Σκέτος μάντης. Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις. Πώς να μη μου φέρνει, όταν βλέπω την κορυφή του πύργου του ρολογιού που θα πει από πίσω του είναι το σχολείο μου (Το 1963-64 πήγαινα στην Α') και βλέπουμε τη γωνία του προαυλίου κοντά στο σπίτι με τα 4 παράθυρα στον πάνω όροφο? (Ενδιαφέρον ότι το κτήριο που το αντικατέστησε - εργατοϋπαλληλικό κέντρο Άρτας, λέει το Γκουγκλ - σ΄εκείνη τη γωνία έχει πολλές ομοιότητες με το παλιό.)
Η ανάλυση της φωτογραφίας δεν μου επιτρέπει να δω τίποτε άλλο που ισως αναγνωρίσω, παρόλο που η στέγη της Αγίας Θεοδώρας ίσως να είναι ορατή. Αλλά μόλις είδα εκείνο το μανιταρόσχημο πράμα στις επάλξεις του πύργου, πριν προλάβω να σκεφτώ, είπα "Να η σειρήνα" και η εικόνα που ήρθε στο μυαλό μου την έδειχνε πράσινη σκούρα. Μετά άρχισαν οι αμφιβολίες. Δεν θυμάμαι σιγουρα ότι υπήρχε σειρήνα σ' εκείνο το σημείο, ίσως να ήταν σ' άλλη πόλη τελείως ή αλλού στην Άρτα διότι ότι έχω δει από κοντά μια πράσινη σειρήνα είμαι βέβαιος. Αλλά η πρώτη εντύπωση ήταν ότι έβλεπα κάτι που το είχα ξαναδεί πολλές φορές εκεί, όταν πηγαίναμε βόλτα στο καστρο. Δεν είναι κάτι περίεργο, σειρήνες υπήρχαν σ' ολα τα μέρη, οπότε πιθανόν η μνήμη μου να μη με ξεγέλασε