Ποια ήταν η αγαπημένη σας Ελληνίδα ηθοποιός?

Ρένα Βλαχόπουλου, Τζένη Καρέζη, Αιμιλία Υψηλάντη!

Τώρα θα με ρωτήσετε γιατί η Αιμιλία Υψηλάντη;;

Πάντα αυτή η γυναίκα με μάγευε κάθε φορά που την έβλεπα να παίζει σε ταινία όχι μόνο από την φωνή της που είναι απλα καταπληκτική (και έχει μεταγλωττίσει πολλά απο τα παιδικά που βλέπαμε τότε) αλλά και απο την ομορφιά της και το ήθος της όταν ερμηνεύει ρόλους οπού σου μεταβίβαζε πολλά συναισθήματα βλέποντας και μονό τα καταγάλανα ματιά της.
 
Συνολικά για την καλλιτεχνική της πορεία, τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο Έλλη Λαμπέτη by far! Ως κωμικό ταλέντο, γουστάρω τρελά Σαπφώ Νοταρά....

Α...επίσης, μια ακόμα πολύ αγαπημένη μου ηθοποιός ήταν και η Μαίρη Αρώνη!
 
Τζένη Καρέζη. Πολύ όμορφη. Φοβερό παίξιμο ειδικά στους δραματικούς ρόλους

Ζωή Λάσκαρη ειδικά σε δραματικούς ρόλους (Στεφανία, εγωισμός, Δάκρυα για την Ηλέκτρα)
 
τσακωνας....κλασικη περιπτωση βλαβης και η μεγαλη αποφραξη...δεν υπαρχουν λογια...

χαχαχαχαχα
 
O Τσακωνας ειναι πρωταγωνιστρια?
 
χα,χα Wally! :D

βρε Spine το thread έχει άρωμα γυναίκας! Δεν το πρόσεξες; :p
 
Ρένα Βλαχοπούλου. Αξεπέραστο στυλ, απίστευτη ατακαδόρισσα.
 
Ρένα Βλαχοπούλου, Μάρθα Καραγιάννη, Γεωργία Βασιλειάδου και πολλές, πολλές άλλες...

Η Βουγιουκλάκη δεν με πολυενθουσιάζει λόγω του χαρακτήρα της. Τελείος διαφορετικός απ' ότι στις ταινίες. Όταν ο Παλιεράκης πήγε να διαμαρτυρηθεί στον Φίνο γιατί η Βουγιουκλάκη έπαιρνε μεγαλύτερο μισθό από τους άλλους, αυτή όρμησε να του κάψει το πρόσωπο με το τσιγάρο που κρατούσε. Τουλάχιστον έτσι έχω ακούσει...
 
Εγώ θα γίνω λίγο πιο underground και θα πω Ξένια Καλογεροπούλου. Μου άρεσε πάρα πολύ ήταν εντελώς αλλού και είχε και περιέργη ομορφιά (για μένα), είναι πολύ brit pop style :)

Μετά θα βάλω τη Νόρα Βαλσάμη :)
 
Δώρα Σιτζάνη, με ή χωρίς φυσικό χρώμα στο μαλλί...

sitzani1.jpg





sitzani2.jpg
 
Καταρχήν, όλες όσες αναφέρατε είναι αγαπημένες ηθοποιοί !!!

Όμως ... θα σάς εκπλήξω λιγάκι !!! Μια από τις πιο αγαπημένες μου ηθοποιούς ήταν η Βίκυ Βανίτα !!! Όποτε την έβλεπα σε ταινία, γυρισμένη στα τέλη των 60ς, πάντα τη χαιρόταν η ψυχή μου !!! Με αυτή τη "λεπτεπίλετπη" / αέρινη κορμοστασιά της .... τα μακριά μαύρα μαλλιά της ... την παιδική φωνούλα της .... τα πολύ όμορφα μάτια της .... Γενικά, σε αυτήν την ηθοποιό έβλεπα το πρόσωπο "μιας άλλης Ελλάδας" : Αυτής που θέλει να "αποτινάξει" τη μιζέρια των προηγούμενων χρόνων και ... να χαρεί τη ζωή της, να ζήσει τη νιότη της "μέχρι το μεδούλι", να ερωτευθεί, να φλερτάρει ... Αλλά και ... να ακολουθήσει τον "δυτικότροπο" "μοντέρνο τρόπο ζωής" : να φορέσει και τις μίνι φούστες, να χορέψει σέηκ και ροκ εν ρολ στα κλαμπάκια, να αγοράσει τα 45αράκια των Μπητλς, να πάει διακοπές στα νησιά .... Όλα αυτά, όμως, δοσμένα με ευγένεια και ρομαντική διάθεση !!! Η Βίκυ Βανίτα ήταν, κατά την ταπεινή μου άποψη, η προσωποποίηση της "νεανικής δροσιάς και νεανικής αφέλειας" στην Ελλάδα των 60ς [η λέξη "αφέλεια" με την καλή της έννοια φυσικά] ....

Η καλύτερή της παρουσία είναι, κατ' εμέ, στην ταινία "Οι τέσσερις άσσοι" !!! Με όπλο τη "λεπτεπίλεπτη" γοητεία της έχει κατακτήσει τον Τζανετάκο, αλλά ... κάνει και τα "ναζάκια" της στον καημένο τον Γκιωνάκη που την έχει καψουρευτεί !!!

Και σκεφθείτε ... πόσο κρίμα, μια ηθοποιός που, ακόμη και στους ώριμους ρόλους της, αντιπροσώπευε τη "χαρά της ζωής" .... να φύγει από τη ζωή τόσο νωρίς .... Κρίμα ....
 
Λίλιαν Μηνιάτη (η πρώτη ψύχωσή μου),

Μπέτυ Λιβανού (η δεύτερη ψύχωση)

Βέρα Κρούσκα (στα νιάτα της όμως, κυρίως μ' άρεσε στις πολεμικές ταινίες που έπαιξε με τον Πολίτη, μετά στα γεράματα στα σήριαλ που έπαιξε στα φαιδρά σήριαλ έχασε πολύ από την σοβαρή εικόνα που είχα για τη γυναίκα αυτήν...)
 
Ως γυναίκα η Νόρα Βαλσάμη. Και οι Μπετυ Λιβανού, Μέμα Σταθοπούλου, Μαρία Τζομπανάκη (σε φίλες και πρώην γκόμενες φαίνεται/φαινόταν περίεργη αυτή η τελευταία προτίμηση αλλά τι να κάνω που ΔΕΝ καταλαβαίνουν).

Ως ηθοποιός η Λαμπέτη. Και η Βλαχοπούλου φυσικά.
 
Nikosapothessaloniki είπε:
Λίλιαν Μηνιάτη (η πρώτη ψύχωσή μου),

Χε χε χε ... δεν είσαι ο μόνος !!! Κι εδώ, παρώωων !!! Σχετικά με τη Λίλιαν Μηνιάτη θα μπορούσε να υπάρξει .... το εξής δημοψήφισμα :

Στην ταινία "Ο κόσμος τρελάθηκε" την βλέπουμε, κάθε φορά που φλερτάρει έναν άντρα, για να "πικάρει" τον Ηλιόπουλο, να αλλάζει στιλ, ύφος κλπ, προσαρμοζόμενη στο στιλ και στο ύφος του άντρα με τον οποίο κάθε φορά "τσιλιμπουρδίζει" !!! Έτσι, όταν γνωρίζει π.χ. τον "ρομαντικό" Μιχαλακόπουλο γίνεται "ρομαντική", όταν γνωρίζει τον "γιε-γιε" Λέλο [Τζανετάκος] γίνεται "μοντέρνο κορίτσι", όταν γνωρίζει τον Ιάκωβο, που είναι "της εκκλησίας", γίνεται "θεούσα" κλπ κλπ !!! Θα μπορούσε να τεθεί το ερώτημα : "ποιο από όλα αυτά τα στιλ, κατά τη γνώμη σας, της ταιριάζει περισσότερο, ποιο την κάνει περισσότερο γοητευτική" ???? Εγώ, πάντως, θα δυσκολευόμουν να "ψηφίσω" ......

Στο παρακάτω site βρήκα την πλέον αγαπημένη μου σκηνή από αυτήν την ταινία : Η Λίλιαν τραγουδά με το νεανικό συγκρότημα "I'm movin' I'm movin', come on shake with me" κλπ όλο νάζι και "χαριτωμενιά" !!! Απλά ... τέλεια !!! Αφού πολλές φορές έχω σκεφθεί [μιας και ασχολούμαι κι εγώ με τη μουσική και παίζω μουσικά όργανα] ότι, αν ήμουν μέλος της μπάντας, που παίζει πίσω από αυτό το χαριτωμένο κορίτσι, μάλλον .... δεν θα "έπιανα" ούτε μια νότα σωστή !!!!!!!

Grekiska Klassiksa Komedier i Svartvitt ...

2 λεπτά - 29 Αυγ. 2007


Grekiska Klassiksa Komedier i Svartvitt - O
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έλλη Λαμπέτη, Μελίνα Μερκούρη, Γκέλλυ Μαυροπούλου, Τζένη Καρέζη, Έλενα Ναθαναήλ, Ειρήνη Παπά, Νόρα Βαλσάμη, Ρένα Βλαχοπούλου, Μπέττυ Λιβανού, Μαίρη Χρονοπούλου. Είναι πολλές, το ξέρω, αλλά μου αρέσουν πολύ όλες!
 
Έλλη Λαμπέτη, νομίζω η κορυφαία ever από δραματική τέχνη!

Ως κωμική ειδικά ηθοποιός, έχω μια τρελή πόρωση με τη Σαπφώ Νοταρά! Ταλεντάρα!
 
Για το φιλο μου τον johnalepou αλλα και τον tsalk που δηλωνει θαυμαστης αφιερωμενο ενα εξωφυλλο, για λιγη δροσια στον καυσωνα των ημερων.

σάρωση0004.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα