Περιοδικό Χάκερ

Αντιδράσεις
23
Κυκλοφορεί εδώ και 7-8 μήνες από το ΔΟΛ. Το έχει πάρει κανείς??? Λέει τίποτα?? Αξίζει τα λεφτά του?? Σκέφτομαι να το αγοράσω. Περιμένω γνώμες. Θένκς. :)

ΥΓ: Κυκλοφορεί τίποτα παρόμοιο στην αγορά που να ναι καλύτερο?? [edited] Εκτός κανονισμών Ευχαριστώ.

manos426f είπε:
Ρε συ Malcolm,τι ερωτησεις ειναι αυτες που κανεις...;
Ντάξει ρε φίλε, είναι "κάπως" αλλά όποιος θέλει απαντά.

Έκανα μια έρευνα αλλά δεν βρήκα κάτι-εκτός από ένα που έχει μηδενικά ποστς και μέλη οπότε δεν αξίζει.

Το haker δεν αξίζει. καλλιτερα παρε κανα βιβλίο προγραμματισμού

αν και δεν ασχολουμαι με αυτα, στου παπασωτηριου μπορεις να βρεις κατι σχετικο,μαλλον για αντιμετωπιση κτλ ειναι κατι μεγαλα βιβλια απο οτι θυμαμαι

Το πήρα σήμερα (ή μάλλον χτές). Μπορώ να πώ ότι μου άρεσε αρκετά. Καλογραμμένο και με διάφορα ενδιαφέροντα θέματα. Φαίνεται ότι εκτός από το Games κάθε μήνα, τώρα θα αγοράζω και αυτό. Χωρίς να έχω να κερδίσω κάτι, σας λέω να το πάρετε, έστω μια φορά και θα δείτε ότι αξίζει. Αυτό το καιρό κυκλοφορεί το τεύχος 8. Τιμή 5 ευρώ. Επιγραμματικά να πώ με τί ασχολείται το παρόν τεύχος:

- Φτιάξτε το υδρόψυκτο σύστημα των ονείρων σας

- Αποδείξτε τις ικανότητές σας στο χακεροσχολείο

- Επιθέσεις τύπου SQL injection στη πράξη

- Κάντε την εμπειρία σας στο Bioshock ακόμα πιο σοκαριστική

- Κρυπτογραφήστε και κρύψτε τα πάντα.

- Σπάστε το WPA (ή τουλάχιστον προσπαθήστε.

Αν αληθεύουν πάντως αυτά που λένε οι άνθρωποι του περιοδικού, έχει κάνει πραγματικά θραύση. Εν μέρει μπορώ να το επιβεβαιώσω, γιατί όταν το έψαχνα να το αγοράσω, είχε εξαντληθεί σε 2-3 περίπτερα. Η απόφαση δική σας. :)

Dr Malcolm Betruger είπε:
Το πήρα σήμερα (ή μάλλον χτές). Μπορώ να πώ ότι μου άρεσε αρκετά. Καλογραμμένο και με διάφορα ενδιαφέροντα θέματα. Φαίνεται ότι εκτός από το Games κάθε μήνα, τώρα θα αγοράζω και αυτό. Χωρίς να έχω να κερδίσω κάτι, σας λέω να το πάρετε, έστω μια φορά και θα δείτε ότι αξίζει. Αυτό το καιρό κυκλοφορεί το τεύχος 8. Τιμή 5 ευρώ. Επιγραμματικά να πώ με τί ασχολείται το παρόν τεύχος:
- Φτιάξτε το υδρόψυκτο σύστημα των ονείρων σας

- Αποδείξτε τις ικανότητές σας στο χακεροσχολείο

- Επιθέσεις τύπου SQL injection στη πράξη

- Κάντε την εμπειρία σας στο Bioshock ακόμα πιο σοκαριστική

- Κρυπτογραφήστε και κρύψτε τα πάντα.

- Σπάστε το WPA (ή τουλάχιστον προσπαθήστε.

Αν αληθεύουν πάντως αυτά που λένε οι άνθρωποι του περιοδικού, έχει κάνει πραγματικά θραύση. Εν μέρει μπορώ να το επιβεβαιώσω, γιατί όταν το έψαχνα να το αγοράσω, είχε εξαντληθεί σε 2-3 περίπτερα. Η απόφαση δική σας. :)
- Κι εγώ με υδρόψυξη δουλεύω, ε ρε είμαι μέγας χακεράς!!!!!!!!!!!!!!!

Ρε σεις οι "άνθρωποι" του περιοδικού είναι μάλλον μεγάλοι n00bs. Μου θυμίζουν την εκπομπή "hackers" στο Alter νομίζω πριν από κάποια χρόνια που πήγε άπατη.....

Τι στο καλό σχέση μπορεί να έχει το σύστημα υδρόψυξης με hacking ένας God ξέρει μόνο. Έλεος και καραέλεος με τους n00bιδες και την καραασχετίλα........

A, Ντόκτορ, εκτός από σύστημα υδρόψυξης, έχω και triple display set up, ναι τρεις οθόνες πάνω στο pc και έναν projector. Επίσης έχω και custom made κουτί με έξτρα φωτιζόμενους ανεμιστήρες... Είμαι και πολύ 1337 haxor....

Το ότι δεν το βρίσκεις στα περίπτερα σημαίνει απλά ότι μπορεί μόνο ένα δυό από κάθε τεύχος να πάει σε κάθε σημείο πώλησης, δημιουργώντας πλασματική έλλειψη για να κομπάζει ο εκδοτικός οίκος για τεράστια επιτυχία.

Για κάντε μου τη χάρη πρωινιάτικα ακόμα καφέ δεν ήπια!!!!

Άκου εκεί hacking = water cooling system...

Μήπως γράφει και τίποτε για war driving? Ναι σιγά μήπως οι 1337 κακοπληρωμένοι συντάκτες του ξέρουν τον όρο.

Ε πστ κύριος είμαι και πολύ 1337. Έχω και δορυφορικό πιάτο........

starsky είπε:
αν και δεν ασχολουμαι με αυτα, στου παπασωτηριου μπορεις να βρεις κατι σχετικο,μαλλον για αντιμετωπιση κτλ ειναι κατι μεγαλα βιβλια απο οτι θυμαμαι
Φυσικά. Βιβλία πολυσέλιδα που δεν ασχολούνται με water cooling.....

Ε ρε αυτό το υδρόψυξη και hacking! Έφαγα μεγάλο φρίκουλο..... :diablotin: :diablotin:

Soz guys pou pemveno stin sizitisi....

molis ekana register sto site mono kai mono na po kati ston "filo" sas ton pooky...

An thes na mathis i enia hacking dimiourgithike apo kati ipalilous tis eterias tilefonou tin amerikis oi opoioi eftiaksan ena sistima opou na epernes enan arthmo tote automata ksekinouse to potisma se ktimata...gia autous tote itan megali epitixia....

Dld auto pou thelo na po ine pos hacker dn ine autos pou pedevete mono me ipologistes gia na kataferi kati ston programatismo ktl

Hacker ine auto pou kathete kato skeftete to problima tou kai me opiondipote tropo prospathi na bri mia lisi....

esi tha mporouses na isoun hacker an to pc sou to idropsikto to eftiaxnes monos sou...

Auto pantos pou mou ekane tosi entiposi ine poso stegna katadikases to team

tou total hacker

[edited by manos426f:Δεν ενδιαφερει νομιζω κανεναν τι πιστευεις για τα μυαλα του pooky]

exis skefti pote oti o skopos tou HACKER (periodikou) dn ine na mas pari apo to heri kai na diksi 2-3 bimata gia to pos na kanoume [edited by manos426f:Φιλε μου,η βωμολοχια απαγορευεται εδω μεσα....] sta pc, alla na mas diksi enan tropo skepis?

SOZ "FILE" (to vazo se isagogika gt sto akiro sou apefthinome) alla pragmatika

prepi ligo na anatheorisis tis apopsis sou...

Tora gia ta biblia tou papasotiriou...kita osi thelisi kai na exis gia na mathis merika pragmata gia hacking akoma kai na exis diavasi ena soro biblia...an dn exis anixto poliplevro mialo dn tha kanis tpt....

SOZ KAI PALI....ALLA PROINIATIKA DN IPIA AKOMA KAI KAFE ...DIAVAZO AYTA ELEOS KAI KARAELEOS

[Edited by keeper : Οι χαρακτηρισμοί άλλων μελών δεν είναι καλοδεχούμενοι, ειδικά στο πρωτο ποστ.]

Το καταλαβαίνεις ελπίζω οτι κανένας δεν θα διαβασει το post σου, ειναι ενα κατεβατό σε Greeklish.

Εγώ έκανα την προσπάθεια και το διάβασα αν και έχω πει ότι Greeklish δεν διαβάζω άλλο.

Επίσης πρότεινα (εκβίασα :) ) τον Keeper να μην σβήσει το post άλλα να αλλάξει τους χαρακτηρισμούς.

Φίλε StoG3 καλώς ήρθες στο GRM. Θα θέλαμε πολύ να γίνεις ένα με την παρέα και να μοιραστείς μαζί μας τις γνώσεις σου. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να ακολουθήσεις μερικούς βασικούς κανόνες όπως να μην επιτίθεσαι λεκτικά σε άλλα μέλη και μάλιστα στο πρώτο post.

Το να μην γνωρίζει κάποιος κάτι και να το κρίνει είναι άσχημο (συμφωνώ μαζί σου), το να την λέει τόσο στεγνά όπως έκανες εσύ είναι πολύ χειρότερο.

Καλώς ήρθες.

Εγω το διαβασα παντως :biglaugh:

Φιλε stoG3, οταν γραφεις

Hacker ine auto pou kathete kato skeftete to problima tou kai me opiondipote tropo prospathi na bri mia lisi....
αυτος που περιγραφεις ονομαζεται System Analyst.

An thes na mathis i enia hacking dimiourgithike apo kati ipalilous tis eterias tilefonou tin amerikis oi opoioi eftiaksan ena sistima opou na epernes enan arthmo tote automata ksekinouse to potisma se ktimata...gia autous tote itan megali epitixia....
Μπορει να ηταν μεγαλη επιτυχια δεν λεω - αλλα αυτο που εκαναν ονομαζεται robotics.

H εννοια του Hacker (και αφου περασε τα προηγουμενα χρονια απο σαραντα κυματα) εχει καθιερωθει πλεον και αναφερεται σε αυτον που βαζει χερι σε κωδικα. Ειναι μια καθαρα computing εκφραση. Ο τυπακος που ψηνει ψωμι λεγεται φουρναρης - αν τωρα καποιος αλλος τυπος "ψηνει" cd μπορει ελευθερα να ονομαζει τον εαυτο του Φουρναρη αλλα αυτο δεν σημαινει πως ειναι κιολας.

Δεν εχω καταληξει βεβαια στο γιατι σου εκανε τοση εντυπωση η (ας πουμε) "καταδικη" του περιοδικου. Η γνωμη του "φιλου" μας του Pooky ειναι (εστω και αποτομα διατυπωμενη) αυτη - σαφως καποιοι θα συμφωνουν και καποιοι οχι. Μπαινεις σε καθε forum που διαβαζεις κατι αρνητικο για το εν λογω περιοδικο και postαρεις την αντιθεση σου ως προς τις αποψεις καποιων ?

Anyway νομιζω πως το θεμα φουσκωσε χωρις λογο.

telamonas.stokos είπε:
Anyway νομιζω πως το θεμα φουσκωσε χωρις λογο.
Σαν ψωμάκι! :D

7169132uh7.jpg

StoG3 είπε:
Dld auto pou thelo na po ine pos hacker dn ine autos pou pedevete mono me ipologistes gia na kataferi kati ston programatismo ktlHacker ine auto pou kathete kato skeftete to problima tou kai me opiondipote tropo prospathi na bri mia lisi....
Δηλαδή ανθρωπέ μου με τα δικά σου λεγόμενα και ο ηλεκτρολόγος που ήρθε προχτές σπίτι μου να δει γιατί δεν δούλευε η κουζίνα, και καθόταν και σκεφτόταν τι παει στραβά, τον χαρακτηρίζεις χάκερ;

Έλεος, τι άλλο θα ακούσουμε εδω μέσα...

Ρίξτε και μια ματιά στο link της Wikipedia.

Ειναι αλήθεια οτι ενας χακερ μπορεί να ασχοληθει μαι συστήματα υδρόψυξης αλλα δεν ειναι αυτο που τον χαρακτηρίζει χακερ.

Το περιοδικό για μένα, ειναι μια φουσκα, το Linux Format εχει περισσότερες και πιό χρήσιμες γραμμες κώδικα.

"Φίλε" ST καλώς ήρθες και ευχαριστώ για τις "απόψεις" σου.

------------------

EDIT

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων πρέπει να προσθέσω πως είμαι παντελώς άσχετος από PCs. Δεν έχω βάλει ποτέ μου χέρι σε μηχάνημα, δεν ξέρω καν να ξεχωρίσω μητρική από κάρτα γραφικών, για να μου συνδέσουν ethernet καλώδιο στο pc φωνάζω τεχνικό και φυσικά δεν έχω στήσει ποτέ μου λειτουργικό.

------------------

Μεχρι το post του shock,το post του νεου φιλου μας ηταν ετοιμο να φυγει απο το παραθυρο,αλλα super-moderators's θελοντος,παρεμεινε....

Eιναι παντως,το λιγοτερο,απογοητευτικο,να γραφεται καποιος εδω απλα για να "την πει" σε καποιον αλλο.,επειδη....."τολμησε" να διατυπωσει τη γνωμη του για κατι και μαλιστα με τετοιο τροπο που "απαιτησε" την παρεμβαση 2-3 moderators/super moderators,ωστε να γινει τουλαχιστον κοσμιο -και εντος των κανονων του forum- το post του..

Anyway,κακιστη αρχη φιλε StoG3,ελπιζω η συνεχεια σου εδω μεσα να ειναι τουλαχιστον πιο συγκαταβατικη και συνεργασιμη,αν και κατι μου λεει οτι δε γραφτηκες για το forum μας,οπως μεσες-ακρες κι ο ιδιος διατυπωσες,αρα αμφιβαλλω αν θα σε βλεπουμε-διαβαζουμε συχνα...

Λοιπόν είμαι λίγο opinionated με το όλο θέμα. Ακολουθεί σιδηρόδρομος.

Τόταλ Χάκερ. Το πήρα για να γελάσω. Γενικώς όλη αυτή η χακερομανία και το στυλ με το οποίο παρουσιάζεται μου προκαλεί εμετίλα.

Ώραια ρε φίλε, όταν λέμε "χάκερ" ο κόσμος εννοεί την ειδική υποκατηγορία του να αποκτήσει κανείς πρόσβαση σε έναν απομακρισμένο υπολογιστή και να κάνει κάποια καφρίλα (και το απλό defacing καφρίλα το θεωρώ) για να εντυπωσιάσει κόσμο και κοσμάκι που έμαθε να θαυμάζει τους χακεράδες όπως νοούνται με την σημερινή έννοια. Είναι το ρομαντικό "ο ηλεκτρονικός ρομπέν των δασών" και τέτοια πράγματα που αρέσουν στον κόσμο. Ωραία (όχι) ως εδώ.

Πολύ πριν τον όλο ντόρο, υπήρχαν ορισμένοι χομπίστες προγραμματιστές (στο MIT, κλπ, κλπ) από όπου ξεκίνησε ο όρος χάκερ. Δεν είχαν ΚΑΜΙΑ σχέση με security breaking. Όπως κάνω εγώ demos για πάρτη μου και από προσωπικό ενδιαφέρον και μεράκι, έτσι και αυτοί τότε γουστάρανε να γράφουνε κώδικα.

Τόσο σχέση δεν είχε με αυτό που εννούμε, που ξέρω εγώ δίχνω σε φίλους μου κώδικα που έχω κάνει σε assembly στον amstrad και μετά μου λένε "ωραία όλα αυτά, αλλά πραγματικό hacking ξέρεις να κάνεις;;;". Δηλαδή τι εστί πραγματικό hacking; Δεν είναι να γράφεις όσο πιο low level κώδικα γίνεται, αλλά είναι το να είσαι cool και destructive και να κάνεις φαρσούλες στο internet!

Και άμα τους πεις πως και το hobby programming hacking είναι, αυτοί θεωρούν την σημερινή έννοια του security breaking, internet pranks, και μόνο. Από που όμως προέρχεται το λεγόμενο respect που έχουν οι σημερινοί "hackers" με τη φασαρία που προκαλούν στο internet; Από τους παλιούς programmers που δεν έχουν καμία σχέση με την σημερινή σημασία. Όχι μου λένε, μάλλον και αυτοί που κάνουν τις χακιές στο internet ξέρουν τρελό προγραμματισμό, καλύτερο λέει και από αυτόν που κάνω π.χ. στα demos, γιατί εγώ κάνω κάτι συμβατικό (το οποίο δεν παίζει, πόσες φορές έχω σκεφτεί από μόνος μου απίστευτα κόλπα για optimizing ώστε να γίνονται εφικτά τα πράγματα στον αργό CPC) ενώ αυτοί για να τα κάνουν αυτά μάλλον θα είναι δύσκολα και θα θέλουν απίστευτο προγραμματισμό. Δεν ισχύει, διαβάστε interviews και ιστορίες από hackers (ακόμα και τα διάσημα ονόματα) και θα δείτε τις περισσότερες φορές ούτε καν προγραμματισμό δεν ήθελε. Hacking tools, η τύχη του πρωτάρη, κοινωνική μηχανική, φτωχή προστασία (blank passwords π.χ.).

Είναι μύθος. Σας διαβεβαιώνω πως μπορώ πολύ εύκολα και οποιοσδήποτε σας να γίνει χάκερ, να τον πιάσουν και να βγει στα tabloids σαν ο επόμενος Kevin Mitnick. Υπάρχει μεγάλος μύθος και ουσιαστικά μπέρδεμα. Ένας αληθινός προγραμματιστής σέβεται τον εαυτό του και δεν θα πάει να πειράζει ξένους servers και να ρίχνει σελίδες για να σπάει πλάκα. Ήδη κάνει κάτι δημιουργικότερο και πολύ πιο δύσκολο με τον υπολογιστή του. Δεν μιλάω μόνο για low level coding, assembly/C και demos. Πιστεύω πως ένας απλός προγραμματιστής και μικρές εφαρμογές σε visual basic να κάνει καλύτερος είναι από όλους αυτούς που θέλουν να το παίξουν χάκερς. Επίσης μπορεί άνετα να την ψάξει λίγο και να γίνει κάτι σαν και αυτούς, δεν είναι τίποτα άφταστες τεχνικές γνώσεις, μούφες είναι, μύθος. Απλώς δεν το κάνει γιατί σέβεται τον εαυτό του και έχει αποδείξει τι αξίζει με πιο δημιουργικούς και συνάμα δυσκολότερους τρόπους.

Οπότε στην ερώτηση σου. Αφού όπου αναφέρεται ο όρος "hacker" εννοεί την νέα σημασία και σχεδόν καμιά σχέση δεν έχει με τον προγραμματισμό (μόνο η στήλη για cracking στο περιοδικό εξαιρείται, προσοχή όχι την άλλη καινούρια ηλήθια distinction hacker vs cracker, αλλά περί παλιού καλού software copy protection cracking) και φαντάζομαι αυτό ζητάς και εσύ τότε το περιοδικό είναι για σένα. Επίσης αν εσύ ζητάς αυτό και σου πούνε πάρε κανά βιβλίο προγραμματισμού, μετά θα έρχεσαι και θα λες "Ωραία όλα αυτά, αλλά πως κάνω hacking;".

Αντίφαση; Αφού αυτό που ονομάζεται σήμερα hacking δεν είναι κάτι για το οποίο θα μπορούσα να νοιώθω respect. Επίσης η παλιά σημασία του δεν έχει πια καμία σχέση με τον όρο. Λέγεται programming, coding, software developing, κλπ και ειδικά στα χομπίστικα του πλησιάζει το "hack spirit" αλλά κανένας δεν χρησιμοποιεί τον όρο hacking για αυτό γιατί είναι υποτιμητικός και σημαίνει κάτι άλλο.

The H-word has died for me.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραιο ξεθαμα ενος θρεντ που δεν ειχα προλαβει.

Αν και συμφωνω με τα περισσοτερα που λες, πρεπει να κανουμε και μια αναφορα στον ορο script kiddie. Στην ουσια, το νεο "χακινγκ" οπως το περιγραφεις ειναι οι δραστηριοτητες των script kiddies. Ατομα τα οποια χρησιμοποιουν ετοιμα εργαλεια με σκοπο να εντυπωσιασουν η να κανουν ζημια. Δεν στοχευουν σε συγκεκριμενους τοπους αλλα αναζητουν οτιδηποτε ευκολο, και φυσικα κατι θα βρουν που να μην εχει ρυθμιστει σωστα και να ειναι ευαλωτο στα εργαλεια που διαθετουν.

Το να εισβαλεις σε ενα δικτυο που ειναι σωστα ρυθμισμενο και συντηρημενο μονο ευκολη υποθεση δεν ειναι.

Στο κατω κατω, καποιος πρεπει να φτιαξει και τα εργαλεια που θα χρησιμοποιησουν οι kiddies, και ουτε αυτο ειναι ευκολη υποθεση. Τους συγκεκριμενους θα μπορουσα να τους χαρακτηρισω hackers με την πιο σοβαρη εννοια. Ας μην τα ισοπεδωνουμε ολα, ουτε να λεμε και οτι θα μπορουσε να το κανει ο χομπιστας που εμαθε να φτιαχνει φορμες στη vb.

Τωρα για το περιοδικο, απο το ονομα και μονο με προκαταβαλει αρνητικα αν και δεν το εχω διαβασει. Παντως αν καποιος περιμενει να ενημερωθει για το "hacking" η οποιοδηποτε αλλο θεμα πληροφορικης μεσω εντυπων, ζει σε λαθος εποχη.

Υπαρχουν τοσα καλα sites με tutorials και παιχνιδια/ασκησεις για cracking/exploits η παρομοια θεματα που ενθαρρυνουν την ερευνα και αυτοδιδασκαλια πανω σε αυτα τα θεματα. Οποιοδηποτε περιοδικο θα ηταν εξαιρετικα φτωχο σε συγκριση

Θα μιλησω απο την αλλη πλευρα μιας και παιρνω τακτικα το περιοδικο και με εχει εντυπωσιασει :D Φυσικα δεν ειμαι το n00bακι που βλεπει τη λεξη "Χακερ", ενθουσιαζεται, και το αγοραζει για να σπαει τραπεζικους λογαριασμους

Ο διαχωρισμος κρακερ/χακερ κλπ, ειναι γνωστος για οσους ξερουμε 2 πραγματα παραπανω, αλλά τιποτα δεν ειναι τυχαιο: αν η λεξη "χακερ" εχει μια εννοια, υπαρχει καποιος λογος γιαυτο (η "παραπληροφορηση" και η "ασχετιλα" ειναι η ευκολη απαντηση).

