Ποιο παιχνίδι (ρετρό) παίζετε αυτό το διάστημα;

Aερομαχιες σημερα πιλοταροντας μαχητικο αεροπλανο περνωντας με μεγαλη ταχυτητα πανω απο βουνα - φαραγγια - ερημους - θαλασσες κλπ

M.A.C.H.3 σε crt τηλεοραση (Ειχε βγει στα arcades το 1983.Χτυπας στοχους στον αερα και στο εδαφος στο στυλ του after burner)

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
Η δοκιμή έγινε και το Alone in the Dark, παίζει κανονικά και στον 286, για το "γαμώτο" έβαλα και μια Opti 16Bit για να έχουμε και ήχο.
Δοκίμασα και το 2, αλλά δυστυχώς δεν ξεκινάει, οπότε επαληθεύτηκα. Ίσως κάνω μια δοκιμή με EMS μήπως και..
 
Όπως υποσχέθηκα, μερικές φωτογραφίες αυτού του εξαιρετικού παιχνιδιού, ξεκινώντας λοιπόν!
Υπενθυμίζω το μηχάνημα είναι 286/16 με 4ΜΒ Ram
IMG_0510.jpg
Κι επιτέλους η οθόνη που περιμέναμε! Ο πόντικας που λέγαμε τότε, ή αρμαντίλο :)
IMG_0511.jpg
Αρχίζει να παίζει η μουσική και ακούγεται η καταιγίδα..ενώ ο πόντικας παίρνει τρισδιάστατη μορφή κι αρχίζει την περιστροφή του!
IMG_0514.jpgIMG_0513.jpgIMG_0512.jpg

Στη συνέχεια οι τίτλοι του παιχνιδιού..
IMG_0502.jpg
IMG_0508.jpgIMG_0507.jpgIMG_0506.jpgIMG_0505.jpgIMG_0504.jpgIMG_0503.jpg

Επιτέλους η πολυπόθητη οθόνη!
IMG_0509.jpg
 
Για εμάς τους ρομαντικούς νοσταλγούς...
 
Ναι όσο απιθανο και αν φαινεται πρωτη φορα το παιζω. Ήμουν παιδι της Sega xaxa :) :happyjump:
 
Παιδια να ρωτησω κατι? Αφου τερματισα το παιχνιδι μου βγαζει New quest πιο δυσκολες πιστες απο την πρωτη φορα με τους 8 κοσμους. Αν το τελειωσεις και αυτο γινεται κατι ιδιαιτερο? Ή θα σου βγαζει συνεχεια "νεους κοσμους" απο την αρχη?
 
Παιδια να ρωτησω κατι? Αφου τερματισα το παιχνιδι μου βγαζει New quest πιο δυσκολες πιστες απο την πρωτη φορα με τους 8 κοσμους. Αν το τελειωσεις και αυτο γινεται κατι ιδιαιτερο? Ή θα σου βγαζει συνεχεια "νεους κοσμους" απο την αρχη?
Ξανα και ξανα παιζεις το ιδιο παιχνιδι φιλος δεν αλλαζει κατι οσον αφορα της πιστες κλπ αν σε βγαζει και αλλες πιστες διαφορετικες δηλαδη.
 
Ξανατερματησα πολλες φορες στην crt τηλεοραση πολλα arcades οπως τα γνωστα cadillacs and dinosaurs - final fight κλπ.Επαιξα και το galaxian του 1979.Αν και παιχνιδι του 1979 εχει ωραιο gameplay και τα γραφικα του τα λες και εντυπωσιακα ακομη και σημερα με μικρολεπτομερειες και ωραιες αντιθεσεις χρωματων.

Σημερα επαιξα παλι donkey kong country και ξεκινησα και το new super mario land στο snes σε crt τηλεοραση.Super διασκεδαστικα παιχνιδια στο snes.Παντως κατι remakes που βγηκαν οπως το toki remake και το streets of rage 4 δεν με εντυπωσιασαν με τα γραφικα τους οπως εντυπωσιαζουν παρομοια παιχνιδια με τα εκπληκτικα τους γραφικα οπως πχ τα κλασσικα arcades final fight και toki του 1989.

Και τα παιχνιδια που επαιξα πριν!!!οι λεπτομερειες των γραφικων δυστυχως δεν μπορουν να φανουν καθαρα στις φωτο.

1.JPG

2.JPG

3.JPG
 
Παιζω το super mario bros - The lost levels. Πιο δυσκολο απο το -1 και δεν ειμαι και κανας σπουδαιος παιχτης. Όλο χανω... Ας ειναι καλα τα saves. :anim_smokin::fafoutis:
 
Τερματισα παλι τα cadillacs and dinosaurs - final fight - toki - donkey kong country - undercover cops - super mario bros - street fighter 2 - un squadron - mortal kombat - megaman:the power battle κ.α

Kαι μερικα απο τα παιχνιδια που παιζω συνεχεια στην crt τηλεοραση.Τα γραφικα η φωτεινοτητα και το χρωμα εννοειται οτι φαινονται καλυτερα στην crt σε σχεση με τις φωτο.Street fighter 2 με το κορυφαιο vga to scart rgb σε sony trinitron και donkey kong country και sonic με απλη συνδεση composite.

1.JPG

Οταν ο donkey kong παει στην ακρη καποιου ψηλου σημειου.

2.JPG
3.JPG

sonic

4.JPG

5.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ηome Alone στο Game Boy (RetroArch + GB Shader + Overlay)

Untitled.jpg

Για κάποιο λόγο πάντα μου άρεσε αυτό το παιχνίδι. Και όταν ήμουν μικρός το έκαιγα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Στο Raspberry Pi μου, μετά από διάφορα παιχνίδια που χάζευα από διάφορα μηχανήματα, δεν ξέρω πως μου ήλθε και αποφάσισα να παίξω το D-Generation AGA της Amiga στον emulator:

IMG_20210326_215151_133.jpg

και να το προχωρήσω όποτε έχω διάθεση και χρόνο και γιατί όχι, να το ολοκληρώσω. Με save states βέβαια, αλλά τι να κάνουμε; Ανσκάλυψα λοιπόν δυόμιση δεκαετίες αργότερα πως έχεις στην διάθεσή σου και ένα inventory με διάφορα εφόδια που σε βοηθούν να περάσεις κάποια από τα δωμάτια. Για φαντάσου!
 
Quake III Arena έπαιξα το ΣΚ που μας πέρασε. Τρέχει σφαίρα στο ταπεινό pc μου. Γεμάτοι κόσμο οι server σε ένα παιχνίδι 20+ ετών!

quake iii arena-1559274769.jpg
 
Δεν ξερω αν ειναι ρετρο, παιζω Witcher στο Πι Σι και κανενα μπλιμπλικι στο Atari
 
Πίσω
Μπλουζα