Παλιές φωτογραφίες της Ελλάδας.

λογικά πρέπει να είναι το φοινικόδασος της Πρέβελης, στις εκβολές του Κουρταλιώτη. Ο Κουρταλιώτης ακόμη και ντάλα καλοκαίρι έχει πολλούς εντυπωσιακούς καταρράκτες και άφθονα νερά, παγωμένα φυσικά και τον διασχίζουμε τσαλαβουτώντας! το φοινικόδασος είναι υπέροχο αν και όχι τόσο μεγάλο όσο αυτό του Βάι.
 
η πάνω φωτογραφία είναι τραβηγμένη από τη αρχή της (τωρινής) λεωφόρου Δημοκρατίας και κοιτάζοντας προς την πλατεία Ελευθερίας. Το περίπτερο δεξιά υπάρχει και σήμερα απλώς με τελείως διαφορετική μορφή, το Μέγαρο Ντορέ στο βάθος υπάρχει απλώς τώρα έχει 7 ορόφους, τα λεωφορεία σαν και αυτό στο βάθος εξυπηρετούσαν μέχρι και στα '80ς, αυτός ο δρόμος τώρα είναι τίγκα στα πούλμαν μιας και παρκάρουν εκεί όσα έχουν τουρίστες για το αρχαιολογικό μουσείο.
η κάτω φώτο είναι από την κεντρική αγορά, έτσι είναι κα τώρα απλώς πολύ πιο "τουριστική" με σουβενίρ, τυποποιημένους μπακλαβάδες και άλλα γλυκά για τους τουρίστες, τσάντες καπέλα κλπ. έχει και ζαρζαβατικά αλλά με πολύ λιγότερη κίνηση γιατί όλοι τώρα ψωνίζουν από τα σούπερ μάρκετ. έχει και 2-3 χασάπικα και τα περίφημα "γρουσουζάδικα" φαγάδικά υποτίθεται βρώμικα τα περισσότερα έχουν κλείσει ή φυτοζωούν.
και για του λόγου το αληθές.....
ηράκλειο1.JPG
η είσοδος της αγοράς τώρα, παλιά ήταν γεμάτη μανάβικα, τώρα δεν έχει ούτε ένα, μόνο κάνα-δυο παρακμιακά χασάπικα..... μόνο τουριστικά με μικρές συσκευασίες μπακλαβάδων, λουκουμιών κ.α.
ηράκλειο2.JPG
ένα "γρουσουζάδικο" όπως έχει καταντήσει τώρα, κοίταξα το ρολόι της ΔΕΗ (αριστερά) και το ρεύμα είναι κομμένο χρόνια....
ηράκλειο3.JPG
επίσης η πάροδος της αγοράς με τα "γρουσουζάδικα", όλα κλειστά έχει μείνει μόνο ένα στο βάθος που φυτοζωεί....
ηράκλειο4.JPG
και η έξοδος της αγοράς προς τον Κουμπέ και το Βαλτέ Τζαμί...
ηράκλειο5.JPG
ενώ ή ίδια φωτογραφία τραβηγμένη από το ίδιο σημείο, από την αρχή της λεωφόρου Δημοκρατίας και βλέποντας προς την πλατεία Ελευθερίας, τίγκα στο αυτοκίνητο, δεξιά φαίνεται το ίδιο περίπτερο όπως είναι σήμερα....δυστυχώς είναι " contre-lumiere" δεν είχα σκεφτεί ότι ο δρόμος βλέπει δυτικά....μόλις βρω καιρό θα ανεβάσω κάτι παλιά slides που έχω από Ηράκλειο και Κοζάνη...
 
Πίσω
Μπλουζα