Παλιές Διαφημίσεις - Μέρος 5

διαφημιση Lagostina (1981) :

σχολιο του uploader Akis Papadopoulos : "Μια σχετικά απρόσωπη και συνηθισμένη διαφήμιση για κουζινικά είδη που ωστόσο έχει μείνει στη μνήμη πολλών κυρίως λόγω του τραγουδιού του σποτ το οποίο ερμηνεύει η κλασσική βραχνή φωνή πολλών διαφημίσεων στις αρχές των 80s (π.χ. Ζήτα πάντα Ζήτα κ.α.) που ΔΕΝ είναι του Γιώργου Πολυχρονιάδη...Το συγκεκριμένο σποτ παιζόταν απο το 1981 έως το 1984"
 
Κλασική διαφήμιση, μέρος της συλλογικής μνήμης της γενιάς μας. Η ροκιά χαρακτηριστική. Η φωνή σίγουρα δεν είναι ο Πολυχρονιάδης.

Αλήθεια, σκεφτήκατε ποτέ γιατί έχουν παγιωθεί τόσο έντονα στη μνήμη μας αυτές τις διαφημίσεις; Θυμάστε πόσες δεκάδες διαφημίσεις έπρεπε να υποστούμε για να αρχίσει η ταινία η η σειρά που περιμέναμε;

Χαλάλι όμως... Οι αναμνήσεις είναι τόσο γλυκιές.
 
Εδώ η διαφήμιση Flokos με το χαρακτηριστικό τραγουδάκι και το ''θόρυβο'' στο τέλος. Για τους νεώτερους: είναι το ίδιο τραγουδάκι της ασπρόμαυρης διαφήμισης Flokos της δεκαετίας του '70.

Uploader: notisthom στο youtube.

[video=youtube_share;oOFTkgotauw]

 
διαφημιση springers : [edit] ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΠΡΙΝΓΚΕΡ..." Ο Λογαριασμός YouTube με τον οποίο σχετίζεται έχει τερματιστεί εξαιτίας πολλαπλών ειδοποιήσεων από τρίτους για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
^^

Τα θυμάμαι αυτά τα κορδόνια! Είχαν γίνει μεγάλη μόδα τότε, όπως και το να γυρίζεις τις κάλτσες σου, σαν ρολο. Αλλά δε νομίζω ότι τα έπαιρνες μόνο μέσω τελεμάρκετινγκ. Δυστυχώς δε φόρεσα ποτέ τέτοια, είτε γιατί τα σπορτέξ μου είχαν χρατς-χρατς (που έδεναν τέλεια με τα φωτάκια στην αερόσολα :p , παίζει να ήταν Strike εκείνο το ζευγάρι), είτε γιατί έμαθα γρήγορα να δένω τα κορδόνια μου.
 
διαφημιση Palmolive (1982) :

σχολιο του uploader Akis Papadopoulos : "Στα όρια του τολμηρού (πάντα για τα δεδομένα της εποχής) μπορεί να χαρακτηριστεί η διαφήμιση των βαμβακερών σλιπακίων "sloggi" με τα όμορφα γυναικεία...οπίσθια που τα βαζοβγάζουν...Προβλήθηκε τη διετία 1985-86 "
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
85devotee ευχαριστουμε για το βιντεο αλλά η διαφημιση απ οτι ειδα ειναι του 1999 και ειναι εκτος χρονολογικων οριων του φορουμ (μεχρι και το 1995 ειναι το οριο)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
katerinak είπε:
85devotee ευχαριστουμε για το βιντεο αλλά η διαφημιση απ οτι ειδα ειναι του 1999 και ειναι εκτος χρονολογικων οριων του φορουμ (μεχρι και το 1995 ειναι το οριο)
Συγγνώμη για αυτήν την παραβίαση των κανόνων, απλά επειδή για μένα προσωπικά ρετρό είναι και κάτι που έγινε πριν από 13 χρόνια είπα να το βάλω σε αυτό το ρετρό σάιτ. :D
 
Κατ΄εξαίρεση πιστεύω ότι μπορούμε να την κρατήσουμε, δεδομένου ότι τις διαφημίσεις τις ψάχνουμε με το κυάλι, μολονότι έχει δίκιο το Κατερινάκι! :)

@85devotee: Ευχαριστούμε θερμά για την καλή σου πρόθεση, αλλά ενημερώνω πως την επόμενη φορά, θα διαγραφεί το ποστ, εφόσον υπερβαίνει τα χρονολογικά όρια του φόρουμ (1995)!
 
διαφημιση ποτου AMANDA (1986) :


σχολιο του uploader Akis Papadopoulos : "Διαφήμιση ενός ποτού που έκανε την εμφάνιση του στα μέσα της δεκαετίας του '80 και είχε αρκετή ζήτηση απο τους καταναλωτές..Η διαφήμιση προβαλλόταν την τριετία 1986-1989"
 
AkisTv, είσαι φοβερόοος .... Πολύ ωραίο σποτ, πλημμυρισμένο από γλυκύτατες 80ς γυναικείες φατσούλες .... Επίσης ... θυμήθηκα πόση επιτυχία είχε αυτό το λικέρ εκεί στα 80ς !!! Όποτε πηγαίναμε οικογενειακές επισκέψεις, σχεδόν πάντα στη βιτρίνα με τα ποτά των οικοδεσποτών έβλεπα ένα μπουκάλι Amanda !!! Και ... καμιά φορά κερνούσαν κι εμάς τα πιτσιρίκια από ... μισό δαχτυλάκι Amanda [περιλαμβανόταν στα ποτά που, εμείς τα μικρά ... επιτρεπόταν να ... βρέξουμε τα χείλια μας] !!! Είχε λίγο τη γεύση σοκολάτας [και γι' αυτό, βλέποντας το σποτάκι ... μού ήρθε στο μυαλό η άπαιχτη γεύση του από εκείνα τα χρόνια ... γεια σου ρε Akis ... :flower: :flower: ] ....
 
διαφημιση alsazele' (1987) :


σχολιο του uploader MrRetromemories : " η "Alsa" παρουσιαζει το καινουργιο της γλυκo τυπου " Zele " με τον μυστακοφορο νεο να ονειρευεται αρχικα οτι βρισκεται σε ενα εξωτικο νησι παρεα με τρεις καλλιγραμες κοπελες (η μια εξ αυτων ειναι η Βανα Μπαρμπα) να του χορευουν στον ρυθμο του " Ζελε " ..Οταν ξυπναει βλεπει την γυναικα του να λικνιζεται στο ιδιο στυλ προσφεροντας του το προιον της " Alsa " ".
 
Tην παραπάνω διαφήμιση δεν τη θυμόμουν ... Και... μάλλον λογικό είναι, αφού΄, κατά την ταπεινή μου άποψη, ΄δεν λέει και τίποτα ... Πάντως, είναι κέρδος μας να βλέπουμε αναρτημένες διαφημίσεις από τα 80ς, ακόμη και τις πιο μέτριες !!! Γι' αυτό ... Argiris Classic και AkisTV συνεχίστε να μάς προσφέρετε αυτά τα πολύ ωραία δωρακια απ' το παρελθόν :flower: :flower:
 
διαφημιση σερβιετας " dona mod" (1982) :

σχολιο του uploader Akis Papadopoulos : "...και μετά τα Τρίκαλα,την Αθήνα,και τις Κουκουβάουνες σου πετάει ένα "Σαράφης τώρα και στο Παρίσι!" και σε στέλνει αδιάβαστο! (E..μετά απ'όλα αυτά το κατάστημα στη Λάρισα είναι αν μη τι άλλο πλεονασμός..!) Το σποτάκι αυτό που αποτελείτο αποκλειστικά από animation προβλήθηκε απο τα τέλη του '85 έως και το '87" .
 
διαφημιση "ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ" (1986) :http://www.youtube.com/watch?v=aLDb8xUL5FY

σχολιο του uploader Akis Papadopoulos : "Διαφήμιση του πολυκαταστήματος "Κλαουδάτος" που ήταν πολύ "must" τη δεκαετία του '80. Ακόμα πιο "must" στα μέσα της δεκαετίας υπήρξε και ο πρωταγωνιστής της διαφήμισης Νίκος Παπαναστασίου που μετά τον πετυχημένο "εισαγόμενο" ανέλαβε με επιτυχία και τις διαφημίσεις του Κλαουδάτου.Το συγκεκριμένο σποτ προβλήθηκε το καλοκαίρι του 1986"

διαφημιση τσικλες και καραμελες "VIVIDENT" (1986) :


σχολιο του uploader Akis Papadopoulos : "Διαφήμιση της μπύρας "Heineken" που πρέπει να προβλήθηκε αμέτρητες φορές κατά τη διετία 1983-1985 που διήρκεσε ο κύκλος της"
 
διαφημιση "Sprite" (1985) : [video=youtube;UhLgr6-tnag]

σχολιο του uploader MrRetromemories : "Μια παρεα νεων γευεται τις χαρες της θαλασσας με την συντροφια της " Sprite " ..!! "
 
διαφημιση χωνευτικου ποτου "underberg" (1984) :

σχολιο του uploader Akis Papadopoulos : "Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Α Ρ Α .....Και αυτό οφείλεται στο τραγουδάκι με την στεντόρεια φωνή που θα ταίριαζε άνετα σ'ενα τρακτέρ ("Στάγερ Ελλάς" στην προκειμένη περίπτωση!) Και στο τέλος του σποτ ο Γιάννης Βόγλης με ύφος που...δεν κολλάει μας λέει πειστικά : "Mε "στάγερ Ελλάς"πουθενά δεν κολλάς!" Δεν ξέρω πόσο παίχτηκε αυτή η διαφήμιση πάντως βρέθηκε απο εγγραφή τον Απρίλιο του '85"
 
Φοβερη η διαφημιση με τον Βογλη,οποτε ακουω Σταγιερ θυμαμαι τον στρατο.
 
AkisTV εισαι φοβρερόοοοοοοοοοςςςςς .... Πολύ όμορφα "δώρα¨" και τα δύο παραπάνω διαφημιστικά σποτάκια, πολύ αγαπημένα αμφότερα ....

Σάς προτείνω :

α/ Να συνδυάσετε τη ... θέαση του σποτ του Underberg με το ιδιαίτερο τόπικ που έχει ανοιχθεί εδώ στο retromaniax για το εν λόγω "χωνευτικό ποτό" !!! Εκεί έχουμε γράψει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, τόσο για το σποτ, όσο και για το "χωνευτικό ποτό", το οποίο ... προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει !!! Στο μεταξύ θα είμαι υπόχρεος σε όποιον με πληροφορήσει ποιο "τραγούδι ντίσκο"ακούμε στη διαφήμιση .... :flower: :flower: :flower:

β/ Να συνδυάσετε τη θέαση του ΄σποτ του "Στάγερ Ελλάς πουθενά δεν κολλάς" με το τόπικ που ανοίχθηκε για την Ελληνική Αυτοκινητοβιομηχανία ομοίως εδώ στο retromaniax [το οποίο ... "τα έχει όλα και συμφέρει" :flower: :flower:] !!! Εκεί κάνουμε λόγο και για τη "Στάγιερ", την "ελληνική δύναμη", όπως πολύ σωστά λέει το σποτάκι .... Ελληνική αυτοβιομηχανία ruleeeeesssss ......
 
Πίσω
Μπλουζα