Ειπα και εγω να ολοκληρωσω το project, αποκτωντας μια αυθεντικη ΙΒΜ game card ή Game Control Adapter, οπως την ονομαζει η IBM. Βρηκα μια NOS.
Το κουτι
Τα περιεχομενα
Η καρτα
Και με τοποθετηση της το project IBM 5160 ειναι και επισημα ολοκληρωμενο! Ή θα ηταν αν δεν πεθαινε το τροφοδοτικο λιγο αργοτερα... αμαν πια. Μια ζωη ενα βημα μπροστα, δυο πισω. Δεν ειμαι σιγουρος τι θα κανω ακριβως. Εχω ενα ΧΤ τροφοδοτικο 110v οποτε μπορω να παρω εναν step down converter και να το δουλεψω ετσι. Εναλλακτικα, μπορω να ξεκοιλιασω το 110v τροφοδοτικο και να βαλω τα αντερα ενος απλου ΑΤ τροφοδοτικου μεσα. Παραλληλα θα διερευνησω το αυθεντικο τροφοδοτικο, μηπως απλα θελει αλλαγη πυκνωτων. Αν καποιος καλος σαμαριτης διαθετει ενα ΧΤ τροφοδοτικο περισσευουμενο ας μου στειλει ενα PM.
Προσωρινα με ενα απλο AT τροφοδοτικο στον αερα, αποφασισα ασχοληθω με το θεμα CGA composite γραφικα. Περιεργως και σε αντιθεση με τους φιλους που τα βλεπουν ασπρομαυρα, σε δυο τηλεορασεις, μια CRT και μια LCD εγω ειδα χρωμα! Βεβαιως το χρωμα δεν ειναι σε ολες τις αναλυσεις, αλλα μονο σε συγκεκριμενες. Πχ το κλασσικο text mode ειναι ασπρομαυρο και ελαφρως αθλιο. Παραδειγμα, Norton System Info.
RGB
Composite
Καποια παιχνιδια δειχνουν χρωμα περιστασιακα
Wizball
RGB
Composite
Αλλα παιχνιδια δεν εχουν υποστηριξη για composite, αλλα δειχνουν χρωμα κανονικα
Hard Hat Mack
Alley Cat
Τελος εχουμε παιχνιδια που εχουν ειδικη υποστηριξη για composite
One on One: Dr. J vs Larry Bird
Τηλεοραση - Ρυθμιση composite
Τηλεοραση - Ρυθμιση RGB
Οθονη - Ρυθμιση composite
King's Quest I booter
Τηλεοραση - Ρυθμιση composite
Τηλεοραση - Ρυθμιση RGB
Οθονη - Ρυθμιση composite
Οθονη - Ρυθμιση RGB
Δεν τελειωσαμε εδω, καποια στιγμη θα εξερευνησω και το θεμα μετατροπης NTSC σε PAL.