αριαδνη
candy fan
- Joined
- 29 Μάρ 2010
- Μηνύματα
- 16.315
- Αντιδράσεις
- 19.430
Καταλαβα από τις βιτρίνες θα τα δούμε και οι δυο τρώγοντας στεβια σοκολάτα, καλό είναι και αυτό. Σκέψου πως στα ρετρο χρόνια θα τα βλέπαμε έτσι σε minimal γραμμέςΔεν γράφω αλλά βλέπω . Κι αυτό ανεβάζει ΚΑΙ το ζάχαρο (placebo effect) ΚΑΙ την πίεση .
Γιατί δεν υπάρχει γλυκό "μαμά";μπαμπάς
Μετά γράφεις να μην μελετώ το ζάχαρο. Πρόσεχε μην πάθεις σύνδρομο στέρησης (οπτικό και όχι μόνο)Άψογο, αυτα τα πρασινα και κοκκινα γλυκα πρέπει να είναι new entry Προβολή συνημμένου 269442
Placebo θα πάθω χα χαΓιατί δεν υπάρχει γλυκό "μαμά";
Μετά γράφεις να μην μελετώ το ζάχαρο. Πρόσεχε μην πάθεις σύνδρομο στέρησης (οπτικό και όχι μόνο)
το κανονικό του όνομα είναι σαβαρένμπαμπάς
Το αντίθετο συμβαίνει όταν τρως στεβια το σάκχαρο ανεβαίνει πολύ σταθερά χωρίς να περνά την κόκκινη γραμμή ποτέ ( με την ζάχαρη ανεβαίνει κατευθειαν) και νιώθεις χορτασμενος και δν ζητάς αλλο. Ότι κάνει φούσκωμα ναι αυτό αληθεύει. Τρώω χρόνια τέτοια προϊόντα και ξέρω. Σαχαρο δεν ανεβάζουν σε λογικές ποσότητες όμως για να είναι γλυκα τους βάζουν περισσότερο γάλα με λίπος και ίσως να ανεβάζουν χοληστερίνη.πήγα σε μια ομιλία με θέμα την παχυσαρκία που την έκανε ένας πολύ καλός ομοιοπαθητικός γιατρός εδώ στο Ηράκλειο και λέει ότι μια πιθανή εξήγηση γιατί δεν δουλεύει η στέβια σαν υποκατάστατο της ζάχαρης είναι ότι το έντερο πιθανόν να έχει μια χλωρίδα (δηλ. μικροβίωμα) που απαιτεί ζάχαρη και όταν φάμε κάτι με στέβια και φτάσει στο έντερο μας το έντερο λέει "με κοροιδεύεις;" και απαιτεί πολλαπλάσια ποσότητα σε ζάχαρη. όλα αυτά είναι θεωρίες, φυσικά.
Νομίζω ότι υπήρχαν και σε καραμέλες. Θυμάμαι και κάτι κόκα κόλα ζελεδακιαΤέτοια σχέδια θυμαμαι σε γλυφιτζούρια...
ε άρα λάθος έκανε ο γιατρός ξέρω 'γω εγώ προσπαθώ να κόψω τελείως τα γλυκά και δεν παίρνω καθόλου γλυκά από ζαχαροπλαστείο μιας και είναι και αυτά ακριβά μπας και πέσει λίγο η μπάκα. πάντως αυτός ο γιατρός έχει λίγο περίεργες απόψεις και είναι εναντίον της κλασσικής ιατρικής.Το αντίθετο συμβαίνει όταν τρως στεβια το σάκχαρο ανεβαίνει πολύ σταθερά χωρίς να περνά την κόκκινη γραμμή ποτέ ( με την ζάχαρη ανεβαίνει κατευθειαν) και νιώθεις χορτασμενος και δν ζητάς αλλο. Ότι κάνει φούσκωμα ναι αυτό αληθεύει. Τρώω χρόνια τέτοια προϊόντα και ξέρω. Σαχαρο δεν ανεβάζουν σε λογικές ποσότητες όμως για να είναι γλυκα τους βάζουν περισσότερο γάλα με λίπος και ίσως να ανεβάζουν χοληστερίνη.
Το 90' άρχισαν να εμφανίζονται τα προϊόντα αυτά με βασιλισσα την τότε ασπαρταμη και σορβιτολη, ακολουθούσε η φρουκτόζη. Πλέον είναι βιομηχανία.