Μεταξύ του γαλακτομπούρεκου της Ντάλιας και του mohnkuchen θα προτιμήσω το δεύτερο! (έχεις φρίξει, φαντάζομαι, αλλά μου αρέσει πολύ αυτό το κέικ). Τα κωκάκια της όμως θα ήθελα να τα δοκιμάσω.Ευρύ το φάσμα: Μπαμπά ή πάστα σοκολατίνα ή τρίγωνο με κρέμα από τον Κρίνο στην Κοζάνη και κωκάκια ή γαλακτομπούρεκο από τη Ντάλια στα Μελίσσια! Δύσκολο αυτό το θέμα για ξενητεμένους........ Πάω να φάω Mohnkuchen (γλυκό με σπόρους παπαρούνας) μπας και συνέλθω από τις ρετροαναμνήσεις............
Ο Κρίνος ήταν το πιο γνωστό ζαχαροπλαστείο της Κοζάνης στα '60ς και'70ς, απέναντι από την κεντρική πλατεία. Νομίζω έκλεισε στα '90ς. Με την όντως πεντανόστιμη μπουγάτσα (και τυρόπιτα) του Θωμά μεγάλωσα, και μάλιστα του πατέρα (νομίζω πριν κάποια χρόνια ανέλαβαν τα παιδιά του). Στο μικρό του τότε τυροπιτάδικο ('70ς) είχε μία φωτογραφία 4 παππούδων με την επιγραφή "και οι 4 τρώγαμε μπουγάτσα στου Θωμά, για αυτό ζήσαμε 150 χρόνια!". Τι μου θύμισες φίλτατη! Τι να μου κάνει τώρα το Mohnkuchen.....Μεταξύ του γαλακτομπούρεκου της Ντάλιας και του mohnkuchen θα προτιμήσω το δεύτερο! (έχεις φρίξει, φαντάζομαι, αλλά μου αρέσει πολύ αυτό το κέικ). Τα κωκάκια της όμως θα ήθελα να τα δοκιμάσω.
Τον Κρίνο δεν θυμάμαι να τον έχω προλάβει στην Κοζάνη στις αρχές των '00s που δούλευα εκεί πάνω. Ήταν όντως τόσο καλός; Έχω προλάβει όμως την πεντανόστιμη μπουγάτσα του Θωμά.
Έβγαλα 13/15 και δεν τρώω ούτε το ένα τρίτο από αυτά. Αλλά δεν ήταν δύσκολο το τεστ. Φαντάζομαι οι λάτρεις των γλυκών θα απαντήσουν σε όλα σωστά.ΚΟΥΙΖ: Ξέρεις τίποτα για τα γλυκά; Κάνε το τεστ των 15 ερωτήσεων - Μικροπράγματα
Τι γνωρίζεις από ζαχαροπλαστική; Απάντησε στις ερωτήσεις και τέσταρε τις γνώσεις σου στα γλυκάmikropragmata.lifo.gr
Λάθος. Λατρεύω τα γλυκά, αλλάΈβγαλα 13/15 και δεν τρώω ούτε το ένα τρίτο από αυτά. Αλλά δεν ήταν δύσκολο το τεστ. Φαντάζομαι οι λάτρεις των γλυκών θα απαντήσουν σε όλα σωστά.
Και τουλουμπίτσες βρε αθεόφοβε; μόνο που διάβασα τη λέξη πήγε το ζάχαρο 300!Αχ, να είχα ένα κουτί τουλουμπίτσες ζουμερές ζουμερές! Αυτό ζήλεψα από όλα τα ανήθικα που είδα.