Πικάπ

Μηπως ο ενισχυτης σου δεν εχει phono? Οι περισσοτεροι συγχρονοι ενισχυτες δεν εχουν phono, δηλαδη προενισχυτη για το σημα του πικαπ.

Αν ισχυει αυτο, θα χρειαστεις να αγορασεις ενα Phono stage που ξεκινα απο 40 και πανω.
 
Εχω ένα πρόβλημα μάλλον με τα καλώδια που συνδέουν το πικαπ με τον ενισχυτή.Είναι RCA αρσενικά.
Πρωτο και βασικο ειναι να μας πεις τι πικαπ εχεις με τι κεφαλη, καθως και τι ενισχυτη εχεις.

Μετα πες μας πως ακριβως συνδεεις το πικαπ με τον ενισχυτη.

Και μην ξεχνας: φωτογραφιες!!!

Οσο για το dual, εγω θα σου ελεγα να περιμενεις πριν προβεις σε αγορες. Λυσε πρωτα το προβλημα που αναφερεις και μετα βλεπεις.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλησπέρα παιδιά, 

όπως σας είπα και τις προάλλες, τώρα που ασχολούμαι με τους δίσκους, έχω επιστρατέψει ό,τι πικαπ μπόρεσα να βρω στο σπίτι. Σε αντίθεση με τα παλιά ραδιάκια της οικογένειας, τα πικάπ είναι μόλις δύο. Ένα καλό και ένα μικρό φορητό.

Δυστυχώς όμως, το καλό πικαπ είναι το 2ο του αδερφού μου (βλέπε Technics SL1200-MK2), το οποίο και χρησιμοποιώ προς το παρόν -με βαριά και τρεμάμενη καρδιά-.

Ξέρω τι θα μου πείτε οι περισσότεροι, εφόσον έχω αυτό, να μην ασχοληθώ με άλλο. Το θέμα είναι όμως, ότι δεν είναι δικό μου (ο άνθρωπος σκοτώνει για τα πικαπ και τους δίσκους του, απλά έχει δύο), συν ότι υπάρχει και το άλλο μικρό φορητό, το οποίο θα ήθελα να επισκευαστεί και να το χρησιμοποιώ -τουλάχιστον με πιο ελαφριά καρδιά- μέχρι να πάρω ένα σοβαρό δικό μου.

Πρόκειται λοιπόν, για το Teppaz Lyon Eco 60 , το οποίο όταν το βάζω στο ρεύμα φαίνεται να δουλεύει, αλλά όπως θα δείτε και στις φωτο, έχει κάποιο θέμα η κεφαλή και η βελόνα. 

Τι μπορώ να κάνω; Οι βελόνες/κεφαλές που έχω βρει π.χ. εδώ https://www.jukebox-revival.eu/staging/needles-cartridges/other-needles/teppaz/teppaz-eco-60-432.html θα λύσουν το πρόβλημα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας παιδιά... 

20180411_182333.jpg

20180411_182435.jpg

20180411_182458.jpg

20180411_182517.jpg
 
Tην βελονα μπορεις να την παρεις (ειναι φτηνη αλλωστε),αλλα:

α)ειναι μονοφωνικο

β)δεν ξερω ποσο ασφαλες ειναι για τους δισκους σου 

γ)εχω την εντυπωση οτι λειτουργει με λυχνιες,οποτε μπορει να θελει και αλλη ρυθμιση..
 
Το βασικο προβλημα ειναι το β. Εγω πιστευω οτι θα οργωνει....

Ασε το αλλο, να πας απο SL1200-MK2  :bow: σε αυτο το πραμα :shake: , ειναι σαν να πας απο Nissan GTR σε Yugo! :points:
 
Χαχαχαχα...ναι, το ξέρω αλλά έλεγα να το φτιάξω κι αυτό, μιας που μπήκα στο χορό (και εφόσον το κόστος δε θα είναι αστρονομικό).

angel_grig το γ) δε το καταλαβαίνω... :$

Για αγορά κάποια στιγμή σκέφτομαι το TECHNICS SL-BD20 ... Τι γνώμη έχετε εδώ οι γνώστες των πικαπ;
 
Το γ σημαινει οτι επειδη γυρναει το μοτερ, δεν παει να πει οτι αμα του βαλεις βελονα θα ακουσεις και ηχο...

Οσο για το SL-BD20 δεν ξερω που θα το βρεις εκτος απο μεταχειρισμενο... Γιατι το συγκεκριμενο; Ειναι ενα εισαγωγικο μοντελο απο τα τελη της δεκαετιας του '70. Εκτος κι αν εννοεις το BD20D που ειναι μια ελαφρα βελτιωμενη επανεκδοση του απο τα τελη του περασμενου αιωνα.

Εγω εχω το BD22D που ειναι σχεδον το ιδιο, αλλα εχει strobe light και ρυθμιση pitch. Το εχω παρουσιασει εδω.
 
