Ποιο βιβλίο του Stephen King είναι το αγαπημένο σας;

krem13

RetroNuts!
Joined
11 Οκτ 2008
Μηνύματα
1.520
Αντιδράσεις
59
Οι δικές μου επιλογές είναι δύο,τα οποία δεν είναι από τα πιό γνωστά έργα του αλλά είναι το ίδιο εφιαλτικά.

Το πρώτο είναι η μακριά πορεία (την οποία έγραψε χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο richard bachman) και η δεύτερη επιλογή μου είναι το παιχνίδι του τζέραλντ στο οποίο μία γυναίκα μένει δεμένη με χειροπέδες στο κρεβάτι της,μέσα σε ένα σπίτι μακριά από τον πολιτισμό,οταν κατά τη διάρκεια ενός εχμμ... παιχνιδιού με τον άντρα της τον σκοτώνει κατά λάθος,ένα πραγματικά εφιαλτικό βιβλίο!
 
Αν και έχω δει όλες τις ταινίες που βασίστηκαν σε σενάρια του, τον λάτρευα πιτσιρικάς, η μόνη ταινία του που με έκανε να διαβάσω και το βιβλίο ήταν το Stand by me.

PS. ξέχασα και το Useful things
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Από καιρό ήθελα να ξεκινήσω ένα topic-αφιέρωμα στον Stephen King καθώς είμαι μεγάλος θαυμαστής του από τα 11 μου που διάβασα το The Shining. Έχω ΟΛΑ τα βιβλία του, συμπεριλαμβανομένης μια σπάνιας έκδοσης του Black House που λόγω ενός τυπογραφικού λάθους που έχει θα πιάσει πολλές χιλιάδες Ευρώ αν ποτέ την δημοπρατήσω. Είναι και τα μόνα λογοτεχνικά βιβλία που διατηρώ πλέον (πιάνουν μια βιβλιοθήκη ολόκληρη), καθώς όλα τα άλλα τα έχω χαρίσει και εδώ και χρόνια αγοράζω μόνο E-books (εκτός του SK φυσικά).

Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για αυτόν, θα αρκεστώ να πω ότι η εκπληκτική δύναμη βρίσκεται στην σκιαγράφηση των χαρακτήρων η οποία είναι απίστευτα επιβλητική ακόμα και στις χειρότερες ιστορίες του (γιατί έχει άφθονες τέτοιες). Όλες οι ιστορίες που έχω γράψει -διότι υπάρχουν κι άλλες εκτός από τις δύο που έχουν δημοσιευτεί- οφείλουν έστω και ένα μικρό μέρος σε αυτόν τον άνθρωπο αφού είναι εκείνος που μου έδωσε το έναυσμα να αρχίζω να γράφω.

Επίσης krem13 επίτρεψέ μου να σε συγχαρώ για το γούστο σου, αφού κι εμένα η αγαπημένη μου ιστορία του είναι το The Long Walk. :)

Nick: Εννοείς το Needful Things.
 
και εμένα είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας και έχω και εγώ όλα τα βιβλία του (για την ακρίβεια ο πατέρας μου).

@alkis21

μπορείς να βάλεις μία φωτογραφία του έργα οδοποιίας? ο πατέρας μου λέει ότι το είχε αλλά εγώ δεν το βρίσκω πουθενα και θα με βοηθούσε μία για να ξέρω τι ψάχνω.

επίσης στα αγαπημένα μου ξέχασα να βάλω το φυλακτό (παρόλο που δεν είναι καθαρά του king).
 
krem13 είπε:
@alkis21μπορείς να βάλεις μία φωτογραφία του έργα οδοποιίας? ο πατέρας μου λέει ότι το είχε αλλά εγώ δεν το βρίσκω πουθενα και θα με βοηθούσε μία για να ξέρω τι ψάχνω.
Μου πήρε λίγη ώρα να καταλάβω ποιο εννοούσες γιατί εγώ δεν τα διαβάζω στα Ελληνικά... το βιβλίο λέγεται Roadwork και η έκδοση που έχω περιέχει κι άλλα τρία βιβλία του Bachman (Rage, The Long Walk & The Running Man). Το εξώφυλλό της είναι αυτό:

e0319330dca09f7f87521010.L.jpg
 
Δυστυχώς έτσι και πω να διαβάσω κάποιο βιβλίο, με παίρνει ο ύπνος στο 5λεπτο... :(

Δεν ξέρω τι φταίει... Το εξοντωτικό ωράριο της δουλειάς; Ο λιγοστός χρόνος που μου μένει να ασχοληθώ με τον εαυτό μου;

Τώρα τελευταία, ούτε το Retro Gamer δεν προλαβαίνω να διαβάσω... Tεσπα...

Το τελευταίο βιβλίο που διάβασα, ούτε που θυμάμαι ποιο ήταν... #) Τον Stephen King τον γνώρισα μέσα από τις ταινίες που έγιναν κάποια βιβλία του, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για κάποιο βιβλίο, παρά για ταινία...

Ελπίζω όταν και αν συνταξιοδοτηθώ, να έχω τον απαραίτητο χρόνο να διαβάζω βιβλία και να μη με παίρνει ο ύπνος από την κούραση...
 
Μέχρι κάποια στιγμή πριν από 7-8 χρόνια είχα διαβάσει ότι είχε βγάλει. Κάπου εκεί άρχισα να μένω πίσω και δεν βλέπω να επανακάμπτω. Μόνο τα καλοκαίρια προλαβαίνω να διαβάσω κανένα βιβλίο πια. Ταινίες έχω δει πολύ λίγες σχετικά, μόνο τα Shining, Maximum overdrive, Shawshank Redemption, Dead Zone και Hearts in Atlantis.

Η αλήθεια είναι πως δύσκολα θα ξεχωρίσω 1-2 μόνο αγαπημένα βιβλία. Το Misery ήταν εμπειρία για μένα, διάβαζα και το ζούσα πραγματικά, ένιωθα ότι δεν μπορούσα να διαβάσω παρακάτω, δεν ήθελα να δω τι άλλο θα τραβήξει αυτός ο άνθρωπος αλλά οι σελίδες με τραβούσαν σα μαγνήτης να τις γυρίσω έτσι κι αλλιώς. Το Pet Sematary με έκανε να νιώθω πως είμαι εγώ στη θέση του πατέρα. To Long walk ίσως είναι ψυχολογικά ότι πιο έντονo έχω διαβάσει. Το Carrie είναι καταπληκτικό, το διάβασα σε μια μέρα, δεν μπορούσα να το αφήσω. To Lisey's story, ένα από τα λίγα πιο καινούρια που έχω διαβάσει, είναι πολύ συγκινητικό. Το Cujo ήταν εφιαλτικό, το πρώτο βιβλίο του που διάβασα. Για όλα, μα όλα του τα βιβλία που έχω διαβάσει έχω μόνο καλές κριτικές. Είναι σίγουρα από τους αγαπημένους μου συγγραφείς, ο τρόπος που γράφει με αγγίζει σε απίστευτο βαθμό.
 
Αν και προτιμώ τον Clive Barker είναι πολλά του King που μου αρέσουν. Το the Stand, τα Dark Tower, Salem's Lot, το It...
 
Και εγώ εδώ και πολλά χρόνια έχω πάψει να τον διαβάζω . Πραγματικά τον βαρέθηκα . Δεν ξέρω αν τα τελεταία χρόνια έχει επανέλθει , αλλά παλιότερα το είχε παρακάνει . Ωστόσω πριν δεκαετίες (ναι , μην ξεχνιόμαστε , πλέον φτάσαμε στο 2010 ...) είχα λατρέψει πολλά βιβλία του . Θυμάμαι το Σάλεμ'ς Λοτ με είχε καθηλώσει . Επίσης καταπληκτικά ήταν πολλά μεμονομένα μυθιστορήματα όπως εκείνο στο οποίο ένας άνθρωπος μετατράπηκε σε μύκητα από χαλασμένη μπίρα (μπρρρ ...) και το άλλο με το δάχτυλο που είχε βγε στο νιπτήρα ενός σπιτιού ! Ήταν εντυπωσιακό πώς μέσα σε μερικές μόνο σελίδες μπορούσε να αναπτύξει φοβερές ιστορίες . Για παράδειγμα το μυθιστόρημα με το στειχοιωμένο διπλοτικό μηχάνημα σε ένα καθαριστήριο ήταν σε λίγες μόνο σελίδες και παρ'όλα αυτά έγινε μία πλήρης ταινία !

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είχε γράψει και αρκετές ιστορίες που δεν ήταν τρόμου , όπως το Στάσου πλάι μου (Πτώση από την αθωότητα) και το αγαπημένο μου Το καλοκαίρι της διαφθοράς , το οποίο έχει γυριθεί και σε ταινία , στην οποία τον γερασμένο Ναζί αξιωματικό τον υποδιύθηκε ο Ian McKellen (ο Γκάνταλφ από την τριλογία του Άρχοντα του δαχτυλιδιού) . Το όνομα της ταινία ήταν Apt Pupil .

krem13 , ανέβασα εδώ και μία φωτογραφία και των 5 βιβλίων που εξέδωσε ο King με το ψευδώνυμο Bakman και είναι όπως είχαν τυπωθεί στα ελληνικά :

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν είναι να διαλέξω 2, θα πω το It και το Pet Sematary.
 
Επειδή έτυχε να σπουδάσω Αμερική τα βιβλία του μέχρι το 1999 τα έχω όλα στο πρωτότυπο.2 που έφερα μαζί μου με την μετακόμιση στην Θεσσαλονίκη.Τα υπόλοιπα τα έχω στην Αθήνα στο πατρικό.Με ρωτάτε ίσως για τον αγαπημένο μου συγγραφέα μαζί με τον Λαβκραφτ ;)

p2070042600x450.jpg
 
Εκεί που τα είδα όλα ήταν το "Desperation" το οποίο υπέγραφε με το όνομα Richard Bachman. Την ταινία δεν την είδα ποτέ και ούτε το επιθυμώ πάντως...
 
iliekater είπε:
Και εγώ εδώ και πολλά χρόνια έχω πάψει να τον διαβάζω . Πραγματικά τον βαρέθηκα . Δεν ξέρω αν τα τελεταία χρόνια έχει επανέλθει , αλλά παλιότερα το είχε παρακάνει . Ωστόσω πριν δεκαετίες (ναι , μην ξεχνιόμαστε , πλέον φτάσαμε στο 2010 ...) είχα λατρέψει πολλά βιβλία του . Θυμάμαι το Σάλεμ'ς Λοτ με είχε καθηλώσει . Επίσης καταπληκτικά ήταν πολλά μεμονομένα μυθιστορήματα όπως εκείνο στο οποίο ένας άνθρωπος μετατράπηκε σε μύκητα από χαλασμένη μπίρα (μπρρρ ...) και το άλλο με το δάχτυλο που είχε βγε στο νιπτήρα ενός σπιτιού ! Ήταν εντυπωσιακό πώς μέσα σε μερικές μόνο σελίδες μπορούσε να αναπτύξει φοβερές ιστορίες . Για παράδειγμα το μυθιστόρημα με το στειχοιωμένο διπλοτικό μηχάνημα σε ένα καθαριστήριο ήταν σε λίγες μόνο σελίδες και παρ'όλα αυτά έγινε μία πλήρης ταινία !Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είχε γράψει και αρκετές ιστορίες που δεν ήταν τρόμου , όπως το Στάσου πλάι μου (Πτώση από την αθωότητα) και το αγαπημένο μου Το καλοκαίρι της διαφθοράς , το οποίο έχει γυριθεί και σε ταινία , στην οποία τον γερασμένο Ναζί αξιωματικό τον υποδιύθηκε ο Ian McKellen (ο Γκάνταλφ από την τριλογία του Άρχοντα του δαχτυλιδιού) . Το όνομα της ταινία ήταν Apt Pupil .

krem13 , ανέβασα εδώ και μία φωτογραφία και των 5 βιβλίων που εξέδωσε ο King με το ψευδώνυμο Bakman και είναι όπως είχαν τυπωθεί στα ελληνικά :

το τελευταιο εξωφυλλο τι σας θυμιζει?

Να μας πει..... ο POOKY
 
Αγαπημένα μου είναι το Salem's Lot, το Stand και το It. Επίσης και η συλλογή Nightmares & Dreamscapes.
 
Αυτο που με ειχε εντυπωσιασει περισσοτερο ηταν το Christine (με ενα παλιο στοιχειωμενο αμαξι). Ισως επειδη ηταν το πρωτο που διαβασα

Και εγω μικρος ημουν φανατικος και εχω διαβασει καμποσα, καποια στα Αγγλικα καποια στα Ελληνικα, μεχρι τα τελη του '90

Θα ξεχωρισω και το Salem's Lot. Καταπληκτικο Vampire Story, το οποιο τωρα μολις θυμηθηκα οτι δεν εχω δει σε ταινια και μαλλον θα το ψαξω.

Γενικως οι ταινιες που βασιζονται στα βιβλια του ειναι μαλλον μετριες σε σχεση με αυτα και καποιες απογοητευτικες.
 
bspus είπε:
Θα ξεχωρισω και το Salem's Lot. Καταπληκτικο Vampire Story, το οποιο τωρα μολις θυμηθηκα οτι δεν εχω δει σε ταινια και μαλλον θα το ψαξω.
Εεεε... ασ' το καλύτερα. Δεν ξέρω ποιο είναι χειρότερο, το original ή το remake.

Γενικως οι ταινιες που βασιζονται στα βιβλια του ειναι μαλλον μετριες σε σχεση με αυτα και καποιες απογοητευτικες.
Κατά κανόνα ναι, με φωτεινές πάντως εξαιρέσεις (The Stand, The Shining, Carrie, The Dead Zone, Stand By Me, It, Misery, The Green Mile και βέβαια η προσωπική μου αγαπημένη The Shawshank Redemption). Επίσης έχω υψηλές προσδοκίες για το Under the Dome που είναι στο ξεκίνημα της παραγωγής αφού το βιβλίο αυτό που κυκλοφόρησε πέρυσι το θεωρώ το καλύτερό του της δεκαετίας.
 
alkis21 είπε:
Εεεε... ασ' το καλύτερα. Δεν ξέρω ποιο είναι χειρότερο, το original ή το remake.
Κατά κανόνα ναι, με φωτεινές πάντως εξαιρέσεις (The Stand, The Shining, Carrie, The Dead Zone, Stand By Me, It, Misery, The Green Mile και βέβαια η προσωπική μου αγαπημένη The Shawshank Redemption). Επίσης έχω υψηλές προσδοκίες για το Under the Dome που είναι στο ξεκίνημα της παραγωγής αφού το βιβλίο αυτό που κυκλοφόρησε πέρυσι το θεωρώ το καλύτερό του της δεκαετίας.
Θα συμφωνήσω -σχεδόν- απόλυτα μαζί σου, απλά το The stand ήταν υπερβολικά πιστό στο βιβλίο αλλά με μέτριους ηθοποιούς -ερμηνείες,ενώ πρέπει να προσθέσω και το πολυαγαπημένο μου Cujo ;) .

'Oσον αφορά το θέμα του topic It,The Shining,Misery και φυσικά Cujo!
 
Aναμφισβητητα το Ιt ειναι το αριστουργημα του. Το πιο καλογραμμενο και διεισδυτικο.

Τα τελευταια του παντως δεν μου αρεσουν καθολου. Πιστευω οτι ''καηκε'' στο ονομα του best selling :(

Η ανθολογια που εξεδωσε με ψευδωνυμο παντως ειναι καταπληκτικη, αποδεικνυοντας οτι αν θελει μπορει να διαπρεψει και σε αλλα ειδη. Η ταινια Shawshank Redemption ειναι απειρως ανωτερη του βιβλιου(σπανιο για ταινια βασισμενη σε εργο του).

Το It παλι ηταν απαισιο! Κριμα,θα μπορουσε να γινει καταπληκτικο φιλμ ή μινι σειρα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αγαπημένο μου βιβλίο του Stephen King είναι οι Νυχτερίτες, θυμάμαι πως δεν μπορούσα να σταματήσω να το διαβάζω, το τελείωσα σε λιγότερο από 2 ημέρες!
 
Πίσω
Μπλουζα