Ποιο συγκρότημα σας μύησε στο Metal?

bluenatic είπε:
Εγώ μπήκα στο metal λόγω Accept. Είδα τον Udo και τρόμαξα. Όταν μου πέρασε το σοκ, είπα να ακούσω ένα τραγούδι τους. Άκουσα τον Udo και ξανατρόμαξα. Μετά από λίγο καιρό τον συνήθισα :D
AAXAXAAAAXXXXAAA!

sovara? den einai kai toso agrios o Udo aderfe, an akouges tipota Gravedigger ti tha ekanes? lol :diablotin: :diablotin: :diablotin: :diablotin:
 
Όχι, δεν είναι άγριος ο Udo, αλλά στην ηλικία των 10 ετών ακόμα κι ο Νταλάρας φαίνεται κάπως. Τεσπα, να 'ναι καλά ο Udo που έστω και ανορθόδοξα με τράβηξε στο βούρκο :)
 
Iron Maiden και Ozzy Osbourne.

Μια 90αρα κασσετα με το Live After Death στη μια πλευρα και το Ultimate Sin στην αλλη. Και μετα αρχισαν ολα...
 
καλά και μυημένη δεν με λες... μα ένα συγκρότημα που μ αρέσε ν ακούω είναι οι Μegadeth (κυρίως το 'rust in peace' αλμπουμ)

επίσης crematory στο άλμπουμ awake έχω ακούσει το ΠΙΟ καψουροτράγουδο όλων των εποχών, το For love


:anim-smokin:
 
Θα μας τρελάνεις ρε Ήρα !

Από ΤΕΡΛΕΓΚΑ, MEGADETH ? :eek:

( και νόμιζα ότι μόνο εγώ είχα τέτοιες μεταπτώσεις ! )
 
exetlaios είπε:
Θα μας τρελάνεις ρε Ήρα !
Από ΤΕΡΛΕΓΚΑ, MEGADETH ? :eek:

( και νόμιζα ότι μόνο εγώ είχα τέτοιες μεταπτώσεις ! )

aaaaaa Τερλέγκας!! Σούπερ το

"Tι να μας πείς και συ και συ και συ απ' την ζωή σου

μια νύχτα απ' την δική μου ολόκληρη η δική σου " (αλλά γι άλλη ενότητα) :D

εεεμ όλα πρέπει να τα δοκιμάζει ο άνθρωπος!!!

:angel2:
 
Τα πρωτα μου δειλα βηματα τα εκανα με τους Scorpions αγοραζοντας εκεινο το κλασικο γκρι Best of CD, που κυκλοφορησαν το 1999. Θα μπορουσε καποιος να πει πως προκειται για ενα φυσιολογικο ξεκινημα. Το κατα ποσο metal βεβαια ειναι οι Scorpions, αυτο ειναι ενα αλλο θεμα. Η συνεχεια ηταν λιγο αποτομη. Μια μερα στο σχολειο, ενας φιλος, μου εβαλε τα ακουστικα του discman στα αυτια. Τον ροταω τι εχει το μενου και μου απανταει μια μπαλαντα!

Οταν πατησε το play αυτο που αρχιζε να παιζει, μονο μπαλαντα δεν ηταν! Ενα υποβρασμιο και κολασμενο drum solo αρχισε να βαραει με τρομερη ενταση ενω λιγα δευτερολεπτα αργοτερα, αγριες κιθαρες αρχισαν να ουρλιαζουν και ενα βαρβαρο riff αρχισε να γκρεμιζει τα παντα. Λιγο αργοτερα ενας τραγουδιστης που θα μπορουσε να ραγισει και τζαμια, αμολαει μια τσιριδα... και μετα ερχεται ενα απιστευτο σολο...

Εκει επαθα μεγαλη ζημια...

Το κομματι αυτο ειναι φυσικα το Painkiller. Θα ελεγα λοιπον πως κυριως οι Judas Priest με μυησαν στο μεταλ. Εν συνεχεια βεβαια ανακαλυψα και αλλους που μου αρεσαν. Διαπιστωσα στη συνεχεια πως ηχητικα μου αρεσε περισσοτερο το heavy metal του '70 και του '80, εχοντας μια ιδιαιτερη συμπαθεια προς τα 80's. Με λιγα λογια τα πρωτα μου ακουσματα ηταν οι Judas Priest, Scorpions, Accept, Iron Maiden, Savatage, Europe, Whitesnake
 
Το Blackout των Scorpions με έβαλε στ "κόλπα" εκεί γύρω στο 85.

Αν είναι οι Scorpions Metal?

Χμμ... κάποια εποχή υπήρξαν ΚΑΙ Metal. :)
 
Savatage.Είχα φάει τρελό κόλλημα με το "hall of the mountain king"
 
Καλησπέρα παιδιά :)

Εμένα οι IRON MAIDEN ! UP THE IRONS!
 
Αααατσα! :thumbup: :thumbup:

BTW, καλωσήρθες....
 
Back in Black-AC/DC οχι τοσο metal αλλα φοβεροσ δισκος
 
Manowar... Kill With Power (Μάλλον Kill With Poser έπρεπε να είναι).

Πρέπει να κράτησαν μία με δύο εβδομάδες μέχρι να πέσει στα χέρια μου η κασέτα του Extreme Aggression. Τέλος.

Thrash Till Death
 
το πρωτο ας πουμε μεταλ κομματι που ακουσα ηταν το final countdown σε μια εκδρομη του σχολειου μου πρεπει να επαιξε τουλαχιστον 10 φορες στο λεωφορειο.μιλαμε για το 1986 πριν το ευρομπασκετ και φυσικα πριν γινει πασιγνωστο το τραγουδι.μετα ζητησα απο τον συμμαθητη μου που το εβαζε να μου γραψει μια κασσετα με παρομοια τραγουδια και αυτος πηγε και μου εγραψε μια κασσετα που ακουσον ακουσον ειχε πρωτο τραγουδι το aces high και δευτερο το creeping death.καμια σχεση.the rest is history.πρωτη και μεγαλυτερη αγαπη τι αλλο maiden.
 
Αν και ειχα ηδη μια καπια επαφη με την Metal, μολις ειδα ενα video με τους Metallica να παιζουν το Harwester Of Sorrow, αυτο ητανε...!
 
Κανονικά από οτι θυμάμαι, μια κασσετα με το αλμπουμ hail to england των Manowar την οποια την εδωσαν στο μεγαλυτερο αδερφο μου, ο οποιος δεν την ακουγε και κατεληξε στα τρυφερα μου χερια...

Αν και οι γονεις μου επιμενουν οτι αυτοι με ειχαν αρχισει εκπαιδευση με ροκ ακουσματα.
 
Το πρωτο πραγματικα μεταλ που ακουσα ηταν το μαγικο master of puppets.

Μετα μου εγραψαν σε κασετα το kill em all, και στο τελος ειχε για συμπληρωμα ενα τραγουδι απο ενα νεο ανερχομενο (τοτε) συγροτημα. Ηταν το τραγουδι Halloween των HELLOWEEN. Αυτο ηταν, κολησα για παντα στους HELLOWEEN, ακουγα συνεχεια keeper 1 (το πρωτο βινυλιο που αγορασα, φοβερη παραγωγη), keeper 2, walls of jericho, και το ολοκαινουργιο τοτε live in the UK. ΤΑ ΕΛΙΩΣΑ. Φυσικα ακομα ακουω, αλλα το εχω γυρισει λιγο σε gammaray!

Τελικα ολοι μεταλαδες ειμαστε, και ειμαστε πλειοψηφια, αν και δεν φαινομαστε!
 
RAGE με το Black In Mind 8)

Μετα ακολουθησαν οι Guardian...
 
Να γράψω και εγώ μια γνώμη που δεν υπήρξα μεταλλάς; :D

Ενώ metal γενικώς δεν γούσταρα με τίποτα, είχα κολλήσει με τον πρώτο δίσκο των Sabbath και ειδικά με το Wizard. Τα μόνα που μου άρεσαν από πιο σύγχρονα ήταν οι Metallica με το Kill 'Em All και οι Slayer με το Reign In Blood.

Πολύ αργότερα με τους Pantera και με τους Faith No More (αν θεωρούνται metal) διαπίστωσα ότι μπορεί να υπάρχει metal "χωρίς τα καραγκιοζιλίκια".

Αλλά τελικά η "μύηση" ήρθε πλαγίως, μέσω industrial. Το Psalm 69 των Ministry ήταν ο πλέον metal δίσκος τους και αυτός που με έπεισε ότι τελικά το metal είναι κάτι που μπορώ και μου αρέσει να ακούω.
 
Πίσω
Μπλουζα