Agreeeeeeeeeeeeed!Κουραμπιέδες η μελομακάρονα για τα Χριστούγεννα; Πρέπει να βάλουμε πολ
Προβολή συνημμένου 254456
Agreeeeeeeeeeeeed!
Καραρετρό είναι αλλά όχι σε όλα τα μέρη της Ελλάδος. Συνηθίζονται πολύ στην Πελοπόννησο όπου το ελαιόλαδο είναι μπόλικο. Επίσης δεν θεωρούνται τόσο χριστουγεννιάτικο όσο πρωτοχρονιάτικο. Στην Μεσσηνία, ας πούμε, φτιάχνουν δίπλες για να διπλώσουν (=να διπλασιαστούν) τα καλά που θα φέρει ο νέος χρόνος. Στην Αιτωλ/νία πάλι δεν τις πολυφτιάχνουν. Τουλάχιστον το σόι του πατέρα μου δεν τις συνήθιζε. Προσωπικά τις συμπαθώ πολύ και επίσης τις έχω συνδέσει και με άλλες χαρές (γιορτές, γάμους κλπ.)Oι διπλες θεωρούνταν ρετρό χριστουγεννιάτικο γλυκό;
Προβολή συνημμένου 254471
Ω Καλα λέω εγώ δεν τις θυμάμαι ως γλύκισμα ρετρο Χριστουγέννων, ναι να κάνουμε poll και ας βάλουμε και τις διπλές ως τρίτη επιλογή.Καραρετρό είναι αλλά όχι σε όλα τα μέρη της Ελλάδος. Συνηθίζονται πολύ στην Πελοπόννησο όπου το ελαιόλαδο είναι μπόλικο. Επίσης δεν θεωρείται τόσο χριστουγεννιάτικο όσο πρωτοχρονιάτικο. Στην Μεσσηνία, ας πούμε, φτιάχνουν δίπλες για να διπλώσουν (=να διπλασιαστούν) τα καλά που θα φέρει ο νέος χρόνος. Στην Αιτωλ/νία πάλι δεν τις πολυφτιάχνουν. Τουλάχιστον το σόι του πατέρα μου δεν τις συνήθιζε. Προσωπικά τις συμπαθώ πολύ και επίσης τις έχω συνδέσει και με άλλες χαρές (γιορτές, γάμους κλπ.)
Οσο για το poll κουραμπιέδες ή μελομακάρονα είμαι μέσα! Θα έχουμε ξεχωριστό thread?
Και πολυ καραρετρο! Εχουμε κι εμεις μπολικο καλο λαδι στα Μεσογεια. Θυμαμαι την θεια μου πριν κανα 50αρι χρονια, Να ανοιγει φυλο "τσιαροχαρτο" με το χερι, τυφλα ναχει αυτο του εμποριου. Με ενα ροδακι να κοβει λωριδες το ζυμαρι με σχεδια να διπλωνει τις λωριδες σε διαφορα φιογγακια, διπλα η κατσαρολα με καυτο λαδι, τις μπουμπουνιζε μεσα, τρυπητη κουταλα, γυαλινη πιατελα, μελομα πασπαλισμα με τριμενα φιστικια Αιγηνης και καρυδια, Μουτρεχανε τα σαλια βεβαια μεχρι να κρυωσουν και να τις κατασπαραξω, διατι να κρυψωμεν αλλωστε? Η μανα μου ΟΚ δεν τοχε με τις διπλες αλλα φτιαχναν μαζυ με την θεια ΘΕΙΚΑ μελλομακαρονα.Καραρετρό είναι αλλά όχι σε όλα τα μέρη της Ελλάδος. Συνηθίζονται πολύ στην Πελοπόννησο όπου το ελαιόλαδο είναι μπόλικο. Επίσης δεν θεωρούνται τόσο χριστουγεννιάτικο όσο πρωτοχρονιάτικο. Στην Μεσσηνία, ας πούμε, φτιάχνουν δίπλες για να διπλώσουν (=να διπλασιαστούν) τα καλά που θα φέρει ο νέος χρόνος. Στην Αιτωλ/νία πάλι δεν τις πολυφτιάχνουν. Τουλάχιστον το σόι του πατέρα μου δεν τις συνήθιζε. Προσωπικά τις συμπαθώ πολύ και επίσης τις έχω συνδέσει και με άλλες χαρές (γιορτές, γάμους κλπ.)
Οσο για το poll κουραμπιέδες ή μελομακάρονα είμαι μέσα! Θα έχουμε ξεχωριστό thread?
Τα μελομακάρονα με σοκολάτα είναι νέα βερσιόν νομίζωΑχ, εμένα μπορείτε να μου δώσετε τα μελομακάρονα με τη σοκολάτα? Πολύ μου αρέσουν. Μια συνάδελφός μου στο παλιό γραφείο, που ήταν εξαιρετική μαγείρισσα, έφτιαχνε κάθε χρόνο κάτι υπέροχα μελομακαρονάκια με σοκολάτα γιατί άρεσαν στην κόρη της και πάντα μου έφερνε γιατί ήξερε ότι είμαι γλυκατζού. Όμως πάντα αγοράζω και για το σπίτι, έτσι για το καλό του χρόνου. Μόνο που παίρνω λίγα, για να αποφεύγω να τα τρώω.
H μάνα μου ήταν εξπερ στους κουραμπιέδες και τα Χριστούγεννα και του Αγίου Γεωργίου έφτιαχνε καταπληκτικά πράγματαKαι τα δυο ωραια ειναι, αλλα στους κουραμπιεδες εχω περισσοτερη προτιμηση.
Ειδικα αμα βρω (που δε βρισκω) κουρμαπιεδες φτιαγμενους με φρεσκο βουτυρο, τοτε η γευση τους με απογειωνει.
Την εποχη που ημουν παιδι και μεχρι την εφηβεια τα πιο πολλα ζαχαροπλαστεια εφτιαχναν τα γλυκα τους με βουτυρο γαλακτος.
Σημερα μας εχει φαει το ηλιελαιο με αποτελεσμα η ποιοτητα να εχει πεσει κατακορυφα.
Κριμα ομως, γιατι αν ημουν ζαχαροπλαστης θα εβαζα παντα εστω λιγο φρεσκο βουτυρο σε ολα μου τα γλυκα. Ειναι η λεπτομερεια που κανει τη διαφορα. Λιγη εξυπναδα χρειαζεται.
Προφιτερόλ; Ό, τι κι αν είναι, ευπρόσδεκτα!Αυτά εδώ τι είναι βρε παιδιά;
Προβολή συνημμένου 254566