Ποια θεωρείτε την καλύτερη κωμωδία του Βέγγου από τις δυο;

θα σε κανω βασιλισσα οχι για το αστειο κειμενο η την αστεια κατασταση αλλα οσο για το οτι το κανει να φενεται ετσι και αλλιως πολυ αστειο ολο αυτο που συμβαινει
 
Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης χωρίς δεύτερη σκέψη. Απίστευτες ατάκες.
 
η ταινια που χαρακτηριζει το φαινομενο Θανασης Βεγγος ειναι μια ..και μετα ακολουθουν οι υπολοιπες ..

" ο Παπατρεχας " .. !! χωρις συναγωνισμο ..

οσον αφορα τις δυο ταινιες που αναφερονται στο παρον θεμα .. Ψηφιζω ανεπιφυλακτα το " Θα σε κανω Βασιλισσα " , αφου εκει ο Βεγγος δεν επιστρατευει την κλασικη "μανιερα" που τον εκανε δημοφιλη αλλα επικεντρωνεται στο κειμενο και στον ρολο του τσιγγουνη συζυγου που τα "μετραει" ολα , δεν καταφευγει σε "gags" και "τρεχαλες" .. ο "Πολυτεχνιτης και Ερημοσπιτης " δεν την θεωρω καλη ταινια , στο συνολο της .. ειναι λιγο προχειρα γυρισμενη και στηριζεται αποκλειστικα στο ταλεντο του Θαναση ,σε καποια σημεια κουραζει τον θεατη και γινεται υπερβολικη ..
 
Ψήφισα το "Θα σε κάνω βασίλισσα", από τις δύο (συγκεκριμένες). Στην ταινία αυτή ο Βέγγος βρίσκει μέσω του Σακελλάριου μια αξιοζήλευτη αναλογία : να βγάζει το γέλιο σε "δεύτερο πλάνο", χωρίς σουρεάλ καταστάσεις, κλισέ και κινήσεις από άλλες ταινίες του, να δίνει έδαφος και στους άλλους πρωταγωνιστές, να πατάει σε ένα καλογραμμένο σενάριο και όχι σε κάτι αυτοσχεδιαστικό. Τίποτα από όλα αυτά βέβαια δε σημαίνει ότι ο Βέγγος δεν είναι κορυφαίος στις ταινίες τέτοιωων καταστάσεων. Γι αυτό και δε θεωρώ το "Θα σε κάνω βασίλισσα" αντιπροσωπευτική του, αν κάποιος ήθελε να δει μόνο μια ταινία από αυτόν.

Έχω γράψει π.χ. αλλού, ότι η έκφρασή του στο "Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας" με το παιδί μπροστά στην εκκλησία, είναι μάθημα για δραματικές σχολές, χωρίς και πάλι να είναι κάτι αντιπροσωπευτικό για το Βέγγο, αλλά μια κορυφαία από τις πολλές πτυχές του.

Για τη συγκεκριμένη ταινία ("Θα σε κάνω βασίλισσα") θεωρώ κορυφαία την ατάκα "Ανάθεμά σε, με ξεψύχησες", όταν επιτέλους ο Κωνσταντάρας αναφέρει ότι η ανάμνηση που του ξυπνάει ο Βέγγος είναι για έναν μπάρμαν από το Μίτσιγκαν...

Αν κάποιος το έχει, ας μας θυμίσει επακριβώς και εκείνο το κορυφαίο "ασύνδετο" όπου ο Βέγγος περιγράφει το επιχειρηματικό του δαιμόνιο : "...έδωσα τα ξύλα, πήρα τα σκοινιά, έδωσα τα σκοινιά, πήρα τα καναβάτσα..." (ή κάπως έτσι).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Oύτε το ένα ούτε το άλλο αλλά η διλογία των Θου Βου.
 
Ψήφισα το "Θα σε κάνω βασίλισσα". Πιστεύω, πάντως, ότι τα καλύτερά του είναι το "Τι έκανες στον πόλεμο, Θανάση;" και το "Ένας ξένοιαστος παλαβιάρης".
 
atanasio είπε:
Ψήφισα το "Θα σε κάνω βασίλισσα". Πιστεύω, πάντως, ότι τα καλύτερά του είναι το "Τι έκανες στον πόλεμο, Θανάση;" και το "Ένας ξένοιαστος παλαβιάρης".
Το "Τί έκανες στον πόλεμο Θανάση" είναι ίσως για μένα η καλύτερη ταινία του Βέγγου. Να αναφέρω πως η συγκεκριμένη ταινία είχε βραβευτεί και στο φεστιβάλ Θεσ/νικης το 1971. Από τις 2 της δημοσκόπησης προτιμώ το "Θα σε κάνω βασίλισσα"
 
Το "Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης" σαφώς...Ο χαρακτήρας ήταν καταπληκτικός!
 
Από μένα ''Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης'' :)
 
Πολυτεχνιτης και ερημοσπιτης....

δεν υπαρχουν πουθενα οι ατακες.

Γρηγορα κε φαρμακοποιε το παληκαρι δεν σαλευει, δεν κινειται, δεν μιλαει...

Βεγγος "Ε και παληκαρι το λες εσυ αυτο???"

χαχαχαχαχαχαχαχαχα
 
Προσωπικά πιστεύω πως ο καλύτερος κριτής για το ποια απ' τις 2 αυτές κωμωδίες είναι και η καλύτερη, είναι η ίδια η ιστορία του κινηματογράφου έτσι όπως εξελίχθηκε με τις ταινίες του Θανάση Βέγγου από το 64 και μετά!! Είδαμε λοιπόν πως ο κόσμος αγάπησε πολύ περισσότερο τον φτωχό, τρελό και γκαφατζή Βέγγο, από τον πλούσιο και τσιγκούνη!! Οπότε και η συνέχεια ήταν και η ανάλογη με τη σειρά ταινιών ΘΒ, την μετέπειτα συνεργασία με τον Κατσουρίδη αλλά και πολλές άλλες του πανομοιότυπες!!
 
