Ποιοι ή τι σας απογοητευσε στις κονσολες αυτης της γενιας;

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Metalcandyman
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Αντιδράσεις
6.062
Εννοοιται οτι δεν ηταν/ειναι ολα τελεια στης κονσολες αυτης της γενιας.δεν γεινεται να τα βρηκαμε ολα καλα ακομα και ωσοι ημαστε κολημενοι με καποια εταιρια.Για πειτε λοιπον της απογοητευσεις σας.

1.Ηorror Games.Παλαιοτερα ειχα μεγαλη τρελα μαυτα αλλα ωσο παει το συγκεκριμενο ειδος κοντευει να εξαφανιστη.Δυο απο της κορυφαιες σειρες οπως ειναι τα Resident evil και silent hill δεν εδωσαν αυτα που θα ηθελε ο κοσμος και δεν ειχαν καμια σχεση με τα παιχνιδια που ειδαμε στο παρελθον.

2.Δεν ειμαι οπαδος της micro$oft αλλα εχω xbox και xbox360 και μπορω να πω οτι εχω περασει πολλες ευχαριστες ωρες με πολλα παιχνιδια και τα εχω ευχαριστειθη.Αυτο ομως που σημβαινει τα τελευταια δυο χρονια ειναι πολυ ασχημο.Ειναι λες και η micro$oft τα εχει παρατησει δεν ασχολειται με την κονσολα και με κανενα παιχνιδι της προκοπης και με το μονο που ασχολειται ειναι το kinect που εχει αρχισει να κουραζει παρα πολυ.Επισης με το μονο που ασχολειται ειναι το Halo 4 λες και ολος ο κοσμος γυρναει γυρω απο αυτο το υπερεκτημημενο παιχνιδι.

3.Ψηφιακη διανομη με συλογες απο παλαιοτερες κονσολες.Δεν διαφωνω μαυτη την λογικη και ισα ισα εχω και πολλα παιχνιδια κατεβασει απο την virtual console του wii αλλα εκει περα εκτος απο της τιμες σε πολλες περιπτωσεις δεν υπαρχει κατι αλλο στραβο.Δεν βγαζουν δεκα φορες το ιδιο παιχνιδι δηλαδη.Πχ εχει κυκλοφορησει μια υπεροχη συλογη για xbox360 και ps3 η mega drive ultimate collection που περιλαμβανει 40 παιχνιδια απο mega drive,master system και arcade.Ολα καλα μεχρι εδω.Ε δεν γεινεται να μας περνανε για προβατα και να κυκλοφορουνε ξανα τα ιδια και τα ιδια παιχνιδια σε διαφορετικες συλογες και χθες σε psn και xbox360 παλι τα ιδια να εμφανιζονται και σε εξωφρενικες τιμες ενω ο καθενας μπορει να τα παιξει σε emulators η σε προηγουμενες συλογες που κοστιζουν λιγοτερο απο 10 ευρω.Και μη με πει κανεις οτι ειναι αλλο οι Emulators γιατι και δω το ιδιο πραγμα ειναι.Ποιος λογικος ανθρωπος δηλαδη θα δωσει 5 ευρω για το wonder boy in monsterland ενω το εχει στο mame.

4.JRPG'S και γενικοτερα RPG'S.Ειμαι τεραστιος φαν των rpgs αλλα πραγματικα στην τωρινη γενια το ειδος αυτο ειναι υπο εξαφανιση εκτος απο ελαχιστες εξεραισεις.Ελπιζω να δουμε κανενα παιχνιδι της προκοπης γιατι δεν παλευεται αλλο με της μετριοτητες.

5.DLC.Mεγαλη εκμεταλευση του παικτη/αγοραστη που καποιες φορες πραγματικα ειναι να τους εχεις μπροστα ολους αυτους και να τους σαπισεις στα μπουνιδια.Δεν ειμαι κατα των DLC αλλα πραγματικα σε συγκεκριμενα παιχνιδια σε βγαζουν εκτος εαυτου.Σαν μεγαλος φαν των final fantasy δεν μαρεσε καθολου το final fantasy XIII ασχετα που το τερματισα.Η μεγαλητερη απογοητευση ομως ηταν το final fantasy XIII-2 που εκτος του οτι ειναι χειροτερο απο το XIII ειναι αισχρη η τακτικη των DLC.Για το συγκεκριμενο εχουν βγαλει 7 DLC με εξτρα παικτες και τερατα αλλα και κοστουμια για τους παικτες και για τον mog.Και αντι ολα αυτα να ειναι μερος του παιχνιδιου ωστε να βγαζεις side quests για να τα κερδισεις πρεπει να πληρωσεις για να τα αποκτησεις.Και δεν σταματαει το καραγκιοζηλικι εδω αφου υπαρχει και καλητερο.,Εβγαλαν DLC ωστε να δεις το σωστο τερματισμο που εξηγη πολλα αναπαντητα ερωτηματικα που δημιουργηθηκαν μεσα στο παιχνιδι και ενω επρεπε να υπαρχει ειδη σε βαζουν νταβατζιλικι να πληρωσεις για να το δεις.Φανταστητε να κυκλοφορουσε τωρα το Breath of fire II που εχει διαφορετικους τερματισμους,θα πληρωναμε ενα καρο λεφτα για να τους δουμε.

6.$ony.Tι να πρωτοπει κανεις.Αισχρη τιμη εκινησεις πωλησεις της κονσολας και ανυπαρκτα παιχνιδια τα πρωτα δυο χρονια μεχρι να δουμε τιποτα της προκοπης.Εβγαλε και αυτη την πατατα το move μονο και μονο για να συναγωνιστη τους αλλους δυο.Επισης το psn ειναι απαραδεκτο με χιλια δυο προβληματα καμια σχεση με την virtual console και το xbox live.Παιχνιδια που περιμενε ο κοσμος και αγορασε την κονσολα δεν εχουν καν κυκλοφορησει και κυκλοφορησαν καποια αδιαφορα και καλα exclusives για να χρυσωσουν το χαπι.Τι να πει κανεις και για το psvita που μας τα εκαναν μπαλονια τοσο καιρο με την ισχυ του και ολα ωσα θα εχει και εχουν μετανιωσει ακομα και αυτη που το αγορασαν με ανυπαρκτα παιχνιδια και κυκλοφοριες συνεχων ports απο το ps3.Εδω ουτε η ιαπωνες το δεινουν σημασια με πωλησεις απο 2 εως 5 χιλιαδες την βδομαδα.

7.ΝΙΝΤΕΝDO.Δεν ξερω αν το ξερετε :P αλλα ειμαι τιτανομεγιστοτεραστιος φαν της :D :D:D:D.Δεν σημαινει οτι δεν θα την κραξω ομως.Τιμη κυκλοφοριας του 3DS απαραδεκτη και ευτυχως το καταλαβε σχετικα γρηγορα.Δεν γεινετα να κυκλοφορεις καινουρια κονσολα με την διαφορα σε ισχυ απο της αλλες να ειναι οπως ειναι σε αποσταση η Σερρες απο την Αθηνα και χωρις σοβαρη υποστηρηξη απο 3d party devs.Καλο το wiimote αλλα δεν φτανει.Το wiimote εχει εκσφενδονηστη απο τα νευρα απειρες φορες στον τοιχο απο την αρχη δεν το πηγα μια και απολαυσα μαυτο πολυ λιγα παιχνιδια.Δεν γεινεται να παιζω zelda και για να πεταω μια πετρα να κανω ολοκληρη κινηση.Βαριεμαι και ειναι κουραστικο :rant: .Τελικα πουλησε 96 εκκατομυρια κομματια μονο και μονο γιατι ηταν NINTENDO και γιατι ολοι οι First party τιτλοι της αξιζαν και με το παραπανω.

8.Rare.Ενω εχουμε δει παιχνιδαρες στα 16 και 64bit απο αυτην στην παρουσα γενια δεν ειδαμε τιποτα.Αμα ειναι ετσι κλειστε το το μαγαζι η δωστε επιτελους κατι που να αξιζει στο λαο.

9.square enix.Eνω εχει κυκλοφορησει τοσα χρονια ενα σωρο παιχνιδαρες δεν βγαζει sequel για κανενα και μας εχει πρηξει στα final fantasy που δεν προσφερουν τιποτα καινουριο και πραγματικα τα εχει ξεζουμισει.

10.Δεν ξερω αν μονο εγω το βλεπω και ειναι η ιδεα μου αλλα εχουν μηωθει δραματικα τα αξιολογα platform παιχνιδια.Δεν θελουμε αλλα FPS ρε εχουμε βαρεθει βγαλτε και τιποτα αλλο :rant:

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1. Nintendo: α) αν και τα χαρακτηριστικά του wii μου δημιούργησαν ελπίδες για νέες πιθανότητες που ανοίγονται για το gameplay (σε βαθμό που το αγόρασα μέσα στη πρώτη βδομάδα περιμένοντας ότι θα κυκλοφορήσουν παιχνιδάρες) τελικά με απογοήτευσε οικτρά,έμεινα με 6 παιχνίδια και μερικά του gamecube...

β) το nds,αν και είχε τις 2 οθόνες που μου φάνηκαν καλές σαν concept δεν μπόρεσα να χωνέψω πως ήταν δυνατόν να κυκλοφορήσουν εν έτει 2004 ένα σύστημα με χειρότερα χαρακτηριστικά από ένα σύστημα που κυκλοφόρησε το '96 (αν και κύριος υπαίτιος είναι μάλλον η χειρότερη ανάλυση της οθόνης που χάλαγε πολύ το αποτέλεσμα) ,τελικά οι μόνοι λόγοι που το κρατάω ακόμα (και για πολλά χρόνια ακόμα) είναι το ff3,chrono trigger,radiant historia,τα kingdom hearts και το lost in blue.

2. Sony: η τρομακτική αρχική τιμή του ps3 με απογοήτευσε και σε συνδυασμό με τα σχετικά αδιάφορα,για μένα,παιχνίδια με έκαναν να στραφώ στο χ κουτί :xm: .τώρα πλέον που έχει παιχνιδάρες και μια πιο λογική τιμή δεν έχω τα χρήματα για να το αγοράσω :( .

3. Microsoft: όπως είπα παραπάνω,κάτι η έλλειψη παιχνιδιών,κάτι η τιμή (του ps3) ,συνυπολογίζοντας και το γεγονός ότι υπήρχαν αρκετά παιχνίδια που με ενδιέφεραν στράφηκα χωρίς δισταγμό στο xbox.5 χρόνια μετά και το πιο καινούργιο παιχνίδι που έχω είναι από το 2009 :( ...

4. DLC: δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση.

5. το γεγονός ότι,περισσότερο σε σχέση με προηγούμενες γενιές,δεν πούλησαν αρκετά τίτλοι που πραγματικά το άξιζαν,"λογικό" αφού σε μεγάλο ποσοστό δεν ήταν FPS :angry: ...

1)Capcom. Ξεκινησε με ντουζενια και ξεφουσκωσε ασχημα

2)Η διαλυση (ουσιαστικα) της Team Ninja

3)H καθολικη επικρατηση της UT και της καφετιας παλετας

4)Η απογοητευση απο την iD. Καλο το Rage αλλα μετα απο τοσο καιρο και τοσο hype περιμεναμε κατι που θα μας στειλει

5)Το Dpad του 360! Δεν ειμασταν ποτε τοσο κοντα στο τελειο pad και χαθηκε σε λεπτομερεια

6)Το φευγιο απο το κεφαλι των MS και Sony, των λιονταριων που πυροδοτουσαν τα console wars και εδιναν οπαδικο νοημα στις E3. Xωρις Moore και Kutaragi δεν σου κανει η καρδια να ξενυχτησεις για τα E3 live

7)Η συνεχιση του milking των franchises απο τη Nintendo

8)Η εισβολη στο χομπυ μας πολλων "αλεξιπτωτιστων"(casuals) με κυριες "κερκοπορτες" το Wii και τη χρηση BR

9)Μεγαλοι δημιουργοι του παρελθοντος ειτε "εξαφανιστηκαν", ειτε οι δημιουργιες τους ηταν πολυ χαμηλοτερες των προσδοκιων μας

10)Η φοβερη πτωση φαντασιας-δημιουργικοτητας-πρωτοτυπιας των ιαπωνικων στουντιο

11)JRPG. Μονο το Lost Odyssey ευχαριστηθηκα...

12)Πολλα "30αρια" (καρε εννοω)

13)Πολλα πολλα πολλα multiplatform

σταματηστε με...μπορω να γραφω μεχρι αυριο :)

- H Nintendo και τα motion controls.

- H αποτυχία της Sony.

- RROD.

- To γεγονός ότι το gaming έγινε mainstream και οι εταιρίες σπάνια φτιάχνουν παιχνίδια για gamers πλέον.

- DLC και patches.

- Tα ατελείωτα tutorials.

- Τα ατελείωτα cutscenes.

- Το ατελείωτο μπλα μπλα.

- Quick Time events.

- Το ότι θέλουμε παιχνίδια και μας πουλάνε ταινίες.

- Racing games στα 30 fps (όταν την προηγούμενη γενιά τα περισσότερα έτρεχαν στα 60).

- H σειρά CoD.

- H Ubisoft.

- H Activision.

- O θάνατος της σειράς Resident Evil.

- O θάνατος της σειράς Silent Hill.

- O θάνατος της σειράς Metroid και το έκτρωμα του Sakamoto.

- O συνεχής βιασμός του Sonic.

- To ότι δεν βγάλανε Starfox στο Wii (παρόλο που το Wiimote+Nunchuck ταιριάζουν τέλεια για το στυλ αυτό).

- Το ότι δεν βγάλανε ένα F-Zero....

- ... και βγάλανε το Wii Music.

- To Ευρωπαϊκό Virtual Console στα 50hz (λες και ζούμε στο 95)

Και πολλά άλλα που δεν μου έρχονται τώρα αλλά θα συμπληρώσω αν είναι. Για μένα η χειρότερη γενιά κονσολών και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.

Μα να συμφωνω σε ολα με τους προλαλησαντες...Σε ολα ομως...Το μονο που δεν καταλαβα Wally ειναι για το χειριστηριο του 360.Ποια ειναι αυτη η λεπτομερεια που χασαμε το τελειο?και για να πω και εγω κατι που με χαλαει περισσοτερο απο ολα τα αλλα ειναι τα dlc και τα update που θελει καθε παιχνιδι.Συμφωνοι δεν ειναι αναγκαια(οχι παντα,παραδειγμα το Skyrim-PS3)αλλα ειναι πλεον μερος του παιχνιδιου..Δηλαδη στις προηγουμενες κονσολες πως μπορουσαν και τα παιχνιδια ηταν οκ?Μηπως φταιμε και εμεις ομως για την τροπη αυτη που πηρε το gaming(αυτο βεβαια ειναι αλλη κουβεντα και το topic μιλαει για αλλο πραγμα)?

To αθλιο dpad βρε :)

ΑΑΑΑ :D .Μαλιστα εχεις δικιο!

Πολυ ενδιαφερον θεμα.Μηπως πρεπει να γινει και κατι αντιστοιχο με το τι μας αρεσει στις κονσολες αυτης της γενιας? :darkglasses:

Εμενα δεν μου αρεσει το γεγονος οτι οι νεες κονσολες αυτοματα δηλωνουν οτι μεγαλωσα :P Περα απο την πλακα πιο πολυ ειναι συναισθηματικοι οι λογοι!Και παντα κατα την γνωμη υπαρχει μια τεραστια διαφορα στο θεμα του gameplay σε σχεση με κονσολες που μεσουρανουσαν παλιοτερα...σημερα ολα τα παιχνιδια οπως εγραψα και σε ενα παλιοτερο post στηριζονται σε εφφε/γραφικα κτλ.Η διασκευδαση χαθηκε σε ενα μεγαλο ποσοστο(Φυσικα και υπαρχουν παιχνιδαρες σημερα μη τα ισοπεδωσουμε ολα)αλλα μαζι με την ισχυ που προσφερουν οι νεες κονσολες θελω και παιχνιδια που να τα χαιρομαι και να τα ευχαριστιεμαι και οχι απλα να βλεπω φανταστικα σκηνικα και τοπια.πχ προτιμο να ασχοληθω με tο resident evil 1 στο psx παρα με το καινουργιο resident στο ps3

metalcandyman είπε:
...5.DLC...θα πληρωναμε ενα καρο λεφτα για να τους δουμε.
5. Πέστα ρε χρισόστομε! Άντε μου φάγανε όλα τα δαχτυλίδια μ' αυτά τα DLCs.

Επίσης μου τη σπάει η συσκευασία των παιχνιδιών. Παλιά ήταν τέχνη και τώρα απλά μια πλαστική θήκη κι ένα δισκάκι μέσα. Το πακέτο της προκωπής το βαφτήσανε Special/Collector's Edition τρομάρα τους.

Μέρος 2ο.

- Η πολύ μικρή διαφορά στα γραφικά από την προηγούμενη γενιά σε σχέση με τις τεράστιες διαφορές μεταξύ παλιότερων.

- Η μεγάλη άνοδος του online gaming και η εξαφάνιση του local multiplayer με εξαίρεση τα mini games shovelware του Wii.

- Εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων, τα soundtracks σε γενικές γραμμές είναι αδιάφορα σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές.

- Τα δεκάδες FPS που έχουν λιγότερο βάθος από το Wolfenstein του 1992.

- Οι Γιαπωνέζοι developers πλέον δίνουν σημασία μόνο στο στυλ και την μόδα παρά στην ατμόσφαιρα και το περιεχόμενο.

- H γενιά είναι τόσο χάλια που μάλλον περιμένουν την επόμενη για να βγάλουν το Last Guardian.

- Τα φορητά της Sony. To PSP, το UMD, τo PSvita, τα PS3 ports και το Wipeout στα 30fps! (ultra fail).

1 - Το οτι οι κονσολες γινανε σαν ενα μετρio PC - Κανενα game δεν ειναι true 1080p - Ολα upscaled ειναι.

2 - Το οτι οι κονσολες γινανε σαν μικρα HTPC. Δεν με ενδιαφερει να βλεπω photos, ταινιες, κλπ στην κονσολα μου, θελω να παιζω games!

3 - DLC ...

4 - Αναμασηματα των παλιων games. Τιποτα καινουργιο ουσιαστικα

5 - Online gaming kαι lag. Γενικως online gaming. Ο καθε αμπαλος οταν χανει βριζει και βριζει και βριζει ... κουραστικο και αχρειαστο

6 - Τα platform games ΠΕΘΑΝΑΝ εντελως ... μια στο τοσο βγαινει ενα

Για μένα η έβδομη γενιά μ' έκανε ν' αναζωογονήσει το πάθος μου για τα videogames που είχε αρχίσει να φθίνει στην έκτη γενιά. Κι αυτό οφείλεται χάρη στο Wii και το DS με το Xbox360 να κάνει ωραίο συμπλήρωμα. Παρόλα αυτά υπήρξαν κι ορισμένες μεγάλες απογοητεύσεις. Μερικές απ' αυτές είναι:

- O καρκίνος των DLC.

- Τον κατήφορο που πήρε τον τελευταίο καιρό η Capcom (πλέον γνωστή κι ως Crapcom) που αποτελούσε μια ζωή μια από τις αγαπημένες μου εταιρείες μέχρι και σήμερα. Από τα τελευταία παιχνίδια της που απόλαυσα όσο λίγα πριν φτάσει σ' αυτήν την κατάντια ήταν το Ghost Trick για το DS.

- H χιπστεροκατάσταση της indie σκηνής (τόσο από τους δημιουργούς όσο κι από τους υποστηρικτές του) κι η λανθασμένη προσέγγισή της.

- Το Sonic 4 - episode 1.

- To φαινόμενο των Angry Birds που αρκετοί αστοιχείωτοι το χαρακτηρίζουν ως το Super Mario Bros της χιλιετίας μην ξεράσω. Kill it with fire!

- Το φαίνομενο του iPhone/iPad που αρκετοί αδαεις το χαρακτηρίζουν ως τον αντικαταστάτη των φορητών παιχνιδομηχανών. Ένα από τα μείον του φαινομένου είναι ότι αρκετοί δημιουργοί κυκλοφορούν ορισμένα διαμάντια αποκλειστικά για τα προϊόντα της Apple αγνοώντας την υπόλοιπη smartphone αγορά λες και το iPhone έχει το μονοπώλειο.

- Το Lunar Dragon Song.

- To καταραμένο d-pad του Xbox360.

- Oι λανθασμένες κινήσεις που έκανε η Nintendo στο Virtual Console και το WiiWare.

- T' ότι η Nintendo δεν είχε εξαρχής την DSiWare υπηρεσία στο DS με αποτέλεσμα όσοι είχαν παλιότερα μοντέλα να μείνουν με την χαρά. Υπομονή μέχρι να πάρω 3DS στο άμεσο μέλλον.

Χμ. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ και με χαλάει είναι το DLC. Δεν με αφορά κάτι που δεν το έχω hardcopy και φυσικά, αν είναι να πληρώσω για παιχνίδι το θέλω ολοκληρωμένο και όχι με δόσεις. Είμαι και κατά των δανείων και η "δόση" σαν λέξη μου τη δίνει.

Για το shovelware στο wii και στο kinect φάση είναι και θα περάσει. Απαραίτητα ίσως θα περνάγαμε από το στάδιο, καλύτερα τώρα παρά μετά. Άλλωστε αν στα 100 παιχνίδια τα 90 είναι μάπα, μη τα πάρετε, γιατί, μη μου πείτε ότι είστε 15 ώρες τη μέρα καθημερινά με το pad στο χέρι και τα έχετε λιώσει όλα, δεν θα σας πιστέψω. Εγώ είμαι ουσιαστικά άεργος (συνειδητά απέχω η λέξη χωρίς "ν" μέσα) και με το ζόρι κλείνω 6ωρο. Ούτε τα μισά δεν προλαβαίνω να παίξω όπως θέλω. Όχι να είχα παιδιά, δουλειά, πεθερά, παιδικούς σταθμούς, διαβάσματα παιδιών, παιδίατρους, παράλληλη σχέση (κοινώς γκόμενα τη συνάδελφο ή γραμματέα) και άλλα.

Σταματήστε τη γκρίνια και απολαύστε gaming. :P

(Αυτοαγχώθηκα με τη σκέψη και μόνο υποχρεώσεων, σικεμε κανταρ πια!!!! ) :D

1.To Wii και ότι παιχνίδι βγήκε γι αυτό.

Ένα άλλο γεγονός που με απογοήτευσε στην γενιά αυτή είναι τ' ότι η Rare πλέον έχει καταντήσει να φτιάχνει μονάχα εμπορικούρες τύπου Kinect Sports εξαιτίας της απληστίας της Microsoft. Πάλι καλά που προλάβανε και βγάλανε μερικά αριστουργήματα όπως το Kameo - Elements of Power που το παιδεύαν εδώ και χρόνια (από την εποχή του Gamecube για την ακρίβεια πριν εξαγοραστεί η Rare από την Microsoft).

Vetus είπε:
Ένα άλλο γεγονός που με απογοήτευσε στην γενιά αυτή είναι τ' ότι η Rare πλέον έχει καταντήσει να φτιάχνει μονάχα εμπορικούρες τύπου Kinect Sports εξαιτίας της απληστίας της Microsoft. Πάλι καλά που προλάβανε και βγάλανε μερικά αριστουργήματα όπως το Kameo - Elements of Power που το παιδεύαν εδώ και χρόνια (από την εποχή του Gamecube για την ακρίβεια πριν εξαγοραστεί η Rare από την Microsoft).
Συμφωνώ αν και η μεγάλη κατρακύλα της RARE ήταν απογοήτευση της προηγούμενης γενιάς και όχι αυτής. Τώρα απλά έφτασαν στον πάτο.

Με απογοητεύει που βλέπω στα περισσότερα καινούργια παιχνίδια (τουλάχιστο για το ps3 που έχω) τα γραφικά είναι εκπληκτικά και το gameplay πάει περίπατο. Πως να δικαιολογήσω τα 50αρια που κοστίζει το καθένα;

Imgema είπε:
Συμφωνώ αν και η μεγάλη κατρακύλα της RARE ήταν απογοήτευση της προηγούμενης γενιάς και όχι αυτής. Τώρα απλά έφτασαν στον πάτο.
Σ' αυτό θα συμφωνήσω. Τουλάχιστον στην προηγούμενη γενιά προλάβανε και βγάλανε το αριστουργηματικό Star Fox Adventures για το Gamecube πριν εξαγοραστεί από την Microsoft. Kι εδώ που τα λέμε στο πρώτο Xbox δεν βγάλανε κανά παιχνίδι της προκοπής (το Conker: Live & Reloaded ήταν μια κοτσάνα και μισή που καμία σχέση δεν είχε με το cult classic Conker's Bad Fur Day κι ήταν για κονσόλα που θεωρούταν πιο παιδική σε σχέση με το Xbox που υποτίθεται απευθυνόταν σε πιο ώριμο κοινό αλλά παρόλα αυτά λογοκρίναν αρκετά το Conker: Live & Reloaded, τι ειρωνεία).

telonio είπε:
Με απογοητεύει που βλέπω στα περισσότερα καινούργια παιχνίδια (τουλάχιστο για το ps3 που έχω) τα γραφικά είναι εκπληκτικά και το gameplay πάει περίπατο. Πως να δικαιολογήσω τα 50αρια που κοστίζει το καθένα;
Στ' ότι βλέπεις ταινίες με τέλεια γραφικά; :P

Πέρα από την πλάκα υπάρχουν ακόμα παιχνίδια με τέλεια γραφικά και gameplay (όπως το Bayonetta) αλλά η αλήθεια να λέγεται ότι σε αρκετά απ' αυτά παίζει πολύ quick time event σε σημείο που καταντά ανέκδοτο.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Moυ αρέσουν αυτά τα επεξηγηματικά videaκια. Το συγκεκριμένο θα το χρειαστώ σε περίπτωση που θέλω να εξηγήσω σε κάποιον, με γραφικό τρόπο, τους λόγους που θεωρώ το "Castlevania" Lords of Shadow.... όχι και τόσο καλό παιχνίδι.

Aν και δεν το 'χω παίξει το Castlevania - Lords of Shadow έχω φίλους μου που είναι φανατικοί της σειράς Castlevania και δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένοι με το εν λόγω παιχνίδι καθώς μόνο Castlevania δεν είναι. Μέχρι και ο σχεδιασμός των χαρακτήρων νομίζεις ότι είναι ότι από κανά δυτικό MMORPG. Κι όχι, δεν έχει να κάνει το γεγονός ότι είναι 3D, άλλωστε δεν είναι ο πρώτος 3D τίτλος της σειράς (οι φίλοι μου αυτοί γούσταραν αρκετά τους 3D Castlevania τίτλους για το PS2).

Αλήθεια, σε όλους αυτούς που γουστάρουν Castlevania - Lords of Shadow έχουν παίξει κανά παλιότερο παιχνίδι της σειράς;

Και γενικά μου την δίνει που τώρα τελευταία αρκετά παλιά, δημοφιλές francise τους αλλάζουνε τα φώτα προκειμένου να προσελκύσουν νέους fans (π.χ. το αναμενόμενο Devil May Cry 5 για τ' οποίο ας μην μιλήσω καλύτερα).

Πίσω
Μπλουζα