kyrbill είπε:
Καταρχήν πολλά πολλά συγχαρητήρια για το σπίτι Γράμμου 32!
Αυτό όντως είναι το σπίτι!! Κι είναι κι απ' τα ωραιότερα δώρα γενεθλίων που έχω πάρει προσωπικά!!.. έστω κι εν αγνοία σου!! ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ φίλε μου!!! :thanx2: :thanx2:Το είχα δει πολλές φορές αλλά τα διπλανά σπίτια με μπέρδευαν.. κι εξακολουθούν να με μπερδεύουν!..και τους ρίχνω άπειρα 'γαλλικά' όπως εσύ στην κολώνα!! χαχαχα
Για να είμαι ειλικρινής, πιο πολύ μπερδεύτηκα με την επεξήγησή σου παρά βοηθήθηκα! Εσύ μια χαρά τα εξηγείς αλλά εγώ ίσως το έχω κάπως αλλιώς στο μυαλό μου.. τι να πω? Ίσως να μην ήμουν κι αρκετά σαφής στην απορία μου!
Για να σου εξηγήσω λοιπόν τι εννοώ.. η φωτογραφία με τον μεθύστακα από τον ΠΥΡΕΤΟ, δεν έχω καταλάβει που είναι.. οπότε δεν μπορεί και να με βοηθήσει! Απ' την άλλη η φωτογραφία από την ΧΙΠΙΣΣΑ καταλαβαίνω που είναι γιατί έκανα και διατριβή στο συγκεκριμένο!χιχι
Το σπίτι τώρα που μπλεδίζει, είναι σαφές ότι το μπαλκόνι του κοιτάει προς ένα στενό (απέναντι από το σπίτι με τις κολώνες - Γράμμου 32) και φυσικά η πλαϊνή του (μπλε) πλευρά έχει καλυφτεί πλέον με κτίσμα που χτίστηκε αργότερα (το γωνιακό που λες κι εσύ ότι χτίστηκε μετά). Μέχρι εδώ καλά... Αυτό που με μπερδεύει είναι τι σχέση έχει το σπιτάκι που φαίνεται εδώ
Προβολή συνημμένου 132315 (στο παράλληλο σοκάκι μεταξύ Γραβι
Kyrbill χρόνια σου πολλά και να τα εκατοστήσεις......και για να τα εκατοστήσεις...θα πρεπει να αποφευγεις τις επικινδυνες φωτογραφίσεις
οπότε ξέρεις....δεν χρειαζεται να μπάινεις μέσα στα πρωην εργοστάσια.....οι φωτογραφίες σου βοηθούν μία χαρά και απέξω......
Πάμε τώρα στα..των Αγίων Αναργύρων
Ξεκινάμε απο τον Μπεκρή στόν
Πυρετό της Ασφαλτου και την
Θεία μου την χιπισσα...Στην Χιπισσα εχουμε το κρεοπωλείο που βλεπουμε στην Νικ.Πλαστήρα 62
οπου η Βλαχοπούλου χορευει...με κατευθυνση προς την Πάρνηθα ασ πούμε.
Εδώ μπερδευεσαι... ο Μπεκρής δεν ειναι πιο πισω απο την Βλαχοπουλου προς την Ψαρων...αλλα πιο μπροστά προς την Γραμμου.
Εκεί που είναι το βελακι είναι περίπου η πολυκατοικία στην Πλαστήρα 62 η οποία τοτε δεν εχει χτισθεί ακόμα(πυρετος 1966---χιπισσα 1971)
Απο το ιδιο σημείο μπορεις να καταλαβεις την σχεση με το σπίτι στο ΛΕΒΕΝΤΟΠΑΙΔΟ
συνεχίζοντας
Ξαναπαμε πίσω στον φίλο μας τον μπεκρή.....ο τοιχος που βλεπουμε στα αριστερα του ειναι απο το σπίτι που φαινεται πίσω απο την Βαλσάμη-Βλαχοπούλου οταν πάνε να μπούνε στο σπίτι τους
το οποίο καταλαβαίνεις απο το "αναγλυφο" του σοβά,αλλα και αν δεις την συνεχεια στον ΠΥΡΕΤΌ μερικές σκηνές πιο κάτω οταν το περιπολικο σταματαει εξω απο το σπιτι του μπεκρή που ειναι λιγα μετρα πιο κατω.
Φαντασου οτι το σπίτι βρισκεται ειναι καθετα μεταξύ Τρόιας και Γραμμου.
Πάμε τώρα στο σπιτι με τον μπλε τοιχο..που ευτυχώς που το βρήκε ο δασκαλος στο ορατότης μηδέν γιατι εγω βλεποντας το στην χιπισσα νομιζα οτι ηταν οθονη θερινου σινεμα
.Αν πας στο λεβεντοπαιδο είναι στην σκηνή με την μπετονιέρα
που λεγαμε....και ειναι ο τοιχος που φαινεται πίσω τους (οχι ο μπλε τοιχος αυτός ειναι στον 1 οροφο που δεν φαινεται
Παπαμιχαηλ Ναθαναηλ περπατανε προς την ΓΡΑΜΜΟΥ πισω τους ειναι η τροιας και αν παραξενευεσαι πως φαινεται τοσο κοντα η τροιας είναι γιατι πισω τους ειναι αχτιστο οικοπεδο.
Ξαναπαμε τώρα στον μπλε τοιχο ..που φαινεται και στην ορατότητα μηδέν
και το βλεπουμε μεσα απο το τυράδικο.Στο βελακι ειναι η μαντρούλα που τραγουδούσε ο Πουλοπουλος ..οπου θα βλεπαμε την πλατη του αν ειχε βρεθει η μηχανή του χρόνου και παρακολουθουσαμε τα γυρίσματα απο το ιδιο σημείο
...και ναι αυτός ο δρόμος που περναει ειναι η Νικ Πλαστήρα γιατι ο φακός τραβαει καθετα και απο μακρυα και το καλό βαθος πεδίου που ειχαν
οι καλες κινηματογραφικες μηχανες της φφ..διατρεβλωνει την πραγματική αποσταση.
Τελος το δικό μου το σχεδιο ειναι αυτό αλλα δυστυχώς επειδή το φτιάχνω εγώ και οχι ο δασκαλος...που σαφέστατα υπερέχει σε αυτό ....δεν θα είναι διανθισμενο...με βελακια και φωτογραφίες.....οπότε δειξτε κατανόηση
...αν φαίνεται σαν σχεδιο συναρμολογησης βιβλιοθηκης της γνωστης πολυεθνικής.... Λοιπον με 2 βελακια φαινονται τα δύο πλατώ της ΦΦ...
το πρωτο το ανακαλύψαμε με το post του kyrbill και ειναι αυτό που βλεπουμε στην ταινία 5000 ψέματα και στον ξενοιαστο παλαβιαρη (post του Teacher) και το αλλο είναι εκεί που υποθέτω οτι ειναι το τυράδικο...Στο 1 ειναι το κτηριο που βλεπουμε σαν Κτελ στον Βουτσα η σαν αποθήκες στην Στεφανία στο 2 ειναι η
εισοδος που βλεπουμε στο ορατοτης μηδεν η πυλη που είχε η στεφανία το 3 ειναι το σπιτι της Βλαχοπουλου στην χιπισσα/του μπεκρη στον πυρετο/του λεβεντοπαιδου/του ζερβού στην ΛΟΛΑ....το 4 ειναι το σπίτι με τον μπλε τοιχο..και τελος το 6 ειναι το σπίτι που φαινεται πισω απο τον μπεκρή (πυρετος) και πισω απο βλαχοπούλου Βαλσαμη στην ΧΙΠΙΣΣΑ. ΑΑΑ..σήμερα το τυραδικο αεβεπετ και πρωην πλατο της ΦΦ ειναι η πολυκατοικία γραμμου και Νικ.πλαστηρα 77
και είναι αυτή
Ελπιζω να εγινα κατανοητος και να μην τα μπερδεψα και φυσικά ολα τα παραπάνω μπορουν να αμφισβητηθουν η να διορθωθουν.
Διαφορετικά Κyrbill κερναω cafe στο αναψυκτηριο στην πλατεία κοκκινοπουλου...με τις φωτο απο τισ σκηνες αναχείρας για επιτοπου αυτοψια...
hannele είπε:
Να σας προσθεσω και περισσότερες απορίες???
recry: Με ολα αυτά, δλδ τυραδικο, εργοστασιο Μερλα, FF, Αγίους Αναργύρους, Ντίνος Δημόπουλος, μου ήρθε στο μυαλό άλλη μια ταινία: Κοντσέρτο για πολυβόλα! Θυμηθείτε τις σκηνές στα χαλάσματα όπου η Νίκη (Τζένη Καρέζη) τρωει το ξύλο της ζωής της, για να διαπιστώσει ο Δαρειος (Μ.Κατράκης) αν τον έχει προδώσει ή οχι. Θυμηθείτε τις σκηνές στους τίτλους οπου η πομπή με τα στρατιωτικα αυτοκίνητα βγαινει απο κατι τετοια γκρεμισμένα κτίρια. Γιατί μου εχει κολλήσει τωρα η ιδεα οτι και αυτες οι σκηνες γυρίστηκαν εκει?????????????????????????????????
Hannele ...μια γρηγορη ματια που εριξα.....στους Αγιους Αναργύρους ειναι οι σκηνες....που βγαινει η Καρεζη απο το Βαριετε......εκει που πεφτει το ξύλο ειναι το αλλο hotspot
της ΦΦ και προσφατη αποκαλυψη του kyrbill στο εργοαστασιο Βοτρυς....και μαλίστα ο μεγιστος kyrbill νομιζω εχει φωτο απο τον ιδιο χωρο που "μπουζουριαζουν" την ΚΑΡΕΖΗ