Με δυσκολία ψήφισα το "Πολυτεχνίτης κ'ερημοσπίτης", γιατί το "Θα σε κάνω βασιλισσα" είναι επίσης ξεκαρδιστικό. Ίσως επειδη και οι δυο είναι ταινίες του Σακελάριου, είναι και οι δυο καταπληκτικές :) Στον "Πολυτεχνίτη" όμως δεν σταματάς να γελάς...Μακάρι να έβγαιναν και σήμερα τέτοιες ξεκαρδιστικές ταινίες, αλλά το αυθόρμητο γέλιο είναι δύσκολο να το προκαλέσει κάποιος. Αν σκεφτώ ότι έχω δει άπειρες φορές τον Πολυτεχνίτη και γελάω το ίδιο με τις ίδιες ατάκες....δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω...

@lolota: περιμένω ψηφοφορία για την καλυτερη ταινία του Βασίλη Λογοθετίδη ;) (αχ βρε Λολότα, τι την ήθελες την ασπιρίνη....χαχαχαχαχα)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
domniki είπε:
περιμένω ψηφοφορία για την καλυτερη ταινία του Βασίλη Λογοθετίδη
δηλαδη ο τιτλος να ισοδυναμει με: "Καλυτερη κωμωδια ολων των εποχων" ;)
 
lolota είπε:
δηλαδη ο τιτλος να ισοδυναμει με: "Καλυτερη κωμωδια ολων των εποχων" ;)
Ειμαι μεταξύ των "Ούτε γάτα, ούτε ζημιά" και "Οι Γερμανοί ξανάρχονται".....(αμαν κύριε σταθμάρχη, ο κόμβος σου.....χαχαχαχα)
 
Eχω σκοπο να κανω γκαλοπ για τις ταινιες του Λογοθετιδη αλλα δεν ξερω αν το συγκεκριμενο φορουμ εχει τη δυνατοτητα να ψηφιζεις περισσοτερες απο μια επιλογες... Εχω κατα νου π.χ. να μπορουμε να ψηφισουμε 3 ή 4 ταινιες στο ιδιο poll
 
lolota είπε:
Eχω σκοπο να κανω γκαλοπ για τις ταινιες του Λογοθετιδη αλλα δεν ξερω αν το συγκεκριμενο φορουμ εχει τη δυνατοτητα να ψηφιζεις περισσοτερες απο μια επιλογες... Εχω κατα νου π.χ. να μπορουμε να ψηφισουμε 3 ή 4 ταινιες στο ιδιο poll
Υπάρχει αυτή η δυνατότητα! :)

Ενημέρωσέ με, όταν κι εφόσον θες να το δημιουργήσουμε! :)
 
lolota είπε:
δηλαδη ο τιτλος να ισοδυναμει με: "Καλυτερη κωμωδια ολων των εποχων" ;)
Φίλος μου που σπούδαζε σκηνοθεσία στην Σουηδία μού έλεγε ότι στην σχολή τους πρόβαλαν σκηνές από τις ταινίες του Λογοθετίδη και ανέλυαν τον τρόπο παιξίματος του. Κάπου διάβαζα ότι όταν έπαιζε στο θέατρο σε κάποια από τις σκηνές έπρεπε να παραστήσει ότι πνιγόταν, το έπαιξε όμως τόσο αληθινά που όλοι πίστεψαν στ'αλήθεια ότι πνιγόταν και όρμηξαν στην σκηνή να τον βοηθήσουν!
 
Περιμένω και εγώ με ανυπομονησία ένα γκάλοπ για την καλύτερη ταινία του ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ μου ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΓΟΘΕΤΙΔΗ!
 
Ψαχνω να βρω αν η "Μανταμ Σουσου" εχει μεταδοθει ποτέ απο την τηλεοραση ή αν ΟΡΙΣΤΙΚΑ εχει χαθει ωστε να την συμπεριλαβω ή οχι στο γκαλοπ για τον Λογοθετιδη...

Παντως επ ευκαιριας της "εμπλοκης" του ονοματος του Λογοθετιδη στο γκαλοπ για το Βεγγο θελω να πω μια εικασια μου:,

Το "Θα σε κανω βασιλισσα" δεν ηταν αποκλειστικα "Βεγγικη" τανια, δλδ γραμμενη για Βεγγο αλλα ταινια βασισμενη στο σεναριο και τους διαλογους που θα μπορουσε να παιχτει κι απο αλλους κωμικους...

Φανταζεστε λοιπον να ζουσε ο Λογοθετιδης ή να γυριζοταν 5-6 χρονια νωριτερα και να επαιζε αυτος τον "Κυριο Τσιλιβικη"? Η ταινια θα γινοταν ακομα μεγαλυτερη επιτυχια και ουτε θα περνουσε απο το νου μας οτι αυτον τον ρολο θα μπορουσε να τον παιξει ο Βεγγος!
 
Δε νομίζω ότι ο Λογοθετίδης θα έβγαζε το γέλιο του Βέγγου στη συγκεκριμένη ταινία. Υποθετικά μιλάμε, πάντα, αλλά δε νομίζω ότι θα συνέβαινε. Πιο ταιριαστοί σε αυτό το ρόλο θα μου ήταν ο Σταυρίδης ή, αν πεις για κάποιον πιο νέο, ο Ηλιόπουλος ίσως... Αλλά Λογοθετίδης με τίποτα...
 
Πίσω
Μπλουζα