Maddog είπε:
Το Αυτό ("It") αν ανατρέξεις σε προηγούμενες σελίδες του thread θα δεις ότι πολλοί το θεωρούν από τα καλύτερα του. Εγώ το λάτρεψα. (...)
Συμφωνώ 100%
viking4a είπε:
Το αυτό σαν ταινία είναι κοτσάνα, (...)
Συμφωνώ 1000%
Έλεγα στην Kambia ότι όταν είχα διαβάσει το "Αυτό", θυμάμαι ότι το διάβαζα νύχτα με όλα τα φώτα του σπιτιού αναμμένα κι όταν τελικά το τελείωσα, είχα πάθει γερό τραμπάκουλο, καθώς για να κοιμηθώ είχα το φως του κομοδίνου αναμμένο. Μου πήρε πολλούς μήνες να συνέλθω.
Τώρα, όσον αφορά τα υπόλοιπα βιβλία του Κινγκ (είτε σαν Κινγκ, είτε σαν Μπάκμαν), προσωπικά τα θεωρώ εξαιρετικά. Έχοντας διαβάσει όλα (ή σχεδόν όλα), μπορώ να τα χαρακτηρίσω πολλά πράγματα, αλλά σίγουρα το "μέτριο" δεν ανήκει σ' αυτά και κατ' εμέ κάνει σωστή χρήση του λόγου, λεγόντας τόσα, όσα σου χρειάζεται να σχηματίσεις την εικόνα μόνος σου - τίποτα περισσότερο & τίποτα λιγότερο. Γενικά, σου δημιουργεί το αίσθημα του επικείμενου κακού, το οποίο κορυφώνεται δραματικά σε απόλυτο τρόμο και σε κρατάει δέσμιο της πλοκής με τον τρόπο γραφής του μέχρι και το τέλος.
Κάποιος προλαλήσαντας ανέφερε (και πολύ εύστοχα, θαρρώ) ότι η συντριπτική πλειοψηφία των βιβλίων έχουν happy end - ίσως ως ανταπόδοση για όλο τον τρόμο που τραβάμε. Ένα από τα πράγματα που μ' αρέσει απίστευτα στα βιβλία του.
Κι ενώ δεν είμαι φαν του τρόμου, θεωρώ ότι δεν θα ήμουν "ολοκληρωμένη" ως βιβλιοφάγος, αν δεν είχα διαβάσει Κινγκ. Πρέπει οπωσδήποτε να μπείτε στο τριπάκι να δοκιμάσετε τα νεύρα σας, αν δεν το έχετε ήδη κάνει! Ήδη ψήνομαι να ξεκινήσω την 8-λογία "Ο Μαύρος Πύργος" (είχα διαβάσει το 1 & το 2, αλλά ένεκα ηλικίας, πρέπει να τα ξαναπιάσω!

)
Και για να μπω ontopic, μιας και απεραντολογώ σε 4 παραγράφους: αγαπημένο βιβλίο: IT (το Αυτό).
Wicked! :ccool: