Other_Reality είπε:
Θα ήθελα τη γνώμη σου Billy, εφόσον δεις τη λίστα ολοκληρωμένη, είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσεις στο ότι είναι αρκετά άστοχη.
Φίλε Other, ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να δω την λίστα ολοκληρωμένη και να σχολιάσω και πάλι - αν και μου έδωσες μία πολύ καλή ιδέα για το τι να περιμένω !!
Ρίχνοντας μία ματιά σε μερικά ακόμα games που ανέφερες ότι εμπεριέχει η λίστα (και τα οποία είναι όλα εξαιρετικά σπάνια), αρχίζω να υποψιάζομαι -και το λέω με κάθε επιφύλαξη- ότι τα παλληκάρια που την έφτιαξαν κάπου τα μπλέξανε. Δηλαδή, έστησαν μία λίστα "αχταρμά", που απο την μία περιλαμβάνει κάποια πολύ σπάνια games (άρα και πιό "συλλεκτικά" για κάποιους) τα οποία όμως δεν είναι απαραιτήτως "καλά" ως παιχνίδια, και απο την άλλη πρόσθεσαν μερικά πολύ γνωστά & αξιόλογα, πραγματικά best-seller παιχνίδια, αλλά λιγότερο "συλλεκτικά" λόγω του ότι δεν είναι "σπάνια" και τα έχει στην κατοχή του πολύς κόσμος !!
Προσωπικά θα προτιμούσα να διαχώριζαν τις λίστες (όπως είπαμε παραπάνω: μία με αξιόλογα "games you need to own", και μία με "rarest amiga games" με κριτήριο αποκλειστικά την σπανιότητα, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά). Με αυτόν τον τρόπο θα ήταν τουλάχιστον πιό ξεκάθαρο (αλλά και λιγότερο "controversial") αυτό που θέλουν να πετύχουν.
Other_Reality είπε:
(το Ports of call είναι μέσα παρεμπιπτόντως)
Moυ έφτιαξε την διάθεση αυτή η είδηση.
(ίσως δοκιμάσω και το remake που ανέφερε ο αγαπητός-εν-space-sim-αδελφός, Captain Kal).
Αν και πιό γνωστό στο εξωτερικό, στην Ελλάδα ήταν λιγάκι "sleeper hit" αυτό το παιχνίδι, και η φήμη του κυκλοφορούσε κυρίως απο στόμα-σε-στόμα (αν και έχω την εντύπωση πως κάποια στιγμή το είδαμε και στο USER - δεν θυμάμαι στα σίγουρα όμως).
Είχα περάσει αρκετό καιρό φτιάχνοντας τον στόλο μου απο πλοία, ενώ είχα εντυπωσιαστεί και απο τα υπέροχα γραφικά του. (άλλωστε ο Jim "Defender of the Crown" Sachs, είναι μία κατηγορία απο μόνος του σε αυτόν τον τομέα
)
Other_Reality είπε:
αντί αυτών συναντάς τα Corporate Raiders, Brataccas, Mewilo, Strip Pot, Video Vegas, Limes & Napoleon και ένα κάρο άλλα, που ακόμη και εγώ που έχω παίξει ορδές από Public Domain και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα δεν τα γνωρίζω καν ! )
Ομοίως με εσένα δεν γνώριζα κανένα απο τα παραπάνω πλην του Brataccas, το οποίο είναι το μόνο που δικαιολογώ για την λίστα, λόγω της "ιστορικής" του αξίας ως πρώτο παιχνίδι της Psygnosis που προήλθε απο τις (ημιτελείς) προσπάθειες για τα περίφημα "mega-games" της Imagine (με το επιπλέον cartridge) επι 8-bit εποχής.
Εριξα μία ματιά στα υπόλοιπα, και πραγματικά δεν εντυπωσιάστηκα καθόλου. Σίγουρα δεν πρόκειται για τίτλους που "χαρακτηρίζουν" ένα μηχάνημα όπως η Amiga.
To μόνο που μου κίνησε λίγο περισσότερο το ενδιαφέρον ήταν το γαλλικό Mewilo (θα φροντίσω σύντομα να τσεκάρω και την έκδοση για Amstrad), ένα adventure με... τροπικό "αέρα", που μου έφερε στο μυαλό το Passengers on the Wind.
Είναι σίγουρα σπάνιο (έχει και κασσετούλα με σχετική μουσική), αλλά ταυτόχρονα δείχνει να είναι και πιό αξιόλογο παιχνίδι απο τα υπόλοιπα obscure που αναφέρθηκαν - αν και το ότι δεν γνωρίζω γαλλικά, με εμποδίζει απο το να έχω μία πιό σίγουρη άποψη...