Α, μάλιστα..εγω απλά είδα αυτό το σπάσιμο στη κεφαλή, είδα ότι δουλεύει όταν μπει στο ρεύμα, και λέω θα δουλέυει αν απλά αλλάξω κεφαλή. Άρα καλά εκανα και ρώτησα. :thanx2:

Τώρα...Γιατί το συγκεκριμένο.... Το είδα να "παίζει" πολύ σε αγγελίες μεταχειρισμένων πικαπ και λίγο που έψαξα χαρακτηριστικά είδα ότι με καλύπτει. Επίσης είναι σε τιμή που φτάνω (Στα 60-70-80 ευρώ κυμαίνεται ανάλογα με το αν έχει πρόσφατα αλλαγμένα βελονες, ιμαντες κ.λπ.).

Ναι, το γνωρίζω το δικο σου, το έχω βρει κ αυτό, λίγο παραπάνω σε τιμή, είναι και αυτό στα υπόψιν. Μ'αρεσει -μεταξύ άλλων- που έχει strobe light. Σκέφτομαι να φτάνω και τα ανταλλακτικά αν συμβεί το οτιδήποτε...Γενικά, σκέφτομαι πολλά...

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.
 
Οτι ποστ διαβαζω που παραπεμπει σε αναλογικο ηχο, με ευχαριστει.

Παντα ειχα ενα soft spot για τα Dual...τιμια και σε λογικη τιμη. Μαλιστα επανακυκλοφορουν και οχι ως Κινεζικο rebrand.
 
Τώρα...Γιατί το συγκεκριμένο.... Το είδα να "παίζει" πολύ σε αγγελίες μεταχειρισμένων πικαπ και λίγο που έψαξα χαρακτηριστικά είδα ότι με καλύπτει. Επίσης είναι σε τιμή που φτάνω (Στα 60-70-80 ευρώ κυμαίνεται ανάλογα με το αν έχει πρόσφατα αλλαγμένα βελονες, ιμαντες κ.λπ.).
Αν υποθεσω οτι εννοεις στα χυμα του car.gr... Αυτα που ειδα εγω ηταν 2 αγγελιες με στοκ φωτογραφια και ενα της δεκαετιας του 70. Κανενα δεν γεμιζει το ματι. Συνεπως πριν δωσεις λεφτα να πας να το δεις εν λειτουργια μαζι με καποιον που να εχει εμπειρια.

Παντως εγω θα ελεγα το λιγοτερο να πας για το 22d που μπορεις να το καλιμπραρεις ευκολα.
 
όπως είπε και ο φίλος 1@angel_grig[/USER]έχει κεραμική κεφαλή που σημαίνει ότι δουλεύει με πίεση 8gr ενώ πχ.η ΑΤ 95 η δικιά μου με 1,5 γρ! Θα καταστρέψει τους δίσκους σου. Επίσης οι κεραμικές κεφαλές έχουν πιο δυνατό σήμα από τις κινητού μαγνήτη (ΜΜ) που είναι οι πιο συνηθισμένες που σημαίνει ότι θέλει άλλο προενισχυτή απ τους συνηθισμένους του εμπορίου. Αν είναι ενσωματωμένος και δουλεύει, έχει καλώς. Αν όπως είπε είναι με λυχνίες και θέλει έλεγχο ανταλλακτικά κλπ. θα είναι δύσκολο. Η γνώμη μου είναι να αρχίσεις να μαζεύεις λεφτά για ένα πικάπ της προκοπής ώστε να απολαύσεις την όλη φάση του βινυλίου. 

 
Τα παιδιά του millenium δεν ξέρουν τι σημαίνει "κόλλησε η βελόνα"!

Επίσης δεν ξέρουν τι σημαίνει "χιόνια" στην τηλεόραση!

Απίστευτο, κ'ομως αληθινό!
 
καλημερα σας μηπως ξερει καποιος που θα βρω ιμαντα για το δικο μου ??


Dual CS 508
 
Τα παιδιά του millenium δεν ξέρουν τι σημαίνει "κόλλησε η βελόνα"!

Επίσης δεν ξέρουν τι σημαίνει "χιόνια" στην τηλεόραση!

Απίστευτο, κ'ομως αληθινό!
Σωστά.

Το "κόλλησε η βελόνα" μάλλον είναι πλέον "κόλλησε το streaming". Και το "χιόνια στην τηλεόραση" μάλλον είναι το "pixels στην τηλεόραση". Κάτι τέτοια ακούω από τα πιτσιρίκια γύρω μου και με κάνουν να νιώθω σαν να είμαι 100 χρονών και βάλε (ένα πράγμα σαν βρυκόλακας). 
 
Λογικα σε μαστορες θα το βρεις (πχ στον Σακη, δεν μπορω να πω λεπτομερειες διοτι θα θεωρηθει promotion - γκουγκλαρε το ;)  )αλλα θα το πληρωσεις παραπανω...
 
αν θελεις στειλε μου μηνυμα για να το δω μονο εγω
 
Πίσω
Μπλουζα