Αγαπητή μου συμφωνώ μαζί σου, στο μεγαλυτερο μερος του ποστ σου, ωστοσο επέτρεψέ μου να εκφράσω κάποιες αντιρρήσεις
niriarchitect είπε:
Σχετικά με το θέμα του Albert παρόλο που δε φαίνεται καθαρά (με ερωτικές σκηνές,φιλιά κ.τ.λ) πιστεύω ότι και στη σειρά αλλά και πολύ περισσότερο στο manga (στο οποίο οι διάλογοι είναι ατόφιοι)υπονοείται η ύπαρξη όχι μόνο ειδυλίου, αλλά πραγματικής αγάπης. Εξάλλου στην τελευταία σελίδα του manga τρέχει η Candy να αγκαλιάσει τον Albert αφήνοντας την εντύπωση ότι κατέληξαν μαζί.Πιστεύω πως έτσι και αλλιώς δεν μπορούσαν να δείξουν πιο ερωτικές σκηνές μεταξύ τους για 2 λόγους:
α)όπως προαναφέρθηκε υπήρχει το θέμα της υιοθεσίας που θα προκαλούσε σκάνδαλο στην Αμερική αρχές 20ου αιώνα όσο αφορά την ιστορία, αλλά ενδεχομένως και λογοκρισιά πάνω στην προβολή της σειράς, η οποία δημιουργήθηκε το 1976.
β)μπορεί η ιστορία να διαδραματίζεται στην Αμερική, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μεταφέρει αρκετά στοιχεία από την Γιαπωνέζικη κουλτούρα (μιας και οι δημιουργοί της είναι Ιαπωνες), γεγονός που σημαίνει ότι είναι αρκετά πιο συντηρητικοί στα ερωτικά θέματα. Σε όλη τη σειρά σε κανένα από τα ζευγάρια που υπήρχαν (Αννυ-Αρτσι, Στίαρτ-Πάττυ, Κάντυ-Αντονυ) δεν είδαμε να ερωτοτροπούν. Ακόμα και το φιλί του Τέρρυ στην Κάντυ θεωρήθηκε τόσο ακραίο που η Κάντυ χτύπησε τον Τέρρυ.
Μεχρι εδώ καλα, και συμφωνω απολυτα.
Παρακάτω όμως μου φαινεται πως τα μπερδευεις
niriarchitect είπε:
Επίσης στους διαλόγους:
-Κάθε φορά που ήθελε κάποιος να πει "σε αγαπώ, είμαι ερωτευμένος, σε γουστάρω κ.τ.λ." έλεγε "
σε συμπαθώ" (ακόμα και όταν ο ψυχοπαθής ο Νηλ είχε στριμώξει την Κάντυ σε ένα έρημο κτήριο της δήλωσε ότι την συμπαθέι!
-Κάθε φορά που υπήρχε σχέση την ονόμαζαν "
φιλία". Χαρακτηριστικά η Σουζάννα είχε δηλώσει στον Τέρρυ ότι στεναχωριέται που ο Τέρρυ θεωρεί την Κάντυ καλύτερή του φίλη από εκείνη (
έλεος!).
Οπότε αν λάβουμε υπόψη αυτήν την συντηρητικότητα και τη σεμνοτυφία που κυριαρχεί οι διάλογοι μεταξύ Κάντυ-Άλμπερτ μπορεί να θεωρηθούν σούπερ ερωτικοί!
Καταρχην... η Μιζουκι εγραψε το manga και οχι το anime. Αλλοι το γραψανε αυτο, και με αρκετες διαφορες. Επισης οταν λες τις λεξεις "φιλια" και "συμπαθεια" αναφερεις προφανως την ελληνικη μεταγλωτισση, (την οποια την έκαναν μεταφραση μαλλον απο την ιταλικη, οπως και το περιοδικο, και.. παει λεγοντας), σε καμια περιπτωση, αυτο δεν μπορει να γινει αποδεχτο ως ισχυρο στοιχειο. Αν μου παρεπεμπτες τους ιαπωνικους διαλογους (το αυθεντικο δηλ.) και αν.. ηξερα και εγω ιαπωνικα
τοτε θα μπορουσαμε να δουμε, τι πραγματικα ελεγαν, αλλά και παλι, οπως προειπα, το manga ειναι το αυθεντικο. Και.. για να γινω ακομη πιο αυστηρη, η νουβελα της Καντυ (που εγραψε μονο η Μιζουκι) ειναι η αυθεντικη) απο εκει θα πρεπει να κρινουμε.
Στην αγγλικη παντως μεταφραση του μαγκνα ο Τερρυ αλλά και η Καντυ λενε πολλες φορες το "σ' αγαπω"
Με τον Αλμπερτ παλι, δεν θελει κατι ξεκαθαρο, ωστοσο αυτο αφηνει να καταλαβουμε ολοι εμεις, ειναι πως μενουν μαζι.
niriarchitect είπε:
Επιπλέον διάβασα οτι η Ιγκαρσι τσακώθηκε με τη Μιζουκι για τα πνευματικά δικαιώματα και η διαμάχη κατέληξε στα δικαστήρια. Αποφασίστηκε να απαγορευτεί η προβολή των επεισοδείων σε κάθε χώρα και για αυτό και δεν εχουμε δει τα τελευταία χρόνια καμία επανάληψη. Αρχικά σκόπευαν να γράψουν συνέχεια, λόγω της τεράστιας επιτυχίας που σημείωσε η σειρά και το manga, αλλά μετά τη διαμάχη ακυρώθηκε η αρχική συμφωνία. Το τέλος μένει ανοιχτό γιατί υπήρχε εξαρχής η πρόθεση για συνέχεια. Η Ιγκάρσι προσπάθησε να κυκλοφορήσει μετά μια σειρά με ήρωες που θύμιζαν πολύ την Κάντυ Κάντυ, αλλά δεν είχε ανάλογη επιτυχία. Ο καιρός θα δείξει αν θα έχουμε συνέχεια ή αν απλά θα φανταζόμαστε το τέλος που θέλουμε!
Αυτο το τελευταιο σηκωνει πολυ κουβεντα. Η Μιζουκι δεν ειναι το αθωο θυμα της αδιστακτης Ιγκαρασι. Αν ηθελε θα εβρισκε τροπο να δωσει την συνεχεια της καντυ, εξαλλου την δικη την ειχε κερδισει. Ας εγραφε ενα μυθιστορημα αδερφε..χωρις εικονες.
Πολλα εχουν ακουστει επι του θεματος, οπως και για καποια συνεχεια που εγραψαν, ωστοσο τιποτα δεν ειναι σιγουρο.
Μεταξυ μας, δεν πιστευω πως θα υπαρξει συνεχεια.... (σορι) Η ιστορια ηταν απλά, η ιστορια ενος εφηβου κοριτσιου, και δεν μπορουσε να συνεχισει παραπερα, δεν μπορουσε καν να καταληξει σε γαμο (εφηβο κοριτσι ειναι ακομη).