Πού γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες ; (1ο Μέρος)

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
hannele είπε:
Teacher μας αποτελειωσες με την αυλη της Φιφικας!!! :clap: :clap: :clap: :clap:
Εγω παλι, λεω να επιστρεψω για λίγο στα "άρματα" (χιχιχιχι).... :popcorn:


Παπαφλέσσας
...συνεχεια...ξανά...

Μάρτιος 1821. Τριπολιτσά. Συγκεντρωμένοι όλοι οι προεστοί του Μωριά σε αρχοντικό για να συζητήσουν για τον ξεσηκωμο. Ο πασάς που κάτι εχει μυριστεί, σκάει μύτη στο αρχοντικό!


- "Γιατί είστε μαζεμενοι όλοι οι προεστοί ωρέ Ρωμιοι";;;;


- "Ειπαμε να κανουμε τα βαφτισια του παιδιού του Κοσμα"..

Μόνο που υπάρχει μια μικρή λεπτόμερεια: Το αρχοντικό στη Τριπολιτσα που ήταν συγκεντρωμένοι οι προεστοί του Μωριά, ήταν το αρχοντικό του Γιώργου Μαύρου ή Σβαρτς στη Λάρισα!!!
Ηannele Νομίζω οτι χθές εγραψες κάτι για το Λεβεντόπαιδο...περίμενα!!!!.....αλλα τώρα δεν το βλέπω....΄τεσπα....Δεν ξέρω αν ειχε σχέση με τους Αγ.Αναργύρους....αλλα επειδή βρήκα και το "Λεβεντόπαιδο" στους Αγ.Αναργύρους.......περιμένω μεχρι να ανεβάσεις τά δικά σου !!!..και μετα ανεβάζω τα δικά μου εκτός αν ειναι τα ιδια..!!!!!
 
antonovar είπε:
Ηannele Νομίζω οτι χθές εγραψες κάτι για το Λεβεντόπαιδο...περίμενα!!!!.....αλλα τώρα δεν το βλέπω....΄τεσπα....Δεν ξέρω αν ειχε σχέση με τους Αγ.Αναργύρους....αλλα επειδή βρήκα και το "Λεβεντόπαιδο" στους Αγ.Αναργύρους.......περιμένω μεχρι να ανεβάσεις τά δικά σου !!!..και μετα ανεβάζω τα δικά μου εκτός αν ειναι τα ιδια..!!!!!
Ναι, το εσβησα antonovar, για να τα βαλω όλα μαζί, να μην ειναι "σπασμένο" το θεμα...

Αυτα που εχω βρει απο το Λεβεντόπαιδο, ειναι τα γυρισματα του τραγουδιού "Τζαμαικα" στην αρχη της ταινίας. Βαλε τα δικα σου πρώτα, για να σουλουπώσω τα δικα μου ώστε μες το Σαββατοκυριακο να τα βαλω και εγω.

Βρηκα και εγω απο το Λεβεντοπαιδο απο τους Αγ. Αναργύρους....λες να βρηκαμε το ιδιο??? χιχιχιχιχιχ.... :D
 
hannele είπε:
Ναι, το εσβησα antonovar, για να τα βαλω όλα μαζί, να μην ειναι "σπασμένο" το θεμα...Αυτα που εχω βρει απο το Λεβεντόπαιδο, ειναι τα γυρισματα του τραγουδιού "Τζαμαικα" στην αρχη της ταινίας. Βαλε τα δικα σου πρώτα, για να σουλουπώσω τα δικα μου ώστε μες το Σαββατοκυριακο να τα βαλω και εγω.

Βρηκα και εγω απο το Λεβεντοπαιδο απο τους Αγ. Αναργύρους....λες να βρηκαμε το ιδιο??? χιχιχιχιχιχ.... :D
Μπαινω λίγο στα χωράφια σου Hannele , καθότι ειναι φανερό οτι το δημοτικό διαμερισμα Πειραια (και οχι μόνο :D ...)..ειναι "αρμοδιοτητά" σου, καθώς μετά το post 1544 του Θεού kyrbil...."ανακαλύψαμε" τους Αγ.Αναργύρους....με αποτελεσμα το ενα να φέρνει το αλλο...και ταινίες που εγώ τουλαχιστον ελεγα μέσα μου "αντε..να καταλάβεις που ειναι αυτο..." τωρα ευκολα καταλαβαίνεις και το που γυρίσθηκαν εστω και στο περιπου αλλα αρχίζεις και βλεπεις και κοινά στοιχεία με αλλες ταινίες.

Μία απο αυτές λοιπον ειναι και το Λεβεντόπαιδο.

Αφήνοντας στην ακρη το Πειραιώτικο διαμερισμα στο οποίο είμαι σιγουρος οτι θα φροντίσεις την διαφωτισή μας ξαναπάμε πάλι στους Αγ.Αναργύρους οπου βλεπουμε...το παλιο τυράδικο που εγινε αναμορφωτήριο για την Στεφανία και χώρος για να φαει ξύλο ο Κουρκουλος,αλλα και σταθμός κτελ για ερθει απο το χωριό του...ο Βουτσας, τωρα να ειναι το συνοικιακό μπουζουξίδικο "το ξενύχτι" που τραγουδάει ο Αρίστος(τις φωτογραφίες τις εχω υπερφωτίσει..για να φανουν τα χαρακτηριστικά παράθυρα). New Movie (44).Movie_Snapshot.jpg

Στο "θύμα" επίσης είχαμε παρατηρήσει οτι στην ακρη του ιδιου χώρου ηταν και τό σπίτι της Σαπουντζάκη.Τα χρόνια περάσανε :D και τώρα στο ιδιο σπίτι

ήρθε να μείνει ο Παντελής Ζερβός και λόγω επαγγέλματος πεταξε κανα δυο βαρκες και μερικά διχτυα απέξω....ετσι να υπάρχουν.New Movie (53).Movie_Snapshot.jpg

Καποια στιγμή η απρόσεχτη Ελενα Ναθαναήλ τρέχοντας στους δρόμους των Αγ.Αναργύρων δίπλα στα παλια studio της ΦΙΝΟΣ στην οδό Γράμμου

χτυπάει στην γωνία Γραμμου και Σοφοκλη Βενιζέλου....ΓΡΑΜΜΟΥ ΣΟΦ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΓ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ.jpg

Στο τέλος είχαμε και μία φωτιά οπου μιά γειτόνισσα....εντρομη φωναζει για βοηθεια.....αλλα ανοίγοντας το παραθυρο μας μεταφέρει.....στο προαυλιο της ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ..New Movie (60).Movie_Snapshot.jpg.

οπου ανακαλύπτουμε 2 αλλους φίλους μας......τον Θαναση Βεγγο με τον Παπαδόπουλο....να προετοιμάζονται.....για τις εξετάσεις...αλλά μας δίνουν την δυνατότητα να καταλαβουμε τον χώρο που γυρισθηκαν αρκετες σκηνές απο σημαντικά εργα της φινος φίλμ.New Movie (15).Movie_Snapshot.jpg

.Το προαυλιο και το καμαράκι.... μας γυρίζουν μερικά χρόνια πίσω οταν εκει μπουκάριζε ο Τζαννετάκος με τον Κωνσταντίνου...Βέβαια..τότε υπήρχε ατάξία αλλα τώρα τα πραγματα ειναι τακτοποιημένα...επίσης βλεπουμε μία γεννήτρια,....και μία υπερυψωμένη εξέδρα...για πλανα απο ψηλά .Οταν δε, βλεπουμε και τόν χώρο που ειναι παρκαρισμένο το τροχόσπιτο-γραφείο του ΘΒ....θυμόμαστε τον Ντίνο Δημόπουλο που εγραφε "Το ντεκόρ(για την Λολα) ειχε στηθεί στο προαυλιο των στουντιο της φινος εξω απο το τσιμενταδικο Ατλας με την ψηλή καμινάδα και εδειχνε ενα τυπικό δρόμο της τρούμπας".... New Movie (68).Movie_Snapshot.jpg

Μετά την εκπαιδευση του ΘΒ ο φαλακρός πρακτωρ μοιραζε φιλμάκια με την δραση του στα Θυμαράκια στα Πατήσια οπου το σινε Καν-καν επαιζε τι????.....το Λεβεντόπαιδο...για να ξαναμπώ στο θεμα.:biglaugh:New Movie (65).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (43).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (41).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (42).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (46).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (47).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (45).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (10).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (11).Movie_Snapshot.jpg

ΦΙΝΟΣ ΛΕΒΕΝΤ.jpg

ΦΙΝΟΣ ΛΕΒΕΝΤ 2.jpg

New Movie (48).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (49).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (50).Movie_Snapshot.jpg

ΓΡΑΜΜΟΥ ΑΓ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ.jpg

1514579_939080849465945_4157072874730767532_n.jpg

New Movie (54).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (5).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (6).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (9).Movie_Snapshot.jpg

5000 PSEMATA AG ANARG 2.jpg

5000 PSEMATA AG ANARG 32.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

antonovar σ'αυτό το post λες πολύ ωραία πράγματα.

Εξαιρετική και η συσχέτιση του "θύματος" με το "Λεβεντόπαιδο" και του "θύματος" με τον Βέγγο

1) το σπίτι του Ζερβού το έχεις βρει πού είναι ?

2) Το τυράδικο ξέρουμε σε ποιό ακριβώς σημείο ήταν ?
 
Hannele και makism σας ευχαριστώ πολύ!!! χαίρομαι πολύ γιατί νιώθω την χαρά όλων μας όταν κάποιο παιδί απ΄την παρέα ανακαλύπτει/αποκαλύπτει καινούργια στοιχεία!! Δεν ξέρω makism μου αν θα καταφέρουμε να φέρουμε την φέτα, το ακριβές όμως σημείο θα το εντοπίσουμε πάντως σίγουρα!! :cool:

Πολύ συγκινητικό και το βαλιτσάκι καθώς κι όλα τα ρούχα/αξεσουάρ από το Μουσειο Φεστιβαλ Ελληνικού Κινηματογραφου που μοιράστηκες μαζί μας Hannele! Δάσκαλε για άλλη μια φορά μ' έπιασες... αδιάβαστο!!! χιχι χίλια ευχαριστώ για την διευκόλυνση εύκολης πρόσβασης στα ποστς!! Πολύ χρήσιμο!!

Όσο για τον antonovar επιφυλάσομαι για αργότερα.. δεν πρόλαβα ακόμα να το διαβάσω.. πολλές φωτογραφίες βλέπω, ζουμί μου μυρίζει... παίρνω πετσέτες και πέφτω με τα μούτρα !! :happyjump:
 
Teacher είπε:
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
antonovar σ'αυτό το post λες πολύ ωραία πράγματα.

Εξαιρετική και η συσχέτιση του "θύματος" με το "Λεβεντόπαιδο" και του "θύματος" με τον Βέγγο

1) το σπίτι του Ζερβού το έχεις βρει πού είναι ?

2) Το τυράδικο ξέρουμε σε ποιό ακριβώς σημείο ήταν ?
Καταρχήν τόσο για το τυραδικο οσο και για ολα τα σημεία που ειχαμε βρει ειχα φτιαξει ενα σχεδιαγραμμα(#1605) αλλα ειδικά για το τυράδικο εχει κανει ενα και ο kyrbill (#1553)

Εφτιαξα αλλο ενα με παλιοτερη εικόνα απο το google earth στο οποίο φαινονται πιο καλα το studio της finos και μαλιστα χωρίς το σχολέιο.ΦΙΝΟΣ ΑΡΕΑ PAST.jpg

Τώρα για το σπιτι του Ζερβού καταρχήν ειναι και αυτό στο τυραδικο.

Για να καταλαβεις ομως που βρισκεται το σπιτι του Ζερβού στο "λεβεντοπαιδο" πρεπει να δεις "το θυμα".:what:

New Movie (26).Movie_Snapshot.jpg ειναι το κτίσμα

πισω απο αυτή την γούρνα που φαινεται.Η γούρνα υπαρχει και στο "θύμα" αλλα απο την αναποδη πλευράNew Movie (72).Movie_Snapshot.jpg

Το σπιτι του Ζερβού ειναι στο ιδιο σημείο απλα...ειναι πολύ σκοτεινά και ισως δεν προεξεχει απο το κτηριο ,αλλα αφενός ξεχωρίζει η γούρνα αφετερου κρυβεται το υπολοιπο κτηριο που βλεπουμε στις αλλες ταινίες απο την βαρκα και το δενδρο και το σκοτάδι.

Τώρα στο τελος υποτίθεται οτι το σπιτι καιγεται αλλα νομιζω οτι καινε καποιο αλλο πρόχειρο κτίσμα στο προαυλιο των STUDIO της fιnος ομως...Το παράθυρο της γιαγιας που φωνάζει κινδυνος ειναι στο προαυλιο της ΦΙΝΟΣ...!!!!...

Ελπίζω να μην σε μπεδεψα πιο πολύ!!!!

