Περί Full HD,HD ready TV και κατάλληλες ίντσες..!

manos426f

The King of Retro®
Joined
9 Οκτ 2006
Μηνύματα
5.388
Αντιδράσεις
159
Καλημέρα παίδες !

Λοιπόν,χθες έκανα μια σύντομη ψακτική στο internet και η αλήθεια είναι ότι διάβασα ότι να 'ναι,περί του θέματος που θα αναλύσω ευθύς αμέσως.Αφού λοιπόν το forum μας έχει subforum με σχετική θεματολογία,σκέφτηκα να θέσω εδώ το ζήτημα,ώστε να το συζητήσουμε,μπας και καταλήξω κάπου...

Το λοιπόν,σκέφτομαι να πάρω μια TV για το σπίτι,και συγκεκριμμένα για το σαλόνι.Επειδή όμως η απόσταση όπου θα κάθομαι αναγκαστικά δεν θα είναι μεγάλη,σκέφτομαι κάτι σε 32'' μάλλον,άντε 37'' το πολύ !

Το ερώτημά μου είναι απλό λοιπόν.Σε αυτές τις ίντσες,αξίζει κάποιος να πάρει Full HD TV ή και με μια HD ready κάνει τη δουλειά του μια χαρά και διαφορά δε θα δει μεταξύ των δύο ;Η διαφορά στα χρήματα είναι μεγάλη ομολογουμένως,οπότε πρέπει να αξίζει να τα δώσεις τα παραπάνω για την full HD !

Τηv TV τη θέλω ασφαλώς για θέαση HD ταινιών,κι επειδή έχω και κάποιες 1080άρες,διάβασα ότι υπάρχει μια μικρή απώλεια ποιότητας όταν γίνεται downscaling για να τις προβάλει μια HD ready TV σε 720p (Φυσικά εννοείται ότι η TV θα συνδεθεί με PC και από 'κει θα παίζει τις ταινίες).Επίσης,στις ίντσες αυτές,άλλοι λένε ότι καταλαβαίνεις τη διαφορά μεταξύ 720p και 1080p ταινιών,άλλοι λένε ότι θα την καταλάβεις από τις 46'' και πάνω...!

Ποια είναι η γνώμη σας ρε παιδιά λοιπόν ;Να πάω για full HD για έως 37'' και απόσταση θέασης 3 μέτρων περίπου ή να πάρω μια HD ready...;

Θα δω τη διαφορά σε μια full HD TV στις 1080p ταινίες ή απλά θα δώσω παραπάνω λεφτά ;
 
Οι TVs πλεον ειναι "αναλωσιμες".

Ειμαστε σε μεταβατικο σταδιο,εν αναμονη OLED κτλ.

To περισοτερο υλικο που κυκλοφορει ειναι σε 720p (κυριως κονσολικα) και η διαφορα τιμης 720 με 1080 μεγαλη.

Οπου μπορεις να αποφυγεις upscaling,απεφυγε το.

Μια 37' 720p ή ενα προβολικο 720p ειναι ΙΜΗΟ η καλυτερη λυση αυτη τη στιγμη.
 
Αν μπορείς να δεις 1080 σε 37" είσαι Θεός, γιατί είναι ίσως αδύνατον να δεις τόσο μικρά pixels εκτός και αν κολλήσεις τη μούρη στο τζάμι.

Από την άλλη δε ξέρω πόσες HDready 37άρες υπάρχουν σήμερα. Νομίζω όλα πάνε προς fullHD και ας μην μπορείς πρακτικά να δεις fullHD.

Πάντως Bigger is better στις τηλεοράσεις. Εκεί που λες δε χωράει 37αρα πάρε 46άρα. Να είσαι σίγουρος ότι σε 1 μήνα θα έχεις συνηθήσεις το μέγεθος και θα θέλεις μεγαλύτερο.

H πάρε μια μικρή για κάθε μέρα και ένα projectoρα για τις ταινίες
 
Η fullHD είναι μονόδρομος Μάνο ..εγώ έχω μια 40" και πάλι τώρα μου φαίνεται μικρή.. οπότε πάρε μια 37" χαλαρά ..αν την πάρεις και με δόσεις αξίζει να βάλεις κάνα δυο παραπάνω να πάρεις κάτι καλό φίλε
 
Ρε παιδιά,40+'' για 3 μέτρα απόσταση δεν είναι ΠΑΡΑ πολύ ;;;;
 
Οχι...οσο και αν σου φαινεται τωρα περιεργο
 
Γνώμη μου, για Full HD από 42άρα και πάνω...

Σε λιγότερες ίντσες, δε βλέπεις διαφορά HD Ready και FullHD...

Και όσον αφορά το μέγεθος, εγώ έχω 47άρα FullHD και όσο κι αν σου φαίνεται απίθανο, τη συνήθισα και μου φαίνεται μικρή (!)
 
Ωραία,να ξαναρωτήσω τώρα,αν έχουμε κάποιο πρόβλημα με το να βάλουμε να δούμε 1080άρα ταινία σε 720άρα TV ;

(εννοώντας ασφαλώς σε σχέση με το να βλέπουμε στην εν λόγω TV μια 720άρα ταινία..)
 
Λοιπόν, μιας και έχω ασχοληθεί αρκετά με το θέμα..θα πω 2-3 πράγματα που ίσως σε βοηθήσουν.

Κάτω από 40'' είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να παρατηρήσεις τη διαφορά 1080 και 720.

Οι περισσότερες ταινίες 1080 που παίζουν στο νετ δεν είναι πραγματικό 1080...εκτός εάν έχουν μέγεθος 15+GB...ή εκτός αν βλέπεις από blue ray....

Σε αυτές τις ταινίες η ανάλυση είναι 1080 αλλά όχι πραγματικό, καθώς υπάρχει συμβιβασμός στην ποιότητα λόγω συμπίεσης (μιλάω για τα mkv) ...ωστόσο αυτός ο συμβιβασμός είναι τόσο μικρός που η διαφορά είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Η αγορά μιας FULLHD (1080p) τηλεόρασης αυτή τη στιγμή είναι πεταμένα λεφτά στην κυριολεξία...καθώς όπως ειπώθηκε και παραπάνω βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο για εισαγωγή νέων τεχνολογιών..που σημαίνει ότι θα γίνει με τις FullHD ότι έγινε πριν κάποια χρόνια με τις plasma.

Η σχέση ίντσες / απόσταση είναι κάτι πολύ σχετικό.

Θεωρητικά οι 40'' είναι πολλές για 3 μέτρα...αλλά συνηθίζεις και γλυκαίνεσαι.

Εγώ έχω προβολέα HDReady και βγάζω 120'' σε απόσταση περίπου 4,5-5 μέτρων...(ενώ κανονικά η "Σωστή" διαγώνιος θα ήταν 80-90''...) ωστόσο σου λέω ότι αν είχα μεγαλύτερο τοίχο σίγουρα θα μεγάλωνα αντίστοιχα το κάδρο.

Προσωπικά θα σου πρότεινα...ανάλογα φυσικά και με το badget που διαθέτεις....έναν καλό προβολέα HDReady...κάποιο μοντέλο της epson ίσως ή κάνα topaz της sony...(τα epson είναι πολύ καλά μηχανάκια και σε απίστευτα χαμηλές τιμές).

Όταν πήρα εγώ πέρυσι τοn epson...ουσιαστικά μου κόστισε πολύ λιγότερο από οποιαδήποτε τηλεόραση 40'' μπορούσα να πάρω.

Ωστόσο, αν κυρίως θέλεις την τηλεόραση για να βλέπεις τηλεοπτικά κανάλια...τότε ο προβολέας δεν είναι καλή λύση...και θα σου πρότεινα κάποιο από τα φθηνά HDReady μοντέλα της LG...σε 32-37''....με την λογική ότι θα πάρεις κάτι αναλώσιμο που σε 2-3 χρόνια θα μπορείς να αλλάξεις..

Μην πέφτετε στην παγίδα να σκάτε ολόκληρες περιουσίες μερικών χιλιάδων ευρώ μόνο και μόνο για να φορτωθείτε μια τηλεόραση για μια δεκαετία και βάλε (γιατί αν δώσεις πάνω από 2-3 χιλιάρικα...δεν θα σου κάνει καρδιά να την αλλάξεις σε 2-3 χρόνια που θα έχουν βγει καινούργιες τεχνολογίες σε πολύ χαμηλότερες τιμές!)

ότι θες και από μοντέλα και ειδικά για προβολείς...πες μου..έχω κάποιους γνωστούςπου ασχολούνται φανατικά με το θέμα και μπορεί να σου προτείνουν κάποιες καλές λύσεις ;)

manos426f είπε:
Ωραία,να ξαναρωτήσω τώρα,αν έχουμε κάποιο πρόβλημα με το να βάλουμε να δούμε 1080άρα ταινία σε 720άρα TV ;(εννοώντας ασφαλώς σε σχέση με το να βλέπουμε στην εν λόγω TV μια 720άρα ταινία..)
Στο παραπάνω ερώτημά σου...να πω ότι δεν θα έχει ουσιαστικά καμία διαφορά...γιατί πάντα παίζουν ρόλο ένα κάρο παράγοντες...

Αν πάρεις ένα πολύ καλό blue ray και το βάλεις σε ένα πολύ καλό blue ray player...και τεστάρεις σε δύο καλές τηλεοράσεις (1 720 και 1 1080)....δεν θα δεις σχεδόν καμία διαφορά εκτός αν βλέπεις σε πάνω από 50'' και έχεις πολύ εκπαιδευμένο και παρατηρητικό μάτι ;)

επίσης, να ξέρεις ότι όσο μεγαλύτερη η ανάλυση της τηλεόρασης τόσο πιο χάλια η απεικόνιση σε τηλεοπτικό σήμα....κοινώς αν πάρεις 1080 και τη χρησιμοποιείς στο 80% για τηλεοπτικά κανάλια...τότε θα υποφέρεις από τους κόκους και τα τετράγωνα που θα βλέπεις...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ηλία,πολύ διαφωτιστικό το post σου...!Thanks !!
 
manos426f είπε:
Ηλία,πολύ διαφωτιστικό το post σου...!Thanks !!
Τίποτα βρε..και αν θέλεις τίποτα παραπάνω ρώτα μην μασάς...

Είχα μπει και εγώ σε παρόμοιο δίλλημα πριν περίπου ένα χρόνο και ευτυχώς ένας φίλος μου άνοιξε τα μάτια και γλίτωσα παραπάνω από 1 χιλιάρικο γιατί ετοιμαζόμουν να πάρω fullHD 40'' με 2+ χιλιάρικα...

Για να καταλάβεις πόσο "άχρηστο" είναι ακόμα το 1080...ακόμα και στο ps3 που θεωρείται κατεξοχήν HD κονσόλα...ένα περίπου 30% των τίτλων έχουν πραγματική ανάλυση 1080...τα περισσότερα είναι στα 720...

;)

Πάντως...αν δεν σε ενδιαφέρει το τηλεοπτικό σήμα και έχεις κάποια τηλεόραση για να βλέπεις κανάλια...πήγαινε δαγκωτό για προβολέα...η αίσθηση που θα σου χαρίσει είναι ανεκτίμητη ;)

ένας μικρός κινηματογράφος σπίτι σου ;) :cool: :cool:
 
Δεν έχω χώρο (= μεγάλο τοίχο) στο σημείο όπου θέλω να βάλω την TV,για να πεις ότι παίρνω προβολικό...
 
manos426f είπε:
Δεν έχω χώρο (= μεγάλο τοίχο) στο σημείο όπου θέλω να βάλω την TV,για να πεις ότι παίρνω προβολικό...
Κρίμα..αν και καμιά φορά νομίζεις ότι δεν έχεις αλλά έχεις ;)

πήγαινε τότε καλύτερα για καμιά 37άρα το πολύ από LG που είναι καλές και φθηνές...μέχρι 700-800 ευρώ το πολύ θα βρεις πολύ καλό μοντέλο ;)

θα ρωτήσω και το φίλο μου να μου πει κάνα καλό μοντέλο που παίζει τώρα στα μαγαζιά να το τσεκάρεις ;)
 
manos426f είπε:
Koίτα να δεις τώρα ποια είναι η πλάκα....
LG 37'' HD-ready

LG 37'' Full HD

Εδώ τι παίρνεις ;

200 ευρώ διαφορά έχουν....
Πωπω...ρε πριν 2 μήνες που βοήθησα ένα φιλαράκο να πάρει τηλεόραση η διαφορά στα αντίστοιχα μοντέλα ήταν περίπου 400 ευρώ !!! Οπότε και προτίμησε ο φίλος μου να πάρει την HD-Ready + 1 PS3 για να έχει την καλύτερη δυνατή ποιότητα πηγής εικόνας...

Τώρα για 200 ευρώ δεν αξίζει εδώ που τα λέμε....άσε που η FullHD έχει διπλάσιο contrast....!

Βέβαια από την άλλη...με λιγότερα λεφτά από όσο έχει η 37'' FullHD

παίρνεις 42'' HDReady...

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168586

Εγώ θα πήγαινα για το μέγεθος...όχι για την ανάλυση...δεδομένου ότι το υλικό 1080 είναι περιορισμένο...και ότι κάτω από τις 40'' δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά...

Επίσης, να σου πω ξανά ότι όπως είπε και ο wally ...το upscale δεν είναι πάντα καλό...δηλαδή στην FullHD το σήμα της τηλεόρασης καθώς και τα συνηθισμένα divX (μεγέθους 700-1500 ΜΒ)...θα παίζουν με σπασίματα...

Σκέψου το υλικό που θέλεις να βλέπεις...αν βλέπεις αρκετή tv και συμβατικά DivX...πήγαινε για το μέγεθος όχι για την ανάλυση ;)
 
Κοίτα,αποκλείεται να μη βλέπω και TV (αθλητικά matchάκια τουλάχιστον) και κάνα DivXάκι...

Οπότε,απ' ότι καταλαβαίνω,όλα με οδηγούν σε HD-ready TV.....

Απλά πρέπει να θέσω αυστηρά το όριο των χρημάτων μου,γιατί αλλιώς δε πρόκειται να αποφασίσω ποτέ μου φαίνεται...!
 
manos426f είπε:
Κοίτα,αποκλείεται να μη βλέπω και TV (αθλητικά matchάκια τουλάχιστον) και κάνα DivXάκι...
Οπότε,απ' ότι καταλαβαίνω,όλα με οδηγούν σε HD-ready TV.....

Απλά πρέπει να θέσω αυστηρά το όριο των χρημάτων μου,γιατί αλλιώς δε πρόκειται να αποφασίσω ποτέ μου φαίνεται...!
Ακριβώς αυτό ήθελα να σου πω....αποφάσισε ένα budget και άφησε αυτό να σε κατευθύνει...γιατί θα χαθείς...οι επιλογές είναι άπειρες και οι τιμές αλλάζουν σχεδόν καθημερινά ...

η ταπεινή μου γνώμη είναι δώσε όσο το δυνατόν λιγότερα...ώστε να είναι πιο άνετο το έξοδο αυτή τη στιγμή και ίσως πιο εύκολη η απόφαση για αλλαγή σε 2-3 χρόνια... ;)
 
Το "καλό" Ηλία είναι ότι μάλλον η ΤV θα αγοραστεί μετά το καλοκαίρι,οπότε οι τιμές θα έχουν πέσει κι άλλο φαντάζομαι,ή έστω στα ίδια λεφτά θα παίρνω καλύτερο μοντέλο...

Λέω να περιοριστώ πάντως γύρω από τα 600-700 ευρώ,δηλαδή να "παίξω" σε κάτι τέτοιο ...
 
manos426f είπε:
Το "καλό" Ηλία είναι ότι μάλλον η ΤV θα αγοραστεί μετά το καλοκαίρι,οπότε οι τιμές θα έχουν πέσει κι άλλο φαντάζομαι,ή έστω στα ίδια λεφτά θα παίρνω καλύτερο μοντέλο...
Λέω να περιοριστώ πάντως γύρω από τα 600-700 ευρώ,δηλαδή να "παίξω" σε κάτι τέτοιο ...
Ε τότε Μάνο είσαι σούπερ...λογικά θα πέσουν κάνα 10-15% οι τιμές σε αυτά τα μοντέλα...

Αν και ίσως είναι καλό να έχεις το νου στις προσφορές του Αυγούστου που πολλά πολυκαταστήματα λογικά θα ξεστοκάρουν για τις νέες παραλαβές από Σεπτέμβρη ;)

Η τηλεόραση που λίνκαρες...είναι αυτή που θα διάλεγα και εγώ...(βασικά σκεφτόμουν να πάρω την ίδια σε 32'' με 550 περίπου ευρώ...αλλά τελικά κράτησα τη crt επειδή δεν έχω προς το παρών πρόβλημα χώρου και βολεύει για παλιές κονσόλες με RF)
 
Να σας στεναχωρήσω λίγο;

Εγώ πήρα μία Samsung HD Ready 40'', καινούρια, με 500 ευρουλίνια!

Τελευταίο κομμάτι, από έκθεση Media Markt, που έπαιζε για επίδειξη, χωρίς κουτί, σελοφάν και βιβλίο οδηγιών, αλλά με φουλ εγγύηση 2 χρόνια με την απόδειξη αγοράς! Και να σκεφτείτε ότι έψαχνα για 42'' Full HD, στα 1700 ?, αλλά μόλις βρήκα αυτή, είπα δεν πάνε να γ... και την πήρα!
 
Πίσω
Μπλουζα