Τερμάτισα το metro exodus στην crt tv 21" philips του 1998 και μετά από αυτή την πρωτόγνωρη gaming εμπειρία μόνο θετικά έχω να γράψω.
Το παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος όσον αφορά το gameplay και την εξελιξη της ιστορίας είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό αν και θα ήθελα και λίγο δράση παραπανω σε κάποια σημεία του παιχνιδιού μιας και το τερμάτισα με την πιο εύκολη επιλογή και το shooting που έχει είναι υπέρ διασκεδαστικό.
Τα γραφικά είναι υπέροχα μέχρι το τέλος του παιχνιδιού και ευτυχώς σε αρκετά σημεία - όχι σε όλα όμως - με το βαρύ contrast φωσφόρου (πραγματικά εξωπραγματικός φωτισμός που δεν υπάρχει ούτε σε oled αυτή η ένταση ) και το οριακό χρώμα που έβαλα στην crt ήταν λες και έβλεπα κανονικό vhs βίντεο ένα πράγμα και εκεί που είχε και shooting ήταν ότι πιο κοντινό σε ταινία δράσης με την ανάλογη εικόνα των 80ς και πραγματικα έτριβα τα χέρια μου από ευχαρίστηση όταν έκλεινα το παιχνίδι.
Υπάρχουν όμως και σημεία όπως πχ η έρημος που ναι μεν είναι ρεαλιστικη αλλά δεν έχει την αληθοφάνεια που έχουν άλλα σημεία.
Το νερό και ο κυματισμός του είτε με shooting είτε όταν περπατάμε σε αυτό είναι επίσης μια απόλαυση αληθοφάνειας που ούτε σε παιχνίδια της unreal engine 5 δεν έχω δει τέτοια τελειότητα.
Από τα παιχνίδια που θα παιζω τα chapters που μου αρέσουν ξανά και ξανά.
Συνεχίζω με το dlc sam's story και το σαγόνι μου στο πάτωμα πάλι. Τρομερή αληθοφάνεια και εδώ και δεν χορταινω διασκέδαση στην crt τηλεόραση μου.
Σε σύγχρονες οθόνες παιχνίδια δεν παίζω πλέον ούτε σύγχρονα και εννοείται ούτε ρετρό.Εκεί μόνο σε επίσκεψη στο σπίτι του αδερφού μου θα παίξουμε αν τύχει στην μεγαλη oled που έχει το ps5 αλλά και αυτό σπάνια μιας και περισσότερο σε ps vr2 παιζω πάρα στην τηλεόραση oled