New Movie (70).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (71).Movie_Snapshot.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
antonovar είπε:
Καταρχήν τόσο για το τυραδικο οσο και για ολα τα σημεία που ειχαμε βρει ειχα φτιαξει ενα σχεδιαγραμμα(#1605) αλλα ειδικά για το τυράδικο εχει κανει ενα και ο kyrbill (#1553)...............Το σπιτι του Ζερβού ειναι στο ιδιο σημείο απλα...ειναι πολύ σκοτεινά και ισως δεν προεξεχει απο το κτηριο ,αλλα αφενός ξεχωρίζει η γούρνα αφετερου κρυβεται το υπολοιπο κτηριο που βλεπουμε στις αλλες ταινίες απο την βαρκα και το δενδρο και το σκοτάδι.Τώρα στο τελος υποτίθεται οτι το σπιτι καιγεται αλλα νομιζω οτι καινε καποιο αλλο πρόχειρο κτίσμα στο προαυλιο των STUDIO της fιnος ομως...Το παράθυρο της γιαγιας που φωνάζει κινδυνος ειναι στο προαυλιο της ΦΙΝΟΣ...!!!!...Ελπίζω να μην σε μπεδεψα πιο πολύ!!!!
ρε antonovar μ' έχεις στείλει τώρα!!! μιλάμε με βλέπω να ξεκολάω από δω, την Ανάσταση!! χαχα Απίστευτες αποκαλύψεις, συνειρμοί και σκέψεις.. Αλυσιδωτή αντίδραση πάει αυτή η ομάδα!!! :D ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ!! Ένα θα σου πω μόνο.. τον περασμένο Οκτώβριο που ήμουν στην περιοχή, είχα κολλήσει αρκετά σ' ένα σπίτι.. ήμουν σίγουρος ότι το είχα δει κάπου αλλά δεν μπορούσα να θυμηθώ.. κι όμως ήταν τόσο χαρακτηριστικό!! Και σήμερα έρχεσαι και μου το αποκαλύπτεις εσύ!! THANKS THANKS THANKS!!

grammou leventopedo.jpg

Τώρα όσον αφορά το σπίτι του Ζερβού, θα συμφωνήσω μαζί σου ότι αυτό που καίγεται είναι άλλο από αυτό που παρουσιάζεται στην αρχή της ταινίας. Κι όντως αυτό που καίγεται είναι μέσα στον χώρο της Φίνος Φίλμς. Ειδικά με την φωτογραφία σου από τα '5000 ψέμματα' όπου φαίνεται καθαρά η ομοιότητα του γκρεμισμένου τοίχου στον χώρο με 'το Λεβεντόπαιδο'(να δείτε που τέλος θα βρούμε και σε ποια ταινία γκρεμίστηκε) ;)

finos 5000 psemata leventopedo.jpg

τώρα όσον αφορά την απορία σου (#1627) 'Προσπαθώ να βρώ μια λογική το πώς τους ηρθε το αλλο μισό κομματι αυτης της σκηνής να το γυρίσουν στην αλλη μεριά της Αθήνας.' την ίδια ακριβώς είχα κι εγώ και το μόνο που υποθέτω είναι η ύπαρξη κάποιου προβλήματος στο μοντάζ.. είτε έλειπαν κάποιες λήψεις για να 'κουμπώνουν' καλύτερα οι σκηνές, είτε στις σκηνές που είχαν γυρίσει ήδη στην ίδια τοποθεσία, διαπίστωσαν κάποιο πρόβλημα..από έλλειψη φωτισμού μέχρι κάτι/κάποιος που φαινόταν στο πλάνο ενώ δεν θα έπρεπε. Οπότε, και για μεγαλύτερη οικονομία κι ευκολία, αντί να κουβαλάνε το συνεργείο και τους τεχνικούς στη Ακαδημία Πλάτωνος, έφεραν μόνο τους ηθοποιούς δίπλα στο στούντιο.

Επίσης 'παίζει' και το κουίζ του Teacher με το δέντρο (#1623)! Τι θα γίνει Δάσκαλε? το βρήκε κανείς γιατί εγώ από το πολύ ψάξιμο το μόνο που κατάφερα είναι να διακρίνω 3 ελιές που είχαν.. δάκο!!! :happyjump: :vbwave: :vbwave: :vbwave:
 
όχι δε με μπέρδεψες καθολου. Το ότι ήταν μέσα στο οικόπεδο (πάρκο) το έχω υπόψη μου. Αυτό που ρωτάω είναι αν έχουμε καταλάβει πού ήταν το τυράδικο μέσα στο οικόπεδο (πάρκο)

αύριο θα σας ανεβάσω και το σημείο με το δέντρο του Ρίζου (λέω να πάμε να στήσουμε κανά μνημείο εκεί - να καταθέτουμε και στεφάνι εις μνήμη και τέτοια :) )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Teacher είπε:
όχι δε με μπέρδεψες καθολου. Το ότι ήταν μέσα στο οικόπεδο (πάρκο) το έχω υπόψη μου. Αυτό που ρωτάω είναι αν έχουμε καταλάβει πού ήταν το τυράδικο μέσα στο οικόπεδο (πάρκο)
αύριο θα σας ανεβάσω και το σημείο με το δέντρο του Ρίζου (λέω να πάμε να στήσουμε κανά μνημείο εκεί - να καταθέτουμε και στεφάνι εις μνήμη και τέτοια :) )
Δυστυχώς teacher δεν εχω καταλαβει πως ηταν στημένα εκεί..............ψάχνω για παλιες φωτογραφίες,αεροφωτογραφίες των Αγ.Αναργύρων..για να βγάλω καμμία ακρη....επίσης απο την "Στεφανία"... προσπαθώ με τα σπίτια που φαινονται background.....οταν μιλανε στο προαυλιο κάπως να προσανατολισθώ...αλλα ακόμα δεν εχω σιγουρευτεί....αλλα οκ ηταν να μην βρουμε το πρωτο κομματι του puzzle....τώρα που το βρήκαμε....ειμαι σιγουρος οτι θα την ολοκληρωσουμε την εικόνα... :cool:

@kyrbill.....

Ευχαριστώ πολύ !!!!...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
"της κακομοίρας" ή "Ζήκος" 1963 - η σκηνή με το δέντρο (συνέχεια από το #1623)

Εδώ ο Κατσουρίδης ήταν σκηνοθετικά τίμιος (η μόνη φορά στην ταινία !!).

Φεύγοντας από το σπίτι της Φιφίκας, Ρίζος και Μυλωνάς βλέπουν τον Ζήκο

και η σκηνή είναι να τρέξουν να κρυφτούν πίσω από το πρώτο δέντρο που βρίσκουν

ε αυτό κάνανε. Πράγματι το δέντρο ήταν στην επόμενη γωνία (38.020800, 23.721274) Βασ. Αλεξάνδρου και Μπενάκη

Gwnia_Rizou_006.jpg

Η γωνία και το δέντρο φαίνονται και στον "Πυρετό στην Άσφαλτο", είναι η γωνία που κρύβεται το παιδάκι που απειλεί τον Γεωργίτση που κατεβαίνει την Μπενάκη

Gwnia_Rizou_003.jpg

Επίσης είναι η γωνία που φαίνεται τη στιγμή που ο Γεωργίτσης ανεβαίνει στο σπίτι της Βαλσάμη (ξέρετε αυτό που είναι πίσω από την κυρά Μαρίκα

που παρακολουθεί τον Ζήκο που κάνει καντάδα)

Προβολή συνημμένου 130706

Το μοναδικό σπίτι που είναι αναγνωρίσιμο είναι η είσοδος μιας μονοκατοικίας που φαίνεται και στις δύο ταινίες

eisodos.jpg

Αυτές οι σκηνές, Δούκας κανταδόροι, σπίτι Φιφίκας, Δέντρο Ρίζος-Μυλωνάς και Ζήκος γραμμόφωνο πρέπει να γυρίστηκαν και όλες μαζί,

και μάλιστα πήγαινε το συνεργείο από γωνία σε γωνία (είναι οι τρεις γωνίες στη σειρά !!)

Οι ματιές τους δεν ταιριάζουν καθόλου και φαίνεται από την πρώτη στιγμή που κάποιος βλέπει την ταινία. Από τη στιγμή που μάλιστα προσέξεις

ότι η γωνία του Δούκα είναι το σπίτι της Φιφίκας. Άλλα ντ'άλλων είναι οι ματιές. Οι σκιές επίσης είναι 3-4 σε κάθε σκηνή οπότε δε βγάζεις άκρη

Επίσης το ίδιο βράδυ γυρίστηκε και η σκηνή με την καντάδα, και το αστυνομία-αστυνομία, καθώς και οι δύο σκηνές που ο Μυλωνάς παρακολουθεί τον Φέρμα

που φεύγει από το σπίτι του και τον Ρίζο που στήνει τη σκάλα (γκρουπάρισμα σκηνών kyrbill)

και στις δύο σκηνές, είναι ορατό ότι ο Μυλωνάς δεν ξέρει που να κοιτάξει. Δεν βλέπει τίποτα.

Το σπίτι της καντάδας (και του αστυνομία αστυνομία - είναι το ίδιο) δεν υπάρχει σήμερα και πρέπει να ήταν ή στην Μπενάκη ή στην Σαρανταπόρου

(μάλλον Μπενάκη) ή είναι αυτό το ίδιο πίσω από το δέντρο Ρίζου επί της Βασ. Αλεξάνδρου δίπλα και κολλητά στης Φιφίκας.

Τώρα γιατί πήγαν στην Κίμωνος να τραβήξουν τις σκηνές, σίγουρα επειδή ήθελαν διόρωφο, σίγουρα επειδή ταίριαζε με το σκηνικό

που είχαν στα studio και μάλλον επειδή κάποιος είχε κάποια σχέση με την Κίμωνος και την πρότεινε στον Κατσουρίδη

(ή ίσως ο Κατσουρίδης να έμενε κάπου εκεί). Ούτε η πλατεία ήταν απαραίτητη. Ταίριαξε κι αυτή.

Όπως επίσης οι σκηνές με την εκκλησία του Αγ. Αρτεμίου στους τίτλους αρχής, οι οποίες είναι άσχετες με την υπόλοιπη ταινία, μάλλον τραβήχτηκαν

μαζί με άλλες (κάποιο συνεργείο βγήκε τυχαία τσάρκα και τράβηξε κάποιες σκηνές για γέμισμα) ώστε να γεμίσουν το τραγούδι, αφού οι σκηνές από τη

Λένορμαν είναι λίγες για το τραγούδι τίτλου και την έκταση των τίτλων (γέμισμα ήταν)

Ένα άλλο μυστήριο είναι η Ιωαννίνων, η Γερακίου και ο Λόφος Σκουζέ. Εκεί πάλι γιατί έπρεπε η Νέζερ να κάνει τσάρκα εκεί και

όχι σε κάποια γειτονιά των Αγ. Αναργύρων που είναι παρόμοια ?

Μετά από πολύ σκέψη καταλλήγω ότι ο Κατσουρίδης πειραματιζόταν με τη σύνθεση σκηνών. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι ο Κατσουρίδης ξεκίνησε

ως διευθυντής Φωτογραφίας και Μοντέρ και σε όλες του τις ταινίες ασχολιόταν προσωπικά και με τα δύο (εκτός από τη σκηνοθεσία)

και στο τέλος της ζωής του, στις τελευταίες του δουλειές πάλι φωτογραφία και μοντάζ έκανε.

Όπως λέει και στο βιογραφικό του "Ο Κατσουρίδης διέπρεψε ως διευθυντής φωτογραφίας και μοντέρ"

Να πούμε ότι ο Κατσουρίδης ξεκίνησε ως μοντέρ του Τζαβέλλα.

Άρα σ'αυτήν την ταινία ο Κατσουρίδης πειραματίζεται σκηνοθετικά και μπλέκει και τις γνώσεις του στη Φωτογραφία και το Μοντάζ.

Δείτε μια πολύ ωραία σύνθεση :

Ο Μυλωνάς κοιτάζει από το δέντρο στην Βασ. Αλεξάνδρου με Μπενάκη, τον Ρίζο και τη Φιφίκα που σκαρφαλώνει στο παράθυρο της Λίτσας που είναι

στην ... Κίμωνος, στη συνέχεια κατεβαίνουν τα κορίτσια από το studio κάπου στον περίβολο της Φίνος Φιλμς, στη συνέχεια περνάει

και αυτός απέναντι στην ..... Κίμωνος έρχεται ο Ζήκος που φωνάζει αστυνομία - αστυνομία στην .... Μπενάκη (ας πούμε)

και ενώ η τετράδα χάνει τελικά το αυτοκίνητο στην ... Κερατσινίου ο Ζήκος τρώει την μπουνιά (χωρίς να είναι στην Κερατσινίου)

και όλα αυτά υποτίθεται είναι μια σκηνή στο ίδιο μέρος

Επίσης σκεφτείτε :

Ο Ζήκος κάνει βόλτα στη Λενορμαν, ενδιάμεσα σουλατσάρει στην .... Φιλολάου στον Βύρωνα, μετά φτάνει κάπου στην Ιωαννίνων στο Λόφο Σκουζέ

και τέλος στρίβει στη .... Βοσπόρου

Όχι ότι δεν είναι σύνηθες στον κινηματογράφο.... Αυτό άλλωστε κάνει το μοντάζ και η φωτογραφία και αυτή είναι και η διαφορά με το θέατρο

Όμως εδώ μιλάμε για ταινία του 63, με περιορισμένα budget (παραγωγή του Χατζηχρήστου), με δυσκολίες στις μετακινήσεις (για ολόκληρα συνεργεία)

και έναν Κατσουρίδη να γυρίζει σε Λένορμαν, Βύρωνα, Λόφο Σκουζέ, Κίμωνος, Αγ. Αναργύρους δύο σκηνές !!!

Σκηνοθετικούς πειραματισμούς μάλλον έκανε ο Κατσουρίδης και εξασκούσε παράλληλα και το κυρίως hobby του το ΜΟΝΤΑΖ και τη ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.

Ας δούμε ένα μικρό βιογραφικό του Κατσουρίδη (το πήρα από εδώ : http://www.iefimerida.gr)

"Ο Ντίνος Κατσουρίδης (1927 - 2011) σπούδασε κινηματογράφο στη σχολή Σταυράκου (1952) παράλληλα με τις σπουδές του στις οικονομικές επιστήμες και τα νομικά.

Προτού περάσει στη σκηνοθεσία το 1960, δούλεψε ως διευθυντής φωτογραφίας και μοντέρ σε πολλές ταινίες ανάμεσά τους οι «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας»,

«Η ωραία των Αθηνών», «Το αμαξάκι» και «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο».

Με το φιλμ νουάρ «Εγκλημα στα παρασκήνια», ο Κατσουρίδης πέρασε στη σκηνοθεσία το 1960.

Η τρίτη ταινία που σκηνοθέτησε, με τίτλο «Της κακομοίρας» ανήκει στις πιο χαρακτηριστικές κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου όλων των εποχών,

ενώ από το 1970 μέχρι το 1982 ο Κατσουρίδης σκηνοθέτησε τον Θανάση Βέγγο σε εννέα συνεχόμενες ταινίες, μεταξύ των οποίων και το «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση;».

Με το μοντάζ και την διεύθυνση φωτογραφίας ο Κατσουρίδης εξακολουθούσε να ασχολείται και τα τελευταία χρόνια όταν πλέον δεν σκηνοθετούσε ο ίδιος.

Εκανε την διεύθυνση φωτογραφίας στο «Ακροπόλ» του Παντελή Βούλγαρη και το μοντάζ στο «Ολα είναι δρόμος» του ιδίου,

καθώς επίσης έκανε το μοντάζ στις «Γυναικείες συνομωσίες» του Βασίλη Βαφέα, ταινία παραγωγής 2007."

Gwnia_Rizou_005.jpg

Gwnia_Rizou_004.jpg

Gwnia_Rizou_001.jpg

Gwnia_Rizou_002.jpg

004.jpg

Gwnia_Rizou_007.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Teacher είπε:
"της κακομοίρας" ή "Ζήκος" 1963 - η σκηνή με το δέντρο (συνέχεια από το #1623) Εδώ ο Κατσουρίδης ήταν σκηνοθετικά τίμιος (η μόνη φορά στην ταινία !!). Φεύγοντας από το σπίτι της Φιφίκας, Ρίζος και Μυλωνάς βλέπουν τον Ζήκο...............
ΔΑΣΚΑΛΕ!!!! ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΔΑΣΚΑΛΕ, ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΕΙΑ!! :happyjump: :happyjump: :happyjump: :happyjump:Ταξίδεψα στο χρόνο σήμερα!.. είμαι εκεί κάπου στ' αριστερά του δέντρου (δεν φαίνομαι στο πλάνο χαχα) Πραγματικό ταξίδι στο χρόνο! Ούτε οι συντελεστές της ταινίας δεν θα το περιέγραφαν με τόση ακρίβεια!! Διάβασα σήμερα Δάσκαλε και μορφώθηκα! Χίλια ευχαριστώ για αυτήν την μαγεία που μας πρόσφερες!!
 
Teacher είπε:
"της κακομοίρας" ή "Ζήκος" 1963 - η σκηνή με το δέντρο (συνέχεια από το #1623)
Εδώ ο Κατσουρίδης ήταν σκηνοθετικά τίμιος (η μόνη φορά στην ταινία !!).

Φεύγοντας από το σπίτι της Φιφίκας, Ρίζος και Μυλωνάς βλέπουν τον Ζήκο

και η σκηνή είναι να τρέξουν να κρυφτούν πίσω από το πρώτο δέντρο που βρίσκουν

ε αυτό κάνανε. Πράγματι το δέντρο ήταν στην επόμενη γωνία (38.020800, 23.721274) Βασ. Αλεξάνδρου και Μπενάκη

"
Teacher....τι να πούμε...τώρα αυτό πλέον ειναι διατριβή... :award: :award: :award: μόνο κλαδιά...απο τα δένδρα και γόπες απο τον Κατσουρίδη δεν μας έφερες :D

σου αξίζουν πολλα πολλα συγχαρητήρια.....

Τώρα για τα υπόλοιπα....ισως ολα αυτά που περιέγραψες ..να ανήκουν οντως στην σκηνοθετική δεινότητα του Κατσουρίδη...Πιθανόν εκεί να κρύβεται η αλήθεια....Πάντως σε ολα τα παραπάνω βάλε..και τον παραγοντα Xατζηχρήστο. Ο χατζηχρήστος το 63 γύρισε 4 η 5 ταινίες ηταν θιασάρχης στό Μετροπολιταν και την ιδια χρονιά αγόρασε και το δικό του θέατρο. Εγω το σεναριο του Κολωνού-Αγ.Αναργυροι το απέδωσα αφενός στον φόρτο του (δεν εβγαιναν τα περιβοητα γκρουπαρίσματα)...αλλα και στο "καβαλημα" του αφού εκείνη την εποχή ηταν στα πολύ πάνω του.Οπότε σε μια ταινία η οποία ηταν δικια του παραγωγή εκανε οτι ηθελε.Εγώ με αυτό το σκεπτικο, συν τους δεσμούς του με την finos και τους Αγ.Αναργύρους αρχισα να ψάχνομαι, για τους Αγ.Αναργύρους.Το οτι ο μπακαλογατος...ειναι για πολλούς και για τον Χατζηχρήστο(οχι ...για μενα)....η καλύτερη του ταινία για μένα οφείλεται...στην ικανότητα του Κατσουρίδη να του μαζευει λίγο τα λουριά....αλλα και σε αυτό που εγραψες δηλαδή να "συνθέτει".Η Σκηνή της μπουνιάς η οποία ηταν αυτή που με εβαλε στο "τρυπάκι" για ψαξιμο ειναι το πιό χαρακτηριστικό δείγμα....ΣΚΕΨΟΥ τί "ψωμί " ειχε αυτή η σκηνή..ειδικά για τον χατζηχρηστο....αλλα χάρη στον Κατσουρίδη ούτε που καταλαβόνεις οτι απο την γροθια του ριζου λείπει....η μούρη του πρωταγωνιστή της ταινίας...

Επίσης την ασχετη σκηνή της Νεζερ στον Κολωνό εγώ την εχω συνδεσει με το γκρουπ των παρακάτω ενοτήτων στο εργο που ειναι 1) Τιτλοι Γυρισμα Λενορμαν, Ιωαννίνων κλπ 2) Μπιλιαρδάδικα που ξεχναει ο Ζήκος την τσάντα που είναι στο σφαιριστήριο -καφενεδάκι Λόφο Σκουζέ 3) η σκηνή που λεει η Νέζερ στον Φερμα για το προξενιό, η οποία υποτιθεται οτι ειναι στην "αυλή"....αλλα εγώ εχω την εντυπωση οτι ειναι σε εξωτερικό χώρο κάπου εξω απο αυτό το Καφενεδάκι στο Λόφο Σκουζέ. Μαζί με αυτές γυρίσαν και αυτή την "ασχετη" με την Νεζερ .

Αλλα τώρα γιατι αραγε τα συζητάμε ολα αυτα....μόνο ιχνη απο τις πατημασιές του δεν μας βρήκες Τeacher:D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Teacher τι να πω τωρα...ξανα τα ίδια και ας επαναλαμβάνομαι! Θεός!!! προσκυνώ!!!


:clap: :clap: :clap: :clap: :happyjump: :happyjump: :happyjump: :award: :award: :award:

 

 

 

 


Λεβεντόπαιδο
....συνέχεια του post 1645 του φιλου antonovar

Παρότι συμφωνα με το σενάριο της ταινίας, ο Αρίστος εργαζεται στο Πέραμα, αρκετά απο τα γυρισματα εγιναν.....στην Ιχθυοσκαλα Κερατσινίου!!!! :D

Εκεί γυριστηκε η έναρξη της ταινίας, δηλαδη το τραγούδι "Τζαμάικα".

Τα γυρισματα εγιναν στο κομματι της Ιχθυοσκάλας κάτω απο την Ακτή Ιωνίας.

χαρτης.JPG

Βλεπουμε τον Αρίστο (Δ.Παπαμιχαήλ) πανω στο λιμάνι της Ιχθυόσκαλας και πισω του διακρίνεται ο γερανός και η χαρακτηριστική καμινάδα του ΑΓΣ της ΔΕΗ Αγ. Γεωργίου Κερατσίνιου με τις ασπρες και κόκκινες ραβδώσεις

δεη.jpg(πήγη φωτογραφίας γιατί δεν μπορουσα να "μπω" στο χώρο με το google view)

Πίσω του, στο βαθος ο λόφος της Ευγένειας Κερατσίνιου με την εκκλησία του Αγ. Ευθυμίου να ξεχωρίζει αναμεσα στα τότε χαμηλά σπιτακια. Σήμερα λόγω των πολυκατοικιών η εκκλησία δεν φαίνεται πια απο την Ιχθυόσκαλα.

αγιος ευθυμιος.JPG (η εκκλησία του Αγ. Ευθυμίου)

Πίσω του το κτίριο με τα 10 διπλα παραθυρα. (εβαλα την αριθμηση για να δούμε οτι παρόλο που εχουν περασει τόσα χρονια εχει μείνει ίδιο με μοναδικη προσθηκη την γκρι κολωνα). Το διπλανο κτίριο "κρύβεται" απο το κεφάλι του. Η γειτονια απο πίσω, είναι το κομμάτι της σημερινής Πλ. Μπελογιάννη (Ψαρρων, Κύπρου, Δωδεκανήσου κλπ).

γ.jpg

Και στο τέλος στρίβει, και φεύγει προς την αντίθετη πλευρά, δηλαδη με κατευθυνση προς Ικόνιο, στο κομμάτι που η Ακτή Ιωνίας συναντά την Λεωφορο Δημοκρατίας. Υπάρχουν ακομα και οι πυλωνες της ΔΕΗ και τα φωτα του δρόμου της λεωφορου (με τη διαφορά οτι απο διπλα φώτα τότε, σήμερα ειναι τριπλα.. χεχεχε).

δ.jpg

Χαρακτηριστικό ειναι οτι υπάρχει ακόμη ο τοιχος που βλεπουμε στο βαθος πισω απο το αυτοκίνητο, ειναι ο τοιχος που χωρίζει την προβλητα της Ιχθυοσκαλας με τον δρόμο, απλα στις μερες μας τον εχουν υψώσει και αλλο.

ε.jpg

Απορία:

Τώρα ως προς τους Αγ. Αναργύρους, εχω την αίσθηση οτι καπου εκει κοντα θα πρεπει να ειναι και το κτιριο που χρησιμοποιηθηκε ως το νοσοκομειο που μεταφερθηκε η Βαλσάμη

Εχω την αισθηση οτι το χωρο αυτο τον εχω δει ξανα σε ταινια...

Εσεις τι λετε???? δεν θυμιζει κατι η εισοδος???? :what::what::what:

νοσοκομειο.JPG

α.JPG

β.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
hannele είπε:
Απορία:

Τώρα ως προς τους Αγ. Αναργύρους, εχω την αίσθηση οτι καπου εκει κοντα θα πρεπει να ειναι και το κτιριο που χρησιμοποιηθηκε ως το νοσοκομειο που μεταφερθηκε η Βαλσάμη

Εχω την αισθηση οτι το χωρο αυτο τον εχω δει ξανα σε ταινια...

Εσεις τι λετε???? δεν θυμιζει κατι η εισοδος???? :what::what::what:

Προβολή συνημμένου 130751
Hannele.....συγχαρητήρια....και πάλι :award: :award: :award: ....δικαίως ο τιτλος της πριγκίπησας του Πειραιά..

Την ιδια απορία ..εχω και εγώ ..με αυτό το κτήριο.......το οποίο δεν μου θυμίζει κτηριο του 1969....αλλα μου δίνει και την εντυπωση οτι εχουν καλύψει με κατι την πρόσοψη....δεν ξερω σαν πανί μου φαινεται......Επίσης εμενα μου φαινεται,,γνωστη και η καγκελοπορτα οταν φευγει απο εκεί η Ναθαναήλ.

Αν ειναι ΑΓ.Αναργυροι...θα το ανακαλυψουμε και αυτό με την "ομοιοπαθητική"....σε καποια αλλη ταινία :D
 
Είναι γνωστό αυτό το στέγαστρο με τις στρογγυλές κολώνες αλλά αυτή τη στιγμή δε μπορώ να θυμηθώ πού το έχω δει. Ή αυτό που θυμάμαι κάνει κι ένα μικρό τόξο στο στέγαστρο, σε κάτοψη, οπότε είναι άλλο κτίριο (νοσοκομειακό πάντως).

Δεν αποκλείεται πάντως να είναι και κάτι σαν σκηνικό : η πόρτα και το στέγαστρο είναι πολύ "φάτσα-κάρτα" στο δρόμο, που μόνο αν είναι εσωτερικός δρόμος νοσοκομείου δικαιολογείται.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδια για δείτε εδω:

Στο Δεσποινίς Διευθυντής (παλι σκηνοθεσίας Ντίνου Δημοπουλου) εχουμε μια παρομοια εισοδος, με ίδιες (μεγαλύτερες) πορτες, με κολονες στην είσοδο, με τα ίδια φωτιστικά (!!!) αλλα με τη διαφορά οτι εδω εχουμε σκαλιά και λειπει το στεγαστρο.

χωρίς τίτλο.JPG Προβολή συνημμένου 130758

Φυσικά δεν ειναι η ιδια πόρτα του Λεβεντόπαιδου. Ομως λόγω των αρκετών ομοιοτήτων, μήπως οι δυο πορτες (Δεσποινίς Διευθυντής και Λεβεντόπαιδο) βρισκοταν στο ιδιο κτίριο????????????????

Βάζω και το χάρτη με το στίγμα και τα σημεία απο τη "Τζαμάικα" στο Λεβεντόπαιδο.

Ο Παπαμιχαήλ στεκόταν εκεί που είναι η πρασινη κουκίδα, εχοντας γυρισμένη την πλάτη στην Λεωφορο Δημοκρατίας.

Στους μπλε κύκλους, ο γερανός της Ιχθυόσκαλας και η καμινάδα του εργοστασίου ΑΗΣ της ΔΕΗ Αγ. Γεωργίου Κερατσίνιου.

Με το κίτρινο βελάκι μπροστά του ο λόφος της Ευγενιας και με το κίτρινο κυκλο στο βαθος η εκκλησία του Αγ. Ευθυμίου (η οποια διακρινόταν απο την προβλητα).

Στον κόκκινο κύκλο το κτίριο με τα 10 διπλα παραθυρα.

Με το ασπρο βελάκι, η στροφή που κανει και φευγει με κατευθυνση προς τη Λεωφορο Δημοκρατίας, οπου και βλέπουμε την ανηφορα με τους πυλώνες της ΔΕΗ

χωρίς τίτλο.jpg

νοσοκομειο.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ξημερώματα.... να δέσουμε κάποια πράγματα

Στο παρόν post θα αναφέρουμε όλες τις ταινίες οι οποίες έχουν σχέση με το "τυράδικο"

το οποίο δεν ήταν μάλλον καθόλου τυράδικο σύμφωνα με αυτά που θα πω παρακάτω και

δεν είναι στο οικόπεδο - πάρκο που νομίζαμε μέχρι τώρα

Βάζω ταινίες που έχετε ήδη πει φίλοι μου και 2-3 καινούριες που θα βοηθήσουν στη συνέχεια

Το "τυράδικο" (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί δεν είναι αυτό που νομίζαμε) εμφανίζεται στις παρακάτω

ταινίες

Το "θύμα" 1969 όπου είναι σταθμός λεωφορείων και το σπίτι της Ζωζώς

thyma - 001.jpg

στο "ορατότης μηδέν" 1969 όπου είναι μαγαζί του Κούρκουλου

oratotis mhden - 001.jpg

στη "Στεφανία" 1966 αναμορφωτήριο

Stefania - 003.jpg

Επίσης στον "Εγωισμό" 1964 εμφανίζεται μόνο η πόρτα

Εγωισμός : Stefania - 002.jpg

επίσης η περίεργη ταινία "Γυμνοί στους δρόμους" 1967 έχει πολύ πράγμα που αφορά το στούντιο του Φίνου

και επίσης ένα ωραίο με ένα κρεβάτι στο οποίο επάνω βρίσκεται η Λάσκαρη και που εμφανίζεται και στην θεία μου τη χύπισσα

Gymnoi sto dromo - 001.jpg

Στο "λεβεντόπαιδο" 1969 όπου είναι το σπίτι της Βαλσάμη και Ζερβού

leventopaido - 001.jpg

Επίσης στο "Πυρετός στην Άσφαλτο" 1967 και στη "η θεία μου η Χύπισσα" 1970

βλέπουμε την αριστερή άκρη του έτσι όπως φαίνεται στο Ορατότης μηδέν

και απόδειξη είναι το σπίτι με το περίεργο μπλε άνοιγμα

002.jpg

Άρα όπως έχω ξαναπει η Βαλσάμη δεν έβλεπε τον Πουλόπουλο στη Χίπισσα




Οι πιο σημαντικές ταινίες για να δούμε το σχήμα του οικοπέδου είναι η Στεφανία και το Ορατότης μηδέν

Stefania - 006.jpg

Το οίκημα κάνει Γ, έχει δύο εισόδους, μια μεγαλύτερη όπου βρίσκεται η πύλη που ανοίγει ο Καλογήρου

και η παράπλευρή η οποία είναι ξύλινη και από εκεί μπαίνει η Βαλσάμη και η Βλαχοπούλου και ο Φούντας

Μπαίνοντας από την κύρια είσοδο (Καλογήρου) δεξιά έχει τη "στέρνα"

και λίγο πιο δεξιά έχει στη σειρά τα σπίτια Ζερβού - Βαλσάμη στο Λεβεντόπαιδο και της Σαπουντζάκη στο Θύμα

thyma - 002.jpg

ΚΑΙ στη συνέχεια το σπίτι Βλαχοπούλου στη Χίπισσα και Δότη αίματος στον Πυρετό

pyretos - 002.jpg

Το οίκημα που είναι τα πρακτορεία στο θύμα και το μαγαζί του Κούρκουλου είναι μακρόστενο και μονόροφο

thyma - 004.jpg

ενώ αυτό που είναι η φυλακή της Στεφανίας είναι απέναντι από την Κεντρική είσοδο και είναι δυόροφο

Stefania - 007.jpg

και τα δύο έχουν τα χαρακτηριστικά παράθυρα

Stefania - 006.jpg

Επίσης ο κεντρικός δρόμος από τον οποίο μπαίνουν τα αμάξια είναι ταχείας κυκλοφορίας, μεγάλος, πλατύς και σχετικά κεντρικός

pyretos - 001.jpg

Επίσης στο λεβεντόπαιδο η πιάτσα ταξί πρέπει να είναι το δρομάκι που φαίνεται με το τοξάκι

στην παρακάτω εικόνα από το Ορατότης μηδέν

leventopaido - 002.jpg

Μένει τώρα να βρούμε τώρα πού ήταν αυτό το οικόπεδο - σύμπλεγμα με το "τυράδικο"......

Όσο για το πραγματικό τυράδικο που ήταν μέσα στο οικόπεδο της βίλα Μέρλα

πρέπει να είναι αυτό που φαίνεται στο τέλος του "Πυρετός στην Άσφαλτο"

pyretos - 003.jpg

Επίσης μια περίεργη γειτονιά που δεν την έχουμε ξαναδεί είναι στην αρχή του "Ορατότης Μηδέν"

και στη φάση με το "Βρέχει φωτιά στη στράτα μου" (ίσως είναι στον Πειραιά, οπότε θα μας πει η αρμόδια)

oratotis mhden - 005.jpg

Επίσης το νοσοκομείο που αναφέρει η hannele στο Δεποινις Διευθυντής είναι αυτό που εμφανίζεται ως "Αγία Ελεούσα"

στο "Πυρετός στην Άσφαλτο" 1967

pyretos - 005.jpgΠροβολή συνημμένου 130843

Τέλος να πω και δυο ωραία :

1) Το ανέφερε ο antonovar ότι ο Βουτσάς στο θύμα ξεκινάει από το Κτήμα Καμπά που γυρίστηκε το "Υπάρχει και φιλότιμο"

στην παρακάτω εικόνα φαίνεται και η βρύση και το δέντρο από το οποίο πέφτουν οι ... "μούτζες στον Μαυρογυαλούρο"

thyma - 005.jpg

2) ότι όλα τα αμάξια που εμφανίζονται στη Στεφανία, το αμάξι στον Ζήκο και τα αμάξια που εμφανίζονται

στην αρχή του 5000 ψέματα είναι τα αμάξια των συνεργείων του Φίνου

oratotis mhden - 002.jpg

Stefania - 001.jpg

Stefania - 005.jpg

egoismos - 001.jpg

xipissa - 002.jpg

Gymnoi sto dromo - 001 - krevati.jpg

001.jpg

oratotis mhden - 006.jpg

oratotis mhden - 006_2.jpg

pyretos - 004.jpg

merla - 001.jpg

003.JPG

xipissa - 001.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Teacher είπε:
Ξημερώματα.... να δέσουμε κάποια πράγματα

Προβολή συνημμένου 130830

Επίσης στο "Πυρετός στην Άσφαλτο" 1967 και στη "η θεία μου η Χύπισσα" 1970

βλέπουμε την αριστερή άκρη του έτσι όπως φαίνεται στο Ορατότης μηδέν

και απόδειξη είναι το σπίτι με το περίεργο μπλε άνοιγμα

Προβολή συνημμένου 130832 Προβολή συνημμένου 130831

Άρα όπως έχω ξαναπει η Βαλσάμη δεν έβλεπε τον Πουλόπουλο στη Χίπισσα




Προβολή συνημμένου 130838Προβολή συνημμένου 130839Προβολή συνημμένου 130840

Τέλος να πω και δυο ωραία :

1) Το ανέφερε ο antonovar ότι ο Βουτσάς στο θύμα ξεκινάει από το Κτήμα Καμπά που γυρίστηκε το "Υπάρχει και φιλότιμο"

στην παρακάτω εικόνα φαίνεται και η βρύση και το δέντρο από το οποίο πέφτουν οι ... "μούτζες στον Μαυρογυαλούρο"

Προβολή συνημμένου 130844

2) ότι όλα τα αμάξια που εμφανίζονται στη Στεφανία, το αμάξι στον Ζήκο και τα αμάξια που εμφανίζονται

στην αρχή του 5000 ψέματα είναι τα αμάξια των συνεργείων του Φίνου
Ετσι..ετσιιι..θα τους ξετινάξουμε τους Αγίους Αναργύρους teacher..:biglaugh:.

Αυτό απο τον πυρετό πρεπει να ειναι το φουγάρο του τσιμενταδικου της Ατλας. Στο βιβλίο του Δημοπούλου γραφει οτι στα γυρίσματα της Λολας οταν προσπαθούσαν να γυρίσουν την σκηνή με το τραγούδι της Μοσχολιού αναφερει εν ολιγοις οτι τα γυρισματα γινόντουσαν διπλα στο τσιμενταδικο της ΑΤΛΑΣ με το τεράστιο φουγάρο και οτι οταν τον ρωτησε η μοσχολιου τι να κανει οταν τραγουδάει της ειπε να κοιτάζει προς το φουγάρο.Το απογευμα θα βάλω το απόσπασμα οπως το γράφει στο βιβλίο...

Επίσης αυτό με το τυράδικο πέρα απο τις αναφορές του Kyrbill υπαρχει και σε αυτό το site http://www.agan.gov.gr/web/guest/history

Να προσθέσω ακόμα οτι το σπίτι του Ζερβού στην Λολα ειναι εκεί που τραγουδάει ο Πουλόπουλος στην Χίπισσα (θα ανεβασω φωτό το βράδυ )....και στα ωραία πού εβαλες με τα αυτοκίνητα....είναι οτι το "17451"...woodie jeep που εχει ο Βελεντζας στον Ζήκο..υπάρχει και στους Κληρονόμους... σε ενα πλάνο στο στημενο σκηνικο του κουρείου ..αλλα και το mini cooper που στις γοργόνες και μαγκες εκανε την αναβαση της Παρνηθας....κάνει διαφορα περάσματα ,και ενα στατικό πλάνο....στον Πυρετό της Ασφάλτου
 
Μια που είπατε για αυτοκίνητα, ένα μαύρο αμερικάνικο παίζει σε πολλές ταινίες του Φίνου (Ορατότης Μηδέν, σ' εκείνη του Κούρκουλου με το ΚΑΤ και σε άλλες). Θα πρέπει να ήταν ιδιοκτησίας του.
 
antonovar είπε:
Ετσι..ετσιιι..θα τους ξετινάξουμε τους Αγίους Αναργύρους teacher..:biglaugh:.
Αυτό απο τον πυρετό πρεπει να ειναι το φουγάρο του τσιμενταδικου της Ατλας. Στο βιβλίο του Δημοπούλου γραφει οτι στα γυρίσματα της Λολας οταν προσπαθούσαν να γυρίσουν την σκηνή με το τραγούδι της Μοσχολιού αναφερει εν ολιγοις οτι τα γυρισματα γινόντουσαν διπλα στο τσιμενταδικο της ΑΤΛΑΣ με το τεράστιο φουγάρο και οτι οταν τον ρωτησε η μοσχολιου τι να κανει οταν τραγουδάει της ειπε να κοιτάζει προς το φουγάρο.Το απογευμα θα βάλω το απόσπασμα οπως το γράφει στο βιβλίο...

Επίσης αυτό με το τυράδικο πέρα απο τις αναφορές του Kyrbill υπαρχει και σε αυτό το site http://www.agan.gov.gr/web/guest/history
ΟΚ αυτό το «τυράδικο» της Α.Β.Ε.Π.Ε.Τ. ήταν στο οικόπεδο της Βίλας Μέρλα ? Δε μου μοιάζει να είναι εκεί έτσι όπως το βλέπουμε από τις ταινίες. Αν έχει κάποιος κανέναν γνωστό ας ρωτήσει ρε παιδιά πού ήταν το το «τυράδικο» της Α.Β.Ε.Π.Ε.Τ.

Επίσης αυτό που γράφουν ότι τα studios του Φίνου ήταν στην περιοχή με τα "τα παλιά Βουστάσια του Μέρλα", κάπου ταιριάζει, γιατί Βουστάσια είναι εκτροφεία Βοοειδών -> Αγελάδες ->Γάλα -> Τυρί --- ταιριάζουν

Για το τσιμεντάδιο του ΑΤΛΑ αν μπορείς ανέβασε καμιά φωτογραφία

άντε κοντά είμαστε να τα δέσουμε και να κάνουμε και τον χάρτη της περιοχής
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα