!!
Λοιπόν...
και γω είμουν fun του
sensi!! τα ΄sprites είχαν πολύ πλάκα και γενικά το είχαμε λιώσει με τους φίλους μου. Το
kick off το θεωρούσα δύσκολο..ίσως φταει το γεγονός οτί δεν είχα Amiga για να κάνω practice.
Άλλα αγαπημένα ποδοσφαιράκι ήταν το
match day 2 που το είχα λιώσει στον Αmstrad μου μαζί με το
Gary Lineker Superstar Soccer, το οποίο ήταν και λίγο manager style (είχε μεταγραφές και συστήματα)
Στον Commodore του ξαδέρφου μου λιώναμε το
Micropose Soccer..Απίστευτα εθιστικό και γρήγορο με φάλτσα (από τα πρώτα αν δεν κάνω λάθος) και καιρικές συνθήκες (οτάν έβρεχε φεύγανε σαν trailer όσοι κάνανε τάκλιν
)
Όταν προτοβγήκε το
FIFA ήταν μακράν΄το καλύτερο ποδοσφαιράκι είδικα τις χρονιές 1994 (Παρόλο που δεν είχε αληθινά ονόματα) 1997 (απίστευτα γραφικά και κινήσεις για τότε με αναμετάδοση ακριβείας) και βέβαια το 99 και το 2000 όπου βγήκαν και ελληνικές version..To pro δεν με συγκινούσε ιδιαίτερα τότε και γιατί δεν προτιμουσα τις κονσόλες αλλα κυριώς γιατί δεν ειχανε πάρει licensing όπως το Fifa οπότε δεν υπήρχαν πραγματικά ονόματα και ομάδες..Από την αρχή του 21 αιώνα και μετά (ψαρωτικό εεε
) Το
Pro κέρδισε έδαφος και λόγω gameplay αλλά και γιατί σταμάτης τις γυφτιές h KONAMi Και είχε επιτέλους πραγματικές ονομασίες...τώρα πια μόνο PRO παίζουμε (χωρίς να πίνουμε μπάφους)
Κάπου εδώ θα ήθελα να κάνω ειδική μνια στο φαινόμενο Football Manager (Πρώην Championship Manager) που έχει καταστρέψει καριέρες, οικογένειες και κοινωνικές ζωές
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ παιχνίδι, ρεαλισμός που αγγίζει τα όρια της παράνοιας και βέβαια ΕΘΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ..Στο παρελθόν είμουν και γώ εθισμένος αλλα τώρα ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ πλέον και εχω επανέλθει το κοινωνικό σύνολο.