Αντιλαμβανομαι τη "χακια" ως ενα πραγμα, οπουδήποτε και για οποιο σκοπο: είτε επεμβαση σε κωδικα, ειτε σε security. Ειτε για optimization, ειτε για modification, ειτε για καφρίλα. Χακια κανεις και στο hardware, και για μενα χακερ ειναι ο ευρεσιτέχνης ή και ο μάστορας ο χομπίστας που με μια πατεντα μετατρέπει ενα θερμοσιφωνα σε ψησταρια.

(με τα παραπάνω, δεν ακυρώνω την τεράστια απόσταση που υπάρχει μεταξύ του πχ script kiddie και του demo-programmer σε assembly. Και πάλι όμως το script kiddie ξέρει κάτι παραπάνω απο το μέσο χρήστη. Αναγνωριζω οτι η χακια εχει πολλα επιπεδα, πολλες πλευρες και πολλα προσωπα)

Τωρα το περιοδικό είναι νεανικό και φυσικα υπαρχει το μαρκετινγκ. Σε καμια περιπτωση δεν θεωρω αυτους που το γραφουν νιούμπηδες, και αν ειναι, με θεωρω πιο ασχετο απο αυτους :) Σε γενικες γραμμες ειναι αλλο ενα περιοδικο υπολογιστων, αλλα εχει συγκεκριμενη θεματολογια (πχ. νεα που αφορουν modding, πειρατεια, crackers κλπ). Επισης μαθαίνω πράγματα που δεν βρίσκω όσα περιοδικα του χώρου έχω δει.

Επίσης εχει πραγματα που δεν εχει κανενα πληρες και σοβαρο βιβλιο προγραμματισμου καθότι τα βιβλια ειναι για αυτους που θελουν να ασχοληθουν σοβαρα. Το περιοδικο αποτελει ενα ευπεπτο cookbook, με υπαρκτά παραδειγματα και αναλυσεις.

Μου επιτρέπετε να πώ και γώ την άποψή μου, κατέχοντας τα 5-6 πρώτα τεύχη αυτού του περιοδικού που λέγεται Total Χάκερ; (βέβαια μετά τα σταμάτησα, καλύτερα θα ήταν να τα έκανα φραπέδες!) :)

Ευχαριστώ.

Στην αρχή κάποιος ενθουσιάζεται και μόνο που διαβάζει το τίτλο. Α! Ωραία, σε μερικά τεύχη από τώρα θα είμαι ο απόλυτος hacker της γειτονιάς μου. Θα μπορώ να κάνω υποκλοπές σε ασύρματα δίκτυα και θα σερφάρω τσάμπα στο internet, γιατί έτσι μου αρέσει, γιατί θα γίνω hackerάς! "Καταπληκτικά" θέματα... μόνο για ΆΣΧΕΤΟΥΣ περί υπολογιστών. Εμ, έτσι είναι.

Ένας ψαγμένος, που ασχολήται με υπολογιστές αυτά τα είχε μάθει από μόνος του. Δεν χρειαζόταν να πληρώσει ολόκληρο περιοδικό για να τα μάθει.

Απλά το περιοδικό είναι για κλάματα, και δυστυχώς το παίρνουν αρκετοί γιατί απλά παρασύρονται ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ από τον τίτλο του, που εγώ προσωπικά τον κρίνω ΑΚΡΩΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ.

Αν θέλετε να γίνεται hackerάδες με @@, τότε αρχίστε να μαθαίνετε γλώσσα μηχανής κτλ, επισκεφτείτε κανένα ξένο forum, και πάρτε συμβουλές από πραγματικούς hackers.

A! Και για να μην το ξεχάσω. Μην περιμένετε να γίνετε hackers μέσα σε μια νύχτα έτσι; Μπορεί να περάσουν και χρόνια, οπότε φορτώστε τον εαυτό σας με πολύ υπομονή και επιμονή. Αν ήταν όλα τόσα εύκολα, τότε όλοι μας θα ήμασταν οι hackers της γειτονιάς μας και όλοι θα δουλεύαμε στην CIA ή στην NSA κτλ...

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα