Κεντρική Πλατεία Λάρισας (Δημάρχου Σάπκα)Άποψη της οδού Κύπρου στη Λάρισα, το καλοκαίρι του 1952.
Προβολή συνημμένου 254121
Και μια πολύ όμορφη νυχτερινή άποψη του ίδιου σημείου σχεδόν 2 δεκαετίες μετά, στις αρχές της δεκαετίας του '70.
Προβολή συνημμένου 254122
Το κτήριο με το "ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ" είναι η σημερινή Λέσχη Αξιωματικών.
Στο βορειοδυτικό τμήμα της Κιμώλου, στα δυτικά του υψώματος «Σκλάβος», υπάρχει ένα τεράστιο πέτρινο μανιτάρι που οι κάτοικοι το ονομάζουν «Σκιάδι». Ένα μνημείο της φύσης που βρίσκεται στη μέση ενός γυμνού πλατώματος με υπέροχη θέα: αγκαλιάζει τις νοτιοδυτικές και δυτικές ακτές του νησιού (Ελληνικά, Μαυροσπήλια, Αθηνιάς) κι ένα μεγάλο μέρος της Μήλου.To σήμα κατατεθέν της Κιμώλου. Το πέτρινο μανιτάρι που έχει δημιουργηθεί από τα διάφορα πετρώματα που κάνουν το νησί τόπο ιδιαίτερης γεωλογικής και οικολογικής αξίας. ΄Εχει ενταχθεί στο Natura 2000.Προβολή συνημμένου 254126
O Τάκης, αδερφός της μητέρας μου, που ήταν χημικός μηχανικός και ο Κώστας, οπατέρας μου, που ήταν χημικός έκαναν μελέτες στα ορυχεία της Κιμώλου το 1934. Η μητέρα μου και η Γιαγιακούλα πήγαν το καλοκαίρι για να δουν τον Τάκη, ο Τάκης τις γνώρισε με τον Κώστα και τα λοιπά είναι Ιστορία! Έχω πάει δυό φορές στη Κίμωλο για καλοκαίρι μετά τον πόλεμο. Και φυσικά στη Μήλο, άλλο ένα όμορφο νησί.Στο βορειοδυτικό τμήμα της Κιμώλου, στα δυτικά του υψώματος «Σκλάβος», υπάρχει ένα τεράστιο πέτρινο μανιτάρι που οι κάτοικοι το ονομάζουν «Σκιάδι». Ένα μνημείο της φύσης που βρίσκεται στη μέση ενός γυμνού πλατώματος με υπέροχη θέα: αγκαλιάζει τις νοτιοδυτικές και δυτικές ακτές του νησιού (Ελληνικά, Μαυροσπήλια, Αθηνιάς) κι ένα μεγάλο μέρος της Μήλου.
Το «Σκιάδι» οφείλει τη δημιουργία του στα διαφορετικά πετρώματα που το αποτελούν και στους ισχυρούς ανέμους που φυσούν στην περιοχή του. Το πιο μαλακό πέτρωμα που βρίσκεται στη βάση προσβάλλεται και διαβρώνεται από τον άνεμο που μεταφέρει σκόνη ή κόκκους άμμου. Αποτέλεσμα αυτής της διεργασίας που ονομάζεται «απορρίνηση» είναι, η βάση να «τρώγεται» και να στενεύει συνεχώς, ενώ η κορυφή που, είναι πιο σκληρή, παραμένει σχεδόν άθικτη.
πηγή
O Τάκης, αδερφός της μητέρας μου, που ήταν χημικός μηχανικός και ο Κώστας, οπατέρας μου, που ήταν χημικός έκαναν μελέτες στα ορυχεία της Κιμώλου το 1934. Η μητέρα μου και η Γιαγιακούλα πήγαν το καλοκαίρι για να δουν τον Τάκη, ο Τάκης τις γνώρισε με τον Κώστα και τα λοιπά είναι Ιστορία! Έχω πάει δυό φορές στη Κίμωλο για καλοκαίρι μετά τον πόλεμο. Και φυσικά στη Μήλο, άλλο ένα όμορφο νησί.