισης του "Rexona" με πρωταγωνιστή κάποιον αθλητή/αθλήτρια.Αυτή τη φορά είναι η Λία Μήτση,μια απο τις καλύτερες βολλειμπολίστριες στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ.Είχαν προηγηθεί οι διαφημίσεις το 1983 με την Αγγελική Κανελλοπούλου(τέννις),αλλα και τον Νίκο Αναστόπουλο το 1987.Αυτή που βλέπουμε είναι επίσης του 1987,ενώ ακολούθησε κι'αλλη version το 1990 με τον Μιχάλη Βλάχο που τότε έπαιζε στον Απόλλωνα Αθηνών και στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ"
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ 1989http://www.youtube.com/watch?v=l6AuO5akYEM&feature=plcp
 
Πίσω
Μπλουζα