bettina
RetroMaNiaC
- Αντιδράσεις
- 957
Ωραίες και οι νουαζετες αλλά η Τζοκοντα δεν παιζόταν.
Τρίγωνα πανοράματοςΠως λέγονται βρε παιδιά
Προβολή συνημμένου 269648
Έχω να φάω κανονικά γλυκό από 12 ετων και να φάω πια θα μου έρθει ασχημα η πολύ ζάχαρη παιδιά. Και να χα επιλογή πια να φάω πάλι με λιγη ζάχαρη θα προτιμούσα.Πάντως νομίζω ότι το χάνουμε λίγο σε αυτό το θέμα! Δεν νομίζω λοιπόν ότι είχαμε τόσο μεγάλη ποικιλία σε γλυκά τότε ούτε πρόσβαση σε αυτά, τουλάχιστον εκτός μεγάλων αστικών ζαχαροπλαστείων! Από την άλλη επειδή τα βασικά υλικά και ακόμα και τα συντηρητικά, γλυκαντικά δεν είναι ίδια με τότε, ακόμα και το ίδιο γλυκό με σήμερα δεν είναι ακριβώς το ίδιο! Θα σας δώσω ένα παράδειγμα με τυποποιημένο αγαπημένο παιδικό γλύκισμα! Την σοκολάτα kiss. Εμείς τρώγαμε κάτι άλλο τότε με περίσσια ζάχαρη που σήμερα απλά δεν είναι το ίδιο προϊόν! Το ίδιο ισχύει και με τα γλυκά των ζαχαροπλαστείων...ακόμα και η κλασσική κρέμα στα μιλφειγ, δεν είναι ίδια και δεν είμαι ο μόνος που το υποστηρίζει!
Πάντως νομίζω ότι το χάνουμε λίγο σε αυτό το θέμα! Δεν νομίζω λοιπόν ότι είχαμε τόσο μεγάλη ποικιλία σε γλυκά τότε ούτε πρόσβαση σε αυτά, τουλάχιστον εκτός μεγάλων αστικών ζαχαροπλαστείων! Από την άλλη επειδή τα βασικά υλικά και ακόμα και τα συντηρητικά, γλυκαντικά δεν είναι ίδια με τότε, ακόμα και το ίδιο γλυκό με σήμερα δεν είναι ακριβώς το ίδιο! Θα σας δώσω ένα παράδειγμα με τυποποιημένο αγαπημένο παιδικό γλύκισμα! Την σοκολάτα kiss. Εμείς τρώγαμε κάτι άλλο τότε με περίσσια ζάχαρη που σήμερα απλά δεν είναι το ίδιο προϊόν! Το ίδιο ισχύει και με τα γλυκά των ζαχαροπλαστείων...ακόμα και η κλασσική κρέμα στα μιλφειγ, δεν είναι ίδια και δεν είμαι ο μόνος που το υποστηρίζει!
Πολύ φοβάμαι ότι οι "αμερικανιές" έχουν επηρεάσει την κλασική αστική ζαχαροπλαστική μας πολύ βαθύτερα απ' ότι φανταζόμαστε.