kyrbill
RetroActive
- Αντιδράσεις
- 39
Ναι φίλε μου!! αυτό ακριβώς.. μόλις το βρήκα κι εγώ εδώ και μπήκα να γράψω!! Τελικά είναι 2 διαφορετικά εργοστάσια αλλά έχει επικρατήσει να τα λένε 'Βότρυς'. Παρατήρησε ότι ακόμα και ο τίτλος του άρθρου 'Τα ΣΕΠΟΛΙΑ εκπέμπουν SOS... το βιομηχανικό κτίριο του ΒΟΤΡΥΣ καταρέει...' αναφέρονται στο ΒΟΤΡΥΣ ενώ υπάρχει φωτογραφία του εργοστασίου ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ, ενώ πιο κάτω στο κείμενο αναφέρουν 'Στο σταθμό ΜΥΛΟΙ ΑΘΗΝΩΝ στεγάζεται σήμερα το μουσείο του ΟΣΕ δίπλα στο εργοστάσιο ΑΤΛΑΣ (που σήμερα είναι αθλητικές εγκαταστάσεις (λέμε τώρα) και ακριβώς απέναντι είναι τα εργοστάσια ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ.', όπου τα αναφέρουν ως ξεχωριστά εργοστάσια. Αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι το εργοστάσιο ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ έπαψε να λειτουργεί πριν από πάρα πολλά χρόνια ενώ το ΒΟΤΡΥΣ εξακολουθούσε (έως και το 1986 όπως αναφέρεται στο άρθρο), οπότε όποιος ήθελε να αναφερθεί στην περιοχή αυτή, την έλεγε με το όνομα ΒΟΤΡΥΣ. Ίσως τελικά ο ηλικιωμένος κύριος που είχα συναντήσει να είχε και απόλυτο δίκιο γιατί μου ανέφερε ότι το εργοστάσιο αυτό έκλεισε λόγω χρεών κι ότι δεν υπήρχαν απόγονοι. Ίσως κάποιο μέλος να ξέρει περισσότερα και να μας διαφωτήσει. Επιπλέον στο άρθρο αυτό βλέπουμε και μια ολοκληρωμένη εικόνα των εργοστασίων αλλά κυρίως του εργοστασίου ΑΤΛΑΣ (την καμινάδα του οποίου κοιτούσε η Μοσχολιού στην 'ΛΟΛΑ'.makism είπε:Στο διπλανό εργοστάσιο έφτιαχναν φελλούς. Εκεί δούλευε η αδελφή της μάνας μου εργοστάσιο ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ δίπλα στο Βότρυς.δυστυχώς δεν θυμάται χρονολογία.αυτό που θυμάμαι είναι ότι ολο αυτό το λέγαμε ΒΟΤΡΥΣ.
Βέβαια σ' ένα άλλο άρθρο το εργοστάσιο ΑΤΛΑΣ το τοποθετούν στο σημερινό 54ο Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών (Καλαμά 2, Σεπόλια) κι όχι στις διπλανές αθλητικές εγκαταστάσεις. Κι ερχόμαστε στην ιστορία της Φίνος που γνωρίζουμε και δεν είναι άλλη απ' το ότι το 1958 ξεκίνησε η λειτουργία των πλατό στους Αγίους Αναργύρους. Το πλατό ΑΤΛΑΝΤΙΣ στην περιοχή Θυμαράκια της οδού Λιοσίων που χρησιμοποιούσε μέχρι τότε (πηγή) τι έγινε? Το είχε κρατήσει ή όχι? Γνωρίζει κανείς? Γιατί έτσι όπως έχουν τα πράγματα, κι αν όλα αυτά τα άρθρα είναι σωστά, τότε η 'Λόλα' αν και γυρίστηκε το 1964 χρησιμοποιήθηκαν τα παλαιότερα πλατό της Λιοσίων. Κι ίσως οι εγκαταστάσεις τις Φίνος να βρίσκονταν ακριβώς εκεί που σήμερα βρίσκονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις.
Προσωπική μου εκτίμηση πάντα. θα χαρώ να ακούσω και την γνώμη της υπόλοιπης παρέας. #)