Λορένα
RetroNuts!
- Αντιδράσεις
- 326
Σιγουρα θυμαστε τα ποιηματα που λεγαμε ολοι κατα καιρους στις σχολικες γιορτες. Τα περισσότερα τα λεγαμε στις εθνικές επετειους (25η Μαρτίου, 28η Οκτωβριου), οπου τον θαυμασμο τον αποσπουσαν τα παιδακια που λεγανε μεγαααααλα ποιηματα ή τα πολυ μικρα (παιδια).
Οι ατυχίες πολλες..
Αλλος ντρεποταν μπροστα στο πληθος (μας εβαζαν και σε εξεδρα με μικροφωνο) και ξεχναγε τα λογια του. Αλλος το ελεγε σχεδον ψιθυριστα, αλλος εκανε βιαστικη εισοδο και εξοδο (δεν προλαβαινες καν να τον δεις), αλλος εβαζε τα κλαμματα κτλ
Ποιηματα ειπα πολλα, που δεν τα θυμαμαι πια. Το πρωτο ομως που ειπα στο νηπιαγωγειο το θυμαμαι ακομη. Αιτια η μανα μου, που μου υπενθυμιζε συνεχως, πως απορησε ο κοσμος που ειπα ενα τοσο μεγαλο ποιημα δυνατα και καθαρα, ενω ημουν ακομη νηπιο, και γενικα ολο το περιστατικο, και παρολο που εγω δεν θυμαμαι απολυτως τιποτα, θυμαμαι ακομη όσα μου ειπε
Το βρηκα γκουγκλιζοντας
Η τζαβελαινα
Ένα πουλάκι κάθονταν απάνω στο γεφύρι
μοιρολογούσε κι έλεγε, τʼ Αλή Πασά του λέει:
Δεν είναι εδώ τα Γιάννινα να φτιάσεις συντριβάνια
δεν είναι μήτε η Πρέβεζα πόκαμες παλιομέρι
μόνʼ είνʼ το Σούλι ξακουστό, το Σούλι ξακουσμένο
που πολεμούν μικρά παιδιά, γυναίκες και κορίτσα
που πολεμάει Τζαβέλαινα με το παιδί στον κόρφο.
Στο ʽνα της χέρι το σπαθί και στʼ άλλο το ντουφέκι
και τα φυσέκια στην ποδιά, τα βόλια μέσʼ της ζάβες.
Και.. φυσικα τα ατυχηματα δεν ελειψαν :xm:
Φορουσα ενα φουστανακι μεχρι το γονατο, και ειχα τα χερια στις τσεπες και τα πηγαινα περα-δωθε (απο την αμηχανια μου), οποτε ... καταλαβαινετε... εγιναν αποκαλυψεις
Οι ατυχίες πολλες..
Αλλος ντρεποταν μπροστα στο πληθος (μας εβαζαν και σε εξεδρα με μικροφωνο) και ξεχναγε τα λογια του. Αλλος το ελεγε σχεδον ψιθυριστα, αλλος εκανε βιαστικη εισοδο και εξοδο (δεν προλαβαινες καν να τον δεις), αλλος εβαζε τα κλαμματα κτλ
Ποιηματα ειπα πολλα, που δεν τα θυμαμαι πια. Το πρωτο ομως που ειπα στο νηπιαγωγειο το θυμαμαι ακομη. Αιτια η μανα μου, που μου υπενθυμιζε συνεχως, πως απορησε ο κοσμος που ειπα ενα τοσο μεγαλο ποιημα δυνατα και καθαρα, ενω ημουν ακομη νηπιο, και γενικα ολο το περιστατικο, και παρολο που εγω δεν θυμαμαι απολυτως τιποτα, θυμαμαι ακομη όσα μου ειπε
Το βρηκα γκουγκλιζοντας
Η τζαβελαινα
Ένα πουλάκι κάθονταν απάνω στο γεφύρι
μοιρολογούσε κι έλεγε, τʼ Αλή Πασά του λέει:
Δεν είναι εδώ τα Γιάννινα να φτιάσεις συντριβάνια
δεν είναι μήτε η Πρέβεζα πόκαμες παλιομέρι
μόνʼ είνʼ το Σούλι ξακουστό, το Σούλι ξακουσμένο
που πολεμούν μικρά παιδιά, γυναίκες και κορίτσα
που πολεμάει Τζαβέλαινα με το παιδί στον κόρφο.
Στο ʽνα της χέρι το σπαθί και στʼ άλλο το ντουφέκι
και τα φυσέκια στην ποδιά, τα βόλια μέσʼ της ζάβες.
Και.. φυσικα τα ατυχηματα δεν ελειψαν :xm:
Φορουσα ενα φουστανακι μεχρι το γονατο, και ειχα τα χερια στις τσεπες και τα πηγαινα περα-δωθε (απο την αμηχανια μου), οποτε ... καταλαβαινετε... εγιναν αποκαλυψεις