Πού γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες ; (1ο Μέρος)

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
katerinak είπε:
"Είναι το πρώτο ζυθοποιείο που χτίστηκε στην Κύπρο ξεκινώντας την παραγωγή της μπύρας το 1951. Αρχικά υπήρχε μικρή δυνατότητα παραγωγής περίπου 15,000 εκατόλιτρα ετησίως, ενώ σήμερα είναι σε θέση να παράγει πάνω από 30.000 εκατόλιτρα μπύρας σε μηνιαία βάση.

Τον Μάρτιο του 1987, η KEO Μπύρα βραβεύτηκε με το Χρυσό Μετάλλιο στο Brewing Industry International Awards Beer Competition". πηγη
ευχαριστω lolota και katerinak

:thanx2:

Τελικά στην Κυπρο θα γυρίστηκε η ταινία γιατι και στο γραφειο της χωροφυλακης παρατήρησα τωρα οτι δειχνει την αγγλικη σημαια και την Βασιλισσα Ελισαβετ... πολλες φορες βλεπουμε κατι και το προσπερναμε χωρις να παει το μυαλο μας οτι μπορει να σημαινει κατι....

Εταιρία θαυμάτων.jpg

συν οτι στο τελος "μενει" μονο η ελληνικη σημαια, περνωντας χαριτωμενα με πλαγιο τροπο και το μήνυμα.... ;)

Εταιρία θαυμάτων.jpg
 
Νομίζω ότι "το σπίτι με τα πιάτα" εμφανίζεται και στην ταινία "Το ευτυχισμένο πρόσωπο της Λεωνόρας" (1982). Μπορεί να το σιγουρέψει κάποιος?
 
jasonk είπε:
Νομίζω ότι "το σπίτι με τα πιάτα" εμφανίζεται και στην ταινία "Το ευτυχισμένο πρόσωπο της Λεωνόρας" (1982). Μπορεί να το σιγουρέψει κάποιος?
μαλλον ο tonytony μπορει να μας δωσει απαντηση στο ερωτημα σου,εχει προσθεσει τους τιτλους της ταινιας στο καναλι του
 
hannele είπε:
Σας θυμίζει κατι αυτό το σπίτι??? :D
Προβολή συνημμένου 95810

Για δείτε εδω: http://kolindrinamaslatia.blogspot.gr/2013/08/blog-post_4828.html από όπου και η πηγή της φωτογραφίας

;)

:thanx2: hannele

προσθετω και το κειμενο γιατι αν τυχει και το "κατεβασουν" απ το σάιτ τουλαχιστον να ξερουμε σε τι αναφερεται:

"Θυμάστε σίγουρα την παλιά Ελληνική ταινία "Η νεράιδα και το παλικάρι" που πρωταγωνιστούσαν οι Βουγιουκλάκη , Παπαμιχαήλ.... Γνωστότερη ως "Φορτουνάκηδες και Βροντάκηδες"...

Στη φωτογραφία βλέπετε ένα θαυμάσιο σπίτι στον Άγιο Νικόλαο ,στο Μιραμπέλλο, που χρησιμοποιήθηκε ως το σπίτι του Φορτουνάκη(Διονύση Παπαγιανόπουλου)...

Σε κάποιο σημείο ήταν κλεισμένη η Βουγιουκλάκη και από κάτω ήρθε με τη βάρκα ο Παπαμιχαήλ και την έκλεψε....

Πολύ καλή η ταινία, αλλά τη παράσταση κλέβει η βίλα Κούνδουρου..."
 
Εκτός λοιπόν απο την βίλα του Νίκου Κούνδουρου στο Μιράμπελλο Αγίου Νικολάου Λασιθίου που ήταν το σπίτι των "Φουρτουνάκηδων"

α.jpg

http://kolindrinamaslatia.blogspot.gr/2013/08/blog-post_4828.html

ας δούμε και τα υπόλοιπα μέρη της Κρήτης όπου γυρίστηκε η ταινία "Η Νεράιδα και το Παλικάρι".

1. Η εκκλησία της ταινίας ειναι η "Παναγιά η Κερά" στην περιοχή Λογάρι Κριτσάς στον Αγιο Νικολαο στο Λασίθι. Νομιζω οτι την αναγνωρίζετε απο τις σκηνές της ταινίας ;)

image002.jpg

image006.jpg

http://www.kritsa.eu/panagia_kera.htm

2. Γυρίσματα έγιναν και στο χωριό Κολυμπάρι Χανίων. Μάλιστα σε καποια σκηνή διακρίνεται φευγαλέα στο βαθος και η Μονή της Παναγιάς της Οδηγήτριας ή αλλιώς Μονή Κυρίας των αγγέλων Γωνιάς που βρίσκεται στην περιοχή.

Και άλλα δυο τα οποια άλλωστε είναι και πασιφανή...

3. Το χωριό των Βροντάκηδων και των Φουρτουνάκηδων ήταν η πόλη του Αγίου Νικολάου με την χαρακτηριστική πλατεία και τη λιμνοθάλασσα Βουλισμένη.

αγιος νικολαος λασιθι.jpg

http://el.wikipedia.org/wiki/Αρχείο:Lake_Voulismeni.jpg

4. Το χωριό του Σκανταλάκη (Σπύρου Καλογήρου) ήταν τα Χανιά. Αυτο αλλωστε ειναι πασιφανές με το Ενετικό λιμάνι των Χανίων οπου ο Σκανταλάκης περιμένει την νύφη Κατερινιώ, η οποία καταφθάνει απο το χωριό της (Αγιο Νικόλαο) με την βάρκα και πισω διακρίνεται ο φημισμένος φάρος του λιμανιού των Χανίων.

800px-Chania_-_Venetian_harbor_1.jpg

800px-Chania_lighthouse_A.jpg

http://el.wikipedia.org/wiki/Αρχείο:Chania_lighthouse_A.jpg

http://el.wikipedia.org/wiki/Αρχείο:Chania_-_Venetian_harbor_1.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
συγκλονιστικές φωτογραφίες!!!!
 
Στο φράγμα της λίμνης του Μαραθώνα γυρίστηκαν σκηνές απο τις ταινίες "Υπολοχαγός Νατάσσα" και "Κατάσκοπος Νέλλη"

Μαραθώνας.jpg
 
Η πύλη του Αδριανού "παίζει" και στις Διπλοπενιές οταν η Αλικη και ο Δημήτρης τραγουδούν την "Υπομονή" με τις κιθάρες στους δρόμους της Πλάκας.

Στο τελείωμα του τραγουδιού βγαίνουν απο την οδό Λυσικράτους στην λεωφόρο Αμαλίας. Aκριβως απο πίσω τους φαίνεται η Πύλη του Αδριανού και κατηφορίζουν την Αμαλίας (μέσα απο τα διερχόμενα αυτοκίνητα) με κατεύθυνση προς την oδο Διονυσίου Αεροπαγίτου.

Μάλιστα την ώρα που περιπλανιόνται στα στενά της Πλάκας, στην οδο Λυσικράτους, περνάνε μπροστά και απο το "Μνημείο του Λυσικράτη" (Φανάρι του Διογένη) που και αυτό εχει αναφερθει σε προηγούμενα posts ως background και σε άλλες ταινίες.
 
Και ένας άλλος κοινός εσωτερικός χώρος (παρομοια περιπτωση υπάρχει και εδω)

ειναι απο τις ταινίες "Το πιο λαμπρό αστερι", "Βίβα Ρένα" και "Ανάμεσα σε 2 γυναίκες", αλλα μάλλον για χώρο σε στούντιο νομίζω οτι ειναι...

ταινια.jpg
 
και στην ταινια "Η ζαβολιαρα" (1971) φαινεται ο ιδιος εξωτερικος χωρος

Clipboard.jpg

ο εσωτερικος χωρος ομως (στην ταινια αυτη) ειναι απο ξενοδοχειο

Clipboa.jpg

το παρακατω στιγμιοτυπο (απ την εξωτερικη πλευρα ομως)φαινεται και στις αλλες δυο ταινιες ("δικτατωρ καλει Θαναση" και "Με φοβο και παθος")

zz2.JPG

:wait2: μηπως ο κοινος εξωτερικος χωρος ειναι τελικα αυτος του ξενοδοχειου που βλεπουμε στην ταινια "Η ζαβολιαρα";
 
katerinak είπε:
ο εσωτερικος χωρος ομως (στην ταινια αυτη) ειναι απο ξενοδοχειο

Προβολή συνημμένου 96260

το παρακατω στιγμιοτυπο (απ την εξωτερικη πλευρα ομως)φαινεται και στις αλλες δυο ταινιες ("δικτατωρ καλει Θαναση" και "Με φοβο και παθος")

Προβολή συνημμένου 96261
Ο εσωτερικός χώρος ειναι το ξενοδοχείο Πεντελικόν. Το βλεπουμε και στην ταινία "Κρίμα το μπόι σου". Ειναι το ξενοδοχείο που μένει η ψευτικη κυρία Ροδανά (Μάρω Κοντού). Και μαλιστα το λεει η ίδια στον Κωνστανταρα στο τηλεφωνο "σας περιμένω στο ξενοδοχείο μου...Πεντελικόν...θα τα πουμε απο κοντά"

α.jpg

Για τον εξωτερικο χωρο όμως δεν ξερω αν ειναι και αυτο το Πεντελικόν ή οχι (γιατί το Πεντελικόν τωρα δεν εχει αυτην την εξωτερικη οψη, αν ήταν ετσι την εποχη εκείνη δεν ξερω)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
hannele είπε:
Ο εσωτερικός χώρος ειναι το ξενοδοχείο Πεντελικόν. Το βλεπουμε και στην ταινία "Κρίμα το μπόι σου". Ειναι το ξενοδοχείο που μένει η ψευτικη κυρία Ροδανά (Μάρω Κοντού). Και μαλιστα το λεει η ίδια στον Κωνστανταρα στο τηλεφωνο "σας περιμένω στο ξενοδοχείο μου...Πεντελικόν...θα τα πουμε απο κοντά"Προβολή συνημμένου 96271

Για τον εξωτερικο χωρο όμως δεν ξερω αν ειναι και αυτο το Πεντελικόν ή οχι (γιατί το Πεντελικόν τωρα δεν εχει αυτην την εξωτερικη οψη, αν ήταν ετσι την εποχη εκείνη δεν ξερω)
ευχαριστω hannele,περισσοτερο ο εξωτερικος χωρος μ ενδιαφερει
 
Στην ταινία «Ένας ξένοιαστος παλαβιάρης», η σκηνή όπου ο Θανάσης (Θανάσης Βέγγος) με την αυτοσχέδια βάρκα του και την κατσικούλα του :D ξεκινάει να φύγει για την Αμερική (και στο τέλος αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει λύσει το σχοινί) γυρίστηκε στα βράχια της Πειραϊκής κοντά στο ανοιχτό γήπεδο "Φοίνικας". Στο βάθος μάλιστα διακρίνεται και ο όρμος Μπαϊκούτσι (όρμος Αφροδίτης) με τις ψαρόβαρκες.

βραχια πειραικής.jpg

βραχια πειραικης.jpg
 
Η βιλα Λεβιδη φαινεται και στη βιντεοταινια "Το φρικιο"

t1.JPG

t2.JPG
 
H βίλα Λεβίδη φαίνεται και στην ταινία "Sky Riders" του 1976 με τον James Coburn. Eμφανίζεται στο 13ο λεπτό και για περίπου 5 λεπτά. Έχει αρκετά εξωτερικά και εσωτερικά πλάνα.
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα