Παλιές φωτογραφίες της Ελλάδας.

Προβολή συνημμένου 249904
"Αυτός είναι ο "άσσος" της Αίγινας, ένα Hino BT20-61 που έφτιαξε ο μπαρμπά Γιώργος Μιχαλόπουλος, ο "Ερμής", στο παλιό αμαξοποιείο του Ταγκαλάκη το 1971.
Κυκλοφόρησε με αρχικό αριθμό κυκλοφορίας 414.628.
Εδώ, σε δρομολόγιο προς Μαραθώνα, Αιγινίτισσα, Πέρδικα. Κλασσική εικόνα της παραλίας στις αρχές της δεκαετίας του '80 και φυσικά το ζαχαροπλαστείο - έμβλημα, το "Αιάκειον", το οποίο έχει το καλύτερο καϊμάκι της Στερεάς Ελλάδας."
πηγή
Έχοντας μεγαλώσει στην Αίγινα, φέρνει μια συγκίνηση να ξαναβλέπω αυτό το λεωφορείο. Το χρησιμοποιούσα αρκετές φορές μιάς και μας μετέφερε στο σχολείο. Παντοτε μου έκανε εντύπωση το πόσο καλοδιατηρημένο ήταν και πόσο γυαλοκοπούσε ( βοηθούσαν και τα νίκελα για αυτό ) Κάπου αρχές 2000 το είδα ξανά πλέον παρκαρισμένο και σε ψιλολεηλατημένη κατάσταση, σηματοδοτώντας το τέλος του. Βεβαίως ως παιδιά χαρά γεμάτα ανακαλύπτωντας τον κόσμο, δεν έλειπαν και τα αστεία με το ονομά της κατασκευάστριας εταιρίας... Θυμάμαι πάντως οτι υπήρχαν δύο απο την ίδια εταιρία στο νησί. Το άλλο ήταν λίγο παλαιότερο μοντέλο και όχι τόσο επιμελημένο.
 
Η εκκλησία της Κοίμησης της Παναγίας, στη Κίμη της Εύβοιας. Εικόνισμα της Θεοτόκου του 7ου αιώνα διατηρείται μέσα στην όμορφη αυτή εκκλησία.IMG_0010 (50).JPG
 
Μετά τους σεισμούς του Ιονίου το 1953 υποθέτω, όταν δεν έμεινε σχεδόν τίποτε όρθιο.
 
  • Like
Reactions: PT8
Πίσω
Μπλουζα