Παλιές Διαφημίσεις - Μέρος 5

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας DINO
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Nαι, παίζει να έλεγε και "άλλο".Απ' όσο θυμάμαι στο σποτάκι, πριν να τραγουδηθεί το ακούγαμε απαγγελία. Και δε θυμάμαι αν κάποια στιγμή, η συγκεκριμένη βγήκε και ως διαφήμιση "σύγκρισης" (του στυλ "εγώ θα σας πάρω αυτό, και θα σας δώσω δυο τριαξονικές νταλίκες από το "Σουπερξεπλύν" - Όχι, όχι, τι λες άνθρωπέ μου, κάνε μας τη χάρη και πάαινε από δω χάμω !")

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μού ήρθε η φλασιά για μια παλιά διαφήμιση της ρετσίνας ΚΟΥΡΤΑΚΗ, την οποία χρονολογώ περί το 1979 / 1980 [ίσως και λίγο πιο πριν] !!! Είναι ένας κύριος καθισμένος στο τραπέζι κι έχει μπροστά του ένα πιάτο με μεζεδάκια !!! Παίρνει το πηρούνι, πάει να φάει ένα μεζε και τσοοουπ, το πιάτο απομακρύνεται και πάει, μόνο του [ :o :O], στην άλλη πλευρά του τραπεζιού !!! Πάει να φάει κι άλλη πηρουνιά απ' τον μεζέ και ... τσοουυυπ, ξανά μανά τα ίδια, το πιάτο απομακρύνεται !!! Μετά ανοίγει ένα μπουκάλι ρετσίνα Κουρτάκη, πάει να φάει μια πηρουνιά απ' το πιάτο και ... ω του θαύματος, αυτό παραμένει στη θέση του !!! Κι ακούγεται μια φωνή : "Κουρτάκη !!! Η ρετσίνα που αγαπάει το ψαράκι" !!! [αυτό το σποτ επαναλήφθηκε και με άλλα φαγητά, κι έτσι η τελική ατάκα μετετράπη σε : "Κουρτάκη !!! Η ρετσίνα που αγαπάει το μοσχαράκι", "το κεφτεδάκι" κλπ κλπ ... όποιος θυμάται καλύτερα με συμπληρώνει :flower: :flower: .... επίσης, όποιος θυμάται προγενέστερο σποτ της ρετσίνας Κουρτάκη και πάλι με συμπληρώνει :flower: :flower: .... ] .... :darkglasses: :darkglasses:

Μια αντίστοιχη τέτοια διαφήμιση, πάλι της ρετσίνας Κουρτάκη, είχε μια παρέα την ώρα της παραγγελίας σε εστιατόριο. Ο σερβιτόρος ρωτούσε :

- Τι θα πάρετε;

- Μοσχαράκι (έλεγε ο ένας). ΚΑΙ ΚΟΥΡΤΑΚΗ, απαντούσε "από μέσα" μια φωνή !

- Εσείς;

- Μπιφτεκάκι, έλεγε άλλος. ΚΑΙ ΚΟΥΡΤΑΚΗ, πάλι η ίδια φωνή !

Και κατ' αυτή τη λογική και τα πρότυπα Μαμαλάκη, αναφέρονταν διάφορα φαγητά, με τη γνωστή ομοιοκαταληξία.

Εδώ έχω μια απορία όμως, και βοηθήστε με : τη διαφήμιση δεν τη γνώρισα "από πρώτο χέρι", αλλά όταν τη "μακέλεψε" ο Χάρρυ Κλυνν, στο δίσκο "Πατάτες". Εκεί, ο τελευταίος της παρέας έλεγε "Εγώ λέω ρε μάγκα να πάρω τον ομμάτιόν μου και να την παλέψω(παραφρ.), να ουμ...". Και έπεφτε το παραφρασμένο σλόγκαν "Φρουτάκι, Φρουτάκι, Φρουτάκι, άνοιξε το κουτάκι". Έχει πράγματι αναφορά από συγκεκριμένη υπαρκτή διαφήμιση, ή είναι "Χαρρυκλυννική" έμπνευση; (αν και συνήθως δεν έφτιαχνε δικές του, παραποιούσε λόγια σε υπάρχουσες, όπως π.χ. το "τρέξε τρέξε μικρούλη"...)

panp είπε:
Εδώ έχω μια απορία όμως, και βοηθήστε με : τη διαφήμιση δεν τη γνώρισα "από πρώτο χέρι", αλλά όταν τη "μακέλεψε" ο Χάρρυ Κλυνν, στο δίσκο "Πατάτες". Εκεί, ο τελευταίος της παρέας έλεγε "Εγώ λέω ρε μάγκα να πάρω τον ομμάτιόν μου και να την παλέψω(παραφρ.), να ουμ...". Και έπεφτε το παραφρασμένο σλόγκαν "Φρουτάκι, Φρουτάκι, Φρουτάκι, άνοιξε το κουτάκι". Έχει πράγματι αναφορά από συγκεκριμένη υπαρκτή διαφήμιση, ή είναι "Χαρρυκλυννική" έμπνευση; (αν και συνήθως δεν έφτιαχνε δικές του, παραποιούσε λόγια σε υπάρχουσες, όπως π.χ. το "τρέξε τρέξε μικρούλη"...)
Πολύ καλά τα θυμάσαι !!! Στο δίσκο "Πατάτες" το πιο σπαρταριστό μέρος είναι αυτό με την "παρωδία διαφημιστικών σποτ εκείνης της εποχής" [κι αν αυτό φαίνεται σήμερα "συνηθισμένο" ... εκείνη την εποχή ήταν πρωτότυπο και ευρηματικό] !!! Θυμίζω μερικά : "Μόνος ή Πάνος ??? Μονόπανος [ :sealed: :sealed:]" !!! "Οι ξύπνιοι όμως οδηγούν Περνώ !!! Κάνει τα ρούχα όχι απλώς αστραφτερά !!! Τα κάνει αόρατα" κλπ κλπ ... Και, φυσικά, στις παρωδίες των διαφημιστικών σποτ περιλαμβάνεται, όπως πολύ σωστά θυμάσαι, το "Και Φρουτάκη" !!! Όσο για το σλόγκαν "Φρουτάκι, Φρουτάκι, Φρουτάκι, άνοιξε το κουτάκι" , όπως μού είχε τόοοτε εξηγήσει η μητέρα μου σημαίνει "άνοιξε το κουτάκι με τις βλακείες" ......

Ναι, αλλά το θέμα είναι αν υπήρξε πραγματική αντίστοιχη διαφήμιση !

Nαι, υπήρξε αντίστοιχη πραγματική διαφήμιση [μεταγενέστερη αυτης που περιγράφω], με μια παρέα σε εστιατόριο που παραγγέλλνει διάφορα φαγητά !!! Και μόλις κάποιο μέλος της παρέας παραγγέλνει ένα φαγητό, και το γκαρσόνι σημειώνει, ένα άλλο μέλος της παρέας πετάγεται και λέει : "και Κουρτάκη" !!! [φυσικά το "Κουρτάκη, κουρτάκη, κουρτάκη, άνοιξε το κουτάκι δεν υπάρχει στο "πρωτότυπο", είναι χαρρυκλυννικό εύρημα] !!!

Άλλωστε, όλες οι παρωδίες διαφημιστικών του δίσκου "Πατάτες" είναι βασισμένες σε πραγματικά διαφημιστικά σποτ της ίδιας εποχής :darkglasses: :darkglasses:

Η διαφημιση που αναφερεις panp υπαρχει στο youtube και την εχω δει. δυστυχως δε θυμαμαιποιος ηταν ο uploader.

Α μάλιστα ! Ευχαριστω πολύ ! :clap: :clap: :clap:

panp είπε:
Μια αντίστοιχη τέτοια διαφήμιση, πάλι της ρετσίνας Κουρτάκη, είχε μια παρέα την ώρα της παραγγελίας σε εστιατόριο. Ο σερβιτόρος ρωτούσε :- Τι θα πάρετε;

- Μοσχαράκι (έλεγε ο ένας). ΚΑΙ ΚΟΥΡΤΑΚΗ, απαντούσε "από μέσα" μια φωνή !

- Εσείς;

- Μπιφτεκάκι, έλεγε άλλος. ΚΑΙ ΚΟΥΡΤΑΚΗ, πάλι η ίδια φωνή !

Και κατ' αυτή τη λογική και τα πρότυπα Μαμαλάκη, αναφέρονταν διάφορα φαγητά, με τη γνωστή ομοιοκαταληξία.
Με έκπληξη διαπίστωσα ότι η διαφήμιση αυτή έχει διασωθεί !!! Ο τυπος που λέει "και Κουρτάκη" είναι ο αγαπημένος μας από τα παιδικά μας χρόνια Κίμων Μουζενίδης ["κουτί κουτί κουτί ΄και τι κουτί κουτί / τώρα η Χένιγκερ καινούρια σε κουτί κλπ] !!! Να λοιπόν απ' το YouTube το ανεκτίμητης αξίας ντοκουμέντο [κι αν η διαφήμιση είναι του 1975, όπως μάς πληροφορεί ο uploader, τότε ... είναι προγενέστερη από αυτήν που περιέγραψα παραπάνω !!! Ελπίζω κάποιος που γνωρίζει να μας διαφωτίσει :flower: :flower: :flower: ] :

[video=youtube_share;6KBB8a2O6Es]

- Ας αλλάξουμε όμως κλίμα [και θέμα] : Μού ήρθε η "φλασιά" για τη διαφήμιση της πάνας μωρού Pandy !!! Έδειχνε μια οικογένεια, μπαμπάς, μαμά και μωράκι, να ταξιδεύουν με το αυτοκίνητο !!! Ο μπαμπάς οδηγάει και στο πίσω κάθισμα η μαμά αλλάζει το μωράκι !!! Και την ώρα που βλέπαμε αυτή τη σκηνή ακούγαμε μια απαλή γυναικεία φωνούλα να τραγουδά ένα σαν παιδικό τραγουδάκι που έλεγε : "Πάνα βρακάκι του μωρού / Πάντυ, Πάντυ, πάντα και παντού /Πάντυ, Πάντυ, πάντα και παντού" !!! Η διαφήμιση αυτή χρονολογείται γύρω στο 1979 - 1981 και τη θυμάμαι ασπρόμαυρη!!! Πάντως, το τραγουδάκι αρκετά "πιασάρικο", θυμάμαι συμμαθήτριές μου να το τραγουδάνε :flower: :flower:

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Tέρας μνήμης ο Rinus ! Καταπληκτική η διαφήμιση, με τη -σύγχρονη- καφρίλα, φυσικά, να καπνίζουν στο τραπέζι...

Η διαφήμιση αυτή με παραπέμπει σε μια άλλη :

"Συνεταιριστικά κρασία έχετε; Όχι; Πάμε παιδιά !", όπου εκεί πρέπει να έπαιζε ο Δήήτρης Μπάνος. Η εταιρία λεγόταν...ΚΕΟΣΟΕ. Λες να υπάρχει κάπου το σποτ;

Κι ένα άλλο κόλλημα, που σίγουρα θα έχει γραφτεί κάπου εδώ μέσα, αλλά δε μου έρχεται με τίποτα. Το "και μια παιδική" από πού προέρχεται;

panp είπε:
Κι ένα άλλο κόλλημα, που σίγουρα θα έχει γραφτεί κάπου εδώ μέσα, αλλά δε μου έρχεται με τίποτα. Το "και μια παιδική" από πού προέρχεται;
Από τη διαφήμιση της

;)

Φλασιά : διαφήμιση του Κέντρου 45 Κατασκευαστών Επίπλου στον Άλιμο, δεκακετία '80 (σλόγκαν : "από τεχνίτες με μεράκι για ανθρώπους με γούστο"). Μεταξύ των επισκεπτών, που λένε τα καλύτερα, στο τέλος ένας "και καλά" ελληνοαμερικάνος :

Αυτό μάλιστα ! Οργκάνωση ! Πάρκινγκ ! Πολύ καλή service !

Μήπως την έχουμε;

Το πώς μου έμοιαζε το στιλ αυτού του κυρίου το Γιώργο Γαβριηλίδη ή το Ράλλη Αγγελίδη. Πρέπει να ήταν ηθοποιός ο "Αμερικάνος";

Απο τις διαφημίσεις της ΕΡΤ2 το 1983:

[video=youtube_share;86meF7gSGQw]

Πολύ παλιές διαφημίσεις από την μαυρόασπρη tv

διαφημιση TOYOTA - COROLLA (1983) :

σχολιο του uploader Akis Papadopoulos "Διαφήμιση του "best seller" της Τoyota για το 1983. Χαρακτηριστικό αρχών "80s" και το τραγουδάκι της διαφήμισης"

Άλλη φλασιά : διαφήμιση εμπλάστρου "ΛΕΟΝΤΟΣ", με τη γνωστή "Κηλαηδόνεια" φωνή, στο παρακάτω τραγουδάκι :

"Πάρε το ΛΕΟΝΤΟΣ, μη χάνεις χρόνο, έμπλαστρο ΛΕΟΝΤΟΣ, διώχνει τον πόνο".

Χρονολογείται στη δεκαετία του 80, και φαντάζομαι ότι θα την έχουμε κάπου. Είναι συνομήλικη με την "Strepsils" : "Tι θα πάρετε για τον πονόλαιμο; Κάτι γλυκό; Πικρό; Ξινό; Στυφό; Ή κάτι σαν καραμέλα;"

jimijoop είπε:
Πολύ παλιές διαφημίσεις από την μαυρόασπρη tv
06:07 H φωνή που επαναλαμβάνει Ό,τι ονειρευτήκατε" μοιάζει με της Νάκυς Αγάθου;

Πίσω
Μπλουζα