Πειράγματα στο σχολείο/Νταήδες.

Shakti είπε:
Σπύρο δεν μιλάμε για παιδάκια που μπορεί να τσακώθηκαν στο διάλειμμα επειδή κάποιος ξεφούσκωσε την μπάλα. Μιλάμε για πιο βαθιά και πιο σοβαρά περιστατικά που συμβαίνουν και συνέβαιναν και θα συμβαίνουν και για να τα πούμε απλά, σκεφτείτε πως για κάποιους εδω μέσα (καλά, εγώ δεν έχω τέτοιες αναστολές
images.jpg
) μπορεί να ήταν εξαιρετικά δύσκολο να μιλήσουν για τα βιώματα τους και τους αξίζει ένα μπράβο γιατί είμαστε κλειστή κοινωνία σε αυτά και κάπου βλέπω πως σιγά σιγά σαν να αλλάζει αυτό. Σκεφτείτε το.
Δεν μπορείτε να λέτε "έλα μωρέ, υπερβάλλετε. Εγώ καλά περνούσα, πως κάνετε έτσι;"

Γιατί ουσιαστικά αυτό λέτε, και είναι μια ατομιστική λογική που εστιάζει στο δικό σας δέντρο, ενώ εμείς μιλάμε για το ευρύτερο παθογενές πλαίσιο που για πολλά παιδιά ήταν μια καθημερινή κόλαση για την οποία ποτέ κανείς δεν έκανε κάτι. Και ποιος να κάνει σε ένα κουτσό εκπαιδευτικό σύστημα με έναν λαό επίσης απαίδευτο;

Καλές στιγμές όλοι μπορούμε να θυμηθούμε, αν και εγώ όπως έχω ξαναπει, το σχολείο το βαριόμουνα μέχρι θανάτου, μιλάμε πιο πέρα δεν γινόταν. Δεν μπορείτε να λέτε τους άλλους υπερβολικούς όμως εμμέσως πλην σαφώς που στηλιτεύουν αυτές τις παθογένειες και δεν θέλουν να τις υποστεί άλλος γιατί εσείς περνούσατε καλά στο διάλειμμα.
aww.gif


Να με συμπαθάτε κιόλας και εσύ και ο paspartoo, αλλά αυτο το μήνυμα μου περνάτε, αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με. Δεν θα βγω περαιτέρω εκτός θέματος, για περισσότερα και εγώ ευχαρίστως απο κοντά αν έρθει η ώρα κάποτε.
Έχεις διαβάσει σχετικές έρευνες για το φαινόμενο στην Ελλάδα; Ουσιαστικά το φαινόμενο δεν υπήρχε την δεκαετία του 80 που μεγαλώσαμε εμείς
 
spyros_s είπε:
Έχεις διαβάσει σχετικές έρευνες για το φαινόμενο στην Ελλάδα; Ουσιαστικά το φαινόμενο δεν υπήρχε την δεκαετία του 80 που μεγαλώσαμε εμείς
Σε μια κοινωνία σαν την Ελλάδα καλέ μου Σπύρο για πολλά πράγματα δεν υπήρχαν έρευνες. Ότι εθεωρείτο ταμπού δεν έπαιζε τότε επίσημα είτε αυτό ήταν στοιχεία για την παιδεραστία και την σεξουαλική κακοποίηση, για την παιδική βία, για την συζυγική κακοποίηση, το βιασμό και την αυτοκτονία. Η Ελλάδα τώρα αρχίζει και ξυπνάει σε τέτοια και είναι ξαφνικά όλοι στο "ωωωωω, γίνονται τέτοια πράγματα; Κοίτα να δεις!"

Λυπάμαι πολύ που το λέω αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Πέρυσι πιτσιρικάδες πλακώθηκαν σε επαρχιακή πόλη. Το αποτέλεσμα; Έπιασαν ένα οι συμμαθητές και τον πέταξαν απο την ταράτσα. Τώρα παλεύει να μην μείνει παραπληγικός. Και πόσα έχω να σας πω ακόμα....

Μην παρεξηγείτε το ύφος μου παιδιά, δεν τα λέω με κακή πρόθεση και αλίμονο, κουβέντα κάνουμε. Δεν λέω για όνομα του Θεού πως έχω πάρει master στην επιστήμη της ζωής, υπάρχουν πολλά πράγματα εκεί έξω που δεν ξέρουμε ή δεν έχουμε ζήσει. Δεν μεγάλωσα στις καλύτερες γειτονιές όμως και ειδικά απο το 90 και μετά ουκ ολίγα έχουν δει τα μάτια μου. Ποιες μελέτες; Μελέτες τα τελευταία χρόνια έχουν ξεκινήσει και αν, γιατί τα στοιχεία ξέρετε πως εξαρτώνται απο πολλούς αστάθμητους παράγοντες και η Ελλάδα παραμένει μία χώρα γεμάτη στενωπούς.

Και εσείς κάνετε οτι δεν τα βλέπετε μέχρι να σας τύχουν ή να τύχουν στο παιδί σας. Λυπάμαι που σας το λέω, δεν έχω πραγματικά τον σκοπό να την πω σε κανέναν και τα λέω με κάθε καλή πρόθεση ειλικρινά. Ακολουθείτε όμως την τυπική ελληνική νοοτροπία. Κάτω απο το χαλί, είναι όλα καλά και πως κάνετε έτσι αρκεί να μην τύχουν σε εσάς.

Δεν είναι έτσι. Τα τέρατα δεν τα διώχνεις με το να κάνεις οτι δεν τα βλέπεις και η Ελλάδα έχει αλλάξει. Καταλάβετε το. Αυτή μας η άρνηση και η έλλειψη ρεαλισμού μας σε πολλά πράγματα μας έφτασε σήμερα εδώ που μας έφτασε και είναι η αιτία πολλών μας δεινών. Και εγώ δεν περιμένω μόνο απο προσευχές και τύχη να βαράω το κεφάλι μου αύριο. Έμαθα νωρίς οτι οι άνθρωποι μπορεί να γίνουν πολύ κακοί και συγκαλύπτουν τις προθέσεις τους πολλές φορές, και θέλω όσο μπορώ να το προλάβω. Να το προλάβω όχι να με φάει ο φόβος.

Και επαναλαμβάνω μην με παρεξηγείτε αν το ύφος μου σας φαίνεται κάπως, με πειράζουν αυτά που βλέπω γύρω μου και γι αυτό πικάρομαι. Θα ήθελα έναν καλύτερο κόσμο για όλους μας και μου την σπάει πολύ που η πλειοψηφική αδιαφορία κυρίως δεν επιτρέπει να συμβαίνει αυτό. Δεν μου αρέσει να βλέπω κανέναν να υποφέρει, με εξεγείρει απίστευτα η κατάχρηση γιατί έχω δει που μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη φύση. Δεν είναι ωραίο. Και είναι και κρίμα γιατί ο καθένας έχει επιλογή για το πως να φερθεί και πολλές φορές επιλέγει τα άσχημα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εχοντας βγει επικινδυνα offtopic, το θεμα κλειδωνει για λιγο.
 
think mcfly think!

αν δεν το κόψεις στην ώρα του, διαιωνίζεται το κακό....

 
Δεν ειχαμε αντιμετωπίσει τέτοιες καταστασεις στο Δημοτικο ουτε και στο Γυμνασιο . Δεν εχουν λείψει ομως αρκετοί καυγαδες μεταξυ των αγοριων .Δεν εγινε ομως ποτε συστηματικός εκφοβισμός καποιου μαθητη .
 
Να ανάβουμε κάνα κεράκι στην χάρη της μερικοί από μας που μεγαλώσαμε 80', 90' γιατί θα τρώγαμε ξύλο σήμερα από τους συμμαθητές μας, η άγριο μπουλινγκ" Δεν σε παίρνει να είσαι ευαίσθητο παιδί σημερα" Δεν ήταν έτσι τα πράγματα στην γεννια μας, ότι και να λέμε τώρα για τα τότε παιδιά, κάπου υπήρχε και μετρο ρε παιδια, σήμερα ξέφυγε το πράγμα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δεν ειχαμε αντιμετωπίσει τέτοιες καταστασεις στο Δημοτικο ουτε και στο Γυμνασιο . Δεν εχουν λείψει ομως αρκετοί καυγαδες μεταξυ των αγοριων .Δεν εγινε ομως ποτε συστηματικός εκφοβισμός καποιου μαθητη .
Όπως τα λες , συστηματικος εκφοβισμός δεν υπήρξε ποτέ, σαν παιδιά κάτι κάναμε αλοιμονο αλλά το μέτρο ποτέ δεν ξέφυγε, εδω έχουμε να κάνουμε με αλλοπροσαλλες καταστασεις. Μετά αν ενημερωνοταν ένας γονέας για άσχημη συμπεριφορά του παιδιού, δεν κατηγορούσε καθηγητες, διευθυντές ρε παιδιά , δεν τολμάει ο καθηγητής να μιλησει σήμερα στον γονέα.
 
Πίσω
Μπλουζα