Ποιές αλήθειες δε θέλαμε με τίποτα να (παρα)δεχτούμε.

Juanita

Retro PaTRi@RcH
Joined
23 Οκτ 2007
Μηνύματα
4.263
Αντιδράσεις
338
Όταν ήμασταν παιδιά, όλος ο κόσμος μας ήταν αγγελικά πλασμένος. Οι γονείς μας φρόντιζαν να ομορφαίνουν τις μέρες μας μην αφήνοντας να μας αγγίξουν τα άσχημα γεγονότα (λέμε τώρα... ).

Παρόλα αυτά υπήρχαν κάποιες αλήθειες (πέρα από το γεγονός πως ο πελαργός δε φέρνει τα παιδιά :D ) τις οποίες όμως ακόμα και όταν τις μαθαίναμε δε θέλαμε με τίποτα να τις αποδεχτούμε.

Θυμάστε κάποιες από αυτές;

Η πρώτη μου πραγματικά "σκληρή" αλήθεια ήταν πως το υπέροχο χριστουγεννιάτικο δέντρο που στολίζαμε κάθε χρόνο με εκείνα τα υπέροχα λαμπιόνια και τις γυάλινες μπαλίτσες του δεν ήταν αληθινό 8) . Μου το είπε κάποια στιγμή μιά φίλη μου σε ανύποπτο χρόνο (πρέπει να ήταν καλοκαίρι) εκεί γύρω στα 8-9. Δεν την πίστεψα... Ήμουν σίγουρη πως με ζήλευε κατάφορα... Αργότερα, ρώτησα τον πατέρα μου που ήξερα πως δε θα μου έλεγε ψέμματα. Πήρα την ίδια απάντηση. Μπα... Θεωρίες συνομωσίας... :( . Δεν έξηγείται αλλιώς... Το δέντρο μου ήταν αληθινό.

Το πάθος μου με τη "Μάχη... " ήταν γνωστό σε όλους. Διακαής μου πόθος ήταν να συναντήσω κάποια στιγμή την "Ομάδα Τζι". Η ξαδέρφη μου (2 χρόνια μικρότερη) μου έλεγε πως δεν υπάρχουν στ΄αλήθεια αλλά πρόκειται για ζωγραφιές... ΔΕΝ της μίλαγα για κανα χρόνο που τόλμησε να μου προσβάλει έτσι τα θεία... Δε θυμάμαι πότε συμβιβάστηκα με την ιδέα πως πρόκειται για κινούμενα σχέδια και όχι για πραγματικούς ήρωες... Και γιατί άλλωστε να το δεχτώ;;; Ήμουν πολύ μικρή ακόμη τότε... σχεδόν 11... (Κάτι σαν τον Αβερέλ Ντάλτον που στα 7 του μπουσουλούσε ακόμη... ). Σημειωτέον μόνο με τη "Μάχη..." είχα αυτή την εντύπωση. Με όλα τα υπόλοιπα κινούμενα πριν και μετά δεν είχα κανέναν απολύτως ενδοιασμό πως πρόκειται για νερομπογιές... ::)
picture.php
 
Παρατηρώ ότι το συγκεκριμένο σε ορισμένους από εμάς διατηρείται ακόμα. Για παράδειγμα πόσους βλέπεις να παραδέχονται ότι ο Atari ST είναι καλύτερος υπολογιστής από ότι η Amiga?

He he he he he he
 
Αλήθειες όπως ο θάνατος ας πούμε. Ή η ύπαρξη μιας άλλης καλύτερης ζωής μετά από αυτή.

Αλλά μη το ρίχνουμε τόσο. Δεν ήθελα με τίποτε να παραδεχτώ ότι το "Διάστημα 1999" είναι απλά μια εκπομπή στην τηλεόραση και τσακώθηκα στο δημοτικό άγρια με ένα άλλο παιδί όταν μου είπε ότι η "Μάγια" στη σειρά αυτή δεν μεταμορφώνεται στα αλήθεια αλλά όλα ήταν ένα ψέμα.

Μη πάμε και στη "βιονική γυναίκα", άλλη θλιμμένη ιστορία με πολλούς τσακωμούς.....
 
Μμμ σε καποια φαση ηθελα να πιστευω οτι η Καντυ Καντυ ηταν βασισμενη σε ιστορικα στοιχεια και οτι η πρωταγωνιστρια οντως υπηρξε :D
 
Επίσης, :xm: κάποτε προσπαθούσαν να με πείσουν πως τα γαριδάκια τα πατατάκια οι σοκολάτες και τα λογής ...ατολοϊδια που σαβούρωνα μόνο κιλά μου έβαζαν και από βιταμίνες τίποτα...

Δε μασούσα
bg5.gif
... άλλωστε ήταν τόσο νόστιμα...
bg6.gif
 
Θυμάμαι πως πραγματικά είχα σοκαριστεί όταν η μεγαλήτερή αδελφή μου,μου είπε πως τα πράγματά δεν είναι όπως παρουσιάζονται στην Κάντυ...Συγκεκριμένα σε όλα ορφανοτροφεία δεν υπάρχούν αδελφές Μαριές και κυριές Πόνυ να μεγαλώνουν τα παιδιά σε ιδανικές συνθήκες και οτι στα κολέγια αντίστοιχα υπάρχει μια ελαστική και πολύ χαβαλέ ατμόσφαίρα σε αντίθεση με το περιβάλλον του Αγίου Παύλου...Δεν το έχω ακόμη ξεπερασει το σοκ :p ...

Μια καλή μου θεία επίσης(λίγο μακάμβριο παιδιά συγνώμμη κι όλας),είχε την χμμ καλοσύνη πάνω σε μια κουβέντα να μου εξηγήσει τι σημαίνει να βλέπεις τα ραδίκια ανάποδα...Θυμάμαι πως το ίδιο βράδυ σχεδόν αρρώστησα απο την στεναχώρια μου,γιατί φυσικά και μου πήγε το μυαλό στους γονείς μου...

Σε ευχαριστώ καλή μου θεία...χαχαχα :bash:
 
ChrisTOS είπε:
Παρατηρώ ότι το συγκεκριμένο σε ορισμένους από εμάς διατηρείται ακόμα. Για παράδειγμα πόσους βλέπεις να παραδέχονται ότι ο Atari ST είναι καλύτερος υπολογιστής από ότι η Amiga?

He he he he he he
....βρίσκεσαι σε βαθύ ύπνο R.E.M. ¨Όταν ξυπνήσεις θα διηγηθείς έντονα όνειρα :p
 
Εγώ δεν παραδέχτηκα ποτέ, ίσως ακόμα και σήμερα, οτι δεν υπάρχει ο Άγιος Βασίλης (ή τουλάχιστον οτι δεν φέρνει δώρα).

Έιμαι λίγο ρομαντικός, τι να κάνουμε... :flower:

picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολλοί είναι αυτοί (και εγώ μέσα φυσικά) που δεν θέλουμε να πιστεύψουμε ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει. Δεν ξέρω αν είναι τόσο κακό να είσαι ρομαντικός σήμερα.
 
Τι θέλετε να πείτε;;;; Ότι δεν υπάρχει ο Άγιος Βασίλης;;; Ε όχι... αυτό είναι από τα άγραφα...

Έχω ακούσει παααααααάρα πολλά ανυπόστατα πράγματα αλλά αυτό αγγίζει τα όρια της κακίας και της συκοφαντίας....
 
Playmolover είπε:
Τι θέλετε να πείτε;;;; Ότι δεν υπάρχει ο Άγιος Βασίλης;;; Ε όχι... αυτό είναι από τα άγραφα...Έχω ακούσει παααααααάρα πολλά ανυπόστατα πράγματα αλλά αυτό αγγίζει τα όρια της κακίας και της συκοφαντίας....
Αϊ Βασίλης υπήρχε. Aυτός ο Άγιος της Κόκα Κόλα, ο Santa Clau,s δεν υπάρχει και κατά τη γνώμη μου κακώς τον έχουμε υιοθετήσει εδώ και τον έχουμε μπερδέψει με τον πραγματικό.

(Άσχετο, αλλά αφού αναφέρθηκε...)
 
alexan2dros είπε:
σοβαρα τωρα δεν υπαρχει?[/b]
Φυσικά και υπάρχει! Απλά φανερώνεται μόνο στα παιδιά! :D

Leon είπε:
Αϊ Βασίλης υπήρχε. Aυτός ο Άγιος της Κόκα Κόλα, ο Santa Clau,s δεν υπάρχει και κατά τη γνώμη μου κακώς τον έχουμε υιοθετήσει εδώ και τον έχουμε μπερδέψει με τον πραγματικό.
(Άσχετο, αλλά αφού αναφέρθηκε...)
Δε μιλάω από Θρησκευτικής άποψης φυσικά, αλλά για τον Santa Clauss ή όπως αλλιώς λέγεται σε όλες τις γλώσσες.

Πάντως για μένα καλώς έχει καθιερωθεί ο "Άγιος Βασίλης". Δε θα μου άρεσε να το αλλάξουν κάποια στιγμή και να μιλάμε για τον Santa Clauss...
 
Παρόλο που είναι off topic αποτελεί καραρετρό ανάμνηση που θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Θυμάστε υποθέτω που την δεκαετία του 70 ήταν μόδα το σαλόνι να βρίσκεται σε χωριστό δωμάτιο από την τραπεζαρία. Συνήθως αυτά χωρίζονταν με συρόμενες πόρτες. Έτσι λοιπόν ήταν και το δικό μου πατρικό σπίτι. Στην τραπεζαρία βρίσκονταν το χριστουγεννιάτικο δέντρο όπου ο...Άγιος ( !!! ) θα έβαζε τα δώρα παραμονή Πρωτοχρονιάς 1980 ή 1981. Ο μικρός Σπύρος δεν πίστευε στον Άγιο Βασίλη οπότε οι γονείς μου άφησαν ανοικτή κάποια μπαλκονόπορτα ώστε να μπει κάποιος θείος μου το βράδυ ν' αφήσει τα δώρα ενώ οι γονείς μου ήταν μαζί μου. Το κόλπο έπιασε αφού εγώ παρακολουθούσα τηλεόραση με τους δικούς μου και ξαφνικά άκουσα θόρυβο στο χώρο του δέντρου. Χαρά που πήρα τότε το τηλεκατευθυνόμενο περιπολικό του μιστερ π...

Το θέμα όμως ήταν ότι τις επόμενες 2 μέρες δεν άφηνα κανέναν να πάει στην τραπεζαρία κλείνοντας συνέχεια τις συρόμενες πόρτες περιμένοντας να ξαναπεράσει ο Άγιος.... Γλυκείες και αθώες αναμνήσεις από τα προσχολικά μας χρόνια που μπορεί τώρα να φαντάζουν ανόητες όμως για μένα θα είναι πάντα χαραγμένες στην μνήμη μου. Δεν θυμάμαι πότε κατά τις 2 πρώτες τάξεις του δημοτικού πείστηκα ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης!
 
Θυμάμαι ότι κάθε δόντι που μου έφευγε- όταν δεν το κατάπινα :p - το έβαζα σε ένα ποτήρι με νερό για να έρθει λέει τη νύχτα ένα ποντίκι να το πάρει. Σε αντάλλαγμα αυτό, άφηνε λεφτά! (Μη βαράτε- ήμουν μικρό και ανόητο... :cool: )

Όταν κάποια στιγμή ψυλλιάστηκα τι συνέβαινε, πήρα το ποτήρι με το δόντι και το έκρυψα με τη σιγουριά και την ελπίδα ότι το ποντικάκι θα βρει την κρυψώνα.

Ρε παιδιά, δεν τη βρήκε... :(

Εσάς σας είχαν παραμυθιάσει γι' αυτό το θέμα;
 
Αχ ...εμένα γινόταν τέτοιος πόλεμος για να μου βγάλουνε το δόντι που δεν με ένοιαζε ακόμη και αν ερχόταν αρουραίος για να το πάρει... :p
 
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...

....δεν μπορουσα να πιστεψω με τιποτα οτι οι γερμανοι ειχαν χασει τον β'παγκοσμιο πολεμο..!!!!!σοβαρα μιλαω..που να βρεθει παιδοδοψυχιατρος τοτε.. :headbang:
 
off topic: Για την ιστορια (να μαθαινουμε και λιγο που οφειλονται οι παιδικες μας αναμνησεις :) ), ο Αη Βασιλης οπως τον ξερουμε ειναι προσμειξη των εξης οντοτητων:

  • Οντιν (η αλλες θεοτητες) παιρνουν μορφη γερου στυλ Γκανταλφ και περιφερονται στον κοσμο κατα τις ημερες του χειμερινου ηλιοστασιου (Yule).
  • Αγιος Νικολαος (Ολλανδικα: Sinterklaas) - Γιορταζεται 16 Δεκεμβριου. Οι Ολλανδοι φανταζονται τον "Sinterklaas" να μοιραζει δωρα στα παιδια
  • Αγιος Βασιλειος - Γιορταζεται 1η Ιανουαριου,
  • Father Christmas - Φολκλορικη προσωποποιηση του "πνευματος των Χριστουγεννων" που εφευρεθηκε κατα τον 17ο αιωνα, εμπνευσμενο απο τον Οντιν και αλλων "πνευματων"
  • Night before Christmas - παιδικο ποιημα που παρουσιαζει τον "Αγιο Νικολαο" να μοιραζει δωρα. Ειναι η πρωτη γνωστη απεικονιση της φιγουρας οπως την ξερουμε (κοκκινο παλτο, σκουφο, γουνα, καμιναδα, δωρα στις καλτσες κλπ)
  • Διαφημισεις Κοκα-Κολα - Αντιθετα με το μυθο που υποστηριζει οτι ο Αγιος Βασιλης ειναι εφευρεση της Κοκα-Κολα, δεν ισχυει. Ο μυθος ομως προηλθε απο το γεγονος οτι η Κοκα-Κολα χρησιμοποιουσε πολυ τη φιγουρα του στις εορταστικες διαφημισεις και εκανε διασημη τη φιγουρα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ακομα δεν θελω να πιστεψω οτι ο Rob Halford ειναι ομοφυλοφιλος!
 
Εγώ πάλι ήμουν κατά έναν περίεργο τρόπο πεπεισμένη ότι τα μωρά γεννιούνται από τον αφαλό... Όταν, δε, μια γειτονοπούλα, που κάναμε τότε παρέα, μου αποκάλυψε την αλήθεια, έπαθα μεγάλο σοκ...
 
Πίσω
Μπλουζα