Παραμύθια Άμπρα - Κατάμπρα (και άλλα ηχογραφημένα παραμύθια)

Από τη σειρά του Ιππότη είχαμε το Κιτ και οι εξωγήινοι και το Χωρίς παιχνίδι.

Τα παραμύθια Άμπρα Κατάμπρα τα είχαμε λατρέψει με την αδερφή μου. Αν ψάξω θα βρω ακόμη ένα βιβλίο που είχαμε.

Φυσικά θυμάμαι Γκομπολίνο και Ραπουνζέλ όπως επίσης και μια ιστορία με ένα γυφτόπουλο που είχε ένα πουλάρι και το μεγάλωνε.

Ακόμη μια ιστορία με ένα ζευγάρι χωρικών το Γιάννη και τη Μαρία όπου είχαν ένα χωράφι πατάτες και ένας Μπαμπούλας ερχόταν και το διεκδικούσε αλλά αυτοί ως έξυπνοι που ήταν τελικά κατάφεραν να μην το πάρει και στο τέλος μάλιστα νευρίασε ο Μπαμπούλας που πάντα έλεγε "Το χωράφι είναι δικό μου".

Επιπλέον μια ιστορία με ένα χαρακτήρα με το όνομα Φούφης που είχε μια αραχνούλα και η οποία έκανε μαγικά κι έλεγε "Ζίπιτι ζα και ζίπιτι ζέλο να έχει ο Φούφης χρυσό κοστούμι κι ασημένιο καπέλο".

Όποτε η αραχνούλα έκανε λάθος ο Φούφης έβαζε τα κλάματα.

Τέλος θυμάμαι μια σκόρπια φάση αλλά δε θυμάμαι από ποια ιστορία ήταν. Ένας χαρακτήρας πήγαινε στο δάσος και είδε μια ταμπέλα που έλεγε "Προσοχή στα γαρ...δέντρα". Τα γαρ...δέντρα ήταν γαργαλόδεντρα.
 
Ωραιος φονικο κουνελι αλλα δεν ειδα την ιστορια με το Γιαννη και τη Μαρια και το Μπαμπουλα. Μπορεις να βοηθησεις;
 
Θα ήταν αδύνατο όπως καταλαβαίνεις να αναφερθώ σε όλες τις ιστορίες - εστίασα σε κάποιες από τις αγαπημένες μου και σκάναρα ορισμένες σελίδες επιλεκτικά. Ωστόσο μια που το ζήτησες, ιδού η ιστορία. :)

2affn2v.jpg
2affn2v.jpg

[edit] Copyrights [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ κουνέλι!
 
Σήμερα η Κυριακάτικη Δημοκρατία ξεκινάει να μοιράζει παραμύθια των αδελφών Γκριμ, με cd με αφηγήσεις αγαπημένων μας ηθοποιών. Επειδή δεν αναφέρεται εκδοτικός οίκος, έτος κυκλοφορίας, το cd δεν έχει στοιχεία παραγωγής στη θήκη του και στην αφήγηση δεν ακούγονται ούτε τα ονόματα των ηθοποιών ούτε λογότυπο της ηχητικής σειράς μήπως πρόκειται για κλεψιτυπία; Θυμάστε π. χ. σε ποια σειρά κυκλοφόρησαν Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι με τις φωνές των Φέρτη και Καλογεροπούλου;
 
Καλημέρα ξέρω πως το thread ειναι παλιό αλλά ήθελα να ρωτησω..

Κανεις δεν θυμαται τον καστανογκριζο??? το ψάχνω παντου
 
Πίσω
Μπλουζα