Παράξενες συνήθειες άλλων οικογενειών που μας ξένιζαν

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.581
Αντιδράσεις
1.731
Έχουμε πει για παραξενες και ενοχλητικες συνηθειες που ειχαμε εμείς, οι συμμαθητες μας ή οι μεγαλοι. Ας πουμε ομως για συνηθειες που ειχαν αλλες οικογενειες ;)

Το καθε σπιτι ειναι ενας μικροκοσμος και μπορει να σχηματισει ή να κληρονομησει μια συγκεκριμενη κουλτουρα. Μπορει να συναναστρεφομαι ανετα με καποιο φιλο στο δρόμο ή στο σχολείο, αλλα οταν βρεθω στον προσωπικο του χωρο, να παθω ενα μινι πολιτισμικο σοκ: δηλ. να συναντησω στοιχεια μιας αλλης "κουλτουρας" που να με ξενιζει ή να τα θεωρώ λάθος. Τετοια πραγματα αποκαλυπτονται οταν βρεθουμε πολυ κοντα με αλλες οικογενειες, οπως σε τραπεζι ή σε φιλοξενία.

Ενα απο τα πρωτα τετοια "σοκ" που ειχα παθει, ηταν οταν εβλεπα διαφορετικα ατομα να μοιραζονται το ιδιο ποτηρι ή να τρωνε απο το μερος που εφαγε ο αλλος. Στην οικογενεα μου ηταν ξεκαθαρο ποιανου ειναι το καθε τι, συν του οτι ειχα μια αηδια για τα σαλια, ποτε δεν επινα απο μερος που επινε αλλος. Εχει ενδιαφερον οτι αυτο που ισχυει στην οικογενεια μου μπορει να θεωρηθει παραξενια απο αλλους. Παντως μεγαλωνοντας το ξεπερασα αυτο.

Θυμαμαι ενα περιστατικο οταν ημασταν με συγγενεις και πλεναμε τα χερια μας για να κατσουμε στο τραπεζι. Τοσο οι γονεις οσο και τα παιδια ειχαν ενα δικο τους τροπο να πλενουν τα χερια τους (με ελαχιστο σαπουνι και ελαχιστο νερο) που ουσιαστικα αυτοι μπορει να θεωρουσαν οτι τα πλενουν, αλλα εμενα μου φανηκε οτι ετρωγαν με βρωμικα χερια.

Μια φορα που μας ειχαν φιλοξενησει στο σπιτι τους, ολοι κοιμοντουσαν σε απολυτο σκοταδι, κατι που ηταν αβολο για εμας, και οταν ζητησα λιγο φωτακι τους φανηκε πολυ παραξενο.

Εμεις ειχαμε παντα κατοικιδιο και δεν ελειπαν οι φορες που ξενιζε καποιους η συναναστροφη που ειχαμε με το κατοικιδιο. Τους φαινοντας πχ αδιανοητο οτι αφηναμε τη γατα να καθεται στον καναπε και μετα να καθομαστε εμεις στο μερος που καθοταν εκεινη (οπου και θα κολλουσαμε τριχες, μικροβια κλπ). Αντιστοιχως, στην οικογενεια μου θεωρουμε παραξενιά αυτη τη φοβικη συμπεριφορα απεναντι στα ζωα :D

Μεσα σε ολα αυτα να αναφερω ενα συγγενικο μου προσωπο, εκπαιδευτικο, με σπουδες στο εξωτερικο κλπ, που οποτε εβλεπε τετοιες "παραξενιες" σε αλλους, θεωρουσε χρεος του να χωσει τη μυτη του, και με εντονο τροπο να τους/μας συμμορφώσει :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να μπαίνεις στο σπίτι κάποιας οικογένειας, και να παίζει διαρκώς στην τηλεόραση τους η βιντεοκασέτα που είχαν νοικιάσει τη δεδομένη στιγμή. Πάλι, και πάλι, και πάλι... Ίσως επειδή έτσι νόμιζαν ότι "έπιαναν τα λεφτά τους".

Επιφυλάσσομαι για συνέχεια.
 
Στην οικογενεια του κολλητου μου ολοι μιλανε φωναχτα, οικογενειακως. Το διατηρουσε και εκτος σπιτιου. Οποτε ερχοταν στο σπιτι μας οι γονεις μου του εκαναν παρατηρηση :Ρ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραιο θεμα Rakeesh!!!! :flower:

Χαρακτηριστικες περιπτωσεις που θυμαμαι...

α) Οι...λατρεμένοι μας γείτονες δίπλα στο σπιτι μας...το χειρότερο είδος ανθρωπου, με πρώτη και καλύτερη τη μαμά της οικογενειας (με...πλουσιο...παρελθον...καταλαβαινετε...!!! :diablotin: ) να είναι ''η εφημερίδα της γειτονιάς'', όχι ότι τα υπόλοιπα μέλη (μπαμπας και δυο κοριτσια...) πήγαιναν πίσω. Όλα τα έβλεπαν, όλα τα σχολίαζαν με το δικό τους τρόπο και πολλές φορές αλλοίωναν την πραγματικότητα. Είχαμε πέσει θύματα ανελέητου κουτσομπολιού...οπως και αλλα ατομα...

Καθε φορα που πηγαινα στο σπιτι τους, μου εκανε μεγαλη εντυπωση οι αμετρητες ποσοτητες μπυρας :beer: που καταναλωναν οι ενηλικες (τοτε τα κοριτσια ηταν ανηλικα...αλλά δεν ξερω μήπως επιναν και αυτες, ετσι γελοιες που ηταν!) μαζι με...ένα σωρο τσιγαρα (πρωι, μεσημερι με το φαγητο, απογευμα, βραδυ...)!!!

Είχαν την κακιά συνήθεια να μιλάνε πολύ δυνατά λες και είναι κουφοί, ακούγονταν οι ομιλίες και τα γέλια (αυγά τους καθαρίζανε; :rant: από το μπαλκόνι ή την αυλή της μονοκατοικίας τους. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι που λόγω ζέστης δεν έμεναν στο σπίτι αλλά ήταν στο μπαλκονι ή στην αυλη, το πρόβλημα ήταν πολυ έντονο.

Σε περιόδους ΜΟΥΝΤΙΑΛ ή άλλου ποδοσφαιρικού γεγονότος έβγαζαν και την τηλεόραση εξω και άκουγες κραυγές μετά από κάθε πετυχημένη ή αποτυχημένη φάση του αγωνα.

Αργά τη νύχτα τράβαγαν με δύναμη τις καρέκλες για να τις βάλουν στη θέση τους, ενώ μερικές φορές μας έκαναν...αρμένικη βίζιτα (φυσικα χωρίς τηλεφωνική ειδοποίηση)!

Άλλο ζήτημα ήταν και η πολύ δυνατή μουσική σε πάρτυ/γενέθλια/γιορτή.

Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν αν ενοχλουν τους αλλους γειτονες...

Βέβαια όσες φορές κάναμε παράπονα για τη φασαρια...πήγαν στο βρόντο!!!

Μονο ομως εμεις καναμε παραπονα...και οχι αλλοι γειτονες...

Με ξενιζαν πολυ οι συνήθειές τους που ήταν τελειως διαφορετικες από τις δικες μας...

Στο τελος κοψαμε σχεσεις και ησυχασαμε!!! :clap:

Βεβαια το προβλημα με τη φασαρια που κανουν παραμενει και σημερα...αλλα τι να πεις...ζωα κανονικα!!!

β) Στο σπιτι ενος συμμαθητη μου η οικογενεια ειναι πολύ φιλοζωη με αποτελεσμα ... τα κατοικιδια που εχουν να κανουν κυριολεκτικα...παρελαση μεσα στο σπιτι και να καθονται ... με περισση ανεση στους καναπεδες και στις πολυθρονες του σαλονιου/καθιστικου.

Γνωριζω οτι τα ζωακια τους ειναι εμβολιασμενα και καθαρα...

Σιχαινομαι ομως να καθομαι στον καναπε στον οποιο πριν καθονταν δυο-τρεις γατες...

Στο ιδιο σπιτι εχουν λατρεια για τα προμαγειρεμενα/κατεψυγμενα φαγητα.

Ετσι οι προτηγανισμενες πατατες εχουν την τιμητική τους καθε φορα που εχουν ορεξη για πατατα στο τραπεζι!

Εμεις στο σπιτι μας ποτέ δεν πηραμε πατατες κατεψυγμενες και προτηγανισμενες...

Αν θυμηθω κατι αλλο θα επανελθω...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βλέπω πολλά απωθημένα με παραξενιές! Όλο και ξεφυτρώνουν σχετικά θέματα :) . Πάμε λοιπόν. Οι (πρώην) γείτονές μας ήταν μια οικογένεια με 4 παιδιά εκ των οποίων τα 2 ήταν ενήλικες από την χρονιά που μετακομίσαμε εκεί. Τα άλλα 2 στην ηλικία μας 5-6 τότε. Αυτοί λοιπόν είχαν 2 σπίτια, ένα ισόγειο και ένα που ήταν σαν ψηλή πολυκατοικία και το οποίο ήταν το σπίτι που έμεναν. Για να φτάσεις στο σπίτι έπρεπε να ανέβεις μια εξωτερική σκάλα η οποία ήταν φάτσα φόρα στο μπαλκόνι μας. Και τι δεν είχαμε δει σε αυτή τη σκάλα. Τον μεγάλο γιο να ανεβοκατεβαίνει με βροχή μόνο με το εσώρουχο, σας άλλος Γιώργος Πετρόχειλος στη σκηνή με την ατάκα για τους Σεξ Πιστολς, ο μικρός γιος να χοροπηδάει για να κατέβει και να ακούγεται το ντανκ ντανκ της σκάλας, η μάνα του να κάθεται στη μέση της σκάλας και να φωνάζει Λευτεράκηηηη!!! Χαμός λέμε! Επίσης είχαν και 2-3 σκυλιά που ανεβοκατέβαιναν στη σκάλα! Αυτά για αρχή.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να έχεις πάει επίσκεψη στο σπίτι κάποιου, και να υπάρχει ανοιχτή τηλεόραση στο σαλόνι ή όπου αλλού καθίσετε, χωρίς να παρακολουθεί κανείς τι δείχνει.

Ακόμα με ενοχλεί αυτή η συνήθεια, επειδή αποσπάται η προσοχή σου.
 
Σε έναν εύπορο συμμαθητή μου είχαν ένα σπίτι στο μασταμπά (αριστοκρατική γειτονιά του Ηρακλείου) διόρωφο, με όλα τα κομφόρ, τηλεόραση, τζάκι, ακριβό στερεοφωνικό, έπιπλα κλπ. αλλά μου είπε ο καλύτερος μου φίλος τότε, ότι αυτό το σπίτι...το είχαν μόνο για τα πάρτι και έμεναν στης γιαγιάς τους, όπου έτρωγαν στην κουζίνα και άκουγαν ράδιο από ένα τρανζιστοράκι! Πολύ εντύπωση μας είχε κάνει τότε το cd player με το πορτάκι που ανοιγόκλεινε, φυσικά δισκάκια δεν είχαν διότι δεν υπήρχαν στην Ελλάδα! Επίσης και εμείς μια ζωή είμασταν φιλόζωοι, και είχαμε και νιάου και σκύλο, κάποτε (όχι όλα μαζί, φυσικά).
 
Μια κλασσικη παραξενιά ειναι η τσιγγουνιά, αν και δεν ειχαμε τετοιους φιλους. :D

Πανω σε αυτο ομως, ενα πολυ συγγενικο μας σπιτι, προσεχε πολυ το ηλεκτρικο ρευμα, ποτε δεν αφηναν ανοιχτο το φως οταν πηγαιναν απο το ενα δωματιο στο αλλο, και αν γινοταν, φροντιζαν να βρισκονται ολοι στο ιδιο δωματιο ωστε να μην ειναι αναμενο το φως σε 2 δωματια χωρις να χρειαζεται. Και αυτο πολυ πριν την κριση :| /emoticons/mellow@2x.png 2x" width="20" height="20" />

Α, επισης επεφταν ολοι για υπνο πολυ νωρις, και τους κοροιδευαμε γι' αυτο :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κάτι πολύ συνηθισμένο ήταν π.χ. να κάνει όλα τα ψώνια η μητέρα, αλλά ο πατέρας να πηγαίνει να παίρνει το κρέας ή το τυρί φέτα, από συγκεκριμένα μαγαζιά, γιατί "με ξέρουν και θα μου δώσουν καλό".

Ή επίσης, οι πατεράδες να χώνονται στην κουζίνα, όχι για πραγματική δουλειά όμως, αλλά για να βάλουν το "κερασάκι" : να κόψουν το κρέας "επειδή εσύ δεν ξέρεις", η να βγάλουν μια τούρτα από το κουτί, και να τη φέρουν στο σαλόνι...
 
Rakeesh είπε:
Μια κλασσικη παραξενιά ειναι η τσιγγουνιά, αν και δεν ειχαμε τετοιους φιλους. :D
Πανω σε αυτο ομως, ενα πολυ συγγενικο μας σπιτι, π;ροσεχε πολυ το ηλεκτρικο ρευμα, ποτε δεν αφηναν ανοιχτο το φως οταν εβγαιναν απο το παραθ`5;ρο, και αν γινοταν, φροντιζαν να βρισκονται ολοι στο ιδιο δωματιο ωστε να μην ειναι αναμενο το φως σε 2 δωματια χωρις να χρειαζεται. Και αυτο πολυ πριν την κριση :| /emoticons/mellow@2x.png 2x" width="20" height="20" />

Α, επισης επεφταν ολοι για υπνο πολυ νωρις, και τους κοροιδευαμε γι' αυτο :)
Γιατί έβγαιναν από το παράθυρο; Μη χαλάσουν τον μεντεσέ της πόρτας; :animlaugh:
 
Αυτα συμβαινουν οταν γραφεις ενω βλεπεις τηλεοραση και σου μιλανε απο πανω :| /emoticons/mellow@2x.png 2x" width="20" height="20" />

(οκ, διορθωσα το αρχικο ποστ)
 
Ό, τι μ' ενοχλούσε μικρή μ' ενοχλεί ακόμα άρα θα χρησιμοποιήσω Ενεστώτα.

 


Μ' ενοχλεί φοβερά η συνήθεια που έχουν σε μερικά σπίτια να βγάζουν τα παπούτσια στο κατώφλι, και ν' απαιτούν και από τους επισκέπτες να κάνουν το ίδιο. Την πρώτη φορά που μου το ζήτησαν νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα.



Όταν η τουαλέτα δεν αστράφτει...



Όταν βγάζουν ποτά, αναψυκτικά, κτλ, αλλά δεν βγάζουν νερό γιατί θεωρούν ότι δεν χρειάζεται. Και μετά να θεωρείται αγένεια να το ζητήσεις!



Όταν η τηλεόραση είναι συνέχεια ανοιχτή. Είναι τρομερή αγένεια! Απορρώ, το κεφάλι αυτών των ανθρώπων δεν γίνεται καζάνι μετά από ένα σημείο;



Όταν νυχτώνει και δεν ανάβουν το φώς κι ας έχει σκοτεινιάσει μέσα.



Τα μουχλιασμένα ενυδρία. Ειδικά στα '90ς ήταν της μόδας όποιος το έπαιζε φιλόζωος να έχει ψάρια, τα οποία φυσικά σπάνια πρόσεχαν και προτιμούσαν να τ' αφήσουν να ψοφίσουν παρά να τα καθαρίσουν ή να βρούν κάποιον να τα προσέχει όταν έλλειπαν. Είχε τύχει να πάμε στο εξοχικό κάποιων και το ενυδρίο τους ήταν πράσινο απ' τη μουχλα και τα ψάρια νεκρά και λέγανε ότι τί να κάνουν που είχαν να πάνε τρείς μήνες!
:animangry:


Αυτή η επιμονή να κάτσουμε έξω κι ας έχει κρύο ή πολλύ ήλιο!



Πολλούς τους ενοχλεί που έχουμε ζώα μέσα στο σπίτι, και γι' αυτό τον λόγο πολλοί συγγενείς και φίλοι έχουν σταματήσει να έρχονται γιατί: "είναι βρώμικα, θα κολλήσω αρρώστιες, δεν θα μπορώ να κάνω παιδιά" και οι λοιπές ασυναρτησίες. Μερικοί μάλιστα τολμούσαν να πούν "βγαλε τη γάτα έξω ή κλείσ' την σ' ένα δωμάτιο". Πραγματικά απαράδεκτοι!
 
Ωραίο θέμα, απολαυστικές οι απαντήσεις σας.

Αυτά που μπορώ να θυμηθώ σε πρώτη φάση:

  1. Βρώμικα σπίτια. Το ακατάστατο δεν με ενοχλούσε τόσο, αλλά το να βλέπω πχ. βρώμικο τραπέζι κουζίνας με σόκαρε.
  2. Παιδιά που έτρεμαν τους γονείς τους και μου αράδιαζαν ένα κατεβατό απαράβατων κανόνων που έπρεπε να σεβαστώ τις ελάχιστες φορές που έπαιρναν άδεια να με καλέσουν σπίτι τους.
  3. Γονείς που δεν επέτρεπαν τίποτα και ποτέ στα παιδιά τους.
  4. Γονείς που χτυπούσαν τα παιδιά τους.
  5. Γονείς ή μεγάλα παιδιά που κυκλοφορούσαν ημίγυμνοι στο σπίτι.
  6. Γονείς που μου μιλούσαν πολύ άσχημα χωρίς την παραμικρή αφορμή. Θα πέθαινα από την ντροπή μου αν οι δικοί μου έκαναν κάτι αντίστοιχο.
  7. Σε μια περίπτωση, ο πατέρας ενός φίλου μου έβγαζε συχνά για ποτό (!) την 16χρονη αδερφή ενός άλλου φίλου μου... Βασικά τώρα που το σκέφτομαι μου φαίνεται ακόμα πιο άρρωστο από ό,τι τότε, δεδομένου ότι γινόταν σε γνώση όλων.


Rakeesh είπε:
Μια φορα που μας ειχαν φιλοξενησει στο σπιτι τους, ολοι κοιμοντουσαν σε απολυτο σκοταδι, κατι που ηταν αβολο για εμας, και οταν ζητησα λιγο φωτακι τους φανηκε πολυ παραξενο.
Μήπως επειδή ήσουν 20 χρονών εκείνη την περίοδο; :animlaugh:
 
alkis21 είπε:
Γονείς που μου μιλούσαν πολύ άσχημα χωρίς την παραμικρή αφορμή.
Δηλαδη αυστηροι γονεις που εκανες κατι οπως πχ να μιλησεις δυνατα, και σε εβριζαν;

alkis21 είπε:
Μήπως επειδή ήσουν 20 χρονών εκείνη την περίοδο; :animlaugh:
Χμμ... οχι, καμια σχεση με φοβο, μπαμπουλα κλπ. Αλλα το να κοιμασαι στο απολυτο σκοταδι εχει τη λογικη του ξαπλωνω-κλεινω τα ματια-κοιμαμαι. Αυτοι θα λειτουργουσαν ετσι, αλλα εγω οχι. Πριν αποκοιμηθω εχω μισανοιχτα τα ματια, κοιταω στο ταβανι, στον τοιχο, στο πομολο της πορτας, ρε αδελφε. Δεν μπορουσα να κοιταω στο eternal darkness και να περιμενω να με παρει ο υπνος.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δηλαδη αυστηροι γονεις που εκανες κατι οπως πχ να μιλησεις δυνατα, και σε εβριζαν;
Περίπου, αλλά τις περισσότερες φορές δεν χρειαζόταν καν να κάνω κάτι, ήταν απλά αγενέστατοι - ή, σωστότερα, έδειχναν να θεωρούν ότι οι στοιχειώδεις τρόποι προς τα παιδιά δεν ήταν μέσα στις υποχρεώσεις τους. Θυμάμαι χαρακτηριστικά πχ. μια φίλη μου να ρωτάει τη μητέρα της αν μπορώ να καθίσω για φαγητό, κι εκείνη να γυρνάει σε εμένα και να μου λέει "γιατί, δεν έχει η μάνα σου να σε ταΐσει;". Και δεν αστειευόταν καθόλου...
 
Ναι οκ, βοδια υπαρχουν παντου, το ξερουμε :| /emoticons/mellow@2x.png 2x" width="20" height="20" /> Τι αλλο να πω; Στην οικογενεια μας θεωρουσαμε τους εαυτους μας κιμπαρηδες, και καποιες οικογενειες αλλης κουλτουρας, τις θεωρουσαμε τσιγγουνηδες. Αλλα ευτυως δεν γνωρισα ποτε γονιο που δεν ηξερε να φερθει και να μιλησει

Προσφατο σχετικο περιστατικο: στην πολυκατοικια μας μετακομισε στον ιδιο οροφο με μας ενα ζευγαρι ή οικογενεια, δεν ξερω τι. Οταν ειδε τη γυναικα ο πατερας μου που εμπαινε στο διαμερισμα, τη χαιρετησε, τον κοιταξε παραξενα, χωρις να μιλησει,και μπηκε μεσα. Την επομενη μερα οταν ειδε τον αντρα, ο πατερας μου τον χαιρετησε κι αυτον, και του απαντησε θυμωμενα "δε θελω να μιλατε στην οικογενεια μου". Τωρα δεν ξερω αν εφταιγε κατι πανω στον πατερα μου η αν αυτος ηταν βοδι, αλλα αυτα δυστυχως παντα υπαρχουν.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πάνω κάτω είπατε και αυτά που θα έλεγα και εγώ.

Αυτό που θα προσθέσω είναι δύο επιπλέον χαρακτηριστικά οικογενειών που με ενοχλούσαν και συνεχίζουν να με ενοχλούν.

α. προσηλυτισμός.

β. ξεμάτιασμα.

Ηταν περίεργο όταν πήγαινα σε κάποιο σπίτι συμμαθητή-φίλου-γνωστού και κατέληγε -με τρόπο- η συνάντηση σε κήρυγμα από τους γονείς συνήθως υπέρ του χριστιανορθόδοξου δόγματος ή την προτροπή ασπασμού κάποιου άλλου (αιρετικού) βάσει του προαναφερθέντος.

Επίσης, όχι μόνο περίεργο αλλά και γελοίο μου φαινόνταν τότε αλλά και τώρα αν έπεφτα/πέσω σε φάση ξεματιάσματος κάποιου μέλους της οικογένειας. Χθες χαρακτηριστικά βρέθηκα σε σπίτι όπου η κόρη (πανεπιστημιακή γιατρός) τηλεφώνησε στη μητέρα της στο σπίτι που βρισκόμουν για να την ξεματιάσει μέσω τηλεφώνου.

Δεν περιγράφω άλλο γιατί θα μπορούσα να γράψω κατεβατά για αυτά τα δύο.

Συγνώμη αν προσέβαλλα κάποιον αλλά αυτή είναι η άποψή μου για τα ανωτέρω δύο.
 
Ή επίσης' date=' οι πατεράδες να χώνονται στην κουζίνα, όχι για πραγματική δουλειά όμως, αλλά για να βάλουν το "κερασάκι" : να κόψουν το κρέας "επειδή εσύ δεν ξέρεις", η να βγάλουν μια τούρτα από το κουτί, και να τη φέρουν στο σαλόνι...[/quote']Αυτο δε μου φαινεται παραξενια οικογενειας, αλλα μαλλον πολιτισμικο στοιχειο. οπως πχ σε κατι παλιες ταινιες ο πατερφαμιλιας σταυρωνει και κοβει το ψωμι για τους υπολοιπους, ή αυτο που λενε στα αγγλικα do the honors, δηλ. το τιμωμενο προσωπο να πει την προσευχη, να κοψει το κρεας κλπ. Ανεξαρτητως του ποιος μαγειρεψε ή ποιός σερβίρει.

Το κοψιμο του κρεατος, εκτος του οτι θεωρητικα θελει δυναμη και δηθεν να "χρειαζεται αντρα", ειναι μια διαδικασια που θελει χρονο και τραβαει την προσοχη στο τραπεζι και αρα αποτελει τελετουργια.

Οποτε τα πιθηκοειδη μας ενστικτα εχουν αποδοσει μια τελετουργικη σημασια σε τετοιες ενεργειες, οπως το κερασακι της τουρτας, το κοψιμο, το αστρο του χριστ. δεντρου, και απαιτουν σχετικο σαβουαρ βιβρ ή να γινονται απο συγκεκριμενο προσωπο (τον πατερφαμιλια, το γηραιοτερο, το μικροτερο κ.ο.κ).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ntsmrtz είπε:
βρέθηκα σε σπίτι όπου η κόρη (πανεπιστημιακή γιατρός) τηλεφώνησε στη μητέρα της στο σπίτι που βρισκόμουν για να την ξεματιάσει μέσω τηλεφώνου.
ενώ ένας υπέρβαρος & καπνιστής γιατρός ......
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
alkis21 είπε:
Σε μια περίπτωση, ο πατέρας ενός φίλου μου έβγαζε συχνά για ποτό (!) την 16χρονη αδερφή ενός άλλου φίλου μου... Βασικά τώρα που το σκέφτομαι μου φαίνεται ακόμα πιο άρρωστο από ό,τι τότε, δεδομένου ότι γινόταν σε γνώση όλων.
Οι γονείς της τι έλεγαν γι'αυτό? Το θεωρούσαν κ'αυτοί φυσιολογικό?
 
Πίσω
Μπλουζα