Πού γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες ; (1ο Μέρος)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας katerinak
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Teacher είπε:
ΟΚ αυτό το «τυράδικο» της Α.Β.Ε.Π.Ε.Τ. ήταν στο οικόπεδο της Βίλας Μέρλα ? Δε μου μοιάζει να είναι εκεί έτσι όπως το βλέπουμε από τις ταινίες. Αν έχει κάποιος κανέναν γνωστό ας ρωτήσει ρε παιδιά πού ήταν το το «τυράδικο» της Α.Β.Ε.Π.Ε.Τ.
Επίσης αυτό που γράφουν ότι τα studios του Φίνου ήταν στην περιοχή με τα "τα παλιά Βουστάσια του Μέρλα", κάπου ταιριάζει, γιατί Βουστάσια είναι εκτροφεία Βοοειδών -> Αγελάδες ->Γάλα -> Τυρί --- ταιριάζουν

Για το τσιμεντάδιο του ΑΤΛΑ αν μπορείς ανέβασε καμιά φωτογραφία

άντε κοντά είμαστε να τα δέσουμε και να κάνουμε και τον χάρτη της περιοχής
Τους ίδιους προβληματισμούς εχουμε.......Εχουμε μία αναφορά για το τυράδικο τόσο απο κατοίκους(kyrbill) ,οσο και απο καποια site των Αγ.Αναργύρων (τα οποία ,εννοω αυτα που γραφουν τα site , ετσι για την ιστορία μπορεί και να μην ειναι αξιοπιστα να το εγραψε ενας και οι αλλοι μετα να το αναπαρήγαγαν, μην θυμηθουμε την μπαρόυφα που κυκλοφοράει με την ταβέρνα με το μπακάλικο του Μπακαλογατου....που αναπαράγεται και ακόμα την βλεπεις σε πολλά site). Επίσης εχουμε και μία αναφορα απο το βιβλιο του Δημόπολου για το τσιμενταδικο της Ατλας. Οπως σου ξαναέγραψα ψάχνω για παλία αεροφωτογραφία γιατί μόνο ετσι πιστευω οτι θα βγάλουμε ακρη πως και τι υπήρχε στο παλιό οικόπεδο.

Σε ολες αυτες τις ταινίες που βλεπουμε το τυράδικο....θα επρεπε σε καποιο πλάνο να φαινεται το κτηριο με το φουγάρο...αλλά και αυτό που ανέβασες απο τον Πυρετό θα επρεπε να βλεπαμε και κατι απο το τυράδικο αν ολα αυτά ηταν εκεί.

Φωτογραφία δεν εχω αλλα ψάχνω ..δεν μπορεί κατι θα βρούμε.

antonovar είπε:
Τους ίδιους προβληματισμούς εχουμε.......Εχουμε μία αναφορά για το τυράδικο τόσο απο κατοίκους(kyrbill) ,οσο και απο καποια site των Αγ.Αναργύρων (τα οποία ,εννοω αυτα που γραφουν τα site , ετσι για την ιστορία μπορεί και να μην ειναι αξιοπιστα να το εγραψε ενας και οι αλλοι μετα να το αναπαρήγαγαν, μην θυμηθουμε την μπαρόυφα που κυκλοφοράει με την ταβέρνα με το μπακάλικο του Μπακαλογατου....που αναπαράγεται και ακόμα την βλεπεις σε πολλά site). Επίσης εχουμε και μία αναφορα απο το βιβλιο του Δημόπολου για το τσιμενταδικο της Ατλας. Οπως σου ξαναέγραψα ψάχνω για παλία αεροφωτογραφία γιατί μόνο ετσι πιστευω οτι θα βγάλουμε ακρη πως και τι υπήρχε στο παλιό οικόπεδο. Σε ολες αυτες τις ταινίες που βλεπουμε το τυράδικο....θα επρεπε σε καποιο πλάνο να φαινεται το κτηριο με το φουγάρο...αλλά και αυτό που ανέβασες απο τον Πυρετό θα επρεπε να βλεπαμε και κατι απο το τυράδικο αν ολα αυτά ηταν εκεί.

Φωτογραφία δεν εχω αλλα ψάχνω ..δεν μπορεί κατι θα βρούμε.
Δεν ξέρω αν εννοείς αυτό

http://www.mixanitouxronou.gr/to-tragoudi-stin-tenia-lola-pou-ekane-ti-tote-agnosti-moscholiou-diasimi-ke-xepagiasmeni/

αλλά κάπως έτσι το φαντάστικα κι εγώ, και ας ανήκει η καμινάδα στο τσιμεντάδικο και όχι στο τυράδικο

Δεν είναι ωραίο αυτό που λέει η Μοσχολιού στον Δημόπουλο : "Κυρ Ντίνο δεν έχει ταβάνι το σπίτι; ρώτησε η Βίκυ, κοιτάζοντας έκπληκτη το ντεκόρ, που απ' έξω ήταν σοβαντισμένο, αλλά από μέσα ήταν κόντρα-πλακέ...."

ρε τι μου θυμίζει... ρε τι μου θυμίζει...

Hannele, Teacher, Antonovar :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: έχω πάρει 2 κιλά πασατέμπο και παρακολουθώ!!! :popcorn: έλπίζω μόνο να προλάβω να διαβάσω την ακριβή τοποθεσία του τυράδικου και του τσιμεντάδικου πριν την εισαγωγή μου στο... εφημερεύον γαστρεντερολογικό!!!! :beer:

kyrbill είπε:
Hannele, Teacher, Antonovar :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: έχω πάρει 2 κιλά πασατέμπο και παρακολουθώ!!! :popcorn: έλπίζω μόνο να προλάβω να διαβάσω την ακριβή τοποθεσία του τυράδικου και του τσιμεντάδικου πριν την εισαγωγή μου στο... εφημερεύον γαστρεντερολογικό!!!! :beer:
Φτου φτου kyrbill..μακριά απο τετοια!! άκου στο γαστρεντερολογικό! χαχαχαχαχαχχαχαα...

Παιδια, τη βιλα στο κτήμα Επταλόφου στο Ιλιον, την εχουμε δει σε ταινία?????

9319518.jpg

Teacher είπε:
Δεν ξέρω αν εννοείς αυτό
http://www.mixanitouxronou.gr/to-tragoudi-stin-tenia-lola-pou-ekane-ti-tote-agnosti-moscholiou-diasimi-ke-xepagiasmeni/

αλλά κάπως έτσι το φαντάστικα κι εγώ, και ας ανήκει η καμινάδα στο τσιμεντάδικο και όχι στο τυράδικο

Δεν είναι ωραίο αυτό που λέει η Μοσχολιού στον Δημόπουλο : "Κυρ Ντίνο δεν έχει ταβάνι το σπίτι; ρώτησε η Βίκυ, κοιτάζοντας έκπληκτη το ντεκόρ, που απ' έξω ήταν σοβαντισμένο, αλλά από μέσα ήταν κόντρα-πλακέ...."

ρε τι μου θυμίζει... ρε τι μου θυμίζει...
Αυτό εννοώ .....ειναι copy paste απο το βιβλίο,.. πάντως στην Μοσχολιού η προσοψη και τα παράθυρα ευτυχώς ηταν ολόκληρα.... :D

και μιάς και μιλάμε για την Λόλα...το σπίτι που τραγουδάει ο Πουλόπουλος στην χίπισσα....και το σπίτι του Ζερβού στην Λολα παρόλο που της Λολας ειναι στα μαυρα σκοτάδια κατα 99,9% ειναι το ενα και το αυτόNew Movie (105).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (84).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (88).Movie_Snapshot.jpg

kyrbill είπε:
Άσε τον πασατέμπο και πιάσε δουλειά να βρούμε πού είναι το "τυράδικο". Άσε που νομίζω ότι είσαι ήδη καρφωμένος πάνω από το street viewer. Σιγά μην είσαι σταυροπόδι :) :)

antonovar είπε:
Αυτό εννοώ .....ειναι copy paste απο το βιβλίο,.. πάντως στην Μοσχολιού η προσοψη και τα παράθυρα ευτυχώς ηταν ολόκληρα....
tinysmile_fatgrin_t2.png

και μιάς και μιλάμε για την Λόλα...το σπίτι που τραγουδάει ο Πουλόπουλος στην χίπισσα....και το σπίτι του Ζερβού στην Λολα παρόλο που της Λολας ειναι στα μαυρα σκοτάδια κατα 99,9% ειναι το ενα και το αυτό

Αυτό είναι antonovar. Τι 99% !!! 100 % αυτό είναι !! Μπράβο. Αν έχεις δει προσεκτικά την ταινία (την χίπισσα) καταλαβαίνεις και πιο σημείο ακριβώς είναι

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
antonovar είπε:
.........και μιάς και μιλάμε για την Λόλα...το σπίτι που τραγουδάει ο Πουλόπουλος στην χίπισσα....και το σπίτι του Ζερβού στην Λολα παρόλο που της Λολας ειναι στα μαυρα σκοτάδια κατα 99,9% ειναι το ενα και το αυτό
ΝAIIIIIIIIIIIIIIII!!!! ANTONOVAR!!!! :hurrah: δεν ξέρω αν όντως είναι αυτό το σπίτι αλλά σίγουρα είναι εκεί.. λίγο πιο δεξιά, λίγο πιο αριστερά.. θα την βρούμε και την ακριβή τοποθεσία!!!

hannele είπε:
Φτου φτου kyrbill..μακριά απο τετοια!! άκου στο γαστρεντερολογικό! χαχαχαχαχαχχαχαα... Παιδια, τη βιλα στο κτήμα Επταλόφου στο Ιλιον, την εχουμε δει σε ταινία?????
Οκ Hannele μου!! αφήσαμε τον πασατέμπο και πιάσαμε δουλειά! Και μιας κι αναφέρθηκες στην βίλα αυτή (που προς το παρόν δεν μου θυμίζει κάτι) σκέφτηκα να ανεβάσω και την βίλα που εμφανίζεται στην ταινία 'ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ'.

Προβολή συνημμένου 130902

Σε συνέχεια λοιπόν των ποστς #472 που η Katerinak αναφέρει ότι βρίσκεται στην οδό Βασιλίσσης Φρειδερίκης και του #504 από τον/την sunset89 ότι βρίσκεται κάπου στο Παλαιό Ψυχικό, η βίλα βρέθηκε. Παραδόξως δεν βρίσκεται στην Βασιλίσης Φρειδερίκης (η οποία και υπάρχει στο Ψυχικό :o ) αλλά στην οδό Λεωφόρο Δημοκρατίας 9.

istoria mias zois leof dimokratias 9 psihiko.jpg

Τώρα, αν άλλαξαν εσκεμμένα την ταμπέλα του δρόμου ή λεγόταν τότε έτσι αυτός ο δρόμος, δεν το γνωρίζω.. μπορεί να είναι το δεύτερο.. ταινία του 1965 η συγκεκριμένη.. πολλοί Βασιλείς και Βασίλισσες υπήρχαν στους δρόμους!! ;)

Teacher είπε:
Άσε τον πασατέμπο και πιάσε δουλειά να βρούμε πού είναι το "τυράδικο". Άσε που νομίζω ότι είσαι ήδη καρφωμένος πάνω από το street viewer. Σιγά μην είσαι σταυροπόδι
tinysmile_grin_t.png
tinysmile_grin_t.png
οκ Δάσκαλε!! ένα μικρό διαλειματάκι έκανα και ξαναπέφτω με τα μούτρα στη δουλειά!! :flower:

istoria mias zois vasil. friderikis.JPG

@Kyrbill,teacher

το σπίτι του πουλόπουλου/Λολα...οκ..μπορείς να καταλαβεις τότε και σήμερα που είναι....( :thanx2: kyrbill)....το αλλο .....της Βλαχοπούλου/Πυρετός..και τα τυράδικα/τσιμενταδικα/βουστασια/φουγαρα.....και δεν ξερω τι αλλα ...ηταν εκεί μας μπερδευουν.Το τότε πολύ ωραία το προσδιόρισε ο δασκαλος το σήμερα δεν μου βγαίνει.....

Παντως ρε παιδιά εχω αρχίσει και απομυθοποιώ την φινος φιλμ.και καποιους σκηνοθετες ...δεν ξέρω αν ηθελαν...να δείξουν την μιζέρια της φτωχογειτονίας....αλλα οτι μπαζο,πόρτα,...καμπινές για να το πώ με την ορολογία της εποχής ...και ειδικά αυτή η μπετονιέρα στο λεβεντόπαιδο.......μεεεεέσα στο πλάνο.... :D

antonovar είπε:
@Kyrbill,teacher.....Παντως ρε παιδιά εχω αρχίσει και απομυθοποιώ την φινος φιλμ.και καποιους σκηνοθετες ...δεν ξέρω αν ηθελαν...να δείξουν την μιζέρια της φτωχογειτονίας....αλλα οτι μπαζο,πόρτα,...καμπινές για να το πώ με την ορολογία της εποχής ...και ειδικά αυτή η μπετονιέρα στο λεβεντόπαιδο.......μεεεεέσα στο πλάνο.... :D
για την απομυθοποίηση που λες, κάπως έτσι νιώθω κι εγώ antonovar! όχι όμως για τα μπάζα κλπ όσο για το ότι ξεδιαλύνεται μέσα στο μυαλό μου η διαδικασία.. του τύπου 'έλα κάναμε την σκηνή με το αμάξι ή το κλείσιμο της πόρτας.. πάμε τώρα έξω και για τα εξωτερικά'! 2-3 τετράγωνα δρόμος για πολλές ταινίες. Είναι για να καταλάβεις αυτό που νιώθω σαν την όμορφη κοπέλα που βγαίνεις ραντεβού με το να έβλεπες τις 3 ώρες σπατουλάρισμα και κόλλημα βλεφαρίδων.. ε, η όλη διαδικασία απομυθοποιεί κάπως το αποτέλεσμα. :darkglasses:

Τώρα όσον αφορά την μπετονιέρα, δεν νομίζω ότι 'μπήκε' εσκεμμένα στο πλάνο..υπήρχε το οικόπεδο με την ελιά που κάνουν το πέρασμα κι η μπετονιέρα επίσης. Διόλου απίθανη η ανέγερση κάποιου διπλανού κτίσματος (ίσως στα δεξιά όπως προχωράνε οι ηθοποιοί για το ταξί). λέω εγώ τώρα!!!.. μην το 'δέσεις' όμως κιόλας.. έχω φάει και πολύ πασατέμπο. χαχαχα

kyrbill είπε:
για την απομυθοποίηση που λες, κάπως έτσι νιώθω κι εγώ antonovar! όχι όμως για τα μπάζα κλπ όσο για το ότι ξεδιαλύνεται μέσα στο μυαλό μου η διαδικασία.. του τύπου 'έλα κάναμε την σκηνή με το αμάξι ή το κλείσιμο της πόρτας.. πάμε τώρα έξω και για τα εξωτερικά'! 2-3 τετράγωνα δρόμος για πολλές ταινίες. Είναι για να καταλάβεις αυτό που νιώθω σαν την όμορφη κοπέλα που βγαίνεις ραντεβού με το να έβλεπες τις 3 ώρες σπατουλάρισμα και κόλλημα βλεφαρίδων.. ε, η όλη διαδικασία απομυθοποιεί κάπως το αποτέλεσμα. :darkglasses: Τώρα όσον αφορά την μπετονιέρα, δεν νομίζω ότι 'μπήκε' εσκεμμένα στο πλάνο..υπήρχε το οικόπεδο με την ελιά που κάνουν το πέρασμα κι η μπετονιέρα επίσης. Διόλου απίθανη η ανέγερση κάποιου διπλανού κτίσματος (ίσως στα δεξιά όπως προχωράνε οι ηθοποιοί για το ταξί). λέω εγώ τώρα!!!.. μην το 'δέσεις' όμως κιόλας.. έχω φάει και πολύ πασατέμπο. χαχαχα
Με συμπλήρωσες.....και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...και γώ το ιδιο ακριβώς νοιώθω......θα μου πεις...δεν είχαν στο μυαλο οτι καποιοι 50 χρόνια μετα θα καθόντουσαν να ψειρίζουν καρέ καρε τις ταινίες τους οκ δεκτόν .αλλα απο την αλλη ..ξερω γώ....κατι με χαλαει....Οσο για την μπετονιέρα ..σιγουρα καποιος λογος υπήρχε..αλλα δεν νομίζω να προσθετει τιποτε.......

