Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
http://athinapisovitrina.blogspot.com/2010/08/blog-post_25.htmlΤα περισσότερα παλιά καταστήματα της Πλατείας σήμερα έχουν αλλάξει βέβαια χρήση και ιδιοκτήτες. Ωστόσο, οι στίχοι του τραγουδιού της Λ. Νικολακοπούλου «Στον Άδωνι» την καφετέρια, που υπάρχει ακόμα στην Πλατεία, περιγράφει μια κοινωνία και ένα κόσμο γύρω από την Πλατεία λίγες δεκαετίες πριν (Πάμε στον Άδωνι για καφέ, που πηγαίνουν τεκνά και φρικιά, και αράζουνε και αθλητές, και που πηγαίνει και μία χοντρή νευρικιά, Κυριακή να της φύγει το στρες). Άλλωστε και η ίδια η Άλκηστις Πρωτοψάλτη γνώρισε την ζωή και τους ανθρώπους ως βέρα Νεοσμυρνιώτισσα.
Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου, πάντα ευγενική.Clemence είπε:thnx caprice να'σαι καλά, ποιος ξέρει γιατί το φανταζόμουν πάντα σε λόφο αυτό το καφέ, μυστήρια πράγματα ))) btw συγχαρητήρια και για το μοντεριλίκι! σιδηροκέφαλη!
Aφού έγινε και η ταυτοποίηση του μαγαζιού είμαι πλέον υποχρεωμένος να το συμπεριλάβω στα ''αξιοθέατα'' που πρέπει να επισκευτώ την επόμενη φορά που θα βρεθώ στην Αθήνα.caprice είπε:Ο "Άδωνις" ιστορικό ζαχαροπλαστείο που ανήκε στην οικογένεια Φραγκούλη. Πάνω στην επίσης "ιστορική" Πλατεία της Νέας Σμύρνης (με τον ιστορικό Πανιώνιο), εκεί που τώρα είναι το Φλοκαφέ. Αν σηκώσεις το κεφάλι σου θα δείς στο δεύτερο όροφο με καλλιγραφικά γράμματα "Αδωνις" που υφίσταται ακόμα ως τόπος συνάντησης.
Πολύ κακώς... Αφορμή ψάχνω για να θυμηθώ τα της Πλατείας, ειδικά τώρα που ξενιτεύτηκα... Εντάξει, προφανώς όταν εσύ πήγαινες τους πρώτους σου καφέδες εγώ θα ήμουν ένα από τα παιδάκια που θα έπαιζαν μπάλα και θα σας εκνεύριζαν (αν κρίνω πάντα από το έτος της βάφτισης που αναφέρεις), αλλά τι στο καλό, κάποιες κοινές αναμνήσεις θα υπάρχουν...caprice είπε:Ο παλιός "Αδωνις", στο ίδιο σημείο, ήταν σημείο αναφοράς της Πλατείας μαζί με άλλα (δεν αναφέρομαι για να μην είμαι οφ τόπικ).
Mικρή διόρθωση, είναι "στον "Άδωνι"". Δεν υπήρχε κανένα πρόσωπο Άδωνις (μη συγκρίνετε με σήμερα), και το ζαχαροπλαστείο ανήκε στον Β. Φραγκούλη και μετέπειτα στους γιους του...stakovios είπε:Εγώ θυμάμαι ένα τραγούδι που έλεγε διάφορα στέκια που λογικά θα υπήρχαν στην Αθήνα των έιτις: Πάμε στου Άδωνη για καφέ.... που πηγαίνουν φρικιά και αράζουν και αθλητές/ και που πηγαίνει και μία χοντρή/..... να της φύγει το στρες.