Πιό πολύ απ΄όσο φαντάζεσαι ή μόνο στα όνειρα...

Juanita

Retro PaTRi@RcH
Joined
23 Οκτ 2007
Μηνύματα
4.263
Αντιδράσεις
336
Διαβάζω κατά καιρούς σε διάφορα ποστ πως η σχέση του Άλμπερτ με την Κάντυ ουδέποτε αποσαφηνίστηκε είτε στο anime είτε στο manga.

Βέβαια, στο manga διαφαίνεται περισσότερο πως ο Άλμπερτ αφότου ξαναβρήκε τη μνήμη του κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να κερδίσει την καρδιά της Κάντυ... Και η Κάντυ, όταν επιτέλους τον ξαναβρήκε ως Μεγάλο Θείο πλέον, έδειξε να γοητεύεται από την παρουσία αυτού του υπέροχου άντρα δίπλα της...
picture.php


Μέχρι και το τέλος, όμως, μας αφήνει ξεκρέμαστους. Τα φτιάχνουν δεν τα φτιάχνουν παντρεύονται δεν παντρεύονται... Μόνο στη φαντασία των ανά τω κόσμω Αλμπερτικών οργιάζει το ειδύλιο...

Και η Μιζούκι;;; Τι θέλησε να πει με τις επιστολές Κάντυ - Άλμπερτ;;;

Τελικά, μπορούσε να υπάρξει σχέση μεταξύ τους;;;

Γιατί η Μιζούκι άφησε το τέλος ανοιχτό;;;
 
Είναι γεγονός ότι σαφής απάντηση για το τι γίνεται ανάμεσα στην Κάντυ και τον Άλμπερτ δεν υπάρχει. Στη σκηνή που βλέπουμε την Κάντυ να μαθαίνει ότι ο Άλμπερτ είναι ο πρίγκιπας του λόφου..και περιμένουμε το 'ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα' έρχεται η ανατροπή και μένουμε με το αναπάντητο ερώτημα..τι έγινε τελικά μεταξύ τους?

Τα αισθήματα του Άλμπερτ μας ήταν γνωστά αρκετό καιρό. Αλλά και στην Κάντυ μπορούσες να διακρίνεις με την πάροδο του χρόνου το ενδιαφέρον της ως προς αυτόν.

Τη σχέση τους δεν μπορούσες να την χαρακτηρίσεις παθιασμένη, ούτε κεραυνοβόλο έρωτα. Αλλά υπήρχε τόση αγάπη και δέσιμο μεταξύ τους που μόνο θετική εξέλιξη μπορούσε να υπάρξει. Διαβάζοντας τις επιστολές, αυτό που κατάλαβα, ήταν ότι με τον καιρό η Κάντυ άρχισε να τον ερωτεύεται, σε σημείο που δεν μπορούσε να κάνει μακριά του. Βέβαια, όλα αυτά εξακολουθούν και είναι εικασίες.. γιατί σαφής απάντηση δεν υπήρξε.

Τώρα, γιατί άφησε η Μιζούκι το τέλος ανοιχτό..

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ προς το παρόν έιναι το ότι..ένα happy end, όπως το φανταζόμαστε, να ήταν αντιφατικό ως προς το κλίμα και το ύφος της ιστορίας. Όλη η σειρά μας έδειξε ότι η ζωή δεν είναι ονειρεμένη, ότι έχει σκληρό πρόσωπο και τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα θέλουμε.Από ότι θυμάμαι, η Μιζούκι δεν ολοκλήρωσε καμία ιστορία από τους ήρωες. Παρουσίασε την υπάρχουσα κατάσταση και άφησε μια υποψία για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Ίσως ήθελε να μας δείξει ότι η ζωή συνεχίζεται, ακόμα και με τις καλύτερες προοπτικές, αλλά έρχονται και κάποιες ανατροπές που δεν μπορείς να τις προβλέψεις..Πιθανό ένα ανοιχτό τέλος, να αντικατοπτρίζει μια τέτοια πραγματικότητα.
 
Elena είπε:
Ίσως ήθελε να μας δείξει ότι η ζωή συνεχίζεται, ακόμα και με τις καλύτερες προοπτικές, αλλά έρχονται και κάποιες ανατροπές που δεν μπορείς να τις προβλέψεις..Πιθανό ένα ανοιχτό τέλος, να αντικατοπτρίζει μια τέτοια πραγματικότητα.
Aκριβως αυτο νομιζω κ'εγω. Αλλωστε στο τελος, ο αφηγητης λεει κατι του στυλ "απο εδω κ'εμπρος ολα θα πανε καλυτερα", θέλοντας να δωσει μια νοτα αισιοδοξιας. Δεν ξερω αν αυτο το εγραψε η ΤΟΕΙ ή η ελληνικη μεταγλωττιση. Επισης στο τελευταιο επεισοδιο η Καντυ φαινεται τρισευτυχισμενη στο ορφανοτροφειο, κοντα στους ανθρωπους που αγαπαει.

Αλλα τι να κανουμε οι αμοιροι fans, που περιμεναμε τοσα επεισοδια για το ρομαντικο "happy end", που δεν ηρθε ποτε? Ε, πρεπει να το χωνεψουμε τελικα: η Καντυ ειναι ευτυχισμενη, ακομα και χωρις τον πριγκιπα του παραμυθιου ;)
 
Η άποψή μου είναι καθόλα διαφορετική.

Η Mizouki άφησε κατεφανέστατα να εννοηθεί στο manga το δέσιμο και τα αισθήματα των δύο παιδιών.

Για μένα ο λόγος που δεν έδωσε συνέχεια ήταν επειδή πρώτα έπρεπε να γίνει η ακύρωση της υιοθεσίας.

Νομικά η Κάντυ παρέμενε κόρη του Άλμπερτ οπότε μιά μεταξύ τους σχέση έστω και σε αρχικό στάδιο θα ξεσήκωνε θύελα διαμαρτυριών.

Και ίσως για την εποχή μας να φαινόταν σχεδόν φυσιολογικό, στα χρόνια όμως που εξελίσσεται η ιστορία θα ήταν ανάρμοστο, ανήθικο, απαράδεκτο.

Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι και ένας από τους λόγους που έκαναν τον Άλμπερτ να φύγει μακριά από την Κάντυ.

Σίγουρα αφορμή ήταν τα κουτσομπολιά γύρω από την ταυτότητά του, αλλά βαθιά μέσα του ο Άλμπερτ ήξερε πως δεν τον έπαιρνε να συγκατοικεί με την κόρη του.

Όχι τουλάχιστον πριν παρουσιαστεί επίσημα ως ο μεγάλος κληρονόμος και διευθετήσει την υπόθεση σίγουρος πως τα αισθήματα της Κάντυ προς αυτόν είναι αισθήματα αγάπης και έρωτα προς το άτομό του...

Μιά όμως τέτοια εξέλιξη θα σήμαινε έναν τρίτο κύκλο επεισοδίων (όχι πως θα μας χάλαγε...) και σίγουρα και η ΤΟΕΙ θα έπρεπε να βρει τρόπο να μαζέψει 70 επεισόδια τυφλών ελπίδων...

Η συνέχεια της σειράς έχει ήδη γραφτεί από τη Μιζούκι... Διάφοροι όμως λόγοι -οικονομικοί και πρακτικοί π.χ. εικονογράφηση - έχουν σταματήσει την υπόθεση εκεί...

candypage13lv3.jpg
candypage13lv3.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Juanita είπε:
Η Mizouki άφησε κατεφανέστατα να εννοηθεί στο manga το δέσιμο και τα αισθήματα των δύο παιδιών.
Το manga δεν το εχω διαβασει και η πηγη ολων των γνωσεων μου ειναι το anime, απ'οπου αγαπησα την Καντυ. Δεν νομιζω να μου εκανε τοσο εντυπωση η ιστορια αν δεν την ειχα δει στην τηλεοραση και αν απλα ειχα διαβασει τα περιοδικα. Η ελληνικη μεταγλωττιση επαιξε παρα πολυ σημαντικο ρολο στο αν αγαπησω και να κολλησω με την σειρα. Η Ματινα Καρρα, ο Αργυρης Παυλιδης, η Δημητρα Δημητριαδου και οι αλλοι συντελεστες εδωσαν πραγματικα ψυχη στις κινουμενες εικονες. Τιποτα δεν θα ηταν το ιδιο χωρις αυτους.
 
Juanita, μπορεί και να έχεις δίκιο. Απλώς επειδή τελευταία διαβάζω διάφορα κείμενα όσο αφορά τη συνέχεια, δεν ξέρω τι ισχύει τελικά. Τη μία παίρνω θάρρος ότι θα έχουμε νέα επεισόδια και την άλλη ότι ό,τι ήταν να δούμε..το είδαμε. Τελικά υπάρχει ελπίδα να συνεχιστεί η ιστορία, ακόμα και σε κείμενο?

Κι επειδή έχουν περάσει και τόσα χρόνια, ακόμα και η μικρή εξέλιξη με τις επιστολές δεν μας ολοκλήρωσαν την εικόνα, το είδα λίγο πιο απαισιόδοξα..(εδώ ίσως φταίει το ζώδιο..Παρθενάκι!!) και είπα ότι από το υλικό που έχουμε, πιθανό κάτι τέτοιο να ισχύει.

Αν και σαν κλασσικό κοριτσάκι της Δύσης..το ήθελα το ευτυχές τέλος, με το παλικάρι δίπλα στην Κάντυ μας επίσημα! Το κείμενό σου μου έδωσε ελπίδες..μακάρι να έχουμε συνέχεια..
 
Το οτι οταν στο τελευταιο επεισοδιο, εκει που η Candy αποχαιρετα τον Αντονυ, τον Στιαρ και τον Τερρυ, ο Τερρυ απεικονιζεται με γυρισμενη την πλατη δεν σας λεει τιποτα?

Εμενα που δινει την εντυπωση οτι ο Αλπερτ "κερδιζει εδαφος"!
 
Χμμμ....

Ο Τέρρυ έχει γυρισμένη την πλάτη στο παρελθόν και μπροστά τον περιμένει η Σούζυ...

Κοιτάζει το παρελθόν του όχι στενοχωρημένος αλλά σαν να το αποχαιρετά για πάντα και μάλιστα χαρούμενος... έχει πάρει τις αποφάσεις του χωρίς τύψεις και αυτολύπηση...
 
Άσχετο...

Δε θέλω να θεωρηθεί spoiling αλλά νομίζω πως κάπου σε κάποιο ξένο φόρουμ (και αν το έχω μεταφράσει σωστά) από Μιζουκικές πηγές έχει γραφτεί πως υπάρχει ενδεχόμενο εντός λίγων ετών να έχουμε κάποια συνέχεια.

Δεν ξέρω αν θα είναι σε μορφή anime ή ταινιούλας αλλά αναμένουμε ανυπόμονα...

Χωρίς να υπόσχομαι κάτι, όταν ξαναβρώ το link θα το μεταφέρω με την αντίστοιχη μετάφραση στο βαθμό του δέοντος δυνατού...
 
Η Μιζουκι ολο ξεσηκωνει τους fan και ολο τους απογοητευει :(
 
Ναι, αλλά η υπόθεση έχει πάρα πολύ χρήμα και δε νομίζω πως η τύπισσα θα αντιστεκόταν δύσκολα στην προοπτική να κερδίσει επιπλέον χρήματα από το πιό αγαπημένο ανά τω κόσμω παιδί της...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παντως το ανοιχτο τελος ειναι αυτο που καλως ή κακως εχει κρατησει αμειωτο το ενδιαφερον τοσα χρονια...αλλα κυριως το γεγονος οτι ενω 70 επεισοδια ζουμε με το ονειρο του Τερρυ, αυτο καταποντιζεται και μενουμε με το τηλεκοντρολ στο χερι...ισως αυτο το τεχνασμα της ΤΟΕΙ να ειναι και το μυστικο ;) Ισως η ΤΟΕΙ να ηθελε να συνεχισει την υποθεση και μετα να τα τσουγκρισαν με την Μιζουκι. Η Ιγκαρασι δεν θα ειχε αντιρρηση να συνεχισουν, αφου υπηρχε "ψωμι" στην υποθεση.
 
Dom, το manga χρονικά προηγείτο του anime. Η Μιζούκι είχε πει ξεκάθαρα την άποψή της για το τέλος της ιστορίας.

Αυτό που παρουσίασε η ΤΟΕΙ μάλλον την εξόργισε και την ανάγκασε ως πνευματική μητέρα της Κάντυ να διαλύσει κάθε αμφιβολία με την αλληλογραφία μεταξύ Κάντυ - Άλμπερτ καθώς και με τα γράμματα μεταξύ Κάντυ - Τέρρυ και Κάντυ - Σουζάννα που ποτέ δεν έστειλε.

Δε χωρούσε αμφιβολία σ΄αυτό που γράφτηκε μαλλον για τις φαν του Τέρρυ. ΝΑΙ, η Κάντυ τον είχε αγαπήσει... αλλά στο παρελθόν στο παρόν και στο μέλλον της βρίσκεται μόνο ο Άλμπερτ...

Η Μιζούκι διαμαρτύρεται για τις νέες κινήσεις της Ιγκαράσι ακριβώς επειδή η ιστορία της Κάντυ όσο και να ισχυρίζεται το αντίθετο δεν την αφήνει αδιάφορη... Το μπαμ αναμένεται...
 
Βλέποντας την Κάντυ στο μάνγκα ,(αν και μπορεί να το έχω ξαναπεί)...να τρέχει στην αγκαλιά του Άλμπερτ (και εκείνος να έχει επίσης ανοιχτάς αγκάλας) είναι αυτονόητο πως μένουν μαζί,παρόλο που δεν το κάνουν λίγο πιο σαφές(φιλιά αγκαλιές...ξέρετε για να καταλάβουμε το ρεζουμε)...και για μας τις αλλοπαρμέν.. :D .εεε τις ρομαντικές ενοούσα...Γιατί έτσι είναι!... μας πεθάνανε τον ένα ,μας καπαρώσανε τον άλλο...ε τουλάχιστον αυτός ο έρμος ο Άλμπερτ :shake: ας έκανε το ψυχικό να της δώσει ένα ρημάδι φιλί,να της έλεγε ένα σ' αγαπώ να αντιλαλήσουν οι κάμποι και τα βουνά...Να μην μένουμε και εμείς με απώθημένα δηλαδή.. :angry: . και να καμαρώνει και η Χουανίτα μας :gdance: , που ο δικός της κέρδισε έπάξια το κορίτσι μας. :heartcloud:
 
misspepper77 είπε:
ας έκανε το ψυχικό να της δώσει ένα ρημάδι φιλί,να της έλεγε ένα σ' αγαπώ να αντιλαλήσουν οι κάμποι και τα βουνά...Να μην μένουμε και εμείς με απώθημένα δηλαδή.. :angry: . και να καμαρώνει και η Χουανίτα μας :gdance: , που ο δικός της κέρδισε έπάξια το κορίτσι μας. :heartcloud:
misspepper77, It's not over, till it's over :super:

Δεν καταθετουμε ετσι ευκολα τα οπλα εμεις οι Τερρυκες! Αν δε δω την βερα στο δεξι στο χερι της Καντυ, δεν παραδεχομαι τιποτα και δεν παραιτουμαι απο το ονειρο. Εχω επενδυσει συναισθηματικα παρα πολυ για να παραδωσω τα οπλα!

Terry will be back :armed:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εέέέτσι domniki μου :worship: terry will be back!! Εγώ πραγματικά πιστεύω ότι η mizuki δεν μπορούσε να ξεπεράσει ούτε κι εκείνη τον τερρυ ,είτε δημιούργημα της φαντασίας της είτε ιστορία της ζωή της. Γιʼαυτό και του αφιέρωσε 70 επεισόδια έρωτα παθιασμένου…! Μα…είναι πολύ αρσενικό…! Αυτός το άρπαξε και το φίλησε το κορίτσι μας …θυμάσαι πως τρέμανε τα ποδαράκια της… :wub: ? Δεν θέλω να φανταστώ μια νύχτα μαζί…δεν αντέχεται δηλαδή!! E και στο final ep, ξενερώσαμε με την βόλτα στα χορτάρια!! Επειδή δεν ξέρω πώς να τα μεταφέρω εδώ, (αν και τα γούστα διαφέρουν), σου προτείνω όπως και όλες τις ενδιαφερόμενες, τα amv ''terry stay with me'' ,''terrys confesion'' , candy amv bring me to life'', είναι καποια από αυτά που μου αρέσουν πολύ. Kαι οι στίχοι τους ταιριάζουν πολύ…Ποσο θελανε να ειναι μαζι...! Μαζι σου, αν δεν δούμε βέρα πίσω δεν κάνουμε!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
angelicaz είπε:
Αυτός το άρπαξε και το φίλησε το κορίτσι μας

Η σκηνη αυτη αναφερεται σαν τα 30 καλυτερα δευτερολεπτα στην ιστορια της ΤΟΕΙ :heartcloud:

 


Kαι επειδη μ'αρεσουν κ'εμενα τα ιδια τερρυκα amv (τα μετακινησα στο αναλογο θεμα), να και οι στιχοι τους:


How can you see into my eyes like open doors



leading you down into my core



where I 've become so numb



Without a soul my spirit sleeping somewhere cold



until you find it there and lead it back home



Wake me up inside (I canʼt wake up)

Wake me up inside (Save me)

call my name and save me from the dark (Wake me up)

bid my blood to run (I canʼt wake up)

before I come undone (Save me)

save me from the nothing Iʼve become

Now that I know what Iʼm without

you can't just leave me


Breathe it into me and make me real



Bring me to life


 


Bring me to life (I've been living a lie, there's nothing inside)


Free me tonight


 


Frozen inside without your touch



without your love



darling only you are the life among the dead


 


All this time I can't believe I couldn't see



kept in the dark but you were there in front of me



Iʼve been sleeping a thousand years it seems



got to open my eyes to everything



without a thought without a voice without a soul



don't let me die here



there must be something more



bring me to life






========================


 

 


You and me

We used to be together

Everyday together always

I really feel


That I'm losing my best friend



I can't believe



This could be the end



It looks as though you're letting go



And if it's real



Well I don't want to know


Don't speak

I know just what you're saying

So please stop explaining

Don't tell me cause it hurts

Don't speak

I know what you're thinking

I don't need your reasons


Don't tell me cause it hurts


Our memories

Well, they can be inviting

But some are altogether

Mighty frightening

As we die, both you and I

With my head in my hands

I sit and cry

Don't speak

I know just what you're saying

So please stop explaining

Don't tell me cause it hurts (no, no, no)

Don't speak

I know what you're thinking

I don't need your reasons

Don't tell me cause it hurts

It's all ending

I gotta stop pretending who we are...

You and me I can see us dying...are we?




angelicaz είπε:
Μαζι σου, αν δεν δούμε βέρα πίσω δεν κάνουμε!!!
Φυσικα....και επαναλαμβανω: It's not over, till it's over:armed:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είναι πολύ ωραίοι οι στίχοι και τους ταιριάζουν γάντι…!


 
domniki είπε:
misspepper77, It's not over, till it's over :super:Δεν καταθετουμε ετσι ευκολα τα οπλα εμεις οι Τερρυκες! Αν δε δω την βερα στο δεξι στο χερι της Καντυ, δεν παραδεχομαι τιποτα και δεν παραιτουμαι απο το ονειρο. Εχω επενδυσει συναισθηματικα παρα πολυ για να παραδωσω τα οπλα!

Terry will be back :armed:
Domniki μου οσο ζει κανείς ελπίζει...αλλά πως να το κάνουμε ο Terry μπορεί να ήταν ένας μεγάλος έρωτας για την Καντυ αλλά ουδέποτε υπήρξε ο«πριγκήπας» της... ;) ;) ;)
 
Γράψ'τα Bi-bi μου :sure:

Ευτυχώς... είχα απομείνει μόνη Αλμπερτικιά στο φόρουμ... :D
 
Πίσω
Μπλουζα