VincentGR
RetroWannaBe
- Joined
- 3 Ιαν 2008
- Μηνύματα
- 47
- Αντιδράσεις
- 18
Έφαγα φλασιά με τη μια δικέ μου.
Μήπως είναι Σύρος;
Ναι , σωστά.Μήπως είναι Σύρος;
Ή Γουρουνάδικα...Τι πάθατε και ανασκαλεύετε το παρελθόν μου? Πρώτα Καλαμάτα, όπου συχνάκις πήγαινα μικρός. Μετά Άρτα, όπου έζησα από 3 μέχρι 8 χρονών (1960-65), και τώρα λεωφορείο των Άνω Ιλισίων (*). Όπως έχω διασαλπίσει σε ένα σωρό θέματα, είμαι φανατικός Κουπονιώτης γέννημα, θρέμμα (μεχρι 3 χρονών) και επανακάμψας στα 16.
Όσο για τη φωτό της Άρτας, είμαστε μέσα στο κάστρο, υποθέτω μπροστά από το Ξενία λόγω της ασφάλτου κάτω δεξιά. Αν η φωτογραφία προχωρούσε δεξιότερα θα έδειχνε τον πύργο του ρολογιού κολλητά στα τείχη και πίσω του το κτήριο του 2ου Δημοτικού σχολείου όπου απορώ ακόμη γιατί δεν έχουν εντοιχίσει αναμνηστική πλάκα που λέει "Εδώ ο elephadas παρακολούθησε τις πρώτες 2.2 τάξεις". Ο λόφος στο βάθος πρέπει να είναι η Περάνθη. Γιατί οι Αρτινοί φτιάξανε το κάστρο τους στην πεδιάδα δίπλα στο ποτάμι αντί να το σκαρφαλώσουν στο λόφο ποτέ μου δεν το κατάλαβα, αλλά βάλανε μυαλό αργότερα διότι στην εποχή μου στην Περάνθη υπήρχαν στρατώνες και στο κάστρο υπήρχε ξενοδοχείο.
(*) που τότε είχαν ακόμη τη γραφή "Άνω Ηλύσια" διότι όπως έχω γράψει και παλιά η συνοικία των Ιλισίων ονομάστηκε από παρακείμενο εστιατόριο/ζαχαροπλαστείο/κέντρο, κάτι φαγάδικο τέλος πάντων, που λεγόταν Ηλύσια από τα Πεδία, είτε τα αρχαιοελληνικά είτε τα Παρισινά. Ας όψεται ο Ιλισσός που περνούσε εκεί κοντά (υποθέτω βέβαια ότι και αυτό επηρέασε την απόφαση να βαφτίσουν το φαγάδικο "Ηλύσια") και μπέρδεψε τη γραφή και τελικά επικράτησε το "Ιλίσια". Η αρχική ονομασία έχει μείνει ακόμη στο θέατρο (στον καιρό μου κινηματογράφο) "Ελυζέ". Αλλά τι σημασία έχει? Η υπερήφανη συνοικία μου δεν έχει σχέση με τα Ιλίσια και κακώς ξαναβαφτίστηκε από τη σχετική της θέση ως προς αυτά. Εϊχε παλαιόθεν δικό της όνομα. Ζήτω τα Κουπόνια!
Σε ποια έτη αναφέρεσαι;Έχω μείνει σε 4 διαφορετικές διευθύνσεις αλλά ήταν όλες στην περιοχή του Αγίου Γερασίμου. 3η ή 4η στάση.
Γεννημένος το 1973, δεν έχω προλάβει αυτά που αναφέρεις, παρά μόνο όταν ήμουν μικρός τα παλαιά λεωφορεία μέχρι που αντικαταστάθηκαν από τα Ikarus 260 , Magirus Deutz M230E120 (γραμμές Γουδιού 622 και 815) και όσες φορές δρομολογούνταν στο 222 αρθρωτά Saracakis Volvo B10Μ "Δεινόσαυρος" .Επιπλέον πρόλαβα σε ηλικία 5 ετών το 1978 στην γραμμή 40 Ζωγράφου (Παλιό τέρμα- κοιμητήριο) (η μετέπειτα 222) τα μισθωμένα από τον ΟΑΣΘ τότε αρθωτά Saracakis SB756 (Volvo) (κόκκινα με μπλε γραμμή στη μέση) με τις πόρτες αλουμινίου άβαφες εξωτερικά και το ημιαυτόματο κιβώτιο Wilson.1957-60 στο μητρικό σπίτι, 1973 και μετά στις άλλες. Ακόμη δημότης Ζωγράφου είμαι, αν και μετά τον θάνατο της προηγούμενης γενιάς διπλοξενητεύτηκα και όταν είμαι Αθήνα μένω Παλιό Φάληρο με την αδερφή μου.