κρίμα...miki-mik7 είπε:Δυστυχώς δεν γνωρίζω τίποτα για την "Γωνιά". Ρώτησα και τη μητέρα μου, αλλά δεν θυμάται τίποτα...
Κι εγω πιστευω πως ο χωρος υποδοχης και το μπαρ ανηκουν στο ιταλικο ξενοδοχειο. Αν προσεξετε, αλλαζει αμυδρα ο ηχος οταν μιλουν οι ηθοποιοι. Υπαρχει ενας ανεπαισθητος αντιλαλος.hannele είπε:αυτοι οι χωροι λογικά, πρεπει να είναι το κανονικο ξενοδοχειο....τα δωματια παντως ήταν σίγουρα ντεκόρ!!
Στην αρχή της ταινίας, περίπου στο 3:50, ο Παπαμιχαήλ φεύγει από το σπίτι του και αφού τσουλίσει σε κάτι κάγγελα, φτάνει κάτω από το Αστεροσκοπείο και κάτω από την Εκκλησία της Αγίας Μαρίνας (37.973627, 23.720268), όπου παίρνει το λεωφορείοhannele είπε:κρίμα...Αν και στην ταινία, τον βλεπουμε να χρησιμοποιει το λεωφορείου του Βοτανικού για να παει στο σπιτι του, εν τουτοις ίσως να ήταν κινηματογραφική αδεία και το σπιτι να μην ήταν στο Βοτανικό...για αυτό εκανα τη σκεψη και για Πειραιά...(πολλες φορες εχει τύχει σε ταινίες, η περιοχή των γυρισματων να μην ταυτιζεται με την τοποθεσία του σεναρίου π.χ. να χρησιμοποιειται για τα γυρισματα ενα σπιτι στην Αθήνα, αλλα συμφωνα με το σενάριο το σπιτι αυτο να ειναι σε αλλη περιοχή)
και στη βιντεοταινια "κλασσικη περιπτωση βλαβης"katerinak είπε:και στη βιντεοταινια "δυο κοριτσια στο κρεβατι μου"Προβολή συνημμένου 116973Προβολή συνημμένου 116974Προβολή συνημμένου 116975
τελικα και αυτο το σπιτι που επισης βρισκεται στην Κηφισια (οπως "το σπιτι με τα πιατα" ) το βλεπουμε σε πολλες ταινιες/βιντεοταινιες
kyrbill είπε:.....Μακάρι να βρούμε και το σπίτι.. ίσως να είναι κάπου εκεί στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.. ίσως και στον Πειραιά..Ο Αυλωνίτης φοράει ακριβώς τα ίδια ρούχα στις σκηνές και στις 2 περιοχές! Επειδή όμως κρατάει το μπουζούκι στην σκηνή στο Πασαλιμάνι και στο σπίτι του Παπαμιχαήλ, κι επειδή συνήθως προσπαθούσαν να γυρίσουν όσο πιο πολλές σκηνές μαζί (όπου επιβαλλόταν εξοπλισμός), πιο πολύ για Πειραιά το βλέπω.
Στα καταστηματα "Καπα-Μαρουσης" δεν ειναι? (Πριν τα καψουν οι "συντροφοι")kyrbill είπε:Καλημέρα σ' όλη την παρέα!Μόλις διάβασα για την αναφορά που κάνατε στις 'Διπλοπενιές', θυμήθηκα την σκηνή που προβάρει ο Παπαμιχαήλ το κοστούμι. Η σκηνή που φαίνεται η στροφή του μεγάλου μονόδρομου
με παρέπεμψε αμέσως στην Πανεπιστημίου. Επίσης πίσω από τον Αυλωνίτη, φαίνεται καθαρά ένα μεγάλο κτίριο με την επιγραφή 'STAR'
.
Στον αριθμό 64 της Πανεπιστημίου βρίσκεται αυτό το κτίριο
κι απέναντι ακριβώς (αυτό κι αν μου έκανε τρομερή εντύπωση), υπάρχει ένα κτίριο με την επιγραφή STAR (καθαριστήρια).
Πρέπει να έχει κρατηθεί η ίδια επωνυμία.. πιο λογικό απ' το να είναι απλή σύμπτωση.
Οπότε πιθανολογώ ότι τα γυρίσματα έγιναν στον 1ο όροφο του κτιρίου αυτού (μαρκαρισμένο με κόκκινο).
Μακάρι να βρούμε και το σπίτι.. ίσως να είναι κάπου εκεί στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.. ίσως και στον Πειραιά..Ο Αυλωνίτης φοράει ακριβώς τα ίδια ρούχα στις σκηνές και στις 2 περιοχές! Επειδή όμως κρατάει το μπουζούκι στην σκηνή στο Πασαλιμάνι και στο σπίτι του Παπαμιχαήλ, κι επειδή συνήθως προσπαθούσαν να γυρίσουν όσο πιο πολλές σκηνές μαζί (όπου επιβαλλόταν εξοπλισμός), πιο πολύ για Πειραιά το βλέπω.
προς το παρόν δεν έχω ασχοληθεί με αυτό. Με εντυπωσίασε η κατάσταση του σπιτιού με τα πιάτα. Από μικρό παιδί μου είχε μείνει και μου έκανε πάντα εντύπωση.hannele είπε:teacher!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
που λες να ειναι και το σπιτι των ταινιων του Καραγιάννη που μας εχει στοιχειώσει?????
Καλησπέρα 'σύντροφε' #) Κόρκος & Μπίρλας. Νομίζω ότι είναι το διπλανό κτίριο από το 'Καπα-Μαρουσης'.. αυτό που έχω σημειώσει με το κόκκινο και που είναι ακόμα το ίδιο μιας και σώθηκε από την φωτιά. Κι οι λόγοι που με παραπέμπουν σ' αυτό είναι δύο: Στην φωτό με τον Αυλωνίτη, ακριβώς στην ίδια ευθεία από πίσω του είναι το κτιριο με το κατάστημα 'STAR' και 2ον είναι τα ίδια διαχωριστικά στα παράθυρα. Από το 'Καπα-Μαρουσης', ακριβώς δε επειδή είναι πάνω στην στροφή δεν θα μπορούσαμε να διακρίνουμε την στροφή της Πανεπιστημίου (όπως φαίνεται στην 1η φωτό).. επίσης ευθεία κι απέναντί του, το κτίριο κι η θέα που φαίνεται είναι αυτή.Κόρκος & Μπίρλας είπε:Στα καταστηματα "Καπα-Μαρουσης" δεν ειναι? (Πριν τα καψουν οι "συντροφοι")