Πού γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες ; (1ο Μέρος)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας katerinak
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
makism είπε:
Στο διπλανό εργοστάσιο έφτιαχναν φελλούς. Εκεί δούλευε η αδελφή της μάνας μου εργοστάσιο ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ δίπλα στο Βότρυς.δυστυχώς δεν θυμάται χρονολογία.αυτό που θυμάμαι είναι ότι ολο αυτό το λέγαμε ΒΟΤΡΥΣ.
Ναι φίλε μου!! αυτό ακριβώς.. μόλις το βρήκα κι εγώ εδώ και μπήκα να γράψω!! :D Τελικά είναι 2 διαφορετικά εργοστάσια αλλά έχει επικρατήσει να τα λένε 'Βότρυς'. Παρατήρησε ότι ακόμα και ο τίτλος του άρθρου 'Τα ΣΕΠΟΛΙΑ εκπέμπουν SOS... το βιομηχανικό κτίριο του ΒΟΤΡΥΣ καταρέει...' αναφέρονται στο ΒΟΤΡΥΣ ενώ υπάρχει φωτογραφία του εργοστασίου ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ, ενώ πιο κάτω στο κείμενο αναφέρουν 'Στο σταθμό ΜΥΛΟΙ ΑΘΗΝΩΝ στεγάζεται σήμερα το μουσείο του ΟΣΕ δίπλα στο εργοστάσιο ΑΤΛΑΣ (που σήμερα είναι αθλητικές εγκαταστάσεις (λέμε τώρα) και ακριβώς απέναντι είναι τα εργοστάσια ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ.', όπου τα αναφέρουν ως ξεχωριστά εργοστάσια. Αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι το εργοστάσιο ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ έπαψε να λειτουργεί πριν από πάρα πολλά χρόνια ενώ το ΒΟΤΡΥΣ εξακολουθούσε (έως και το 1986 όπως αναφέρεται στο άρθρο), οπότε όποιος ήθελε να αναφερθεί στην περιοχή αυτή, την έλεγε με το όνομα ΒΟΤΡΥΣ. Ίσως τελικά ο ηλικιωμένος κύριος που είχα συναντήσει να είχε και απόλυτο δίκιο γιατί μου ανέφερε ότι το εργοστάσιο αυτό έκλεισε λόγω χρεών κι ότι δεν υπήρχαν απόγονοι. Ίσως κάποιο μέλος να ξέρει περισσότερα και να μας διαφωτήσει. Επιπλέον στο άρθρο αυτό βλέπουμε και μια ολοκληρωμένη εικόνα των εργοστασίων αλλά κυρίως του εργοστασίου ΑΤΛΑΣ (την καμινάδα του οποίου κοιτούσε η Μοσχολιού στην 'ΛΟΛΑ'.

Βέβαια σ' ένα άλλο άρθρο το εργοστάσιο ΑΤΛΑΣ το τοποθετούν στο σημερινό 54ο Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών (Καλαμά 2, Σεπόλια) κι όχι στις διπλανές αθλητικές εγκαταστάσεις. Κι ερχόμαστε στην ιστορία της Φίνος που γνωρίζουμε και δεν είναι άλλη απ' το ότι το 1958 ξεκίνησε η λειτουργία των πλατό στους Αγίους Αναργύρους. Το πλατό ΑΤΛΑΝΤΙΣ στην περιοχή Θυμαράκια της οδού Λιοσίων που χρησιμοποιούσε μέχρι τότε (πηγή) τι έγινε? Το είχε κρατήσει ή όχι? Γνωρίζει κανείς? Γιατί έτσι όπως έχουν τα πράγματα, κι αν όλα αυτά τα άρθρα είναι σωστά, τότε η 'Λόλα' αν και γυρίστηκε το 1964 χρησιμοποιήθηκαν τα παλαιότερα πλατό της Λιοσίων. Κι ίσως οι εγκαταστάσεις τις Φίνος να βρίσκονταν ακριβώς εκεί που σήμερα βρίσκονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις.

periohi finos liosiwn.jpg

Προσωπική μου εκτίμηση πάντα. θα χαρώ να ακούσω και την γνώμη της υπόλοιπης παρέας. #)

kyrbill είπε:
Ναι φίλε μου!! αυτό ακριβώς.. μόλις το βρήκα κι εγώ εδώ και μπήκα να γράψω!! :D Τελικά είναι 2 διαφορετικά εργοστάσια αλλά έχει επικρατήσει να τα λένε 'Βότρυς'. Παρατήρησε ότι ακόμα και ο τίτλος του άρθρου 'Τα ΣΕΠΟΛΙΑ εκπέμπουν SOS... το βιομηχανικό κτίριο του ΒΟΤΡΥΣ καταρέει...' αναφέρονται στο ΒΟΤΡΥΣ ενώ υπάρχει φωτογραφία του εργοστασίου ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ, ενώ πιο κάτω στο κείμενο αναφέρουν 'Στο σταθμό ΜΥΛΟΙ ΑΘΗΝΩΝ στεγάζεται σήμερα το μουσείο του ΟΣΕ δίπλα στο εργοστάσιο ΑΤΛΑΣ (που σήμερα είναι αθλητικές εγκαταστάσεις (λέμε τώρα) και ακριβώς απέναντι είναι τα εργοστάσια ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ.', όπου τα αναφέρουν ως ξεχωριστά εργοστάσια. Αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι το εργοστάσιο ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ έπαψε να λειτουργεί πριν από πάρα πολλά χρόνια ενώ το ΒΟΤΡΥΣ εξακολουθούσε (έως και το 1986 όπως αναφέρεται στο άρθρο), οπότε όποιος ήθελε να αναφερθεί στην περιοχή αυτή, την έλεγε με το όνομα ΒΟΤΡΥΣ. Ίσως τελικά ο ηλικιωμένος κύριος που είχα συναντήσει να είχε και απόλυτο δίκιο γιατί μου ανέφερε ότι το εργοστάσιο αυτό έκλεισε λόγω χρεών κι ότι δεν υπήρχαν απόγονοι. Ίσως κάποιο μέλος να ξέρει περισσότερα και να μας διαφωτήσει. Επιπλέον στο άρθρο αυτό βλέπουμε και μια ολοκληρωμένη εικόνα των εργοστασίων αλλά κυρίως του εργοστασίου ΑΤΛΑΣ (την καμινάδα του οποίου κοιτούσε η Μοσχολιού στην 'ΛΟΛΑ'.
Βέβαια σ' ένα άλλο άρθρο το εργοστάσιο ΑΤΛΑΣ το τοποθετούν στο σημερινό 54ο Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών (Καλαμά 2, Σεπόλια) κι όχι στις διπλανές αθλητικές εγκαταστάσεις. Κι ερχόμαστε στην ιστορία της Φίνος που γνωρίζουμε και δεν είναι άλλη απ' το ότι το 1958 ξεκίνησε η λειτουργία των πλατό στους Αγίους Αναργύρους. Το πλατό ΑΤΛΑΝΤΙΣ στην περιοχή Θυμαράκια της οδού Λιοσίων που χρησιμοποιούσε μέχρι τότε (πηγή) τι έγινε? Το είχε κρατήσει ή όχι? Γνωρίζει κανείς? Γιατί έτσι όπως έχουν τα πράγματα, κι αν όλα αυτά τα άρθρα είναι σωστά, τότε η 'Λόλα' αν και γυρίστηκε το 1964 χρησιμοποιήθηκαν τα παλαιότερα πλατό της Λιοσίων. Κι ίσως οι εγκαταστάσεις τις Φίνος να βρίσκονταν ακριβώς εκεί που σήμερα βρίσκονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις.

Προβολή συνημμένου 131228

Προσωπική μου εκτίμηση πάντα. θα χαρώ να ακούσω και την γνώμη της υπόλοιπης παρέας. #)
Χρόνια Πολλά με Υγεία Φίλοι μου.

Εντυπωσιασμένος από τις εξελίξεις, προτιμώ να απολαύσω τον kyrbill ο οποίος έχει εξελιχθεί στον Indiana Jones του Φορουμ και φυσικά του αξίζουνthousand thousand thousand thousand million congratulations

απλά για να βοηθήσω λίγο στον παραπάνω χάρτη, να παραθέσω δύο εικόνες που δείχνουν ότι ο ΑΤΛΑΣ είχε την είσοδό του επί της Σιώκου

ATLAS - 002.jpg

Η εικόνα της εισόδου του ΑΤΛΑΝΤΑ είναι από το "ΘΒ -Βέγγος φανερός πράκτωρ 000" - 1967

Στο βάθος φαίνεται η διάβαση των γραμμών.

Πιθανώς φίλε kyrbill τα studios να είναι απέναντι από την είσοδο του ΑΤΛΑΝΤΑ εκεί που φαίνεται κάτι σαν σκεπή στην πρώτη εικόνα (Indiana να προσέχεις πολύ σε παρακαλώ εκεί που πηγαίνεις γιατί βλέπω κάτι τρυπάρες στα ερείπια)

ATLAS - 001.jpg

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Επίσης μια βοήθεια για το Χάρτη, για να βρεις πού ακριβώς ήταν η ΒΟΤΡΥΣ

παίζει και στο "ΚΟΝΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥΒΟΛΑ" - 1967

στο 40:31 μετά την πλατεία της Αγ. Μαρίνας το σκηνικό μεταφέρεται στο εργοστάσιο ΒΟΤΡΥΣ

003.jpg

Στην 1η εικόνα φαίνεται η φίρμα

σίγουρα έχεις φωτογραφίες από τις άλλες δύο

001.jpg

002.jpg

Teacher είπε:
Επίσης μια βοήθεια για το Χάρτη, για να βρεις πού ακριβώς ήταν η ΒΟΤΡΥΣ παίζει και στο "ΚΟΝΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥΒΟΛΑ" - 1967 στο 40:31 μετά την πλατεία της Αγ. Μαρίνας το σκηνικό μεταφέρεται στο εργοστάσιο ΒΟΤΡΥΣ.........

Καλησπέρα Δάσκαλε!! Χίλια ευχαριστώ για τα λόγια, την βοήθεια και τους... χαρακτηρισμούς!!χιχι Για το εργοστάσιο της ΒΟΤΡΥΣ δεν το ήξερα ότι υπήρχε σε ταινία.. δυστυχώς δεν κατάφερα να φωτογραφήσω το εσωτερικό του (ότι έχει απομείνει γιατί είναι γκρεμισμένο) λόγω του ότι είναι κλειδωμένος ο χώρος και χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ απ' τους κατοίκους της περιοχής. Μόνο η είσοδος έχει μείνει, το γκρεμισμένο ύψωμα που διακρίνεται και λίγα κτίσματα στο βάθος (μπροστά απ' τις πολυκατοικίες). Αν τα καταφέρω θα ξαναπάω μήπως και καταφέρω κάποια καλύτερη φωτογραφία. Πάντως το σίγουρο είναι ότι δεν θα ξαναπάω μόνος σε αντίστοιχο μέρος.. εντάξει το ΒΟΤΡΥΣ είναι φυλαγμένο, κάτι κτίρια όμως σαν το ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ, θέλουν απαραίτητα και συνοδεία.. μη σου πω και προηγούμενη ενημέρωση στο Α.Τ. της περιοχής! :sealed:

Με την βοήθειά σου και τις σκηνές από τον "ΘΒ -Βέγγος φανερός πράκτωρ 000", καταλαβαίνουμε ότι το πρώτο άρθρο είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.. αν και ίσως το μέγεθος του εργοστασίου ΑΤΛΑΣ να ήταν τόσο μεγάλο που να έφτανε και μέχρι την Καλαμά που βρίσκεται σήμερα το 54ο Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών.

Αυτό που πιστεύεις εσύ (αν κατάλαβα καλά) είναι ότι το παλιό στούντιο της ΦΙΝΟΣ ήταν δίπλα ακριβώς από το Σιδηροδρομικό Μουσείο (Λιοσίων 301 και Σιώκου) επί της Σιώκου? Ίσως μια επίσκεψη στον χώρο θα βοηθούσε.. κάποιοι κάτοικοι θα θυμούνται.. δεν μπορεί!! :)

Ένα διάλειμμα με μικρή επιστροφή στις ταινίες που γυρίστηκαν στους Αγ. Αναργύρους

άλλωστε ουδόλως τελειώσαμε από εκεί

"Μια κυρία στα μπουζούκια" - 1968

Το σπίτι Λάσκαρη - Βογιατζή ήταν στην οδό Δημ. Γούναρη 23 (38.020333, 23.721479)

006.jpg

50 μέτρα πιό κάτω από το γωνιακό της Φιφίκας (Ζήκος) #1623

Το σπίτι σήμερα διαφέρει, όμως το απέναντι μαγαζάκι που τηλεφωνεί η Λάσκαρη

διαθέτει ακόμα και σήμερα ΠΡΟΠΟ και ΣΙΓΑΡΕΤΑ

010.jpg

Η γειτονιά που βρίσκεται προς τα κάτω και το μαγαζί που φαίνεται στο βάθος δεν έχουν αλλάξει πολύ

009.jpg

011.jpg

και σε πιο καλύ ανάλυση ΕΔΩ : http://oi60.tinypic.com/4iznzs.jpg

003.jpg

004.jpg

001.jpg

002.jpg

005.jpg

007.jpg

008.jpg

Δάσκαλε,kyrbill από τον πυρετός στην άσφαλτο ξέρετε που είναι το σπίτι του Φούντα;

στις παρακάτω σκηνές διακρίνω κάτι σαν μελισσοκομείο.

έχει σχέση με τον μελισσουργό στους αγίους;

Screenshot 2015-04-16 20.11.26.jpg

Teacher είπε:
Ένα διάλειμμα με μικρή επιστροφή στις ταινίες που γυρίστηκαν στους Αγ. Αναργύρους
άλλωστε ουδόλως τελειώσαμε από εκεί
Screenshot 2015-04-16 20.11.07.jpg

Screenshot 2015-04-16 20.11.21.jpg

Teacher είπε:
Ένα διάλειμμα με μικρή επιστροφή στις ταινίες που γυρίστηκαν στους Αγ. Αναργύρους άλλωστε ουδόλως τελειώσαμε από εκεί"Μια κυρία στα μπουζούκια" - 1968
ΤΕΛΕΙΟ Δάσκαλε!!! Πολύ δυνατή παρατηρητικότητα!! Λοιπόν το ξανασκέφτηκα.. δεν θα ξαναψάξω για σπίτι που μπορεί να χρησιμοποιήθηκε σε ταινίες στους Αγίους Αναργύρους... απλά θα τα πάρω με την σείρά και θα χτυπάω την πόρτα ρωτώντας τους: "Συγνώμη, στο δικό σας σπίτι ποιά ταινία γυρίστηκε?'χαχα

makism είπε:
Δάσκαλε,kyrbill από τον πυρετός στην άσφαλτο ξέρετε που είναι το σπίτι του Φούντα;στις παρακάτω σκηνές διακρίνω κάτι σαν μελισσοκομείο.
makism το κοίταξα λίγο κι εγώ γιατί πίστευα ότι βρίσκεται στην Λάμπρου Κατσώνη αλλά δεν βρήκα κάτι.. αυτό με το 'μελισσοκομείο' που λες εγώ το διάβασα 'μελισσοκόμων' αλλά και πάλι δεν βρήκα κάτι στους Αγίους. εδώ φαίνεται ίσως πιο καθαρά

pyretos stin asfalto.jpg

εσύ σε ποιον 'μελισσουργό στους αγίους' αναφέρεσαι?

την Περιοχή στην φινοσ , την ανέφερε μια γιαγιά (88 ετων) στου Κοκκιναρά η στου μελισσουργού, ότι όλες οι ταινίες εκεί γυριζόντουσαν.

γι αυτό το αναφέρω.

kyrbill είπε:
ΤΕΛΕΙΟ Δάσκαλε!!! Πολύ δυνατή παρατηρητικότητα!! Λοιπόν το ξανασκέφτηκα.. δεν θα ξαναψάξω για σπίτι που μπορεί να χρησιμοποιήθηκε σε ταινίες στους Αγίους Αναργύρους... απλά θα τα πάρω με την σείρά και θα χτυπάω την πόρτα ρωτώντας τους: "Συγνώμη, στο δικό σας σπίτι ποιά ταινία γυρίστηκε?'χαχα

makism είπε:
την Περιοχή στην φινοσ , την ανέφερε μια γιαγιά (88 ετων) στου Κοκκιναρά η στου μελισσουργού, ότι όλες οι ταινίες εκεί γυριζόντουσαν.γι αυτό το αναφέρω.
ok makism.. thanks!! αυτή η ευρύτερη περιοχή ειναι όλο το ζουμί.. δυστυχώς δεν βρήκα κάτι σχετικά με μέλι και μελισσουργούς.. θα συνεχίσω κι εγώ το ψάξιμο!!

Γειά σας και Χρόνια πολλά σε ολους

Μετά απο απουσία και αποχή 2 εβδομάδων και με έντονο στερητικό σύνδρομο ξαναμπαίνω στο retromaniax και στο αγαπημένο μου topic.

Βεβαια απο οτι ειδα ο δασκαλος ξεμπέρδεψε τα τυριά απο τα τσιμέντα :D αλλα επειδή μάλλον είχε καταντήσει μονότονο ο kyrbill φρόντισε να προσθέσει κρασιά και φελλούς :D .

kyrbill έριξα μια ματιά στα γρήγορα και πραγματικά εχω μείνει αφωνος τόσο με την ανακάλυψη οσο και με το ρεπορτάζ. :bow2: :bow2: :thanx2: :thanx2:

Ευτυχώς που βγάζεις αρκετές φωτογραφίες σε περίπτωση που εξαφανισθείς για μεγάλο διάστημα θα ξερουμε που να στειλουμε την ΕΜΑΚ για να σε βρεί..:biglaugh::biglaugh::biglaugh:...

φτιάχνω μια κανάτα καφέ και πέφτω για ενδελεχή μελέτη των ευρημάτων ......και τα ξαναλέμε

Λοιπόν...πολύ ωραίες οι πρόσφατες ανακαλύψεις.......Μετά τον προσδιορισμό της τοποθεσίας του τσιμεντάδικου, το ξεμπέρδεμα με τα φουγάρα, λίγο googlarisma και

καποιες λεπτομέρειες σε παλιότερα post νομίζω αρχίζω και καταλαβαίνω καπως για τα studio των Αγ.Αναργύρων.

Αρχικά έχοντας διαβάσει και εγω το παρακάτω κειμενο στην wikipedia

" Ήταν τα παλιά Βουστάσια του Ιωάννη Μέρλα. Η ανακατασκευή τους κράτησε περισσότερο από δύο χρόνια. Υπήρχαν δύο πλατό, ένα μεγάλο και ένα μικρό, καθώς και αποθήκη, ξυλουργείο, καμαρίνια και ένας μεγάλος περίβολος που εξυπηρετούσε την δυνατότητα κατασκευής ντεκόρ πόλης, όπως συμβαίνει στην ταινία Λόλα όπου όλη η τρούμπα έχει κατασκευαστεί στον περίβολο των πλατό. Τα studio, ήταν κοντά στον αστικό ιστό και ταυτόχρονα απομονωμένα. Το μεγαλύτερο μέρος των ταινιών της Χρυσής περιόδου της εταιρείας γυρίστηκαν στα πλατό των Αγίων Αναργύρων."

πιστευα οτι τόσο το μικρό πλατό οσο και το μεγάλο studio ηταν στο τετράγωνο κεφαλληνιας,μαυρομιχάλη, γραμμου και Σοφ,Βενιζέλου .

Τώρα ομως μετά απο ολες αυτες τις σκηνές που εχουμε βρεί σε τόσες ταινίες τόσο σε αυτό το τετράγωνο οσο και αυτά που εχουμε βρεί με τον αλλο χώρο οπου ηταν το "τυραδικο" στην σημερινή πλατεία Κοκκινόπουλου νομίζω οτι τελικά το μεν μικρό πλατό ηταν στο τετραγωνο που αναφέρω παραπάνω(που ανακαλύψαμε απο τις φωτογραφίες του Kyrbill)

το δέ μεγάλο πλατό ειναι το περιβόητο τυράδικο οπου τελευταία δεν ξερω και εγώ σε πόσες ταινίες τό εχουμε συναντήσει.

Μάλιστα αν παρατηρήσετε στις σκηνές που υπαρχουν στο "ορατότης μηδέν" και συγκεκριμένα το ξυλουργείο που μπαίνουν ο Κούρκουλος με την Χρονοπουλου και βλεποντας αυτα που υπαρχουν εκεί καταλαβαίνεις οτι μάλλον βλεπεις το ξυλουργείο για τα σκηνικά της FINOS ΦΙΛΜ .

ΦΙΝΟΣ ΑΡΕΑ ΑΓ ΑΝΑΡΓ.jpg

Βεβαια ακόμα δεν εχουμε οριοθετήσει αυτόν τον χώρο μέσα στην σημερινή πλατεία Κοκκινόπουλου γιαυτό και ψαχνω απεγνωσμένα μια παλια αεροφωτογραφία της περιοχής.

Τό μόνο πράγμα που δεν μπορώ να εξηγήσω ακόμα είναι το σκηνικό της Τρούμπας στη Λόλα.Ενώ παντού αναφέρεται οτι το ολο σκηνικό στήθηκε στους Αγίους Αναργύρους ο Δημόπουλος με τα γραφόμενα του μας μιλάει για το τσιμεντάδικο και το φουγάρο το οποία μετα τα πρόσφατα post του kyrbill,και του teacher...μάθαμε οτι βρίσκονται στα Σεπόλια.

Και ενα τελευταίο και στα 5000 ψέματα υπάρχει μία σκηνή με την κλασσική γούρνα μαζί με την υπερυψωμένη εξέδρα

New Movie (124).Movie_Snapshot.jpg..... ετσι για να μην ξεχνιόμαστε με το τυράδικο :D

New Movie (112).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (125).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (122).Movie_Snapshot.jpg

antonovar είπε:
Λοιπόν...πολύ ωραίες οι πρόσφατες ανακαλύψεις.......Μετά τον προσδιορισμό της τοποθεσίας του τσιμεντάδικου, .......Αρχικά έχοντας διαβάσει και εγω το παρακάτω κειμενο στην wikipedia .....

....νομίζω οτι τελικά το μεν μικρό πλατό ηταν στο τετραγωνο που αναφέρω παραπάνω(που ανακαλύψαμε απο τις φωτογραφίες του Kyrbill)

το δέ μεγάλο πλατό ειναι το περιβόητο τυράδικο οπου τελευταία δεν ξερω και εγώ σε πόσες ταινίες τό εχουμε συναντήσει......
Πολύ καλή σκέψη κι ανάλυση φίλε antonovar! Δούλεψε η κανάτα με τον καφέ!!! :thumb:

Αυτό που αναφέρεις κι εσύ από την wikipedia όπως και σ' άλλα άρθρα (προφανώς επηρεασμένα από αυτήν) μ' έχει βάλει σε σκέψεις κι εμένα.. Όλοι κι όλα τα άρθρα αναφέρονται στα στούντιο των Αγίων Αναργύρων.. καμιά αναφορά για το στούντιο της Λιοσίων ή Σεπόλια όπως το αναφέρουμε εμείς. Μετά όμως από την επίσκεψή μου στον χώρο των παλιών εργοστασίων και την πιστοποίηση (από τον Δάσκαλο) ότι το εργοστάσιο ΑΤΛΑΣ βρισκόταν επί της Σιώκου στα Σεπόλια, κατέληξα στο εξής συμπέρασμα: Το στούντιο της Φίνος ήταν στην Σοφ. Βενιζέλου στους Αγίους Αναργύρους. Ταυτόχρονα υπήρχε και το στούντιο στις Τρεις γέφυρες (αυτήν την περιοχή που εμείς αναφέραμε ως Σεπόλια) το οποίο ήταν το μικρό και το χρησιμοποιούσαν όταν ήταν απαραίτητο (πχ λόγω ταυτόχρονων γυρισμάτων ταινιών). Για αυτό το στούντιο δεν έχουμε πολλές αναφορές.. ούτε αν το κράτησε ο Φίνος όπως είχα κι εγώ αναρωτηθεί σε προηγούμενο ποστ. Λογικά το είχε κρατήσει.. εξ ου και τα γυρίσματα της Λόλας ή των Κληρονόμων στον χώρο αυτό που έγιναν κατά την χρονική περίοδο που λειτουργούσαν τα στούντιο στους Αγίους Αναργύρους (Σοφ. Βενιζέλου).

Κι ερχόμαστε στο ερώτημα 'γιατί όλοι αναφέρουν ότι τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν ΜΟΝΟ στους Αγίους Αναργύρους?'. Η απάντηση που δίνω εγώ, είναι γιατί η περιοχή 'Τρεις γέφυρες΄ανήκει στους Αγίους Αναργύρους.. και τα στούντιο της Φίνος, τα τοποθετούν εκεί κι όχι στα Σεπόλια. Επίσης θα ήθελα πολύ να μάθω την ακριβή τοποθεσία αυτών των πλατώ. Το μόνο παλιό κτίριο που βρίσκω είναι το ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ το οποίο πρέπει να ήταν πολύ κοντά του..

antonovar είπε:
kyrbill έριξα μια ματιά στα γρήγορα και πραγματικά εχω μείνει αφωνος τόσο με την ανακάλυψη οσο και με το ρεπορτάζ.

Ευτυχώς που βγάζεις αρκετές φωτογραφίες σε περίπτωση που εξαφανισθείς για μεγάλο διάστημα θα ξερουμε που να στειλουμε την ΕΜΑΚ για να σε βρεί...
Λοιπόν φίλε την άκουσα την συμβουλή σου κι είπα να αφήσω για λίγο τα επικίνδυνα.. άσε που έχει πλακώσει και δουλειά στην ΕΜΑΚ και μέχρι να ΄ρθει δεν θα βρει τίποτα από μένα!! μπππρρρρρρρρρρ :armed:

οπότε είπα να 'πιάσω' τον πολιτισμό!!.. και πιο πολιτισμός από το Κολωνάκι, δεν υπάρχει!!χιχι

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΕ (1966) λοιπόν και το σπίτι της οικίας των πρωταγωνιστών επί της Πλουτάρχου (μεταξύ Αχαιού και Ξενοκράτους) Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες από τον χώρο.. είναι πολύ ακίνδυνος για μένα! χαχαχα :d@redevil οπότε θα αρκεστούμε σε μερικές από το street view.

i gynaika mou trelathike ploutarhou.jpg

i gynaika mou trelathike xenokratous.jpg

και μια άποψη από την πλαϊνή πλευρά της πολυκατοικίας (από την οδό Αχαιού)

ahaiou i gynaika mou trelathike.jpg

Εντύπωση μου προκάλεσε (κι ομολογώ ότι δεν το γνώριζα) ότι τα σημερινά σκαλοπάτια της Πλουτάρχου μέχρι την Σπευσίππου, τότε ήταν δρόμος.

ploutarhou i gynaika mou trelathike.jpg

i gynaika mou trelathike ploutarhou spefsipou.jpg

i gynaika mou trelathike2.jpg

i gynaika mou trelathike1.jpg

i gynaika mou trelathike.jpg

ploutarhou old street.jpg

Ακόμη ένα σπίτι που θα βοηθήσει στη χαρτογράφηση της περιοχής των γυρισμάτων

στους Αγ. Αναργύρους

"Κοινωνία Ώρα Μηδέν" - 1966

το σπίτι εμφανίζεται πολλές φορές στην ταινία

Μαυρομιχάλη 54

38.022396, 23.723396

003.jpg

009.jpg

Η πόρτα δε φαίνεται και πολύ καλά αλλά είμαι σίγουρος ότι είναι ακόμα η ίδια

Περιμένω κάποιον να πάει και να τραβήξει φωτο να το επιβεβαιώσουμε

002.jpg

και το σπίτι απέναντι απ'όπου παίρνεται το αρχικό πλάνο

001.jpg

kyrbill ξεκίνησες να ρωτάς τα σπίτια ? :)

Μπράβο για την "Τρελαμένη μου Γυναίκα" :clap: :clap: :clap:

007.jpg

005.jpg

006.jpg

010.jpg

008.jpg

Μπάινω να σπάσω την μονοτονία των Αγ.Αναργύρων...και να σου ο δάσκαλος.......παρε μια "κοινωνία ωρα μηδέν"....διαψευδει αλλη μια μπαρούφα του διαδικτύου...οτι ο κουρκουλος στο κοινωνία ωρα μηδεν κυνηγαει τους κακους στην νικ,πλαστήρα που τοτε ηταν χωματοδρομος....teacher..τι να πω αυτές τις αποκαλύψεις τις εχεις για πρωινο :bow2: .

Εγώ τώρα με την σειρά μου λέω να αφησουμε την μονοτονία των Αγ.Αναργύρων και να ξεκινήσουμε....μια νέα ...του τσιμενταδικου και της "Βοτρυς"...

Εκεί λοιπον...απο οτι αρχιζω και καταλαβαίνω...μάλλον ηταν το βασίλειο του Βεγγου....και οχι μόνο...

Αφού λοιπον...το ειδαμε στα ΘΒ φαλακρός πράκτωρ τώρα βλεπουμε την ιδια περιοχή και στο παρε κόσμε.

New Movie (142).Movie_Snapshot.jpg εχουμε λοιπον το περίπτερο εξω απο την Ατλας και συγκεκριμένα στην Σιωκου και Γαλαξιδίου στα Σεπόλια... και πίσω του εχουμε ζωντανό το "ρεπορταζ" του kyrbill.

Συνέχεια στην Γαλαξιδίου εχουμε το σπίτι της Ανουσάκη που τον κυνηγάει η πεθερά W ATLAS ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ 111.jpg

τό ιδιο μέρος αλλά στον απεναντι τοίχο εχουμε και στο ΘΒ φαλακρός πράκτωρ...και μάλιστα το φορτηγό "κινητο συνεργείο" που φαινεται στο παρε κόσμε πρέπει να ειναι το ιδιο....και στο ΘΒNew Movie (145).Movie_Snapshot.jpg...

Επίσης το παρε κόσμε εχει και καποιες αλλες σκηνες απο τον Αγ.Αιμιλιανό, το νεο φαληρο.και την καπνικαρεά...αλλα για να μην ξημερωθώ θα τα ανεβασω καποια αλλη στιγμή.

Τέλος αυτο το σημείο στην Σιώκου έχει παίξει και σε αλλες ταινίες του Βεγγου....(κατα πάσα πιθανότητα στον δρ ΖΙΒΕΓΚΟ)..τις οποίες θα τις βρούμε στην πορεία..

New Movie (140).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (141).Movie_Snapshot.jpg

W SPITI ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ.jpg

New Movie (138).Movie_Snapshot.jpg

W ATLAS ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ.jpg

W ATLAS ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ 1.jpg

W ATLAS ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ 53.jpg

New Movie (143).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (144).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (139).Movie_Snapshot.jpg

W SIWKOY.jpg

Μπράβο antonovar :clap: :clap: θα μελετηθούν δεόντος οι αποκαλύψεις σου.

Λοιπόν για τις μπαρούφες του διαδικτύου, πράγματι είναι πολύ εκνευριστικές.

Ο καθένας λέει ότι γουστάρει.

Έχω την αίσθηση ότι πολύ σύντομα θα αποκαλυφθεί ακόμα μια τεράστια μπαρούφα !!

antonovar είπε:
...Εγώ τώρα με την σειρά μου λέω να αφησουμε την μονοτονία των Αγ.Αναργύρων και να ξεκινήσουμε....μια νέα ...του τσιμενταδικου και της "Βοτρυς"...Εκεί λοιπον...απο οτι αρχιζω και καταλαβαίνω...μάλλον ηταν το βασίλειο του Βεγγου....και οχι μόνο...
ΜΠΡΑΒΟ Teacher κι Antonovar!! Πολύ λεπτομερής δουλεία κι υπέροχες ανακαλύψεις!! :beer: Και μετά τα σοκάκια των Αγίων Αναργύρων, να 'σου λοιπόν και τα σοκάκια των Σεπολίων!! χιχιι

όντως ρε παιδιά, ότι θέλει ο καθένας γράφει στο διαδίκτυο!!.. και διαδίδεται τόσο πολύ που στο τέλος καταλήγεις στο 'για να το λένε όλοι, μάλλον έτσι θα είναι΄. Όμως (ειδικά στην Ελλάδα), η ποσότητα δεν συνάδει με το σωστό! Και για να εξηγήσω αυτό το Έιδικά στην Ελλάδα', όσες φορές βρέθηκα σε σημεία και ρώταγα κόσμο για μέρη και γυρίσματα ταινιών, ούτε ένας δεν βρέθηκε να μου πει 'δεν ξέρω΄.. όλοι είχαν άποψη.. και πιθανότατα, αυτήν την μία και μοναδική κάποιου που απλά την αναπαρήγαγαν!! Κι έτσι φτάνουμε στην..'μπαρούφα του διαδικτύου...οτι ο κουρκουλος στο κοινωνία ωρα μηδεν κυνηγαει τους κακους στην νικ,πλαστήρα που τοτε ηταν χωματοδρομος'!! ;) Για αυτό λέω να μην αρχίσω να ρωτάω τα σπίτια, γιατί όλοι μα όλοι θα μου απαντήσουν το αυτονόητο: 'ναι μα φυσικά... αλλά δεν θυμάμαι ποια ταινία'! :frypan:

Μόνο λοιπόν εξ ιδίοις όμμασι και με την φωτογραφική στο χέρι.. :darkglasses: Οπότε Δάσκαλε, αυτός 'ο κάποιος' φορτώνει μπαταρία και θα φέρει γρήγορα ντοκουμέντα κι αποδείξεις!χιχι Μόνο αν υπάρχουν υποθέσεις ή ενδείξεις και για άλλα μέρη της περιοχής που θέλετε (σπίτια, διευθύνσεις κλπ), πείτε μου σε pm ποια είναι για να προσκομίσω φωτογραφίες απ΄όλα μαζί!

Teacher είπε:
Μπράβο antonovar :clap: :clap: θα μελετηθούν δεόντος οι αποκαλύψεις σου.
Λοιπόν για τις μπαρούφες του διαδικτύου, πράγματι είναι πολύ εκνευριστικές.

Ο καθένας λέει ότι γουστάρει.

Έχω την αίσθηση ότι πολύ σύντομα θα αποκαλυφθεί ακόμα μια τεράστια μπαρούφα !!
Επειδή μαλλον καταλαβαίνω...για ποιο μέρος μιλάς......αντε ρε δασκαλε βρέστο για να ..τελειώνουμε με το puzzle των Αγ.Αναργύρων.

Πάντως είναι γεγονός οτι οι ιντερνετικες φήμες και γνώμες....σε οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα......σε σημείο πλήρους αποπροσανατολισμού ακριβώς επειδή αναπαραγεται απο πολλους κανοντας σε να πιστευεις οτι επειδή το διαβαζεις απο πολλους ..... ισχύει κιολάς.....ελα ομως που σε πολλές περιπτώσεις δεν ειναι ετσι...

Ασχετο...θελω μια βοηθεια....σχετικά με το στιγμα απο το google earth...υπαρχει κανενας ευκολος τρόπος να το μεταφέρεις αυτουσιο....γιατι εγω το αντιγραφω...σημειωνοντας το σε χαρτι και μετα δεν μου δουλευει?.....

teacher απο την ταινια μένει μόνο το σπιτι της καβαδία και κλείνει η ταινία. θα το βρούμε;

Screenshot 2015-04-23 10.56.02.jpg

Teacher είπε:
Ακόμη ένα σπίτι που θα βοηθήσει στη χαρτογράφηση της περιοχής των γυρισμάτωνστους Αγ. Αναργύρους

"Κοινωνία Ώρα Μηδέν" - 1966

antonovar είπε:
Επειδή μαλλον καταλαβαίνω...για ποιο μέρος μιλάς......αντε ρε δασκαλε βρέστο για να ..τελειώνουμε με το puzzle των Αγ.Αναργύρων.
Πάντως είναι γεγονός οτι οι ιντερνετικες φήμες και γνώμες....σε οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα......σε σημείο πλήρους αποπροσανατολισμού ακριβώς επειδή αναπαραγεται απο πολλους κανοντας σε να πιστευεις οτι επειδή το διαβαζεις απο πολλους ..... ισχύει κιολάς.....ελα ομως που σε πολλές περιπτώσεις δεν ειναι ετσι...

Ασχετο...θελω μια βοηθεια....σχετικά με το στιγμα απο το google earth...υπαρχει κανενας ευκολος τρόπος να το μεταφέρεις αυτουσιο....γιατι εγω το αντιγραφω...σημειωνοντας το σε χαρτι και μετα δεν μου δουλευει?.....
Ω ναι antonovar αυτό είναι :) Αν είναι έτσι όπως το λέω, αυτή τη φορά θα γράψω καμιά σελίδα, και δεν ξέρω και γω τι θα λέω :)

Για τις συντεταγμένες :

1) πας στο google maps

2) εντοπίζεις το σημείο και πατάς πάνω του δεξί κλικ

3) στο μενού επιλέγεις "What's here ? "

001.jpg

4) πάνω αριστερά εμφανίζονται οι συντεταγμένες και ... copy paste

002.jpg

makism είπε:
teacher απο την ταινια μένει μόνο το σπιτι της καβαδία και κλείνει η ταινία. θα το βρούμε;
Εννοείται makism. Είναι στο πρόγραμμα :)

Αντιστοίχως στο Google Earth με Ctrl+Shift+C αντιγράφουμε τις συντεταγμένες του κέρσορα (βελάκι) του ποντικιού...

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα