Ποιο Browser χρησιμοποιείτε;

iliekater είπε:
Και όμως υπάρχει ! Όταν έχεις μόλις εγκαταστήσει το λειτουργικό και - προκειμένου να κατεβάσεις το Φίρε φοξ - συνδέεσαι μέσω το ΙΕ !
Γίνεται και χωρίς ΙΕ (Για παρανοϊκούς haters του ΙΕ... :p )... ;)
 
Διαμέσου μνημούλας , από άλλον υπολογιστή ; :eek:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mozilla και πριν από αυτόν Netscape (Navigator και μετα τον Communicator).

Δυστυχώς όμως ο Mozilla έχει γίνει γιγάντιος (απο τα πολλά updates που προσπαθώ να αποφεύγω όσο είναι δυνατόν) και θέλει 10GB RAM για να λειτουργήσει. Δοκίμασα τον Chrome, αλλά δεν μου άρεσε καθόλου. Για ΙΕ δεν το συζητώ καθόλου, μισητός όσο κανένας.
 
Οντως ο Mozilla εχει γινει πολυ αργος. Κριμα.
 
Rygar είπε:
Eχμ, τρόπος του λέγειν. Έχω 3GB RAM και σέρνεται ώρες-ώρες..... :p Δεν περίμενα από ένα free προγραμμα να θέλει τόσα resources.
 
Βρε Domniki τι σχέση έχει το free με τα resources?

Νομίζω ότι έχουμε καλομάθει όλοι με το 1 ms tick του Chrome και το θεωρούμε φυσιολογικό.
 
Μια ερωτηση...γιατι οι browsers ειναι ακομα 32bit? Γιατι αυτο το ρημαδι το flash δεν μπορει να γινει 64bit???
 
Shock είπε:
Βρε Domniki τι σχέση έχει το free με τα resources?Νομίζω ότι έχουμε καλομάθει όλοι με το 1 ms tick του Chrome και το θεωρούμε φυσιολογικό.
Συνήθως τα free προγραμματα (βλ. Linuxοειδή) δεν απαιτούσαν τόσα resources για να τρέξουν σε σχέση με τα αντίστοιχα της Ms. Κοινώς μας είχαν καλομάθει. Γι'αυτό παραξενεύομαι με τον Mozilla που έχει γίνει πιο βαρύς και από τον ΙΕ.
 
Το βάρος έχει σχέση με πολλά πράγματα Π.χ ο ΙΕ που τρέχει μόνο σε Windows προφανώς θα έχει optimizations αφού είναι μόνο για μια πλατφόρμα. Από και και πέρα έχει σχέση τι modules έχεις φορτώσει πάνω. Όλοι οι σημερινοί browsers είναι γρήγοροι "γυμνοί".

Δεν ξέρω το webkit πόσο πιο γρήγορο είναι πια από την gecko, και αναλόγως οι javascript μηχανές του Chrome και του Firefox. Περισσότερο πιστεύω είναι το 1 ms που είπα πιο πάνω, φαίνεται πιο γρήγορη η ανταπόκριση του browser αλλά δεν είναι και τόσο "σωστό" practice.
 
Να δώσω ένα παράδειγμα. Έχω ανοιχτα 3 tabs στον Mozilla: το yahoo email, το hotmail και το retromaniax. Το memory usage του Mozilla είναι 340ΜΒ αυτη την στιγμή. Το yahoo και το Hotmail δεν έχουν κανενα banner να τρέχει. Ούτε και το retromaniax. Επίσης από τον proxy μας έχουν κόψει διαφορα Banners (Πχ, βιντεο, κτλ). Πώς εξηγείς τα 340ΜΒ?
 
Μα δε μπορώ να ξέρω πόσο θα έπρεπε να ήταν! Δηλαδή αν ανοίξεις 30 tabs θα είναι +3,4GB? και θα swapάρεις σε ένα 32bito σύστημα; Μήπως κρίνει τι χρειάζεται ανά πάσα στιγμή για να σου δώσει την καλύτερη εμπειρία?

Δεν ξέρω υποθέσεις κάνω :)

Αυτό που γνωρίζω σίγουρα είναι ότι ποτέ δεν αφήνεις διαθέσιμη μνήμη να πηγαίνει χαμένη, όχι virtual αλλά physical, το ίδιο το λειτουργικό πάντα προσπαθεί να αξιοποιεί και το τελευταίο byte, γιατί όχι και μια εφαρμογή;
 
Μπαρμπα Αντωνη ο λογος που οι browsers ειναι 32bit ειναι το flash? Γιατι ειναι δυσκολο να γινει και αυτο 64bit?
 
Shock είπε:
Μα δε μπορώ να ξέρω πόσο θα έπρεπε να ήταν! Δηλαδή αν ανοίξεις 30 tabs θα είναι +3,4GB? και θα swapάρεις σε ένα 32bito σύστημα; Μήπως κρίνει τι χρειάζεται ανά πάσα στιγμή για να σου δώσει την καλύτερη εμπειρία? Δεν ξέρω υποθέσεις κάνω :)

Αυτό που γνωρίζω σίγουρα είναι ότι ποτέ δεν αφήνεις διαθέσιμη μνήμη να πηγαίνει χαμένη, όχι virtual αλλά physical, το ίδιο το λειτουργικό πάντα προσπαθεί να αξιοποιεί και το τελευταίο byte, γιατί όχι και μια εφαρμογή;
Εκεινο που ξέρω είναι ότι στις αρχες του ο Mozilla δεν έπιανε όλη τα 3-2GB RAM και έτσι όταν έτρεχε στο background μπορούσαν οι άλλες εφαρμογές να πάρουν μνήμη. Μνημη χρησιμοποιείται συνεχώς, αλλά από όλα τα προγράμματα, δεν την δεσμεύει όλη ένα προγραμμα που τρέχει στο background, και στο τέλος καταντάμε να πάρουμε virtual για τα προγράμματα που θέλουμε να τρέξουμε. Αυτό που αναφέρει ο Πάνος δεν το γνωρίζω, αν δλδ ο Flash είναι το πρόβλημα. Σίγουρα οι σημερινές σελιδες του web έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις, αλλά μερικές φορές καταντάω να αναπολώ την εποχή που οι σελίδες ήταν απλό text....με το σημερινό DSL θα μπορούσα να έχω ακαριαία πρόσβαση σε όλες :p

Ίσως τελικά να φταίει το λειτουργικό, που δεν κανει σωστή κατανομή της μνήμης...δεν ξέρω. Πρέπει να τρέξω τον Mozilla σε Linux για να δω τι μνημη χρησιμοποιεί εκεί.

Σχετικά με την ερωτησή σου για το πόση μνήμη χρησιμοποιεί κάθε σελίδα, θα σου πώ οτι εξαρτάται από την σελίδα. Έδωσα το παράδειγμα με τον δικό μου Mozilla για να σου δείξω ότι ακόμα και σε απλές σελίδες ο Mozilla συνεχίζει να δεσμεύει τεράστια μνήμη.
 
Μα αυτό λέω ότι προφανώς γίνεται κάποια διαχείριση στη μνήμη αλλιώς με 10-20 tabs θα swapάραμε όλοι. Έχω πάνω από 50 tabs μόνιμα ανοιχτά και ναι είμαι κοντά στα 3 GB από τα 8 του μηχανήματος μου και δεν έχω δει διαφορά από τον Chrome σε αυτό τον τομέα. Όλοι πλέον οι browsers για να δώσουν ταχύτητα στην Javascript που είναι πλέον must στην πλειοψηφία των sites τρώνε μνήμη.

Το Web έχει γίνει πολύ περίπλοκο :(

@Wally

Ένας λόγος τα legacy dependencies όπως το flash,silverlight,gvoice κλπ. Υπάρχουν όμως και 64 bit υλοποιήσεις απλά δεν θα μπορείς να τρέχεις κάποια πράγματα σωστά.
 
Τώρα παρατήρησα ότι για καποιον ανεξήγητο λόγο τρέχει στο background του pc (στη δουλεια) το Winword (φαίνεται μόνο στα Processes του Task Manager Και όχι στα Applications) χωρίς φυσικά να έχω ανοιχτό το Word....Ο Μοzilla με το που τον ανοίγω (με Home Page το Blank Page) χρειάζεται 100ΜΒ RAM και ο Chrome 95MB. Μια από τα ίδια είναι δλδ.
 
//off-topic..... Αν τρέχεις Outlook για να στέλνεις email, μαθε ότι το Outlook χρησιμοποιεί το Word αν το βρει εγκατεστημένο.
 
Rygar είπε:
//off-topic..... Αν τρέχεις Outlook για να στέλνεις email, μαθε ότι το Outlook χρησιμοποιεί το Word αν το βρει εγκατεστημένο.
Μόλις μου έλυσες ένα μυστήριο :) Αντί για Rygar, θα σε φωνάζω Sherlock ;) Τα email της δουλειάς τα βλέπω απο MS Outlook!
 
Πίσω
Μπλουζα