Λοιπόν φίλοι μου!!!.. αρχίζει και μου μυρίζει κάτι.. τώρα φέτα είναι?.. ασβεστόλιθος? θα σας γελάσω και δεν το θέλω!! #) Νομίζω όμως ότι είμαι πολύ κοντά στον εντοπισμό του σημείου.. αύριο θα προσπαθήσω να πάω για φωτογραφίες κι επιβεβαίωση!! wish me good luck!! :thumb:

Προς το παρόν παραθέτω άλλη μια φωτογραφία που είχα τραβήξει από την περιοχή μήπως και σας θυμίσει κάτι.. βρίσκεται στην Πλατεία Κοκκινοπούλου κι ίσως να υπάρχει σε κάποιο πλάνο! Μπορεί να μην είναι το πηγάδι που πολύ θα θέλαμε, αλλά είναι μια βρύση που χρονολογικά δείχνει πολύ παλιά.

kokkinopoulou vrysi.jpg

Και η χαριτωμενία της ημέρας:

Την ημέρα εκείνη λοιπόν, είχα και μια απρόσμενη συνάντηση με μια φίλη που περιπλανιόταν αδιάφορη έξω ακριβώς απ' τον πλαϊνό γκρεμισμένο τοίχο των παλιών στούντιο της Φίνος Φίλμς! Την ονόμασα 'Ρεπεράζ' για τους ευνόητους λόγους συνειρμού του μυαλού μου! :supergrin: Είναι επίσης γνωστό, ότι αυτή κι η φιλενάδες της ζουν μέχρι και 150 χρόνια!!

Οπότε φυσιολογική κι η πρώτη σκέψη μου άλλα κι η επιθυμία μου βλέποντάς την, να μπορούσα έστω και για μια φορά να μιλήσω με ένα ζώο!! Θα 'χε να μας πει η 'Ρεπεράζ'.. πράματα και θάματα!!! χαχα

141003-1804(001).jpg

pl kokkinopoulou vrysi.jpg

kyrbill είπε:
Λοιπόν φίλοι μου!!!.. αρχίζει και μου μυρίζει κάτι.. τώρα φέτα είναι?.. ασβεστόλιθος? θα σας γελάσω και δεν το θέλω!! #) Νομίζω όμως ότι είμαι πολύ κοντά στον εντοπισμό του σημείου.. αύριο θα προσπαθήσω να πάω για φωτογραφίες κι επιβεβαίωση!! wish me good luck!! :thumb:
Προς το παρόν παραθέτω άλλη μια φωτογραφία που είχα τραβήξει από την περιοχή μήπως και σας θυμίσει κάτι.. βρίσκεται στην Πλατεία Κοκκινοπούλου κι ίσως να υπάρχει σε κάποιο πλάνο! Μπορεί να μην είναι το πηγάδι που πολύ θα θέλαμε, αλλά είναι μια βρύση που χρονολογικά δείχνει πολύ παλιά.

Προβολή συνημμένου 130947 Προβολή συνημμένου 130946

Και η χαριτωμενία της ημέρας: :)

Την ημέρα εκείνη λοιπόν, είχα και μια απρόσμενη συνάντηση με μια φίλη που περιπλανιόταν αδιάφορη έξω ακριβώς απ' τον πλαϊνό γκρεμισμένο τοίχο των παλιών στούντιο της Φίνος Φίλμς! Την ονόμασα 'Ρεπεράζ' για τους ευνόητους λόγους συνειρμού του μυαλού μου! :supergrin: Είναι επίσης γνωστό, ότι αυτή κι η φιλενάδες της ζουν μέχρι και 150 χρόνια!!

Οπότε φυσιολογική κι η πρώτη σκέψη μου άλλα κι η επιθυμία μου βλέποντάς την, να μπορούσα έστω και για μια φορά να μιλήσω με ένα ζώο!! Θα 'χε να μας πει η 'Ρεπεράζ'.. πράματα και θάματα!!! χαχα

Προβολή συνημμένου 130948
Λοιπόν δεν ξέρω τι λες για τη βρύση, αλλά είμαι βέβαιος ότι έχω δει τη χελώνα σε μια ταινία του ΘΒ :) :). Ήταν δίπλα του εκεί που έσκασε φωνάζοντας "Ξέρεις από Βέσπα ????? :)

θα το ψάξω σήμερα

ΑΝΤΕ good luck !!!! good luck !!!!

Λοιπόν επανέρχομαι δριμύτερος κι αποτελεσματικότατος!! Σ΄ευχαριστώ Δάσκαλε για την θετική ενέργεια και τις ευχές.. λειτούργησαν!! ;)

Η επίσκεψη στο μέρος άξιζε τον κόπο..άξιζε βέβαια λόγω του αποτελέσματος στην έρευνά μας γιατί τα υπόλοιπα στοιχεία που διαπίστωσα, ήταν άκρος απογοητευτικά έως και τρομοκρατικά! Για αυτά όμως θα επεκταθώ εκτενέστερα σε επόμενο ποστ.

Προς το παρόν η επισκεψή μου είχε να κάνει με τα Σεπόλια κι ουχί με τους Αγίους Αναργύρους.. θα μου πείτε τώρα (και με το δίκιο σας) γιατί δεν πήγα στους Αγίους? ε λοιπόν χτες 'έφαγα μια φλασιά για ένα παλιό εργοστάσιο που έχω δει από την Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας .. τελικά η φλασιά ήταν δυνατή κι αληθινή! :coolglasses:

Και η μυρωδιά στον χώρο δεν ήταν ούτε από φέτα, αλλά ούτε κι από ασβεστόλιθο!! Η μυρωδιά ήταν από αλκοόλ και είχε και πολύ... 'Πυρετό..'!!

ω ναιιιιιι Teacher!!

Teacher είπε:
Μένει τώρα να βρούμε τώρα πού ήταν αυτό το οικόπεδο - σύμπλεγμα με το "τυράδικο"......
Όσο για το πραγματικό τυράδικο που ήταν μέσα στο οικόπεδο της βίλα Μέρλα

πρέπει να είναι αυτό που φαίνεται στο τέλος του "Πυρετός στην Άσφαλτο"

Προβολή συνημμένου 130838Προβολή συνημμένου 130839Προβολή συνημμένου 130840

Τελικά δεν είναι το τυράδικο!.. και δεν είναι αυτό που φαίνεται στο τέλος του 'Πυρετός στην Άσφαλτο'! Γιατί πολύ απλά το συγκεκριμένο εργοστάσιο βρίσκεται στα Σεπόλια (Σιώκου, Αυλώνος, Γράμμου και Καλαμά) και είναι το παλιό εργοστάσιο Βότρυς!

pyretos kaminada close.jpg

Στο σημείο όπως φαίνεται στην δορυφορική λήψη του 2005 ακόμα υπάρχει το κτίριο σε σχήμα Γ.

pyretos stin asfalto now 2005.jpg

ενώ σ' αυτήν του 2014, φαίνεται καθαρά ότι έχει κατεδαφιστεί.

pyretos.jpg

Σήμερα το βασικό κτίριο του εργοστασίου με την καμινάδα, είναι εντελώς κατεστραμμένο, καμμένο και βεβηλωμένο! Η χαρακτηριστική του όμως καμινάδα είναι αρκετή για να μας μεταφέρει κάπου εκεί δίπλα στον Γεωργίτση με το μικρό κοριτσάκι στην αγκαλιά! Το συγκεκριμένο σημείο που στέκεται ο Γεωργίτσης έχει γκρεμιστεί όπως και το πλαϊνό κτίριο δίπλα απ' την βάση της καμινάδας.

pyretos plaini stegi.jpg

Από κατοίκους της περιοχής έμαθα ότι η τεράστια έκταση ανήκει στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων που δυστυχώς εκτός από κάποια λυόμενα κτίσματα παραπλέυρως του εργοστασίου που λειτουργούν ως σχολείο, δεν έχει αξιοποιήσει καθόλου τον χώρο. Για την ακρίβεια, τον έχει εγκαταλείψει εντελώς.

Επισυνάπτω και κάποιες άλλες φωτογραφίες για να νιώσουν την συγκίνηση κι όλοι οι υπόλοιποι που είτε μένουν εκτός Αθηνών, είτε είναι δύσκολο να μεταβούν στον τόπο. Και θα βάλω τις λιγότερο επίπονες γιατί πραγματικά δεν μπορώ να επεκταθώ στο ΤΙ συνάντησα έξω αλλά κυρίως μέσα στο κτίριο. Το μόνο που θα συμβουλέψω όποιον σκοπεύει να επισκευτεί το εργοστάσιο, είναι ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ!!

votris inside.jpg

Η εσωτερική όψη

votris pisw plaini view.jpg

νοτιοανατολική άποψη

votris front north.jpg

ο πλαϊνός τοίχος κάτω από την καμινάδα

votris front.jpg

ο μπροστινός τοίχος που ακούμπησε η σκάλα

sholeia votris.jpg

Το σχολείο δίπλα στα ερείπια

botris now1.jpg

Η σκεπή που στέκονταν ο Γεωργίτσης (λήψη από το εσωτερικό του εργοστασίου)

botris efkaliptoi.jpg

Οι 2 ευκάλυπτοι

Teacher είπε:
Λοιπόν δεν ξέρω τι λες για τη βρύση, αλλά είμαι βέβαιος ότι έχω δει τη χελώνα σε μια ταινία του ΘΒ :) :). Ήταν δίπλα του εκεί που έσκασε φωνάζοντας "Ξέρεις από Βέσπα ????? :) θα το ψάξω σήμερα ΑΝΤΕ good luck !!!! good luck !!!!
χαχαχα Ικανό σ' έχω να βρεις και πλάνο!!! ;)

pyretos kaminada.jpg

pyretos ergostasio now.jpg

pyretos missing building.jpg

pyretos stin asfalto now 2014.jpg

pyretos diplani stegi.jpg

Ευχαριστώ πολύ Hannele μου!! Θα επιστρέψω σε λίγες μέρες.. :)

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σε όλους!!!

Χρόνια Πολλά παιδιά!! Κάποια επιπλέον στοιχεία (τα αποκαρδιωτικά) που διαπίστωσα κατά την διάρκεια της επίσκεψής μου στα Σεπόλια.

Αν και νομίζω ότι αυτό το ποστ θα ήταν πιο κατάλληλο στην κατηγορία 'Πως κατάντησαν οι χώροι που γυρίστηκαν οι Ελληνικές ταινίες'!

Ο χώρος λοιπόν σήμερα είναι εντελώς εγκαταλελημένος. Μπόρεσα και μίλησα μόνο με 4 κατοίκους από τους οποίους οι 3 μου ανέφεραν ότι πρόκειται για το παλιό εργοστάσιο της Βότρυς κι ένας μου είπε ότι είναι εργοστάσιο που κατασκεύαζαν κάποια υλικά (δεν γνώριζε κάτι περισσότερο). Προσωπικά θεωρώ ότι πρέπει να είναι αυτό το εργοστάσιο γιατί η καμινάδα και ο εσωτερικός χώρος δεν παραπέμπει σε χώρο κατασκευής ποτών. Ίσως το μπέρδεψαν γιατί τα δύο αυτά εργοστάσια ήταν δίπλα δίπλα και λειτουργούσαν χρονικά ταυτόχρονα.

Αυτήν την στιγμή τα χωρίζει ο χώρος που βρίσκεται το σχολικό (λυόμενο) συγκρότημα.

hwros ergostasiwn sepolia.jpg

Επισυνάπτω και κάποιες επιπλέον φωτογραφίες για να καταλάβετε σε τι κατάσταση είναι σήμερα ο χώρος.. βέβαια ακόμα για αυτήν την τραγική κατάσταση, οι κάτοικοι δεν ήξεραν ποιος έχει την ευθύνη.. ο Δήμος, το Υπουργείο Πολιτισμού ή κάποιος άλλος φορέας? Το μόνο που θα πω εγώ είναι ότι όλοι όταν με είδαν να τραβάω φωτογραφίες με προειδοποίησαν να μην μπω στο εσωτερικό.. ήταν όμως αργά γιατί το είχα κάνει ήδη.. κι εκεί όντως αυτό που συνάντησα, δυσκολεύομαι να το περιγράψω.. το μόνο που προσπάθησα είναι να δείχνω όσο το δυνατόν ατάραχος και γνώστης της κατάστασης. Το κάθε δωμάτιο ήταν γεμάτο υφάσματα πεταμένα παντού, ακαθαρσίες και με αρκετά άτομα στριμωγμένα κοιτώντας με πραγματικά απειλητικά για την 'παράνομη εισβολή μου' στον χώρο τους! Για την δυσοσμία δεν χρειάζεται να αναφερθώ καθόλου! Για αυτό και στο προηγούμενο μου ποστ ανέφερα ότι υπάρχει ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ!!

Εικόνων ντροπής λοιπόν συνέχεια...

fab inside7.jpg

fab inside.jpg

Και η είσοδος κι ότι έχει απομείνει από αυτό που πιστεύω ότι ήταν το εργοστάσιο Βότρυς.

ergostasio votris.jpg

Πίσω ακριβώς έχουν κτιστεί πολυκατοικίες. Η φωτογραφία της εισόδου είναι πολύ χαρακτηριστική.. ίσως κι αυτή να 'έχει παίξει' σε κάποιες ταινίες. Θυμίζει κάτι σε κάποιον?

Θα συνεχίσω να ψάχνω για το εργοστάσιο καθώς και πληροφορίες για την ιστορία αυτού του εργοστασίου, αν και πιστεύω ότι η λειτουργία του πρέπει να έχει σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια, αφού ένας κύριος γύρω στα 60 μου είπε ότι το θυμάται να λειτουργεί όταν ήταν αρκετά μικρός. Αν αληθεύει αυτό, διόλου απίθανο να μην λειτουργούσε ούτε κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας 'Πυρετός στην άσφαλτο'.

fab inside6.jpg

fab inside5.jpg

fab inside4.jpg

fab inside3.jpg

fab inside1.jpg

fab inside2.jpg

votris eisodos.jpg

Χρόνια Πολλά σε όλους.

kyrbill σου αναφέρω όσα γνωρίζω για την λειτουργία του εργοστασίου Βότρυς.

Θυμάμαι ότι η μητέρα μου κρατούσε το μωρό των γειτόνων που δούλευαν στο εργοστάσιο.

πρέπει να ήταν 1975 με 1980 περίπου άρα είναι σίγουρο ότι δούλευε έως τότε.

kyrbill είπε:
Χρόνια Πολλά παιδιά!! Κάποια επιπλέον στοιχεία (τα αποκαρδιωτικά) που διαπίστωσα κατά την διάρκεια της επίσκεψής μου στα Σεπόλια. Αν και νομίζω ότι αυτό το ποστ θα ήταν πιο κατάλληλο στην κατηγορία 'Πως κατάντησαν οι χώροι που γυρίστηκαν οι Ελληνικές ταινίες'!

makism είπε:
Χρόνια Πολλά σε όλους.kyrbill σου αναφέρω όσα γνωρίζω για την λειτουργία του εργοστασίου Βότρυς.

Θυμάμαι ότι η μητέρα μου κρατούσε το μωρό των γειτόνων που δούλευαν στο εργοστάσιο.

πρέπει να ήταν 1975 με 1980 περίπου άρα είναι σίγουρο ότι δούλευε έως τότε.
Καλησπέρα makism και Χρόνια Πολλά!! σε χάσαμεεεεεεε!!! :( Πολύ καλή πληροφορία!! εγώ βέβαια αναφερόμουν στο διπλανό εργοστάσιο.. αυτό με το φουγάρο. Αυτό μου είπε ο ηλικιωμένος κύριος ότι το θυμάται πολύ μικρός να λειτουργεί.. είναι ο ίδιος και ο μόνος που δεν μου το είπε 'Βότρυς' αλλά ότι έβγαζε κάτι υλικά που δυστυχώς δεν θυμόταν τι ακριβώς. Πάντως μ' αυτό που σου είπε η μητέρα σου, θυμήθηκα εμένα.. το τι ερωτήσεις έχω κάνει εγώ στον πατέρα μου, δεν φαντάζεσαι!! 'βιβλίο γράφεις?' με ρωτάει..χαχαχα

Στο διπλανό εργοστάσιο έφτιαχναν φελλούς. Εκεί δούλευε η αδελφή της μάνας μου εργοστάσιο ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ δίπλα στο Βότρυς.

δυστυχώς δεν θυμάται χρονολογία.

αυτό που θυμάμαι είναι ότι ολο αυτό το λέγαμε ΒΟΤΡΥΣ.

kyrbill είπε:
Καλησπέρα makism και Χρόνια Πολλά!! σε χάσαμεεεεεεε!!! :( Πολύ καλή πληροφορία!! εγώ βέβαια αναφερόμουν στο διπλανό εργοστάσιο.. αυτό με το φουγάρο. Αυτό μου είπε ο ηλικιωμένος κύριος ότι το θυμάται πολύ μικρός να λειτουργεί.. είναι ο ίδιος και ο μόνος που δεν μου το είπε 'Βότρυς' αλλά ότι έβγαζε κάτι υλικά που δυστυχώς δεν θυμόταν τι ακριβώς. Πάντως μ' αυτό που σου είπε η μητέρα σου, θυμήθηκα εμένα.. το τι ερωτήσεις έχω κάνει εγώ στον πατέρα μου, δεν φαντάζεσαι!! 'βιβλίο γράφεις?' με ρωτάει..χαχαχα

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα