Ποια θεωρείτε την καλύτερη κωμωδία του Βέγγου από τις δυο;

lolota

Banned
Joined
23 Φεβ 2012
Μηνύματα
234
Αντιδράσεις
16
Θα ηθελα να κανω ενα γκαλοπ για την καλυτερη Κωμωδια με πρωταγωνιστη τον Βεγγο

Δεν θα βαλω πολλες... Μονο ΔΥΟ

Πολυτεχνιτης κι Ερημοσπιτης

και

Θα Σε Κανω Βασιλισσα

Για μενα αυτες ειναι οι κορυφαιες του οι πιο αστειες οι πιο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ

Εσεις ισως θεωρειτε αλλες ως τις καλυτερες αλλα εγω θα ηθελα την επιλογη σας αναμεσα σε αυτες τις 2 ποια σας αρεσει περισσοτερο

(Δεν ξερω και πως να δημιουργησω γκαλοπ κιολας σε αυτο το φορουμ... δεν ξερω τι παταμε :p )
 
Έτοιμη η δημοσκόπηση! :)

lolota είπε:
(Δεν ξερω και πως να δημιουργησω γκαλοπ κιολας σε αυτο το φορουμ... δεν ξερω τι παταμε :p )
Ενημερωτικά, δεν κάνεις κάτι λάθος εσύ!

Τα μέλη δε μπορούν να δημιουργήσουν δημοσκοπήσεις! Το ζητάτε από τους moderators του κάθε υποφόρουμ / smoderators / admins! ;)
 
Και οι δυο ταινιες της δημοσκοπησης ειναι σε σεναριο και σκηνοθεσια του μεγαλου Αλεκου Σακελλαριου. Συμπτωση αραγε;

Η πιο αγαπημενη μου ταινια του Βεγγου που ταυτοχρονα θεωρω και καλυτερη ειναι το Τυφλα να' χει ο Μαρλον Μπραντο. Οσες φορες και να τη δω, λυνομαι στο γελιο.

Απο τη στιγμη ομως που πρεπει να απαφασισω αναμεσα σε δυο αλλες, ψηφιζω το Θα σε κανω βασιλισσα.

Μια ταινια που εκτος απο πολυ καλο σεναριο, ερμηνειες και σκηνοθεσια, ξεχωριζει απο τις αλλες ταινιες του Βεγγου. Εδω δε βλεπουμε το Θαναση ουτε να τρεχει, ουτε να βοηθαει τους αλλους, ουτε να μοιραζει χρηματα στους φτωχους. Αντιθετα ειναι σπαγγος και σπιουνακος, αφου σκοπευει να ριξει καρφι στον αριστερο υπαλληλο του.

Παρ' ολα αυτα ομως, ο Θανασης ειναι υπεροχος στην ερμηνεια του και απροσμενα πειστικος!
 
Η ψήφος μπήκε στην κάλπη. Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης χωρίς δεύτερη σκέψη. Εκτός του ότι είναι γενικά η αγαπημένη μου τανία από τον Θανάση Βέγγο, οι ατάκες (που είναι Α-Μ-Ε-Τ-Ρ-Η-Τ-Ε-Σ και πέφτουν σαν σφαίρες), το μπρίο και οι διάλογοι δίνουν απλά ρέστα. (Τον διάλογο περί εμπειρίας από δουλειά σε φαρμακείο τον έχω ξεσηκώσει και τον χρησιμοποιώ γελώντας και στην πραγματικότητα).:biglaugh: Από τους πιο λαϊκούς χαρακτήρες (με την καλή έννοια) που δημιούργησε ο Βέγγος.
 
Το "Θα σε κάνω βασίλισσα" από μένα. Θεωρώ πως αυτή η ταινία είναι που μας δίνει την ευκαιρία να δούμε έναν "άλλο" Βέγγο. Έναν Βέγγο φιλοχρήματο, δραχμοφονιά πραγματικό! Μάλιστα είναι ίσως η μοναδική ταινία που ο ρόλος του αγγίζει τα όρια του αντιπαθητικού (θυμηθείτε τη σκηνή που έχει πουλήσει το αυτοκίνητο της γυναίκας του για λίγα χιλιάρικα επιπλέον κέρδος). Και όμως -όπως είπε και η bambinella πιο πάνω- πείθει για αυτό, όσο πείθει και σε πιο "καλοκάγαθους" ρόλους, απ'τους οποίους φυσικά και τον αγαπήσαμε. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν "κόντρα ρόλο", που δε βασίζεται στους φρενήρεις ρυθμούς του Βέγγου αλλά αυτό δε μειώνει σε τίποτε την ερμηνεία του. Αγαπημένες σκηνές, οι μαθηματικοί υπολογισμοί, πάνω στο "παζάρι" με τον μεταφορέα ή με τον Θείο απ΄την Αμερική.

ΚΩΣΤΑΝΤΑΡΑΣ: 6x12 =76

ΒΕΓΓΟΣ: 72, 72, πως θα γίνει τώρα...θα αλλάξουμε τη προπαίδεια για να τα οικονομήσουμε?
 
Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης φυσικά. " Ε μα τίποτα δεν θες πια;"..... :D
 
bambinella 100 είπε:
...Εδω δε βλεπουμε το Θαναση ουτε να τρεχει, ουτε να βοηθαει τους αλλους, ουτε να μοιραζει χρηματα στους φτωχους...
Γιαυτο και δεν εβαλα τις ταινιες δικιας του παραγωγης οι οποιες βασιζονται περισσοτερο στα αστεια γκαγκς και δευτερευοντως στο δυνατο κειμενο

Ενημερωτικα σας λεω οτι στην 5αδα των αγαπημενων μου (μακραν ομως απο τις 2 πρωτες θεσεις) ειναι η "τριλογια" του Στρατζαλη "Σχολη Για Σωφερινες", "Μην Ειδατε Τον Παναη" και "Τυφλα ναχει ο Μαρλον Μπραντο"
 
Μεταξύ των δύο... ¨πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης¨ φυσικά!


και πολύ-αβίαστο γέλιο! :D
 
ψηφισα την ταινια "θα σε κανω βασιλισσα" γιατι βλεπουμε το Θαναση Βεγγο σε εναν εντελως διαφορετικο ρολο,σ αυτον του σπαγγοραμενου που τον ενσαρκωνει καλυτερα απ τον καθενα,ειναι απιστευτος στους μαθηματικους υπολογισμους που κανει!!φυσικα και οι ατακες ειναι ολες μια και μια.

Μπορει να τσιγκουνευεται τα χρηματα ωστοσο δεν τα βαζει πανω απ τη γυναικα του και με τη βοηθεια του θειου,τελικα η Ελενη γινεται "βασιλισσα" :flower:
 
Ψήφισα ''Θα σε κάνω βασίλισσα'', από τις αγαπημένες μου ταινίες με το Θανάση Βέγγο...
 
"Θα σε κάνω βασίλισσα" για τους αμέτρητους υπολογισμούς και για τη φοβερή εξήγηση που δίνει στο τέλος για να δικαιολογήσει το μουστάκι!
 
+1 στο "Θα σε κάνω βασίλισσα".
 
Ψήφισα το Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης. Ο Θανάσης Βέγγος για μένα ήταν κυρίως ηθοποιός του δράματος. Υπήρχε πάντα η αίσθηση της τραγικότητας παρακολουθώντας τις ταινίες του. Ίσως ήταν κάτι στο βλέμμα του, στην έκφρασή του που με στενοχωρούσε.
 
Δύσκολα μου βάζετε. Παρ' όλα αυτά ψηφίζω πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης λόγω πολλών ατακών.
 
Δύσκολη επιλογή. Απο τη μια, στο "Θα σε κάνω βασίλισσα" βλέπεις το υποκριτικό ταλέντο του Βέγγου που δεν στηρίζεται σε γκαγκς τύπου ΘΒ φανέρος πράκτωρ κλπ. Από την άλλη τι να πρωτοθυμηθώ από το "Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης": Τη σκηνή στο εστιατόριο με τον Βασίλακη Καϊλα, το λιοντάρι τον Τρύφωνα (1,2,3,4,5 και 5, 10!), ή τον πόλισμαν με το γιαταγάνι και την ατάκα που μου έχει μείνει και χρησιμοποιώ ο ίδιος "και ο Μάρκος Μπότσαρης βοηθός". Μάλλον κερδίζει το "Θα σε κάνω βασίλισσα"!
 
Πολυτεχνιτης και ερημοσπιτης χωρις πολλα πολλα λογια και εξηγησης.
 
πω-πω! σφαγη γινεται! 13-13

δεν το περιμενα! νομιζα οτι καποια ταινια θα εφευγε μπροστα...
 
o Θανάσης Βέγγος ήταν, και θα είναι για πάντα για μένα ο κορυφαίος Έλληνας ηθοποιός και κυρίως ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

Και οι δύο ταινίες είναι εκπληκτικές, όμως ψηφίζω "Θα σε κάνω βασίλισσα" επειδή όπως προειπώθηκε πολλάκις ο ρόλος του είναι τελείως διαφορετικός από αυτούς για τους οποίους τον λατρέψαμε και επειδή τον λάτρεψα και γι αυτόν τον σπάνιο ρόλο (άλλωστε και για ποιόν δεν τον λάτρεψα) ψηφίζω έτσι. Ίσως μου βγαίνει κι ένας μικρός καημός επειδή θα ήθελα να τον βλέπω και σε άλλους παρόμοιους ρόλους...

-"Αφεντικό, πότε έβγαλες μουστάκι από χθές" ;;;

...

-"Ναι μωρέ, κρύβομαι από κάποιους"...

-"Κρύβεσαι; Αριστερός; Κ.Κ.";

-"Έ;... Ναι μωρέ"...

-"Αφεντικούλη μου, να σε φιλήσω"!!!!

-"Τι... κι εσύ Κ.Κ.";

-"Από τους πιό λυσσασμένους"!!!!!!!!!!

-"Αχα, πουλάκι μου... Κάτσε να ξεμπερδέψω με δαύτη την ιστορία κι έχω να σου ρίξω δώσιμο"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης από εμένα... οι ατάκες του είναι θεικές!

Ειδικά στην σκηνή που σαν φαρμακοποιός, δίνει ένα μπουκάλι με "φάρμακο" σε μία πελάτισσα, λέγοντάς της "άντε, και ζωή σε λόγου σας"...
 
Πίσω
Μπλουζα