Δεν ήταν απλώς κάποια δόνηση. Ήταν κοτζάμου σεισμάρα.Η εκκλησία στην Καλαμάτα είναι μετά από κάποια δόνηση να υποθέσω; Πώς έγινε έτσι; Λες και ήταν φτιαγμένη από άχνη και έσπασε να'ουμ...
Είναι η Υπαπαντή, ο πιο διάσημος ναός της Καλαμάτας, μετά τον φονικό σεισμό της 13/9/1986. (Πάλι εγώ είμαι αυτή που σου λέω για σεισμούς. Συγγνώμη!) Θα βρεις πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ. Για να καταλάβεις πόσο ισχυρός ήταν, εκείνο το βράδυ καθόμασταν με τους γονείς μου και οικογενειακούς τους φίλους σε ένα κεντράκι στην βόρεια παραλία της Τριχωνίδας (περίπου 200 χλμ σε ευθεία) και όταν έγινε η δόνηση θυμάμαι να πέφτουν τα ποτήρια από τα τραπέζια και η λίμνη να σηκώνει κύμα.Η εκκλησία στην Καλαμάτα είναι μετά από κάποια δόνηση να υποθέσω; Πώς έγινε έτσι; Λες και ήταν φτιαγμένη από άχνη και έσπασε να'ουμ...
Ευτυχώς που το διόρθωσες, γιατί τόσα χρόνια είχα τη λάθος πληροφορία. Δεν είχα ιδέα για όλα αυτά που σχετίζονται με τους Αγίους Αποστόλους.Θα διαφωνήσω όμως με τον χαρακτηρισμό "πιο διάσημος ναός". Αυτός ανήκει στους Αγίους Αποστόλους (εδώ σε μια καρτ ποστάλ δεκαετίας του 30, για να μείνω στο θέμα)
Δεν έχεις και τελείως άδικο, το 1947 είχε γίνει ένας μεγάλος (7 ρίχτερ) στην Μεσσηνία και περίπου 55 οικισμοί σε όλο το νομό σχεδόν ισοπεδώθηκαν. Αλλά καλύτερα να μην τα μελετάμε αυτά. Χθες βράδυ που σου έγραφα για την Καλαμάτα έγινε κι ένας δυνατούτσικος εδώ κοντά στην Κόρινθο. Καλύτερα να μελετήσουμε κάτι άλλο.Καλά, μη βαράτε. Νόμιζα ότι ο σεισμός στην Καλαμάτα έγινε στη δεκαετία του 1950, όπως και στο Βόλο.
...λοιπόν πέρασε που λες από τη φαντασία μου μια νταλίκα γεμάτη λεφτά που λες...Καλύτερα να μελετήσουμε κάτι άλλο
Πού πήγες και το θυμήθηκες;;;Τον σελεμπριτυ, όπως λέει και ο ελέφαντας, ναό των Αγίων Αποστόλων των θυμάμαι από τις θεωρίες συνωμοσίας που συνόδευαν την έκδοση του πάλαι ποτέ πεντοχίλιαρου.
Προβολή συνημμένου 231259
Τελικά δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας. Έτσι όπως είναι "πλεγμένα" τα ψηφία 5000 κάτω από το ΔΡΑΧΜΕΣ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ σχηματίζονται τρία εξάρια. Τώρα αν έγινε εσκεμμένα ή κατά τύχη δεν γνωρίζω.Τον σελεμπριτυ, όπως λέει και ο ελέφαντας, ναό των Αγίων Αποστόλων των θυμάμαι από τις θεωρίες συνωμοσίας που συνόδευαν την έκδοση του πάλαι ποτέ πεντοχίλιαρου.
Προβολή συνημμένου 231259
Το θέμα είναι να μην περνάει μόνο από τη φαντασία σου αλλά και έξω από το σπίτι μας και να μας χτυπάει και το κουδούνι να κατέβουμε. Γυρίσαμε όλοι από διακοπές και δεν υπάρχει μια....λοιπόν πέρασε που λες από τη φαντασία μου μια νταλίκα γεμάτη λεφτά που λες...
Ε, αν δεν έχουμε και μνημονικό τι σόι ρετρομανιακοί είμαστε;Πού πήγες και το θυμήθηκες;;;