Πιστεύατε στον Άγιο Βασίλη μικροί;

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας BETTY BOOP
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Ακριβώς έτσι! Δεν αλλάζω λέξη..
Τα παραπάνω είναι -υποκειμενικά-ο ορισμός της σωστής παιδαγωγικής σκέψης.
Όλα είναι υποκειμενικά. Όμως υπάρχει αυτό που με κάνει να νιώθω όμορφα, χωρίς να κάνει κακό σε άλλους, και αυτό που με κάνει να νιώθω άσχημα ή η απουσία του όμορφου συναισθήματος. Και δεν γνωρίζω ούτε ένα παιδί που ένιωθε άσχημα περιμένοντας τον Άγιο Βασίλη, ή γράφοντας γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Επίσης η λογική πίσω από το "λέω στο παιδί από την αρχή την αλήθεια για να μην απογοητευτεί μετά", είναι σαν να λέω ότι δεν θα ζήσω γιατί πρόκειται να πεθάνω. Ειλικρινά, δεν έχω καταλάβει γιατί επικρατεί η μόδα της απουσίας του Άγιου Βασίλη. Εγώ προσωπικά τον λατρεύω :love::love::love::love:

Όλα είναι υποκειμενικά. Όμως υπάρχει αυτό που με κάνει να νιώθω όμορφα, χωρίς να κάνει κακό σε άλλους, και αυτό που με κάνει να νιώθω άσχημα ή η απουσία του όμορφου συναισθήματος. Και δεν γνωρίζω ούτε ένα παιδί που ένιωθε άσχημα περιμένοντας τον Άγιο Βασίλη, ή γράφοντας γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Επίσης η λογική πίσω από το "λέω στο παιδί από την αρχή την αλήθεια για να μην απογοητευτεί μετά", είναι σαν να λέω ότι δεν θα ζήσω γιατί πρόκειται να πεθάνω. Ειλικρινά, δεν έχω καταλάβει γιατί επικρατεί η μόδα της απουσίας του Άγιου Βασίλη. Εγώ προσωπικά τον λατρεύω :love::love::love::love:
Κι εγώ τον λατρεύω και ξέρεις γιατί? Επειδή πιστεύω ότι καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι εποχές που μεγαλώσαμε και οι γονείς μας οι οποίοι δεν βιάστηκαν να μας "ενημερώσουν" ούτε για τον Άγιο Βασίλη ούτε και για τίποτα άλλο. Όλα ήρθαν φυσικά και στην ώρα τους...

..... Όλα ήρθαν φυσικά και στην ώρα τους...
Αυτό, γράψτο με μεγάλα μαύρα γράμματα και κάνε και έναν έρανο, να μαζέψουμε χρήματα να το φτιάξουμε σε πανό, να το κρεμάσουμε στη πλατεία Συντάγματος...

εγώ πιστεύω και τώρα στον Άγιο Βασίλη, όχι βέβαια τον χοντρό, γενειοφόρο, ντυμένο στα κόκκινα, που έρχεται μέσα από την καμινάδα, και φέρνει δώρα, αλλά σε μια ανωτέρα δύναμη, πέστε την Θεό, πέστε την Χριστό, πέστε την Σύμπαν, που ξέρει τι θέλει η καρδούλα μας, και αν είμαστε καλά παιδιά, θα μεσολαβήσει να τα πάρουμε.
οίδε γαρ ο Πατήρ υμών ων χρειάν έχετε προ του υμάς αιτήσαι αυτόν. (Ματθ.στ'8)

Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα