Παλιές Διαφημίσεις - Μέρος 5

Καλημέρα. Μόλις έπεσε στα χέρια μου βιντεοκασέτα που έκανα ντουβουντού με 1.30 ώρα διαφημιστικά σποτ από δεκαετίες 80 και 90 σε άψογο ήχο και εικόνα. Αφορμή το λεύκωμα γνωστής διαφημιστικής εταιρείας που έκλεισε 20ετία. Θα προσπαθήσω να το ανεβάσω στο τιουμπ αλλά έχω ερώτηση: πώς προσθέτω στο άβι αρχείο το λογότυπό μου; Το τιουμπ ανεβάζει τόσο μεγάλα βίντεο ή θα νευριάσω πάλι; Θέλει κάποιος να το αναλάβει για λογαριασμό μου με το λογότυπό μου; Καλά μιλάμε για πολλές γνωστές και ξεχασμένες δαιφημίσεις! :)
 
Κατ' αρχάς δεν είμαι ειδικός στα ανεβο-κατεβάσματα, αλλά έχω μια ερώτηση : αφού το υλικό είναι από λεύκωμα διαφημιστικής, πως θα το "πατρονάρεις" εσύ στο youtube με το λογότυπό σου;

Τον τρόπο για το λογότυπο μπορώ να στον πω : κάνεις χρήση του windows movie maker, βάζεις σ' ένα κανάλι το υλικό σου, και σ' ένα δεύτερο κανάλι από κάτω θα βάλεις "titles" σε transparent περιβάλλον, γράφοντας αυτό που θες, και δίνοντάς του διάρκεια ίση με το επάνω κανάλι (για να φαίνονται από την αρχή μέχρι το τέλος). Κάνοντας εξαγωγή ταινίας των δύο αυτών καναλιών μαζί, βγαίνει το λογότυπο πάνω στο βίντεο.

Αλλά και πάλι θα πρέπει να ξανασκεφτείς κατά πόσον δικαιούσαι να το κάνεις.
 
mhmerotategiatipino σχετικά με τα λογότυπα στο βίντεο: αν είναι δική σου εγγραφή από την τηλεόραση, δηλαδή από το προσωπικό σου αρχείο, μπορείς να βάλεις κάποιο λογότυπο, ώστε να εμποδίσεις κάποιον να οικειοποιηθεί το αρχείο σου, παρότι ως περιεχόμενο τα πνευματικά δικαιώματά του δε σου ανήκουν. Αν η κασέτα είναι δημιουργία μιας διαφημιστικής εταιρείας, καλό θα είναι να μη βάλεις κάποιο λογότυπο, γιατί σαν εγγραφή δεν είναι δική σου, ακόμα κι αν είναι κομμάτι της προσωπικής σου συλλογής. Σε κάθε περίπτωση, τα πνευματικά δικαιώματα δεν ανήκουν σε σένα.

Επειδή το θέμα είναι να μη δεις το βίντεό σου να πετσοκόβεται και να γίνεται κτήμα τρίτων στα κανάλια τους στο youtube, κάτι που συμβαίνει επανειλλημένα, θα μπορούσες να κάνεις το βίντεό σου private, δηλαδή να μη βγαίνει στις αναζητήσεις, αλλά να είναι ανεβασμένο στον server του youtube και να μπορείς να το μοιράζεις όπου εσύ θέλεις. Σε αυτό περισσότερα πες μας katerinak, γιατί από σένα το είδα το κολπάκι αυτό. ;) Όσο για το μέγεθος του βίδεου, ανάλογα με τη συμπίεση, και όχι απαραίτητα ανάλογα το χρόνο. Αν είναι κοψ το σε δύο ή τρία κομμάτια.
 
Για να αποφυγω το οφ τοπικ προτιμησα να στειλω στον mhmerotategiatipino ενα πμ (πριν ακομη του απαντησει ο panp )λεγοντας του ενα δυο πραγματα υποθετοντας οτι το υλικο που διαθετει ειναι απο δικη του εγγραφη.Τελικα ομως δεν απεφυγα το οφ τοπικ αφου πρεπει να εξηγησω στο Νωντα κατι που θεωρω σημαντικο: τα βιντεο που εχω στο καναλι μου ειναι UNLISTED οχι private,ειναι πολυ σημαντικο αυτο που γραφω γιατι στη δευτερη περιπτωση τα βιντεο μπορει να τα δει μονο ο uploader και κανεις αλλος (δες για παραδειγμα καποια βιντεο με διαφημισεις παιχνιδιων απ το καναλι του notisthom,μπορει μονο αυτος να τα δει,εμεις οχι)

Επελεξα να κανω τα βιντεο UNLISTED γιατι το υλικο δεν ειναι δικο μου,ειναι διαφημισεις που βρηκα μεσα σε βιντεο ταινιων και αγωνων μπασκετ.Πριν ανεβασω ομως το ο,τιδηποτε ζητησα την αδεια των uploaders και φυσικα τους ενημερωσα οτι θα γινοταν αναφορα και στο καναλι τους.

συγγνωμη για το οφ τοπικ,θα διαγραφει απ τους αντμινς
 
Πολύ καλή και χρήσιμη η διευκρίνισή σου Κατερίνα! Παρότι χρήστης του youtube χρόνια, δεν έχω μάθει καλά τις τεχνολογίες του για το uploading. Γι αυτό και απεθύνθηκα σε σένα να βοηθήσεις, μιας και ξέρεις καλύτερα αυτο το χρήσιμο (κατ εμέ) εργαλείο. Αν είναι, ας διαγράψουν τα μντα οι admins ως off topic. Αυτό που μένει είναι να δούμε το υλικό του mhmerotategiatipino!
 
Θα μείνουν μέχρι το βράδυ για να τα διαβάσουν και άλλοι χρήστες που τυχόν ενδιαφέρονται και θέλουν να ενημερωθούν ;)
 
Στο μεταξύ, πάρτε ακόμη μερικά παλιά διαφημιστικά, για τα οποία μού ήρθαν πρόσφατες "φλασιές" ....

- Διαφήμιση για το αποσμητικό "Πέρκι" [μάλλον γραφόταν Perky ... νομίζω ότι πρέπει να ήταν αλοιφή, ίσως 'όμως να ήταν και σπρέη ... όποιος θυμάται καλύτερα μάς διαφωτίζει] !!! Ο σύζυγος είναι 50ρης, φαλακρούλης με γυαλάκια, με όψη ήσυχου, οικογενειάρχη κλπ, πλην όμως ... τα "τσιλιμπουρδίσματα" και τα "ψιλο-νυχτοπερπατήματα" τού αρέσουν !!! Έτσι, στην πρώτη σκηνή του διαφημιστικού σποτ τον βλέπουμε να έχει επιστρέψει πολύ αργά το βράδυ στη ... συζυγική εστία [μετά από ντολτσεβίτα], να έχει βγάλει τα παπούτσια του και ... σιγά σιγά να κατευθύνεται στο συζυγικό κρεβάτι !!! Η γυναίκα του, όμως, τον "μυρίστηκε" - ειδικότερα : μύρισε την ιδρωτίλα του !!! - ξύπνησε και ... τον αρχίζει στη γκρίνια με στριγκλιές : τι ώρα είναι αυτή, πού ήσουνα πάλι κλπ .... Στην επόμενη σκηνή αλλάζει το σκηνικό : Βλέπουμε τον κύριο με ένα φίλο του να βρίσκονται σε νυχτερινό κέντρο, παρέα με μια ψηλή ξανθιά ύπαρξη !!! Κι εκεί, εν μέσω βαβούρας, ντίσκο μουσικής κλπ, ο πρωταγωνιστής του σποτ εκθέτει στο φίλο του το πρόβλημά του : "άσε, δεν ξέρω τι να κάνω, όποτε μπαίνω στο σπίτι μυρίζει η γυνάικα μου τον ιδρώτα μου και ξυπνάει" !!! Κι εκεί ... επεμβαίνει η ξανθιά ύπαρξη : Βγάζει από την τσάντα της ένα κουτί με το διαφημιζόμενο προϊον και αρχινάει στα Αγγλικά : "Πέρκυ, μπλα μλπα ..." !!! "Τι λέει" ??? ρωτάει ο πρωταγωνιστής του σποτ !!! Κι ο φίλος του απαντά : "Α, λέει - άστο, αυτό είναι δικό μου [!!!] - ότι με το Πέρκυ δεν θα σε μυρίζεται κλπ κλπ" !!! Και πράγματι ... στην τελευταία σκηνή βλέπουμε το σύζυγο να μπαίνει κρυφά στο σπίτι, μετά τα νυχτοπερπατήματά του, αλλά ... αυτή τη φορά ο ιδρώτας του δεν μυρίζει !!! Κι έτσι ... η σύζυγός του δεν ξυπνά και αυτός ... ΄πέφτει στο κρεβάτι του ήσυχος !!! Νομίζω ότι η τελευταία ατάκα του σποτ ήταν : "Πέρκυ, για να μη σε μυρίζονται / να μη σε παίρνουν μυρωδιά" κάτι τέτοιο τελοσπάντων !!! Η διαφήμιση χρονολογείται περί το 1983 !!!

- Θυμάστε το, αρκούντως ρυθμικό, τραγουδάκι για τις χύτρες ταχύτητος Lagostina ??? Σε εύθυμο σκοπό μια ανδρική φωνή - με γυναικείες φωνές να κάνουν δεύτερα φωνητικά - τραγουδούσε : "Ο χρόνος είναι χρήμα / στην κουζίνα Λαγκοστίνα/ ο χρόνος είναι χρήμα / τη ζωή σου είναι κρίμα /στην κουζίνα να περνάς / Λαγκοστίνα" !!! Η διαφήμιση χρονολογείται περί το 1982 !!!

- Επίσης, θυμάστε τις διαφημίσεις για το κοτλέ παντελόνι ??? Εκεί, στις πολύ αρχές των 80ς, τα κοτλέ παντελόνια ήταν πολύ στη μόδα, ιδίως για τις γυναίκες [πολύ ωραία μόδα ΄πάντως, κατά την ταπεινή μου άποψη] !!! Ενδεικτικό και το γεγονός ότι ο Ρασούλης έγραψε στίχους "το κοτλέ παντελονάκι που φοράς / στο παράθυρο καλέ σαν περπατάς" κλπ, που μελοποίησε ο Ξυδάκης και τραγούδησε ο Κοντογιάννης [δίσκος : Τα δήθεν] !!! Την ίδια εποχή, λοιπόν - 1980 με 1981 - βλεπαμε στην τόοοτε ασπρόμαυρη τηλεόρασή μας ασπρόμαυρες διαφημίσεις για "κοτλέ παντελόνια" !!! Σε μία από αυτές το τραγουδάκι είχε ως εξής [σε εύθυμο σκοπό τραγουδισμένο από πολλές γυναικείες φωνές, ενώ στον τελευταίο στίχο ακουγόταν και μια μπάσα ανδρική φωνή] : Το κοτλέ το φοράς κάθε σου στιγμή / είναι μόδα, δεν έχει γιατί / είναι μόοδα / δεν έχει γιατί !!!

- Τώρα ... θα σάς "κουφάνω" λιγάκι : Διαφήμιση για το "Σπρέη Ματ" !!! Ήδη σας βλέπω να με ρωτάτε : "τι ήτανε αυτό βρε Rinus, αποσμητικό, εντομοκτόνο" ??? Δεν θα το βρείτε, φίλοι μου, όσο και να σκεφθείτε !!! Ήταν σπρέη - δόλωμα ψαρέματος !!! Η διαφήμισή του χρονολογείται γύρω στο 1979 / 1980 και έδειχνε το εξής : ένα ΄παιδάκι - κάπως ευτραφές και με γλυκό χαμόγελο - ψαρεύει με το καλάμι του στο λιμανάκι και ... έχει γεμίσει τον κουβά του με ψάρια !!! Επίσης, το βλέπουμε να ανεβάζει με το καλάμι του το ένα ψάρι μετά το άλλο !!! Ένα άλλο παιδάκι το ρωτάει : "μα τι δόλωμα βάζεις' ??? Και το παιδάκι απαντάει : "Σπρέη Ματ" !!! Και πράγματι : είδαμε στο σποτ το παιδάκι να ψεκάζει το γυμνό αγκίστρι με ΄το εν λόγω σπρέη, να το ρίνχει στη θάλασσα και ... τσουυπ, να ανεβάζει κι άλλο ψάρι !!! Εγώ και ο αδελφός μου, που εκείνη την εποχή είχαμε αρχίσει να ασχολούμαστε με το ψάρεμα, είχαμε αποκτήσει τα πρώτα μας καλάμια ψαρέματος κλπ, ενθουσιαστήκαμε !!! Πήραμε αυτό το σπρέη και το καλοκαίρι στο νησάκι μας, όταν πηγαίναμε για ψάρεμα, ψεκάζαμε τα αγκίστριά μας με δαύτο !!! Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό ... τα ψάρια αντί να "τσιμπάνε", απομακρύνονταν απ' το αγκίστρι !!! Μετά κάναμε το εξής : βάζαμε στα αγκίστριά μας το δόλωμα, το οποίο το ψεκάζαμε με το σπρέη Ματ !!! Πάλι το ίδιο : τα ψάρια αντί να πλησιάζουν το δόλωμα, απομακρύνονταν από αυτό !!!! :eek: o_Oo_O:cry:

- Η τελευταία "φλασιά" μού ήρθε εχθες, που πήρα το πούλμαν του ταξιδιωτικού πρακτορείου για να πάω εκδρομή στη Μονή Αγάθωνος .... Την ώρα που το πούλμαν περνούσε απ' την Αχαρνών, έπεσε το μάτι μου στην κίτρινη ταμπέλα ενός καταστήματος που έγραφε : "Ηλεκτρικές σούβλες ΚΛΑΠΑΚΗΣ" !!! Κι επειδή "ό,τι θυμάμαι χαίρομαι", θυμήθηκα το πρώτο διαφημιστικό σποτ με το οποίο μάς συστήθηκαν οι "ηλεκτρικές σούβλες Κλαπάκης" και το οποίο προβλήθηκε κοντά στο Πάσχα του 1983 ή 1984 !!! Βλέπαμε έναν ταλαίπωρο κύριο με μουστάκι να γυρίζει τη σούβλα με το αρνί, να σκουπίζει τον ιδρώτα του, να τον περιβάλλει η τσίκνα κλπ και μια ανδρική φωνή να λέει : "Για να μην ψήνεστε ... ηλεκτρικές σούβλες Κλαπάκης" !!! Και πράγματι ... στις επόμενες σκηνές είδαμε κάποιες ηλεκτρικές σούβλες, με τα αρνιά και τα κοκορέτσια, να γυρίζουν μόνες τους, ενώ παραδίπλα, στο πασχαλιάτικο τραπέζι, να έχουν αρχίσει τα τσουγρκίσματα, το κέφι κλπ κλπ !!! Και στο τέλος : "Ηλεκτρικές σούβλες Κλαπάκης και ... αφήστε τους άλλους να ψήνονται" !!! Με αυτό το σποτ μάς συστήθηκε η εν λόγω "σούπερ καινοτομία' : οι ηλεκτρικές σούβλες [ενώ μέχρι τότε ... το γύρισμα του αρνιού το Πάσχα το ξέραμε με τον "παραδοσιακό" χειροκίνητο τρόπο] !!! Εντάξει, το Πάσχα μάς πέφτει ακόμη λίγο μακριά, αλλά οι "φλασιές" ... δεν έχουν συγκεκριμένη "χρονική στιγμή" όταν με "επισκέπτονται" ....
 
To Perky ηταν αλοιφη και αρκετα δυνατο απο οτι θυμαμαι. Και κυκλοφορει ακομα κανονικα.

attachment.php
 
A ρε Rinus, από που να σε αρχίσω !

1. "Με το Perky, ο ιδρώτας μου βγαίνει καθαρός ! Τρεις μέρες τώρα" (ήταν το βασικό επιχείρημα προβολής, υπήρχε και σχετικό "ρολογάκι"-πρώτη μέρα, δεύτερη μέρα...).

2. Στη διαφήμιση Lagostina ήταν μια φωνή μεταξύ Πολυχρονιάδη και Μπονάτσου, χωρίς πιθανότατα να ήταν κανένας από τους δύο. "Μust" το γκρο-πλάν στο έμβολο ανέβαινε από τον ατμό.

3. Βεβαίως και θυμόμαστε το κοτλέ και τη διαφήμισή του (μάλιστα έλεγε "Βελούδο κοτλέ και τζην Πειραϊκής=Πατραϊκής") και ήταν συνομήλικο των τεντόπανων Βικτώρια και Ιρλάνδα (σ' έστειλα ? ). [edit]

4. Καλά, για το Σπρέι-ματ παραδίνομαι, no data...

5. Ο κύριος με το μουστάκι πετάει ένα αγχώδες "Ψήνομαιιι" στη διαφήμιση, πριν από την απάντηση που γράφεις. Ο Μανούσος Κλαπάκης είναι αυτός που πρώτος πατεντάρισε το ηλεκτρικό μοτέρ σούβλας, που υπάρχει με το ίδιο όνομα μέχρι τις μέρες μας. Είναι πράγματι αθάνατο κι αυτό φαίνεται κι από τους δύο τύπους στους οποίους κυκλοφορεί : "Για 100 χρόνια" και "Για 10000 αρνιά".
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
mhmerotategiatipino είπε:
Καλημέρα. Μόλις έπεσε στα χέρια μου βιντεοκασέτα που έκανα ντουβουντού με 1.30 ώρα διαφημιστικά σποτ από δεκαετίες 80 και 90 σε άψογο ήχο και εικόνα. Αφορμή το λεύκωμα γνωστής διαφημιστικής εταιρείας που έκλεισε 20ετία. Θα προσπαθήσω να το ανεβάσω στο τιουμπ αλλά έχω ερώτηση: πώς προσθέτω στο άβι αρχείο το λογότυπό μου; Το τιουμπ ανεβάζει τόσο μεγάλα βίντεο ή θα νευριάσω πάλι; Θέλει κάποιος να το αναλάβει για λογαριασμό μου με το λογότυπό μου; Καλά μιλάμε για πολλές γνωστές και ξεχασμένες δαιφημίσεις! :)
Νομίζω ότι θα πρέπει να το μοντάρεις, να κόψεις μερικές διαφημισεις με κάποιο πρόγραμμα, με το οποίο θα προσθέσεις και το λογότυπο.
 
Μααστα μααστα, μαλλον θα καταφυγω στο unlisted. Ναι δεν ειναι δικο μου το υλικο αλλα μπορω να γραψω ως λογοτυπο την επωνυμια της εταιρειας! :) Ευχαριστω παιδια!
 
Μημερωτατε ανυπομονώ για αυτές τις διαφημίσεις. Είμαι λάτρης αυτών. Ελπίζω όταν είσαι έτοιμος να ανεβάσεις εδώ το λινκ και να είμαστε από τους πρώτους που θα τις απολαύσουμε.
 
Άλλες δύο "φλασιές" :

- Η πρώτη διαφήμιση αφορούσε τα γυναικεία ρούχα που τα έβγαζε η φίρμα με το όνομα "Ράνια" [Rania] !!! Σε αυτή βλέπαμε το εξής : Περπατάει μια, νέα και εμφανίσιμη, ξανθιά γυναίκα στο δρόμο και μια ανδρική φωνή της φωνάζει από πίσω της : "Ε, Ράνια" !!! Και η κοπελιά γυρίζει κεφάλι !!! Παρακάτω, βλέπουμε μια εμφανίσιμη μελαχρινούλα να περπατάει στο δρόμο και μια ανδρική φωνή της φωνάζει από πίσω της : "Ε, Ράνια" και ... γυρίζει κι αυτή κεφάλι !!! Αύτό το σκηνικό επαναλήφθηκε μια - δυο φορές ακόμη !!! Δηλαδή το εν λόγω σποτάκι ήθελε να μάς δείξει ότι κάθε στιλάτη γυναίκα φοράει τα ρούχα "Ράνια" ... Το σποτάκι χρονολογείται περί το 1983 και ... μάλλον αποτέλεσε "κακή επιρροή" για κάποια από εμάς τα τόοοτε πιτσιρίκια !!! Κρυβόμασταν πίσω από τοίχους κλπ και, όποτε περνούσε απ' το δρόμο κάποια κοπέλα φωνάζαμε : "Εεε, Ράνια" !!! Και μόλις η περαστική γύριζε κεφάλι ... εμείς τα πιτσιρίκια εξαφανιζόμασταν !!! #) #) #) :sealed:

- Περνάμε σε ένα προγενέστερο διαφημιστικό σποτ, που αφορούσε τις σχολικές ποδιές με το όνομα "Ρουάνα" [δεν θυμάμαι πώς γραφόταν ... επίσης, δεν είμαι 100% βέβαιος ότι επρόκειτο για σχολικές ποδιές, κάποιος που θυμάται καλύτερα ίσως μας διαφωτίσει} !!! Από αυτό το σποτ μού έχει μείνει η μουσική επένδυση : ήταν μια διασκευή του We will rock you των Queen !!! Μόνο που στο ρεφρέν αντί για "We will we will rock you" μια φωνή τραγουδούσει : "είναι, είναι Ρουάνα" !!! Και να σας πω την αλήθεια ... αυτό το τραγούδι το άκουσα πρώτα απ' το εν λόγω σποτάκι και μετά απ' το "πρωτότυπο" των Quenn !!! Το σποτάκι χρονολογείται μεταξύ 1979 - 1981 και, φυσικά, το θυμάμαι ασπρόμαυρο .....
 
τελικα σβηστηκε η συζητηση που ειχαμε κανει εδω με αφορμη το βιντεο που θα ανεβασω; γιατι; ηθελα να διαβασω τις διαφορες μεταξυ Μη καταχωρισμενο και Ιδιωτικο στο γιουτουμπ. Αν καποιοι ενοχληθηκαν μην ξενυχτησω αποψε να ανεβασω το βιντεο εχω και ζωη!
 
Τα έσβησα εγώ τουλάχιστον 24 ώρες μετά, γιατί ήταν offtopic.

Πες μου τι χρειάζεσαι και μέσω πμ, να σου το στείλω.

Δεν είναι της παρούσης να συζητηθεί εδώ! :)

σ.σ. και αυτά αποτελούν offtopics και θα διαγραφούν! ;)
 
Mαριανα του εστειλα εγω πμ και του εξηγησα
 
Ναι Κατερινάκι, το είδα που το εξήγησες! ;)

Σε κάθε περίπτωση, αν κάτι δεν τον καλύπτει τον φίλο Mhmerotategiatipino, είμαι στη διάθεσή του, να του στείλω ό,τι πληροφορία χρειάζεται! :)

Όλα γίνονται - καλή διάθεση να υπάρχει!
 
Πίσω
Μπλουζα