Ποιο arcade σας πρωτο-ξετρέλανε τεχνικά?

Όσο αστείο και αν ακούγεται νομίζω το πρώτο που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν το Asteroids. Με είχαν μαγέψει τα φωτεινά vector graphics και ιδίως οι σφαίρες που άφηναν πίσω αποτύπωμα (κάτι σαν afterglow) και έδειχναν "αληθινές" σε αντίθεση με τα άλλα παιχνίδια της εποχής που ήταν ξεκάθαρα φτιαγμένα από pixels. Ε αργότερα άλλο ένα Vector παιχνίδι με είχε τρελάνει, το Star Wars. 
 
Λοιπον προξενησες τρελη ανασκαφη στο κεφαλι μου.

Το Asteroids δεν ηταν το πρωτο arcade που ειδα αλλα θυμαμαι γυρω στα 10 μου να το πετυχαινω σε ενα καφενειο στο Μαρουσι και ειχα παθει πλακα με τα vectors και την αναλυση
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το Double Dragon (ήταν και το πρώτο arcade παιχνίδι που έπαιξα). Το Θυμάμαι σε μια γωνια στο μικρο καφενεδακι που υπήρχε διπλα ακριβώς απο το Δημοτικό σχολείο που πήγαινα στον Πειραιά (38ο Δημοτικο σχολειο, δεν λειτουργεί εδω και 15 χρονια ). Κάθε μέρα μετά το σχολασμα ήμασταν εκεί και παίζαμε 4-5 πιτσιρικάδες.. ααχ, παιδικές αναμνήσεις! :)

Αμέσως επόμενο ήταν το Virtua Fighter :)
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χα! Αυτό δα έλειπε! Εννοείται πως ημουν ωραίος κι έπαιζα και και πολύ ωραία μουσικούλα την ώρα που με χειριζόσουν. Καποιος τυπος το 2006 πήρε το νικ του από μένα και ο κυριότερος λόγος ήταν η μουσική μου. Βέβαια αυτός δε με είχε παίξει ποτέ σε arcade παρά μόνο στον Μπάσταρντ του, αλλά όταν με έπαιξε στο ΜΑΜΕ συνειδητοποίησε πόσο ωραία ακούγομαι.
 
Οταν ειχα μπει πρωτη φορα στα arcades καπου στο 1991 κοιταζοντας τις οθονες των καμπινων δεν πιστευα στα ματια μου με τον τεχνικο τομεα των παιχνδιων!!πρωτο κερμα το ειχα ριξει στο outrun και ακομα θυμαμαι εντονα αυτη την στιγμη απο την εντυπωση που μου ειχε κανει!!η ταχυτητα και τα σχεδια των γραφικων με τους φοινικες η παραλια και η καθε πιστα να ειναι πανεμορφη με ενα σωρο λεπτομερειες οπως ανθισμενα λιβαδια-ερημους-πετρινες κολονες-ανεμομυλοι-βραχωδης περιοχες-διαφορων ειδων δεντρων και διαφορων ειδων αυτοκινητα ολα με την παραμικρη λεπτομερεια!!!και μιλαμε για racing παιχνιδι του 1986 που ο τεχνικος τομεας του δεν ειχε ξεπεραστει για αρκετα χρονια απο τα αντιστοιχα racing τις εποχης!!

Ειχε βγει και εκδοση καμπινας που ηταν ολο το μηχανημα σε κινηση...εγω το ειχα παιξει στην εκδοση που δειχνει και το βιντεο.Απιστευτο παιχνιδι.Και με το τιμονι ολα τα λεφτα.

 
Οταν είδα μπροστά μου το XMEN με τις διπλές οθόνες ........ έμεινα.
 
Επειδή τα πιτσιρίκια σχεδόν έπαιζαν ξύλο, ο ιδιοκτήτης αναγκάστηκε να το αντικαταστήσει (μιλάμε για χωριό έτσι; ) με το Τάμπλ Ντράκον τον Αυγουστο του 1988. Για χάρη του μ'ενα ξάδερφο είχαμε ξετινάξει τη μπανκα στον αέρα. Υπόψην πλέον έπαιζες με 20 δρχ στα περισσότερα arcades. Εμείς είχαμε γίνει μάστορες και πριν τελειώσει το καλοκαίρι το τελειώναμε με ένα κοσάρι (2 δεκάρικα).

Ελληνική jamma Τάμπλ Τράκον. Από τις πιο ωραίες ρετροφωτογραφίες που έχω βγάλει. :fafoutis: (έχω και μία φωτό του Bubble Bobble που γράφει Μπούμπλε με μπλάνκο:D). Αυτός που τα έγραφε, την ώρα εκείνη έπινε Κάτεσάρ.


2020-09-19 10_31_49-Photos.png
 
Τελευταία επεξεργασία:
Και για να μη με λέτε πσέφτη, ιδού η απόδειξη για το Μπούμπλε :fafoutis: . Οκ δεν ήταν παιχνίδι που με ξετρέλανε, όμως μια μέρα με άφησε παγωτό ένας τύπος που τον έβλεπα να περιμένει μπροστά στο παιχνίδι χωρίς να βάζει κέρματα και καποια στιγμή ξαφνικά άρχισε να κάνει κάτι άσχετες κινήσεις με τα χειριστήρια και τα κουμπγιά. Στην πορεία μεγαλώνοντας (γιατί εκείνη τη μέρα δεν το πήρα χαμπάρι) έμαθα ότι ενεργοποιούσε cheats.

1601054777243.png

Αυτή τη jamma μαζί με το Ταμπλ Τράκον και μια καμπινούλα (που την έχω φτιάξει ωραία) τα ξεσκαρτάρισα παρέα με κάποια αλλα παληκάρια από εδώ μέσα από εκείνη την κατασκονιζμένη αλλά σαν παραμύθι αποθήκη πριν 12 χρόνια, όπως αποδεικνύουν και οι ημερομηνίες στις εικόνες.

Κι όταν λέω παραμύθι, θα έπρεπε να ήσασταν μέσα για να δείτε τί έπαιζε από παιχνίδια και τζάμες τα οποία ο ιδιοκτήτης της θα τα έβγαζε εξω για να τα πάρει ο Δήμος.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ωραίες εποχές, όχι όπως τώρα που σου ζητάνε 500 ευρώ για μια καμπίνα.
 
Όποιος ζητάει τη σήμερον ημέρα 500 ευρώ για ελληνική καμπίνα τύπου lowboy μαλλον θα την κοιτάει για πολύ καιρό ακόμα
 
Αν το θρεντ βγει εκτός θεματος, εγώ θα φταίω. :D
 
Αν το θρεντ βγει εκτός θεματος, εγώ θα φταίω. :D

Ναι εχεις δικιο αλλα και κανα off topic να γραψουμε χωρις ομως να το παρατραβηξουμε μιας και υπαρχουν ξεχωριστα θεματα...δεν χαλασε και ο κοσμος...που υπαρχουν αποστειρωμενα threads??

Αλλα θα σβησω το δικο μου παραπανω σαν off topic.

Αυτη εδω παντως φαινεται αρκετα συμπαθητικη.


Πολλοι θα πουν μολις δουν αυτη την καμπινα ουαου!!!

Αλλα για μενα χωρις crt οθονη η καμπινα??o_O Εννοειται για μενα δεν εχουν καμια θεση οι lcd οθονες σε καμπινες για παλια παιχνιδια.

Ποσες τετοιες καμπινες ειχατε δει με LCD την δεκαετια του 80 -90???

Δεν θα επεστρεφα παλι στην lcd για τα arcades 80s 90s..Μου θυμιζει και το σπασιμο νευρων με τα φιλτρα hlsl για να γινει η εικονα της lcd σαν της crt.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αλλα για μενα χωρις crt οθονη η καμπινα??o_O Δεν εχουν καμια θεση οι lcd οθονες σε καμπινες για παλια παιχνιδια.......Δεν θα επεστρεφα παλι στην lcd για τα arcades 80s 90s..Μου θιμιζει και το σπασιμο νευρων με τα φιλτρα hlsl για να γινει η εικονα της lcd σαν της crt...

Πρεπει να σου κανουμε ενα thread με τιτλο "Πραγματα χωρις CRT οθονες που δεν μ'αρεσουν" :fafoutis:
 
Πρεπει να σου κανουμε ενα thread με τιτλο "Πραγματα χωρις CRT οθονες που δεν μ'αρεσουν" :fafoutis:

Χαχαχαχα!!!ε ναι εχεις δικιο :thumbup: Μιας και στο retromaniax ειμαστε πολλοι αρκετα ψαγμενοι με τα ρετρο θα γραψω την γνωστη αποψη μου για τις καμπινες με lcd χαχα...ναι μεν εχει ωραιο menu με front end κλπ η συγκεκριμενη καμπινα αλλα θα πουμε ομως και το αρνητικο...Πολλοι εδω καταλαβαινουν τον λογο που γραφω για την lcd και τις διαφορες στις οθονες...και απ το να μην εγραφα τιποτα καλυτερα ενα επιπλεον ποστ.

Τωρα ενταξει αν ημουν σε αλλο φορουμ με μελη που ειχαν λιγοτερες γνωσεις σχετικα με τα ρετρο games δεν θα εγραφα τιποτα.Δεν θα ειχε κανενα νοημα.
 
Με εντυπωσίασε το Wheels της Midway που είχε τιμόνι και πετάλι γκάζι! Αν θυμάμαι καλά το είδα για πρώτη φορά στο λούνα πάρκ απέναντι από το γήπεδο Καραισκάκη στο Φάληρο. Μετά Karnov, Shinobi, Ghouls 'n Ghosts, Outrun, δεν με είδε ποτέ πρώτη ώρα η Σιβιτανείδειο, πάντα ήμουν απέναντι στα ηλεκτρονικά στον κυρ Νίκο (Δυναστεία) ή δίπλα στο San Francisco που το είχε. Θυμάμαι επίσης πόσο μου άρεσε το Buster Bros (Pang) την πρώτη φορά που το είδα στο ουφάδικο της Τζώρτζ.

Και βέβαια το Dragon's Lair (1983). Δεν πίστευα στα μάτια μου. :wacko:
 
Δεν το ειχα πετυχει στα arcades αλλα το εφε με τα ολογραμματα στο time traveler της sega θα ηταν παρα πολυ εντυπωσιακο το 1991.Ακομα και σημερα μου φαινεται εντυπωσιακο.

Το θμάμαι, είχαμε φέρει την καμπίνα του στην λέσχη. Στην αρχή είχαμε μείνει με το στόμα ανοιχτό. Αλλά σαν παιχνίδι δεν έλεγε τίποτα όπως και το Holosseum της Sega, τα βαριόσουν γρήγορα. Και τι να κάνουν μπροστα στο Street Fighter II της Capcom.

Holosseum | Sega Wiki | Fandom

 
Πίσω
Μπλουζα