Ποιο κινητό τηλέφωνο έχετε; Είστε ευχαριστημένοι με αυτό;

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Metalcandyman
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
To κινητο σε μενα, ειναι ενα εργαλειο για ωρα αναγκης. Αντε να παρω 5 τηλεφωνα την εβδομαδα και να με παρουν αλλα 5. Ουτε παιχνιδια ουτε σερφαρισμα, ουτε καποια αλλη δουλεια κανω με το κινητο. Εκει γυρω στις 2-3 ημερες, οταν η μπαταρια ειναι στο 20% περιπου το φορτιζω. Οταν παει περιπου 80% το βγαζω απο την φορτιση. Δεν εχω τσεκαρει χρονους ακριβως, εκει στο τριωρο περιπου. (αν θελετε για ακριβως χρονους για συγκρισεις του συγκεκριμενου μοντελου) ευχαριστως, δεν ειναι κοπος για μενα. Ο φορτιστης ειναι αυτος της συσκευασιας και της φωτογραφιας. Προς το τελος της φορτισης ειναι ελαφρα ζεστος.
Αν ειναι να δοσω και καποια 30-40 Ε για ναχω ησυχο το κεφαλι μου, δεν χαλασε κι ο κοσμος.
Στον τομεα κινητων ειμαι απο ανιδεος μεχρι εντελως σκραπας. Και να σας την αμαρτια μου, ουτε και θελω να μαθω. Για τα κομπιουτερς ΟΚ ειναι το μερακι μου, ειταν δουλεια μου,γνωριζω πολλα πραγματα και μαθαινω καθε μερα γι αυτα. Οταν χρειαστηκα κινητο, ειπα τις αναγκες μου, μου ειπε καποιος παρε αυτο θα σε καλυψει. Αυτο ειταν, με υπερκαλυψε. Σε καμια 10αρια χρονια που θα χρειαστω καινουργιο, θα σας ξαναρωτησω.

Συνημμένα

• φορτιστης.jpg
    φορτιστης.jpg
    1,8 MB · Προβολές: 2
Μια χαρά είσαι με τον συγκεκριμένο, εφόσον δεν σε καίει τόσο να φορτίζει γρήγορα, το κινητό ξέρει και παίρνει τα ανάλογα βατ. Από τη στιγμή που συνόδευε το κινητό ο συγκεκριμένος αντάπτορας, είσαι υπερκαλυμμένος. Και δεν χρειάζεται να πάρεις κάποιον ακριβό, ούτως ή άλλως, δεν φορτίζει με πολλά βατ, νομίζω υπάρχει 18ρης Xiaomi η 33αρης, είναι καθαρά θέμα χρημάτων. Αν είναι από κατάστημα ή αγορά, είσαι καλυμμένος, δεν έχεις να φοβηθείς κάτι, μακριά από λαϊκές & πανηγύρια και όλα κομπλέ.

Στο αν είμαστε ικανοποιημένοι με το κινητό μας, με διάφορα κινητά που έχουν περάσει από τα χέρια μου τα τελευταία χρόνια, νομίζω ότι η διάρκεια της μπαταρίας είναι ένα θέμα. Ναι μεν έχουν ισχυρό τσιπ πολλά από τα καινούργια τηλέφωνα, αδειάζει η μπαταρία όμως σε ανύποπτο χρόνο και πως αντιμετωπίζεται αυτό; Μεγαλώνοντας τις μπαταρίες σε χωρητικότητα, με ότι αυτό συνεπάγεται και για το μέγεθος της συσκευής.

Αποφάσισα λοιπόν να πάω σε κάτι πιο συμμαζεμένο σε θέμα διαστάσεων, είπα να δοκιμάσω και μια πιο ακριβή συσκευή, για την εμπειρία. Κάπως έτσι, κατέληξα στο Xiaomi 15. Συγκριτικά με δύο iPhone που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από τα χέρια μου, η μπαταρία του είναι σαφώς καλύτερη. Όμως, η αλήθεια είναι ότι με αυτό το μέγεθος, είναι οριακή θεωρώ. Τσιπακι που ξυρίζει κόντρα, δεν το συζητώ, έχει όμως τον αντίστοιχο αντίκτυπο στην αυτονομία.
Και επίσης, δεν αξιοποιώ πλήρως τις δυνατότητες του συνεπώς, δεν αξιοποιώ στην πράξη τόση "ιπποδύναμη" και εκτός αυτού, να έχω το άγχος ότι έχω μια τόσο ακριβή συσκευή, μη μου πέσει, μη με κλέψουν κτλ. Επομένως, καταλήγω στο ότι για τη χρήση που κάνουμε οι περισσότεροι με τα κινητά μας, πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο να τα σκαμε χοντρά, εφόσον με φθηνότερες άλλες επιλογές, καλυπτόμαστε και με το παραπάνω....

OK ευχαριστω, παιδια, για τις συμβουλες.
Ειναι και το μικροβιο του υπερκαταναλωτισμου, που βρισκει τον τροπο,σχεδον παντα και η "αγορα" να μας το κεντριζει. Και ολοι εχουμε τις "αδυναμιες" μας, αλλος με το κινητο, αλλος με το κομπιουτερ, αλλος με το αυτοκινητο, αλλος με το σπιτι. Εγω π.χ. δεν με εντυποσιαζουν τα κουνιστα, αλλα μου πιανουν τον απ'αυτο, με τις σιπιγιουδες, τζιπιγιουδες και αλλες καταφερτζουδες, ειμαι με 4070ti και βλεπω 5080 super και ξερογλειφομαι. Τις αναγκες μου τις καλυπτε μια χαρα και η 1660 που ειχα. Ασε το αλλο! Το δικο σου PC ποσα fps χτυπαει? Τα παμε, ρε μαγγα, τα παμε? Ουτε παπακια νατανε

Ασε το αλλο! Το δικο σου PC ποσα fps χτυπαει? Τα παμε, ρε μαγγα, τα παμε? Ουτε παπακια νατανε
Το ίδιο σκηνικό με κόντρες στυλ καρτών ΥπερΑτού, γίνεται και με τα κινητά πλεκμτ. Πόσα megapixel έχει η κάμερα ενός κινητού, σε πόση ώρα φορτίζει, τι σκορ έχει στο AnTuTu, φέρουν συζητήσεις επί συζητήσεων, κόντρες επί κοντρών και άκρη δε βγαίνει.

Είμαι της άποψης ότι πλέον, έχουμε φτάσει σε σημείο όπου η επιλογή, είναι καθαρά θέμα γούστου και προτιμήσεων, δεν υπάρχει κάποια σημαντικά ανώτερη επιλογή από κάποια άλλη, ακόμα και στον κλάδο των κινητών. Ότι και να πάρει κάποιος, αν είναι σύμφωνο με τα θέλω και τις ανάγκες του, gameover.

Μιας και θίγεις το μικρόβιο του υπερκαταναλωτισμού, σε μια τέτοια φάση βρίσκομαι με τα κινητά, δεν έχω αλλά προσωπικά έξοδα συνεπώς, ξοδεύω σε αυτό, το βλέπω ως χόμπι, έχω ως στόχο να δοκιμάσω όσο περισσότερες μάρκες γίνεται. Έχω τις σταθερές μου, θέλω όμως να πειραματιστω σε αυτό το κομμάτι...

Δεν το κατακρινω, το επισημαινω απλα. Λιγο πολυ ολοι εχουμε εμονες, κατα καιρους. Εχω περασει ασθενιες, εμενα που με βλεπεις. Ηχεια, ενισχυτες, καλωδια, βυσματα, πισια.

Δεν το κατακρινω, το επισημαινω απλα. Λιγο πολυ ολοι εχουμε εμονες, κατα καιρους. Εχω περασει ασθενιες, εμενα που με βλεπεις. Ηχεια, ενισχυτες, καλωδια, βυσματα, πισια.
[.... με όλο το θάρρος... και συμπάθα με...]
Μη μου πεις ότι ήσουν από αυτούς που άκουγαν ΞΕΚΑΘΑΡΑ τις μεταβολές στις χαμηλές συχνότητες, την πιο αβίαστη παραγωγή των μεσαίων-υψηλών συχνοτήτων και το ξεμπούκωμα των πολύ υψηλών συχνοτήτων ανάλογα με την περιεκτικότητα του κράματος του τροφοδοτικού καλωδίου ρεύματος του ενισχυτή σε Pb-Cu-Ni-Xe ....??????

Είχα έναν τέτοιο γνωστό. Χαραμιζόταν το παλικάρι, άνετα θα μπορούσε να δουλέψει στη NASA, να κάνει ποιοτική & ποσοτική ανάλυση κραμάτων με το αυτί. Του το είχα προτείνει μάλιστα..... :bigeyes:

Xα χα χα! Το θεμα δεν ειναι τι μπορεις να ακουσεις με συρματα χαλκου διαφορετικης καθαροτητας, η π.χ. πολυκλωνων εναντι solid, επιδει τα μεγαλης ακριβειας οργανα σου δειχνουν οτι στην επιφανεια ενος αγωγου υπαρχει μια μεγαλυτερη ροη ηλεκτρονιων απο οτι στο μεσον του αγωγου. Αλλα τι νομιζεις οτι ακους (και μπορει να το πιστεψεις κι ολας), γεγονος που ωφειλεται σε εναν και μονο παραγοντα. Ξεπαραδιασμα τσεπης, λεγεται. Τωρα αν υπαρχει καποιος (ανθρωπος), ενας στο δισεκατομυριο? Που ακουει υπερηχους και υποηχους, εγω δεν συναντισα ποτε, κανεναν.

Μην αρχίζετε αυτό το πράγμα με τα hi-high... Μιλάμε για βαρέλι χωρίς πάτο....Πράγματι έχουν διαφορά τα πολύ καλά μηχανήματα από αυτά που έχουμε οι περισσότεροι.... Απλά δεν αξίζουν τα χρήματα που ζητούν για να τα αποκτήσεις.... Μία χαρά είναι ότι έχουμε....

Oυτε η παντοφλα η Gucci. Δεν μπορουμε, ομως να μην σχολιασουμε αυτους που την παρουσιαζουν σαν WFM

Εχω ενα redmi 9c, εδω και δυο χρονια και ειμαι υπερκαλημενος με οσα κανω και μου χρειαζεται... πχ gps, ssh/telnet, αποθηκευση passwords (keepassdx), τερματικο/termux (... οπου εκει κανεις μεχρι και κατεβασμα ταινιων με yt-dlp) κα. Οσο κραταει η μπαταρια, θα το εχω... αν χαλασει ομως, δεν αξιζει να δωσεις λεφτα για αντικατασταση. Ειδικα οταν η ΧΙΑΟΜΙ κυκλοφορει κινητα με 100ευρω

Γενικά, σε όλα τα προιόντα είναι κανόνας αυτός, άπαξ και το κόστος επισκευής είναι μεγαλύτερο από την αξία του προϊόντος, απλά το αντικαθιστάς με άλλο, δεν αξίζει να επενδύσεις....

Εχω ενα redmi 9c, εδω και δυο χρονια και ειμαι υπερκαλημενος με οσα κανω και μου χρειαζεται... πχ gps, ssh/telnet, αποθηκευση passwords (keepassdx), τερματικο/termux (... οπου εκει κανεις μεχρι και κατεβασμα ταινιων με yt-dlp) κα. Οσο κραταει η μπαταρια, θα το εχω... αν χαλασει ομως, δεν αξιζει να δωσεις λεφτα για αντικατασταση. Ειδικα οταν η ΧΙΑΟΜΙ κυκλοφορει κινητα με 100ευρω
Mολις λυθηκε μια απορρια που ειχα σχετικα με την μπαταρια. Το redmi 10c, εχω κι εγω, δυο χρονια και δεν χρειαζομαι κατι περισσοτερο. 140Ε το ειχα παρει και αναρωτιομουν ποσο θα κρατησει η μπαταρια του και πως θα την αλλαξω. Αφου λες ομως οτι δεν συμφερει η αντικατασταση, οταν τα παιξει, ενα καινουργιο στα 100-150Ε και οσο παει

Πίσω
Μπλουζα